Web Analytics
More
    Reklāma

    FTX līdzdibinātājam Semam Benkmenam Frīdam piespriests 25 gadu cietumsods

    Jaunākie raksti

    Pagājis jau apmēram pusotrs gads, kopš viena no lielākajām kriptovalūtu biržām FTX paziņoja par maksātnespēju. Tās sabrukumā vainojams viens no tās līdzdibinātājiem Sems Benkmens Frīds, kurš piesavinājās klientu līdzekļus vairāku miiljardu dolāru apmērā, lai atbalstītu pārējos FTX grupas uzņēmumus. Viņam tika piemērotas septiņas apsūdzības sazvērestībā un krāpšanā, un vakar, 28. martā, tiesa lēma, ka viņam nākamie 25 gadi jāpavada cietumā.

    Ņujorkas Dienvidu apgabaltiesas tiesnesis FTX līdzdibinātājam piemēroja 240 mēnešu +  60 mēnešu sodu, kas jāizcieš secīgi. Līdz ar to kopumā aiz restēm būs jāpavada 25 gadi. Tiesa, šis sods ir īsāks par prokuroru pieprasīto 40 līdz 50 gadiem un garāks par to, ko pieprasīja Frīda advokāti – 5 līdz 6,5 gadi. Sākotnēji gan klīda baumas, ka Frīdam par izdarīto varētu piemērot pat 110 gadu jeb mūža ieslodzījumu.

    Reklāma

    Sems Benkmens Frīds FTX līdzdibināja 2019. gadā, kas ātri kļuva par vienu no lielākajām kriptovalūtu biržām pasaulē. Taču liecinieki tiesā apgalvoja, ka FTX viltoja sava biznesa rādītājus, lai tas izskatītos stabilāks nekā patiesībā ir. Tāpat birža piešķīrusi slepenas privilēģijas Frīda tirdzniecības fondam “Alameda Research” un atbalstīja to ar FTX klientu līdzekļiem.

    Jāpiezīmē, ka FTX iepriekš ziņoja, ka saņēmusi vairāk nekā 36 000 prasību pieteikumu no klientiem par zaudētajiem līdzekļiem aptuveni 16 miljardu dolāru apmērā. Kriptivalūtu birža nesen arī apgalvoja, ka atmaksās klientiem zaudētos līdzekļus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Karlis
    29.03.2024 22:35

    Ko par šo domā kolēģis Hašvaldis??

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    29.03.2024 23:43
    Reply to  Karlis

    Ļoti labi, ka izķer tādus bad actors, bitkoinam tas nāk tikai par labu.
    Pasaules (hiper)bitkoinizācija turpinās!

    Last edited 28 days ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    01.04.2024 01:17
    Reply to  Karlis

    SBF nebija nekāds bitkoinists, bet gan sh!tcoin bro/ fiat bro (kas ir viens un tas pats)

    Profs
    30.03.2024 08:46

    Mazliet netaisni, jo viss bitcoin ir liela piramīda un pie šodienas cenām visticamāk nekādu zaudējumu nebūtu nevienam. Bet kamēr pasaulē ir muļķi, kas iegulda naudu bit coinos tikmēr jau tas pastāvēs, lai gan kaudze citas kripto valūtas ir jau mēslainē. Visi plāni to izmantot praktiski ir izgāzušies

    Raimis
    30.03.2024 16:34
    Reply to  Profs

    Nedaudz sasmaidījos par tavu komentāru. Sema Benknena Frīda iesēdināšanai aiz restēm nav nekāda sakara ar to vai bitcoin ir vai nav piramīda. Krāpniecība arī Āfrikā skaitās krāpniecība.

    Reklāma