Web Analytics
More
    Reklāma

    Lenovo ThinkPad P1 portatīvajā datorā debitē jaunā LPCAMM2 tipa operatīvā atmiņa

    Jaunākie raksti

    Jaunā tipa LPCAMM2 operatīvā atmiņa beidzot piedzīvojusi pirmizrādi kopā ar Lenovo ThinkPad P1 (Gen 7) klēpjdatoru, ko pats ražotājs dēvē par mobilo darbstaciju. Galvenais uzsvars gan šodien ir uz LPCAMM2, kas ir vienkārši ar pāris skrūvēm nomaināma LPDDR atmiņa.

    LPCAMM2 pats par sevi nav jaunums, par šo operatīvās atmiņas standartu bija zināms jau aptuveni gadu, bet nekur tālāk par skaistiem vārdiem reklāmu skrejlapās nebija tikts. LPCAMM2 nozīmē Low-Power Compression-Attached Memory Module, nodrošinot nepieciešamo efektivitāti, bet vienlaikus nezaudējot iespējas veikt operatīvās atmiņas uzlabojumus.

    Reklāma

    LPCAMM2 ir kaut kas pa vidu starp vecajām, speciālā slotā ievietojamām SODIMM operatīvās atmiņas plāksnītēm un starp Apple procesoros integrēto Unified Memory. Vēl pa vidu varētu būt uz sistēmplates uzlodētās operatīvās atmiņas, kas ir ātras, bet nav nomaināmas.

    Katrs LPCAMM2 modulis jau ir dual-channel, attiecīgi nav nepieciešams tos ievietot pa pāriem datorā. Lenovo ThinkPad P1 (Gen 7) klēpjdatorā LPCAMM2 modulis nomaināms, kad atver klēpjdatora apakšdaļu un izņem akumulatoru. Zem tā slēpjas LPCAMM2 modulis, ko vietā notur parastās tā saucamās krustiņa (Phillips) skrūves.

    LPCAMM2 moduļus jau ražo vai sola ražot Micron, Samsung un ADATA. Pamatā LPCAMM2 izstrādāja Lenovo kopā ar Micron.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    15.05.2024 14:47

    Nu paldies ka var vismaz atskrūvēt. Nav tālu līdz Apple kretīnismam, kur laptopu upgeidot nav reāli, jo viss pielodēts mātesdēlim.

    RayBar
    17.05.2024 12:42

    Pēc raksta tā arī īsti nesapratu, ar ko labāka šī atmiņa pret šobrīd tirgū esošajām “klasiskajām” atmiņām. Piem., kāds reālais ieguvums no tām?

    Reklāma