Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple Maps” kartē Krima atkal parādās kā daļa no Ukrainas

    Jaunākie raksti

    2014. gadā Krievija okupēja un anektēja Krimas pussalu – šo soli lielākā daļa pasaules valstu nekad nav atzinušas par likumīgu. Tikmēr tehnoloģiju uzņēmumu starpā notika diskusija par to, kā raksturot Krimu. Lai nodrošinātu atbilstību Krievijas tiesību aktiem, “Apple” 2019. gadā atjaunoja savas lietotnes “Maps” un “Weather”, parādot Krimu kā Krievijas daļu tiem, kuri tur dzīvo. Tikmēr pārējā pasaulē šajās lietotnēs varēja redzēt, ka Krima ir atdalīta no jebkuras valsts un eksistē kā neatkarīgs reģions.

    Tomēr nesenais Krievijas iebrukums Ukrainā lika “Apple” pārskatīt šīs izmaiņas. Tā vietā, lai Krimu attēlotu kā neatkarīgu teritoriju, “Apple Maps” un “Apple Weather” lietotnēs tā tagad tiek parādīta kā Ukrainas daļa. Šīs izmaiņas gan nav redzamas tiem, kuri atrodas Krievijā.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka Krimas attēlošana kā daļa no Ukrainas teritorijas nav vienīgais veids, kā “Apple” izrāda protestu pret Ukrainā notiekošo. Nesen jau rakstījām, ka “Apple” apturēja visu savu produktu tirdzniecību Krievijā. Tāpat Krievijas valsts mediju lietotnes izņemtas no “App Store” reģionos ārpus Krievijas. ASV un Eiropas Savienības noteikto sankciju rezultātā arī “Apple Pay” norēķinu rīka darbība ir apturēta Krievijā.

    “Apple” norāda, ka turpinās izvērtēt situāciju un vajadzības gadījumā veiks turpmākas darbības. Tiesa, neskatoties uz jau ieviestajiem ierobežojumiem, “Apple” pakalpojumi joprojām darbojas Krievijā.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma