Web Analytics
More
    Reklāma

    Garmin fēnix 7S apskats – vai tiešām augstā cena ir tā vērta

    Jaunākie raksti

    Tīģera gada sākums visai ražīgi būs iesācies sporta entuziastiem, jo viens no sporta pulksteņu grandiem Garmin ir prezentējis jaunus fēnix 7 un epix Gen 2 sēriju modeļus. Kursora vīriem (Arta rokās ir epix modelis) ir tā lieliskā iespēja, kā vieniem no pirmajiem tos notestēt. Manās rokās nonācis mazākais no jaunajiem fēnix pulksteņiem, un tas ir fēnix 7S modelis.

    Garmin fēnix sērijas multisporta pulksteņi šobrīd ir vieni no iekārojamākajiem pirkumiem fitnesa entuziastiem, jo tie ir piepildīti ar ļoti daudz sporta veidiem un mērījumiem, kuri noder aktīviem cilvēkiem. Tomēr tiem ir arī pietiekami augsta cena, ko nevar salīdzināt ar programmatūras ziņā krietni pārākiem lielo tehnoloģiju uzņēmumu viedpulksteņiem. Taču es domāju, ka lietotāji attiecīgi dalīsies divās kategorijās, jo vieni novērtēs modernos viedpulksteņus, bet otri rausies pirkt jaunākos un dārgākos modernos sporta pulksteņus.

    Reklāma

    Mana pirmā pieredze ar sporta pulksteņiem un vispār nosacītiem viedpulksteņiem sākās tieši ar Garmin Forerunner 235 modeli, ko var jau dēvēt par sava veida klasiku. To iegādājos tālajā 2017. gada vasarā, un joprojām to lietoju skriešanai. Tāpēc ir patīkami atgriezties un notestēt jaunāko un vienu no advancētākajiem multisporsta pulksteņu modeļiem no šī zīmola. Uzreiz gan varu teikt, ka arī piecu gadu laikā lielos vilcienos nekas nav mainījies, un lietošanas principi abiem Garmin produktiem ir līdzīgi, kas ļauj ātri pierast, reaģēt un adekvāti novērtēt.

    Tehniskā specifikācija

    • Izmēri un svars: 42x42x14,1mm, 63g
    • Ekrāns: 240×240 pikseļi, salasāms saules gaismā, pastāvīgi ieslēgts, zems energopatēriņš
    • Savienojumi: Bluetooth, ANT+, GPS GLONASS, Wi-Fi
    • Atmiņa: 16GB
    • Papildus: Garmin Connect lietotne un citu tiešsaistes servisu savienojums, skaņas un vibrācijas paziņojumi, iespēja pievienot velosipēda kadences un jaudas sensorus, iebūvēts akselerometrs soļu skaitīšanai, elektroniskais kompass, barometriskais altimetrs, termometrs, oksimetrs
    • Ūdensdrošība: 10ATM, aptuveni atbilst 100m
    • Akumulators: līdz 11 dienām viedpulksteņa režīmā (atkarībā no iestatījumiem), enerģijas taupīšanas režīmā līdz 38 dienām un līdz 37h GPS režīmā
    • Cena: sākot no 699,99 EUR

    Izskats un uzbūve

    Fēnix 7S ir mazākais no jaunajiem modeļiem, jo tā rāmja izmērs ir 42mm. Precīzi pulksteņa izmēri ir 42x42x14,1mm, līdz ar to tas ir vairāk masīvs tieši biezuma ziņā. Vēl ir pieejami 47mm un 51mm modeļi, kas izmēros un uz rokas, protams, būs lielāki. Kā jau ierasts un kā paredzēts, tad fēnix sērijas pulksteņi ir veidoti ļoti izturīgi, jo tos paredzēts lietot dažādiem sporta veidiem un dažādos apstākļos. Manās rokās ir nonācis, tā teikt, vienkāršākais standarta modelis, kuram nav iespēja uzlādēties no saules. Šis modelis ir veidots no nerūsējošā tērauda. Tas gan attieksies tieši uz pulksteņa priekšu, jo aizmugurē atradīsies metāla plātne. Pārējais korpuss būs veidots no šķiedrām stiegrotas polimēras, kas arī pēc sajūtām šķiet pietiekami izturīga.

    Priekšējais stikls ir Gorilla glass DX, kaut arī tas īsti man kā ikdienas lietotājam neko neizsaka, taču saprotu, ka priekšējais stikls ir izturīgs. Savā divu nedēļu lietošanas laikā uz ekrāna neparādījās neviena švīka, kam tā būtu jābūt. Protams, visizturīgāka daļa būs titāna rāmis ap displeju, kas piešķir gan robusto dizainu, gan ļoti sportiska cilvēka izskatu. Tas tomēr ir svarīgs elements, iegādājoties kā minimums 699 EUR vērtu sporta pulksteni. Šis izmērs patiks tiem, kuri pulksteni vēlas pieskaņot ikdienas gaitām, ne tikai saviem treniņiem. Jo cik ir dzirdēts, tad masīvo sporta pulksteņu tirgū mazie izmēri ir cieņā. Es gan piezīmēšu, ka man šis likās nedaudz par mazu, un neiebilstu pret vidējo 47mm fēnix 7 modeli. Šis gan noteikti atšķirsies pēc katra gaumes, un, lietojot to ilgāku laiku, es spēju pierast.

    Vēl viens svarīgs dizaina elements ir siksniņa, un komplektā nāk Garmin oficiālā silikona aproce. Tai bija burvīga gumijotā smarža, izpakojot un pirmo reizi uzvelkot pavisam svaigu ierīci. Patīkama sajūta. Šo aproci bija ļoti viegli noņemt un uzlikt, jo tai ir speciāli āķīši. Garmin aproces ir izturīgas, un to zinu jau no sava Forerunner 235 modeļa, kas man liek atcerēties, ka ir vērts iegādāties oriģinālās siksniņas, nevis ķīniešu pakaļdarinājumus. Uz katras siksniņas ir uzdrukāts trijstūra elements, kura nozīmi tā arī līdz galam nesapratu, vai tas norāda uz virzienu vai vienkārši Garmin stila iezīme. Tas atradīsies arī uz metāla sprādzes, kas savieno abas siksniņas ap roku. Vienīgais kas man nepatika ir tās garums, jo uz manas rokas tā atradās piektajā un ceturtajā caurumā no beigām, kas man kā lietotājam nepatīk un liek domāt, ka tā ir par mazu.

    Esmu novērojis, ka salīdzinot ar Apple Watch, Garmin siksniņu izmēri ir vai nu par ciešu vai vaļīgu, līdz ar to pulkstenis nekad tā ērti nesaplūst ar roku. Protams, šis ir ļoti diskutabls jautājums, un siksniņas var pielāgot, taču pieredze ar jau diviem Garmin produktiem liek domāt par vienām un tām pašām sajūtām. Iespējams, te pie vainas arī robustais dizains vai sensors, kas atrodas pulksteņa otrā pusē un iespiežas rokā. Taču man liekas, ka tas pārāk neietekmēja mērījumu kvalitāti, kas ir pats svarīgākais sporta pulkstenim.

    Garmin fēnix 7S titāna rāmī būs iegravēti pogu nosaukumi jeb darbības, kuras tie veic, lai vienmēr atcerētos, kam tās ir paredzētas. Tāpat būs iegravētas 60 grādu atzīmes pa visu riņķa līniju, bet uz iekšējā melnā apļa sekundes ciparu formātā un, protams, pulksteņa lejas daļā Garmin nosaukums. Man ļoti patika metāla pogu dizains, jo tās ir stingras un pamatīgas, kas ļauj veikt drošu spiešanu. Laikam es par daudz lietoju viedpulksteni, un šis liekas kas īpašs, kaut gan normālā sporta pulkstenī fiziskās pogas ir galvenie darbības rīki. Fēnix 7 modeļiem ar to nebūs problēmu. Īpaši piedoamāts pie galvenās pogas, kas uzsāk laika uzņemšanu un atrodas augšējā labā stūrī. Tai apkārt atrodas neliels tainstūra rāmis, kas sargā no nejaušas saspiešanās, ka arī galā būs melns trijstūris uz pelēka fona.

    Vienīgā atvērtā pulksteņa vieta ir uzlādes pieslēgvieta tā aizmugurē. Šis laikam jau vairākus gadus ir bijis aprunātākais elements sporta pulksteņos saistībā ar ūdens drošību. Jo tā ir reāli atvērta vieta, kurai brīvi piekļūst mitrums, īpaši jau no sasvīdušas rokas vai peldes. Tomēr tā kā tas jau ir vairākus gadus, tad acīmredzot problēma nav tik nopietna. Ar lādēšanu gan bija pāris izaicinājumi, jo pieslēgvieta un uzlādes spraudnis bija diezgan jūtīgs uz katru kustību, it kā parādot, ka uzlāde sākas un beidzas, nevis turpinās konstanti. Iespējams, ka nebiju to kārtīgi iespraudis, tomēr šis faktors man radīja nelielas bažas.

    Kopumā ar izskatu un dizainu man gribas lietot vārdu pamatīgs. Ja izvēlamies baltās un pelēkās krāsas shēmu, kāda bija manai testa ierīcei, tad šajā gadījumā pievienojas arī neliela elegance. Es uzskatu, ka šādu pulksteni varēs lietot gan ikdienā,  esot darbos, gan aktīvā treniņā, skrienot pa dubļainiem mežiem vai braucot ar riteni. Līdz ar to pamatīgs nozīmē labu uzbūves kvalitāti, kas ir viena no Garmin sporta pulksteņu iezīmēm. Mans piecus gadus vecais Garmin 235, kas noteikti ir vienkāršāks un plastmasīgāks, izskatās vēl tīri labā formā. Fēnix 7S noteikti nenolietosies pāris mēnešu laikā, un tas kalpos vairākus gadus.

    Sensori un papildiespējas

    Ķersimies pie galvenā, kas tadiezīmē Garmin fēnix multisporta pulksteņu vērtību un nozīmi, jo tie ir aprīkoti ar iespēju veikt dažādus mērījumus un reģistrēt dažādus sporta veidus, to visu atspoguļot pa tiešo pulkstenī, nefokusējoties uz atsevišķām lietotnēm. Tieši tam arī ir domāti šie dārgie sporta GPS pulksteņi, kas darbojas kā atsevišķas ierīces, kur lietotne ir vairāk kā papildinājums, un sportistam ir jāspēj uzticēties tam, kas ir uz rokas. Principā ar plašāku sensoru aprakstu variet iepazīties mūsu apskatā par fēnix 5X Plus modeli. Lai nav pārāk liela liekvārdība.

    Protams, fēnix 7S būs spējīgs atrādīt ierastos mērījumus, kas saistās ar dažādiem ātrumiem, distancēm un nodedzinātajām kalorijām. Tāpat varēs redzēt savu pulsu, kas jau ir pamatlieta, un 700 EUR vērtā pulkstenī loģiski prasītos, kas vairāk. No dziļākiem mērījumiem jāpiemin skābekļa līmenis asinsritē jeb oksimetrs, ko noteikti var pieminēt arī covid pandēmijas sakarā. Tāpat pulkstenis varēs nolasīt elpošanas ātrumu, un tas notiks 24 stundas diennaktī.

    Papildu tam būs iespējams redzēt savu ķermeņa enerģijas līmeni jeb kā to dēvē angliski – “body battery” – un fiziskās sagatavotības vecumu. Protams, miega kvalitāte un stresa līmenis. Godīgi sakot, šeit varētu rakstīt daudz vai atkal tieši maz, jo principā šis ir tas, kas pieejams arī citos Garmin viedpulksteņos un iepriekšējos fēnix sērijas pulksteņos. Ja skatās no šāda modeļu atjaunošanas viedokļa, tad tas noteikti nebūs noteicošais punkts par labu jaunākā modeļa izvēlei.

    Mani personīgi interesēja kartes lietošana, jo Forerunner 235 tāda iespēja nemaz nav, kā arī Apple Watch sakarā neesmu atkodis, kā to izmantot un vai tas ir iespējams, neņemot līdz telefonu. Pirmais izaicinājums bija lejupielādēt oficiālo un precīzo TopoActive Europe karti. Tās izmērs ir 11,6GB, un pulkstenis šo ielād veica ar ātrumu, kas bija aptuveni 1GB/h. Tāpēc, ja vēlēsieties tādu, tad to labāk lejupielādēt pirms uzsākat pulksteni lietot ikdienā. Bez šīs detalizētās kartes, fēnix 7S ir pieejama pamata karte, taču tā ir ļoti neprecīza. Tā saprata, ka atrodos Rīgā, bet bija attēlotas ļoti maz ielu, līdz ar to tā ir principā nelietojama. Piemēram, skrienot gar Krastmalu, tā rādīja, ka es jau atrodos Daugavas vidū.

    Fizisko sensoru ziņā, pulksteņa aizmugurē ir tikai viens sensors, kurš ir spējīgs veikt daudzos mērījumus. Tas ir Garmin Elevate V4 sensor, kas iepriekš tika lietots Venu 2 modelī. Jaunākais savienojumu frontē, salīdzinot ar iepriekšējo paaudžu fēnix pulksteņiem ir tas, ka tie būs spējīgi reizē izmantot vairāku joslu (angliski multi-band) GPS savienojumus, ļaujot sasniegt augstāku precizitāti. Tas gan būs iespējams tikai Saphire Solar modeļiem, tātad dārgākajiem. Es domāju, ka šī iespēja ir ļoti specifiska un reāli noderīga šauram lietotāju lokam. Fēnix 7S piedāvā ļoti daudz mērījumu, kurus testa laikā vienkārši nevar notestēt, tā kā no lietošanas viedokļa tas der gandrīz jebkuram sporta veidam.

    Ikdienas lietojamība

    Pirms laika dalījos savā pieredzē ar Withings viedajiem ķermeņa svariem, kur izteicu viedokli par to, ka Withings ir labāka lietotne, kurā apskatīt datus, salīdzinot ar to pašu Garmin Connect. Pie tā arī palikšu joprojām, taču pateikšu, ka Garmin Connect nav slikta lietotne, vienkārši tās dizains kaut kā neliekas ejam līdzi laikam, tomēr tajā ir pieejams liels apjoms datu, kā arī var veikt daļu no pulksteņa uzstādījumiem. Ja par sportisko mērījumu pusi, Garmin kvalitātes un iespējas komentārus neprasa, tad par pulksteņa vadību un digitālajā iespējām gan ir nedaudz skarbāks vārds sakāms.

    Tā kā fēnix 7S var pieslēgties bezvadu internetam, tad visi dati par dažādām sportiskajām aktivitātēm un ikdienas mērījumiem uzreiz būs redzami telefonā. Šis gan nav nekas jaunns, tomēr salīdzinot ar ierīcēm, kurām tas nav pieejams, ērtība ir uzreiz sajūtama. Pašā lietotnē būs iespējams apskatīt plašāku datu analīzi. Piemēram, apskata laikā pulksteni sanāca izmēģināt kalnu slēpošanas trasē, un tas bija spējīgs salīdzinoši precīzi saprast, kad sākās katrs nobrauciens, un katru no tiem atzīmēt, kas atkal redzams lietotnē.

    Tāpat visi pulsa mērījumi, temperatūra, skābekļa daudzums, noskrietās distances, ātrumi un kadences. To visu varēs redzēt pulkstenī, kā arī vēl smalkāk analizēt telefonā. Taču ir pāris ierobežojumi, un šeit atkal var griesties pie nelaimīgās kartes, kuru var lejupielādēt vienīgi caur pašu pulksteni. It kā telefonā ir atsevišķa sadaļa Map Manager, tomēr tā ziņo, ka reālas darbības var veikt tika fēnix 7S. Toties Garmin Pay aktivizēšana un bankas karšu pievienošana notiek caur telefonu. Tāpat Spotify instalēšana, lai klausītos mūziku, notiek Garmin Connect lietotnē. Te gan jāpiebilst, ka Spotify gadījumā telefonā papildu būs jālejupielādē Connect IQ Store lietotne, caur kuru var instalēt speciālās lietotnes Garmin pulksteņiem. Diezgan komplicēts algoritms.

    Viens no fēnix 7 modeļu jaunumiem ir skārienjutīgais ekrāns, ko īsti ikdienā izmantoju maz, tāpēc ka jau iepriekš esmu pieradis pie fizisko pogu izmantošanas. Un šādam pulkstenim tās liekas ērtākas, taču reāls pielietojums šim ekrānam ir kartes pārbīdīšanai, kas ar pogu palīdzību ir pietiekami neērta. Tāpēc ka nākas pārslēgties starp režīmiem, ko vēlies darīt ar karti, un tad ar pogu palīdzību pa to pārvietoties vai pievilkt vai attālināt karti, kas beigās ir ļoti neērti un neefektīvi. Bet ar skārienjutīgo ekrānu karte kļūst ērtāk lietojama. Garmin gan ir padomājis pie tā, lai aktīvas sportošanas gadījumā, kaut ko nejauši nesaspiežat uz ekrāna, tāpēc tas pamatā atslēgsies, kad tiks uzsākta kāda aktivitāte. To varēs arī ieslēgt, ja būs nepieciešams.

    Lielāks izaicnājums ar jauno ekrānu gan bija četrciparu drošības koda ievadīšana, lai izmantotu bezkontakta maksājumus. Tas vienkārši tik labi neuztver pieskārienu kā viedpulksteņi. Citu reizi tas izdevās ar pirmo piegājienu, bet citu nācas vairākas reizes pacīnīties ar nospiešanu. Diezgan cimperlīgi. Taču kopumā gan ekrāna skatu nomaiņa, gan ritināšana un informācijas pārlūkošana ar šo skārienjutīgo ekrānu ir laba. Nebija liekas aizķeršanās, tik cik pa to ir droši jādarbojas. Tāpat man nelikās, ka to varēs tik nejauši nospiest sportisko aktivitāšu laikā. Tomēr pie ļoti aktīvas slodzes, kad lietotājs mazāk domā par pulksteni, tas var gadīties.

    Ja pareizi saprotu, tad viens no lielajiem jaunumiem un ieguvumiem fēnix 7 sērijas pulksteņiem ir iespēja ekrānu izskatus mainīt pa tiešo lietotnē, ko nevarēja darīt iepriekš. Jā, tā tiešām ir laba funkcionalitāte, un, pārskatot datu sarakstus, bija iespējams attēlot ļoti daudz ko. Maksimālais logu skaits vienā ekrānā būs seši, kas arī nav maz. Tos būs iespējams attēlot arī dažādos izkārtojumos. Vienīgi amizanti likās, ka izmantojot kartes funkcionalitāti pulkstenī, nevar attēlot precīzu laiku. Toties attēlojot karti caur kādu citu sporta režīmu, to būs iespējams attēlot. Šādas lietas nedaudz samazina Garmin vērtību kā tādu, neatkarīgi no ierīces.

    Tiem, kuriem jau ir pieredze ar Garmin produktiem, zinās, ka Connect lietotnē tiešām var redzēt ļoti plašu datu apkopojumu. Tas arī nav mainījies kopš pirmajiem pulksteņu modeļiem, un tagad šo mērījumu vienkārši ir kļuvis vairāk. Tālākā analīze jau paša lietotāja rokās.

    Akumulators

    Lai nu par ko, bet par darbības laiku Garmin sporta pulksteņi nevar sūdzēties. Tas arī ir viens no galvenajiem ieguvumiem, par kuru runā jebkura mūsdienu sporta pulksteņa kontekstā, salīdzinot ar neilgi lietojamajiem viedpulksteņiem. Apraksta laikā Twitter platformā sanāca tāda karstāka diskusija, kas man vienkārši lika saprast, ka ir sporta pulksteņu un viedpulksteņu lietotāji. Tās ir divas dažādas saimniecības, kas novērtē noteiktas lietas.

    Oficiālais darbības laiks fēnix 7S modelim ar vienu uzlādi ikdienas režīmā ir 11 dienas, bet Solar modelim tās būs 14 dienas. Izmantojot baterijas taupīšanas režīmu, šis ilgums krietni palielinās, sasniedzot 38 dienas. Tas ir iespaidīgs laiks ar vienu uzlādi, tomēr tad arī daļa funkcionalitāšu tiek atslēgtas. Piemēram, pulsa nolasīšana no plaukstas, kas ir viens no galvenajiem mērījumiem.

    Ja nepārtraukti lietosim GPS režīmu, darbība būs vien 37 stundas, bet īsākais laiks, ko norāda oficiālā informācija ir 7 stundas. Tik ilgi darbosies fēnix 7S modelis, kad tiks darbinātas visas iespējamā satelītu sistēmas un palaista mūzika. Skaidrs, ka tas no mazās ierīces prasīs daudz resursu, un tikpat daudz tas prasītu arī citos viedpulksteņos. Jāatkārto, ka mans testa modelis ir mazākais, attiecīgi fēnix 7 un fēnix 7X šie darbības laiki palielinās, citos aspektos pat vairāk nekā divas reizes.

    Avots: DCRainmaker

    Tas ko novērēju ikdienā, ka tomēr pulkstenis izturēja 5 dienas ar vienu uzlādi. Es to izmantoju divos treniņos, slēpošanas aktivitātē un pāris vienkāršās pastaigās, kā arī nedaudz spēlējoties ar uzstādījumiem un karti. Līdz ar to ikdienas lietošanā akumulatora darbības laiks nebūs tik daudzsološs. To var regulēt ar kādiem apgaismojuma un satelītu iestatījumiem, kā arī sensoru atslēgšanu, tā kā iespējas ir. Taču, kurš vēlas ar to visu ņemties, zinot, cik tas ir savā ziņā čakarīgi ar šiem Garmin produktiem.

    Nobeigumā

    Fēnix sērijas pulksteņus vēlējos notestēt un pārbaudīt jau kādu laiku, jo Garmin 235, ko lietoju skriešanai, savā ziņā ir novecojis, tomēr tas pilda savu funkciju. Es gribēju redzēt, ko tad piedāvā jaunie un modernie Garmin multisporta pulksteņi. Beigu beigās sapratu, ka 235 modelis joprojām ir labs, jo rādītāji ir identiski fēnix 7S, izņemot dažādus mērījumus, kas saistīti ar skābekļa daudzumu asinīs un plašāis sporta veidu klāsts, kas ir fēnix sērijai. Taču lielos vilcienos vairākus gadus vecs Garmin pilnībā apmierina mani, kā nosacītu “svētdienas” sportistu.

    Tāpat es sapratu, ka Apple Watch viedpulkstenis arī nav slikts. Daži mērījumi nav tik precīzi, tomēr salīdzinājums ar fēnix 7S deva man pārliecību, ka lētāks viedpulkstenis ir pilnībā pietiekams gan ikdienas lietošanai, gan sportam. Protams, ir lietas, kuras pietrūkst, taču domāju, ka Apple un Samsung rokās ir iespēja radīt ļoti labus sporta pulksteņus vai vienkārši iegādāties Garmin, Suunto vai Polar uzņēmumus. Pēctam piestrādājot pie programmatūras, kas Garmin gadījumā liekas jau no tālas pagātnes.

    Tomēr ir skaidrs, ka no sporta pulksteņiem nevajag gaidīt labu programmatūru, jo tas ir domāts sportistiem, neatkarīgi no to līmeņa. Bet viedpulksteņi vairāk piemēroti ikdienas lietotājiem, kuriem ir svarīga ērta un mūsdienīga lietošana. Te var ieslīgt garās diskusijās, un es mēģinu saprast abas puses. Garmin jaunie fēnix 7 sērijas pulksteņi ir labi, taču tas nav liels lēciens, salīdzinot ar fēnix 6 modeļiem, jo tie principā ir papildināti ar skārienjutīgu ekrānu. Toties tas noder tad, kad nepieciešams ērtāk pārskatīt karti vai lietot pulksteni ikdienas paziņojumu apskatīšanai. Kā arī tagad būs ērtāka pulksteņa uzstādīšana un izmaiņu veikšana caur lietotni, tomēr tās ir lietas, kuras varētu risināt ar programmatūru, ne jaunu pulksteņa modeļu iznākšanu.

    Kad beigās nonākam līdz cenai, tad tā ir augsta, jo manis testētais modelis ir vienkāršākais no pieejamajiem, un tā cena ir 699,99 EUR. Tie, kuri jau ir fēnix modeļu īpašnieki, zina, ka arī iepriekš cena ir bijusi vairākos simtos. Tomēr skatoties uz visu, kā arī salīdzinoši mazajām izmaiņām ar iepriekšējo modeli, tā ir augsta. Protams, šī būs vairāku gadu investīcija, un to apliecina Garmin produktu cenas otrreizējā tirgū, kas parasti turas pietiekami augstas. Dārgākais fēnix 7X Saphire Solar modelis maksās 1199,99 EUR. Par šo summu var nopirkt gandrīz trīs Apple Watch viedpulksteņus.

    Es jau ilgāku laiku domāju par jauna sporta pulksteņa iegādi, tomēr notestējot fēnix sēriju, saprotu, ka manām vajadzībām tas vienkārši ir par daudz. Tas pat vairāk cenas ziņā, jo, izmantojot šo pulksteni, es labprāt vēlos un man tiešām patika, tomēr es skatītos uz kaut ko nedaudz vienkāršāku un lētāku.

    Patika

    • glīts dizains un saprātīgi izmēri
    • skārienjutīgais ekrāns
    • ilgs akumulatora darbības laiks
    • plašais sporta veidu klāsts

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • ilgā karšu ielāde
    • augstā cena
    • morāli novecojusi programmatūra un pārvaldība
    AvotsGarmin
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    30 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kaspis
    16.02.2022 15:18

    kas tās par muļķībām ka Apple spēj kādu aizsūtīt mēslainē? :D polar joprojām ir labākais price/perfomance. no lielās trijotnes. maksā maz, darbojas uzticami.

    Aigi
    16.02.2022 15:44
    Reply to  kaspis

    Mjā, Kristaps maigi izsakoties vispār neko nesaprot no sporta pulksteņiem. Attiecībā uz Garmin, labs, pat ļoti labs, bet nu cena =(
    Piekrītu, ka Polar ir price/performance uzvarētājs.

    Kursors.lv
    16.02.2022 15:58
    Reply to  Aigi

    Lasi diskusiju pie mana tvīta, lai nav jādrukā šādi komentāri par to vai kāds kaut ko saprot, vai nesaprot :)

    Aigi_nr1
    16.02.2022 16:22

    Jau izlasīju. Tāpēc arī uzrakstīju šādu komentāru.

    Edgars Briedis
    18.02.2022 14:50
    Reply to  Aigi_nr1

    Man šķiet, ka cilvēkam, kuram uzkāpjot uz dzīvokli otrajā stāvā pulss ir tuvu 180, nevajadzētu izteikties par sporta pulksteņiem tik kategoriski :)

    Aigi_nr1
    16.02.2022 16:28

    Nav 2 frondes.
    Ir sporta pulsteņi, kuru baterijas tur nedēļu, un vairāk, ir izturīgi un specifiskām sporta funkcijām un ir paraksti viedpulksteņi, kas pilda savas ikdienas funkcijas.
    Viedpulsteņi nekad nevarēs turēt līdzi Garmin, Suunto, Polar vai Coros, jo būs apkarināti ar sportam nevajadzīgām funkcijām, kas to automātiski iztumj no sportošanas loka.

    Kris
    16.02.2022 16:22

    Vispār, izskatās, ka Tu neesi pareizi uzlicis pulksteni.(https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/GUID-C001C335-A8EC-4A41-AB0E-BAC434259F92/EN-US/GUID-F2E7E0A9-FB44-4297-BF4D-D0C31C400C45.html) Iespējams, tas dotu papildu caurumiņus siksniņā un arī rādījumi iespējams būtu precīzāki. Bet jā, arī es dotu priekšroku lielākam pulkstenim.

    Krotow
    16.02.2022 17:21

    Ja vēl dārga sporta pulksteņa iegāde kādu pārvērstu par sportistu :D

    KKTK
    16.02.2022 17:43

    Tā sportisti – var kāds nobildēt, kā izskatās strukturēta treniņa plāns? Cik viegli pirms treniņa nobrowsēt visus intervālus, un cik burtus viņš spēj parādīt no trenera komentāra?

    Aigi
    16.02.2022 18:22
    Reply to  KKTK

    Tev pulstenī nevajag trenera komentārus. Tos tu izlasi pirms tam mobilajā vai PC. Pulstenī tev jāielādē tikai intervāli no jau sagatavota kalendāra. Un jā visus intervālus var pirms treniņa viegli apskatīties zonas, kurās tev būs jāstrādā.

    KKTK
    17.02.2022 10:30
    Reply to  Aigi

    A, ja plāns sastāv no 20-25 intervāliem? Mana vecā galva neatceras, kurā tieši brīdī bija “jāstrādā kājās”. Es personīgi vispār gribētu iespēju redzēt tieši nākošā intervāla komentāru.
    Tur jau tas absurds – pulkstenis datora vērtībā, bet tomērvēl vajag mobīlo vai datoru :D

    Krotow
    18.02.2022 14:55
    Reply to  KKTK

    Nu re… galva vairs nestrādā, taču pulksteni gribas.

    Mahmuds
    16.02.2022 18:49

    Jau vairākus gadus lietoju Garmin Fēnix 5 Plus, labs pulkstenis. Oponēšu, ka nav gan vērts iegādāties Garmin oriģinālās silikona siksniņas! Cena ir 50 eiro un tā ir absolūti neadekvāta! Man ir vairākas Aliexpress pirktas siksniņas – no dārgā gala – cena ap 5-6 eiro. Kvalitāte šīm siksniņām ir ļoti tuva Garmin oriģinālajai siksniņai, pat trijstūris sprādzē ir iegravēts. Un 10x zemākai cenai tomēr ir liela nozīme!

    qws
    16.02.2022 23:54

    Agrāk bija Fenix3, labi kalpoja. Piekrītu par siksniņām, orģinālās pa 50EUR ir neadekvāti. Vienreiz nopirku orģinālo saplīsa pēc nepilniem 2 gadiem, tas nav OK. Ar kreisajām jāuzmanās, no pieredzes neorģinālā metāla siksniņas stiprinājumi mēdza pievilt un pie trieciena reti, bet krita nost no pulksteņa, tāpēc arī pulkstenis tagad guļ vienas ūdenstilpnes dibenā. Tagad lietoju 6X, kopumā patīk – baterija tur ļoti labi, arī ar ieslēgtu GPS, safīra stikls un korpuss pēc pusgada tikpat kā bez švīkām, 3x ātrāk sāka vizuāli sagurt. Iebūvētas kartes esmu izmantojis tikai tikai pāris reizes un to lietošana ir diezgan patizla. Nepatīk precizitāte sportojot iekštelpās. Ja neliek nekādus papildu sensorus, tad kaut vai fūzi spēlējot 6 sliktāk uzskaita aptuveno distanci nekā 3šais. Ja kāds grib touchscreen un vēl labāku baču, tad var domāt par 7, bet nu man liekas tā cena ir kosmoss. Bet citādāk tiešām šie šķiet ilgmūžīgi rīki, trešais nogāja 5 gadus pirms nogrima vispār bez pretenzijām (izņemot siksniņas).

    Muldis
    17.02.2022 10:42

    Fēnix pats par sevi ir pārāk dārgs un pārāk liels, jo Garmin ir daudz mazāki pulksteņi, kas dara to pašu, bet kopumā,Garmin pulksteņi ir tieši vislabākie, tad ja tev vajag maximāli universālu iekārtu. Polar ir the best sporta pulkstenis, Withings ļoti labi izskatās un neatgādina kaut kādu mega ierīci, tāds klasisks pulkstenis. Samsung ir labs ja tu lieto Samsung, bet nu ābols ir lielākais sūds. Tā ir tāda lietiņa, lai katru dienu ar to čakarētos. Jo īstas jēgas no ierīces, kas spēj nodzīvot vienu dienu, nav. Lai ko jums tur stāstītu Apple dizaineri, mārketinga speciālisti utt, Lietai ir jākalpo jums, nevis tev visu laiku ir jādomā par lietu, vai tā izdzīvos, vai nē.

    Kaspars Baradach
    17.02.2022 19:15

    Sporta pulkstenis pamet roku tikai reizi, divas nedēļā uz pusstundu, kai uzlēdētos. Tam jaspēj jebkurā brīdī notrekot vismaz diennakti ar max precīzu gps, un tad pa nakti uzraudzīt tavu miegu, nevis mūždien karāties lādētājā. Tas arī viss. Nekādas citas funkcijas no viņa nav vajadzīgas. Visu parējo paveic viedtālrunis.

    Muldis
    18.02.2022 09:47

    Neko nesaku par to ka amerikāņi ir dumji utt. Bet kāda jēga pulksteni apkarināt ar milions fīčām, ja tas nespēj to darīt veselu diennakti no vietas. Tiem datiem ko tu iegūsti nav pilnīgi nekādas jēgas. Es šo pulksteni redzu kā tādu iPhone otru ekrānu, kas atrodas uz rokas. Pats kādreiz lietoju Polar. Labākais sporta pulkstenis ever, baterija divas nedēļas, treniņa plāni, veselības uzraudzīšana utt. Viss vislabākajā līmenī, bet sagadījās, dēļ velodatora, pariet uz Garmin ekosistēmu un teikšu ka šī ir tā īstākā universālā ekosistēma. Gribi skriet, pievieno sirds monitoru un aiziet. Uzkāp uz velo, pievieno visus sensorus un aidā. Pilns ekrāns ar datiem, par kuriem Apple tikai sapņo. Uzkāp uz viedā velotrenažiera, nekādas problēmas, piespied podziņu, pievieno ierīci un aiziet. Paziņojumi ekrānā, chek, samaksa ar pulksteni, chek, mūzika no pulksteņa, chek, baterija nedēlu, chek, aktīvi lietojot 5 dienas, chek. Tā var turpināt un turpināt, un tas viss par kādiem 300 EUR.
    Sorry, bet Apple nestāv ne tuvu šim.

    Muldis
    18.02.2022 10:26

    Tieši šobrīd runa ir par Vivoactive 4. Jā visas papildu lietas ir iegādāts atsevišķi, bet lielais BET ir tas, ka šis, salīdzinoši lētais, pulkstenis viso šo sensoru kaudzi atbalsta. Vēl tāds sīkums, principā nekas īpašs. Tiko iegādājos Bontrager velo lukturīti un zini ko? To var pievienot kā sensoru pulkstenim un tagad varu likturīti gan ieslēgt, izslēgt, regulēt režīmu utt. Šaubos vai Apple to spētu.

    Pičs
    19.02.2022 22:51
    Reply to  Muldis

    Pag kādu diennakti?
    Mans Apple watch strādā 2-3 dienas.
    Kaut kas te augstāk minēja, ka sporta pulkstenis esot jālādē 2x nedēļā.
    Tad jau viss ok ar Apple watch.
    Vienīgais, ko esmu atslēdzis, ir always on displejs.
    Pa nakti uz rokas.
    Uzlādējas vakariņu laikā.

    karlis
    17.02.2022 13:09

    1. pulkstenis ir iekārta, kuras uzdevums ir rādīt laiku. Pie tam precīzu laiku.
    2. pulkstenis var, protams, darīt arī citas lietas, ja vien tas netraucē rādīt pareizu laiku.
    3. pulkstenis kāreiz ir tā iekārta, kura vērtību kāreiz nosaka tā spēja rādīt pareizu laiku.

    nu pa 700 eiro, gribētos, ka tas pulkstenis rāda pareizu laiku vismaz 5Y. bez pārtraukuma.

    Kas
    17.02.2022 16:17

    Hehe, šķiet jau ka tās 2 frontes te tādas paasākas, bet īstenībā tas pats garmins tak piedāvā arī “venu” sēriju. Ir gan amoled ekrāns, gan izvelnes modernākas, smartwatchīgākas
    tajā paša laikā 11 dienu darbības laiks un viss, kas skrējējam vai velobraucējam vajadzīgs, izņemot navigāciju

    un ir tak vēl trešā fronte – outdooristi, kam vajag vēl labāku bateriju, altimetru un iespēju darboties ar routiem

    Aigi
    17.02.2022 18:03
    Reply to  Kas

    Domāju, ka nav tik izteiktas domstarpības kā starp Apple un Android lietotājiem.
    Vienkārši nevajag jaukt 2 lietas gudros pulsteņus, ko piedāvā Apple, Samsung, Huawei un citi, un sporta pulksteņus, ko, savukārt, piedāvā Garmin, Polar, Suunto, Coros, Wahoo.
    Pirmie ir domāti viegliem treniņiem un fitnesam, savukārt otrie ir domāti kārtīgai sportošanai – triatlonam, ultra skrējieniem, dažādiem maratoniem un izturības sportiem.
    Outdoor es liktu pie sporta pulksteņiem, jo tie visi principā atbilst ultra sportam.
    Trešā grupa varētu būt fitnesa aproces kā Fitbit, kas ir ne īsti sportam, ne īsti gudrais pulkstenis.

    karlis
    17.02.2022 21:38
    Reply to  Aigi

    tad jau tie nesaucās par pulksteņiem.
    tos tak var saukt par rokas datoriem

    Krotow
    18.02.2022 15:47
    Reply to  karlis

    Kā lielāko daļu viedierīču šodien. Kuru veiktspējas priekšā ENIAC un UNIVAC (gan jau tādus te kāds atceras) nobāl.

    Rihards Linde
    19.02.2022 11:17

    Ir cilvēku grupa, kam pulkstenī interesē tikai dažas lietas.
    Precīzs GPS, precīza pulsa mērīšana un labi saskatāmi cipari ekrānā, kad ātri skrien, slēpo utt. Kā arī, lai gana ilgi tur baterija.
    Visi pārējie krāmi ir lieki.

    Reklāma