Web Analytics
More
    Reklāma

    iOS 16 Beta atklāj, ka iPhone atkal varēs redzēt baterijas uzlādi procentos

    Jaunākie raksti

    Otrdienas vakarpusē pēc Latvijas laika Apple izlaida nākamās iOS 16 Beta operētājsistēmas piekto versiju, kurā atgriezusies sen aizmirstā funkcionalitāte – baterijas attēlojums procentos.

    Šāds attēlojums bija pieejams iPhone telefoniem līdz parādījās ekrāna izgriezums ar iPhone X modeli, un Apple to skaidroja ar samazināto ekrāna daļu, kurā atrādās baterijas ikona. Par šo tika lauzti šķēpi, jo lietotāji bija neizpratnē, kā tas var būt. Tāpat ar cerībām tika gaidīts iPhone 13 modelis, kura ekrāna izgriezums tika sašaurināts, taču tāpat nebija redzama baterija procentos. Tomēr izskatās, ka beidzot lūgšanas ir uzklausītas, un jau rudenī bateriju varēs redzēt procentos.

    Vizuāli labās puses baterijas ikona tagad tiks papildināta ar procentu attēlojumu. Līdz šim visiem jaunā dizaina iPhone lietotājiem vajadzēja izmantot Control Center iespējas, pavelkot ekrāna labo augšējo stūri uz leju, kas vienmēr prasīja papildu darbības. Tāpat varēja izmantot arī papildu logrīku.

    Diezgan atšķirīga informācija ir par to, kuri modeļi spēs attēlot baterijas uzlādi procentos, jo redzēju informāciju, ka tas pieejams tikai iPhone 13, tomēr šajā avotā norādīts, ka to saņems šobrīd jaunākais iPhone modelis, kā arī iPhone 12, iPhone X un iPhone XS. Tomēr tā nedarbosies iPhone 11 un iPhone XR un iPhone mini versijām. Domāju, ka šī informācija varētu būt precīzi apstiprināma rudenī. Lai ieslēgtu procentuālo attēlojumu, būs jādodas uz baterijas uzstādījumiem un jāieslēdz šī funkcionalitāte.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Čiekurs
    10.08.2022 13:47

    Ehhh, pieticīgie āboļnieki. Atņem pašsaprotamu funkcionalitāti, tad pēc laika atdod atpakaļ un āboļnieks laimīgi nopūš! :)
    Kā ir ar 16. betas gļukiem- SmartID, Helio, notes un zvanu ekrāns ir sakārtots ar pēdējo atjauninājumu?

    Oskars
    10.08.2022 20:35

    So pasniegs ka lielako iOS 16 inovaaciju. Un visi orgasma applaudes.

    Yyy
    11.08.2022 00:43

    Nevajag atpakaļ. Izskatās sūdīgi, kas bildēs parādīts.

    KKTK
    11.08.2022 09:15

    Bet es gribu redzēt % tikai tad, kad baterija ir zem 20% Jo tikai tas ir svarīgi – vai “vēl vilkt”, vai likt lādēties tūlīt.

    Biteme
    11.08.2022 09:19

    Procenti ir pārāk tehniska informācija. Iphons varētu rādīt tikai brīdīnājumu “Pēc 5min izslēgšos”. Nu, varbūt izmantot krāsas – desktops zaļos toņos ir ok, dzeltens, oranžs un tad sarkans. Pēc tam melns. Ekrāns)

    Emetib
    11.08.2022 14:09
    Reply to  Biteme

    Ja un androids varetu nerīt tik daudz resursu, citadāk smieklīgi, ka vecāks iphon ar 4gb ramu ir atraks par jaunu andrīšfounu ar jaunāko proci un 12, vai 16gb ramu.
    Pašam nešķiet smieklīgi?

    Biteme
    16.08.2022 11:13
    Reply to  Emetib

    Kāpēc tu no ābola apspriešanas meties pie androida? Man ir pilnīgi vienalga, ko un kā dara android. Droši vien arī pārējiem šī ieraksta lasītājiem.

    kkā tā
    12.08.2022 08:13
    Reply to  Biteme

    Kā man besī skatoties kādu video, ka visu aptur, jo redz 20% palicis aķītī.. Tad 10%.. Tiešām to kaut kā nevar uztaisīt neuzkrītošāk?

    Biteme
    16.08.2022 11:19
    Reply to  kkā tā

    Jāsaprot kam ir domāti aifoni. Apple taisa iekārtas cilvēkiem, kas sevi nenogurdina ar rakāšanos un iedziļināšanos. It just works (if it does). Un kā saglabāt iespēju veikt pēdējo zvanu no dreifējoša ledus gabala, uz kura sēž cilvēks un aizgrābti skatās seriāli? Pareizi – apturēt video un parādīt brīdinājumu. Daļa cilvēku bez šādas pieskatīšanas (telefonos, auto un māju asistenti, utt.) būtu pagalam ātri vien. Apple jau neko neuzspiež – tikai piedāvā šādu dzīves modeli, bet cilvēks jau pats izdara izvēles.

    Kursors.lv
    16.08.2022 12:02
    Reply to  Biteme

    Es kā cilvēks, kas daudzus gadus ir ikdienā izmēģinājis visādus tehnoloģiju produktus (nereti arī pavisam gļukainus), esmu nonācis pie atziņas, ka ikdienā tomēr gribu lietot vienkāršu (kaut nereti ierobežotu) ierīci, kas “just works”. Tāpēc mana izvēle šobrīd ir iPhone. Ar to es zinu, ka nebūs nepatīkamu pārsteigumu un ierīce vienkārši pildīs sakaru ierīces funkciju.

    Ik pa laikam gan apnīk un tad gribas atkal mesties visādos eksperimentos. Un ziniet ko, var pierast arī pie citam ierīcēm. Man ir bijuši periodi, kad vairākus gadus lietoju Samsung Galaxy S un arī Note sērijas ierīces. Pirmās nedēļas ir besis par to, ka viss citādāk (gan labāk, gan sliktāk) darbojas, taču ar laiku pierod. Un tas laikam ir galvenais – nepiesieties kaut kādai vienai platformai, bet spēt izsekot līdzi tam, kas aktuāls visās galvenajās platformās.

    Tagad jādomā ko iesākt ar notestēto Nothing Phone (1) :)

    bobis
    16.08.2022 10:06

    Var ari radit batarejas daudzumu pokemonos.

    Reklāma