Web Analytics
More
    Reklāma

    Ko lietotājiem varētu piedāvāt Apple xrOS jauktās realitātes operētājsistēma?

    Jaunākie raksti

    Jau nākamās pirmdienas vakarā būs zināmi dažādi programmatūras jaunumi no Apple, tāpēc ka norisināsies ikgadējā izstrādātāju konference WWDC23. Kā viens no lielākajiem jaunumiem varētu būt jauktās realitātes operētājsistēma xrOS.

    Jau pāris gadus tiek baumots, ka Apple strādā pie savām jauktās realitātes brillēm, kas apvienos gan virtuālo, gan papildināto realitāti vienā produktā. Līdz ar gaidāmo ierīci tiks piedāvāta arī jauna operētājsistēma, kurai būtu jāsniedz lietotājiem atbilstoša pieredze, lai kāds to vēlētos iegādāties.

    Jaunās operētājsistēmas interfeiss varētu līdzīnāties iPhone un iPad ekrānu izkārtojumam. Proti, būtu redzamas lietotņu ikonas, kā arī logrīki, kurus varētu brīvi pārvietot pa ekrānu un rediģēt. Sagaidāms, ka Apple jauktās realitātes brilles būs aprīkotas ar diviem 4K izšķirtspējas micro OLED ekrāniem, kas nodrošinās ļoti augstu un reālistisku vizuālo pieredzi.

    Protams, būs pieejamas ierastās Apple lietotnes kā Photos, Messages, Maps, Apple TV+, Apple Music, Calendar, Facetime un citas. Iespējams, ka daļa no tām būs īpaši pielāgotas, lai izmantotu papildināto realitāte, bet daļa būs vienkārši pārnestas uz jauno vidi. Viens no piemēriem ir Maps lietotnes izmantošana, lai skatītos apkārt un redzētu papildu informāciju par dažādiem objektiem. Kā arī lieliska iespēja būs skatīties video, un paralēli veikt noteiktas darbības.

    Lai gaidāmās paplašinātās realitātes brilles padarītu pievilcīgākas plašākai auditorijai, būs jāsniedz iespēja izmantot arī trešo pušu izstrādātāju lietotnes. Šeit svarīgu lomu ieņemtu pielāgotas spēles. Tiek apgalvots, ka Apple jau kopā ar dažādiem spēļu izstrādātājiem tās pielāgo šādām brillēm, lai izveidotu ļoti labu spēlētāju pieredzi.

    Lielākais jautājums paliek nemainīgs, vai paplašinātās realitātes brilles un operētājsistēma tiks izziņota 5. jūnijā, vai tomēr tas pagaidām paliks idejas un baumu līmenī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma