Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunā iOS 16.3 versija beidzot ļauj izmantot īpašo iPhone datu šifrēšanas iespēju arī Latvijā

    Jaunākie raksti

    Pirmdienas vakarā pēc Latvijas laika iznāca jaunās Apple operētājsistēmu versijas, kas nozīmē, ka tagad iPhone ir pieejama iOS 16.3 versija. Viens no tās ieguvumiem ir gandrīz pilnīga datu šifrēšana, un tagad tā ir pieejama arī Latvijā.

    ASV angliski nosaukto Advanced Data Protection bija iespējams lietot jau ar iOS 16.2 versiju, bet no šīs nedēļas to var darīt ikviens iPhone lietotājs pasaulē. Tas nozīmē, ka ir pieejama jau drošības funkcionalitāte, kas ļauj šifrēt vairākas iCloud datu kategorijas nekā līdz šim. Piemēram, būs iespējams šifrēt bildes, piezīmes, balss ierakstus, ziņas, ierīču datu kopijas un citas.

    Standarta uzstādījumi ir tādi, ka šifrētās atslēgas daļai datu tiek glabātas Apple serveros, nepieciešamības gadījumā ļaujot atjaunot savu informāciju, ja tiek pazaudēta piekļuve Apple ID kontam. Taču ieslēdzot jauno Advanced Data Protection režīmu, visas šifrēšanas atslēgas tiks izdzēstas no uzņēmuma serveriem un glabāsies pašā ierīcē. Tas nozīmē, ka tām neviens nevarēs piekļūt.

    Apple iCloud jau līdz šim bija plašs klāsts ar informāciju, kura tika šifrēta, un ar jauno režīmu principā tiks noklāta gandrīz visa informācija. Lielākie izņēmumi būs Mail, Contacts un Calendar lietotnēm. Ja tiks ieslēgts jaunais datu šifrēšanas režīms, pieeja icloud.com mājaslapai tiks automātiski atslēgta. Tomēr lietotājiem ir iespēja ieslēgt šo pieeju, lai uz laiku varētu piekļūt informācijai iCloud pārlūka versijā.

    Šī ir lieliska ziņa no Apple, taču lietotājam jāuzņemas atbildība par to, ka ierīces bojājumu gadījumā var gadīties, ka nebūs iespējams atjaunot tajā saglabāto informāciju. Tomēr tas noteikti patiks lieliem datu drošības mīļiem. Papildu tam iOS 16.3 tiešām ir atmodinājis HomePod mini ilgi dusošo temperatūras un mitruma sensoru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    grh
    25.01.2023 12:17

    Ja es šādā veidā tieku atslēgts no icloud.com lapas, tad kā es varu izmantot funkciju Find my device, ja pazaudēju telefonu? Vairs nekā cik noprotu?
    Nu tas pie noteikuma, ka man nav mājās Ipad, Macbooks un taml.

    25.01.2023 12:26
    Reply to  grh

    lai ieslēgtu ADP tev ir jābūt recovery contact un/vai recovery key, un jā, tie darbosies tikai ar vēl vienu saderīgu āboļiekārtu.

    Usinss
    25.01.2023 17:12

    Tātad, šis nebūs katram “mirstīgajam” pa prātam un nevajag uzreiz skriet un slēgt visu iekšā. Šo var darīt tad, ja visus datus jau tagad dublē citur (bildes, epastus un citu drazu). Jo ja nonīkst itelefons, dodas uz garantijas remontu, un tiek mainīta plate, tad dati neatgriezeniski čuš. Entuziastiem ideāli. Neko vairāk nevar vēlēties.

    25.01.2023 19:15
    Reply to  Usinss

    kāds “neatgriezeniski”? tev piespiedu kārtā ir jāuztaisa recovery contact vai key, ar kuriem var piekļūt icloud un saviem datiem.

    Dindāls
    25.01.2023 20:17

    Un kad šo “fīču” “ieslēdza” Zimbambvē un Eritrejā?

    Biteme
    25.01.2023 20:44
    Reply to  Dindāls

    Droši vien vienlaicīgi ar šo valstu stratēģisko partneri.

    Dindāls
    25.01.2023 22:13
    Reply to  Biteme

    Pag pag, tie tagad visi ir aizņemti ar Space-Force.

    Pēča
    27.01.2023 08:21

    Es jau dzirdu kārenu brēcienus, kur pati ir ieslēgusi, tad pēc laika protams paroles pakāsusi un apple veikalā ķērc uz nabaga darbinieku lai atslēdz viņas datus!!!!! :D

    Reklāma