Web Analytics
More
    Reklāma

    Reuters: Apple izvairās no datu šifrēšanas pēc FBI sūdzībām

    Jaunākie raksti

    Pirms aptuveni diviem gadiem Apple atmeta plānus, kas padarītu iPhone un iPad neuzlaužamus – Apple neieviesa pilnvērtīgu iCloud Backup šifrēšanu, jo šī ir vienīgā iespēja jebkādā veidā piekļūt aizslēgtas viedierīces datiem.

    ASV Federālais izmeklēšanas birojs (angļu: Federal Bureau of Investigation (FBI)) nebija sajūsmā par Apple vēlmi ieviest tā saucamo end-to-end datu šifrēšanu iCloud Backup, jo tādējādi zustu jebkādas iespējas piekļūt lietotāju datiem. Tiek pieļauts, ka tieši FBI sūdzība bija iemesls, kāpēc iCloud Backup palika bez datu šifrēšanas.

    Tiesa, nav arī gluži tā, ka Apple šādā viedā piever acis uz pieeju visiem iCloud Backup datiem. Daļa iCloud Backup datu tiešām izmanto drošu end-to-end datu šifrēšanu, piemēram, iCloud Keychain paroļu uzglabāšana, Wi-Fi paroles un tavas darbības Siri ir pilnīgi slepenas, pie tām klāt netiks neviens. Toties iCloud Backup un iCloud Drive dati tiek šifrēti pārsūtīšanas laikā, bet Apple ir atslēga datu atšifrēšanai, kas teorētiski ļauj tos nodot varasiestādēm vai kā citādi izmantot.

    Messages ir viens no interesantākajiem gadījumiem, jo saziņas lietotne izmanto drošo end-to-end šifrēšanu, bet iCloud Backup datu kopijā tiek iekļautas ne tikai Messages ziņas, bet arī atslēga, kas šīs ziņas aizsargā.

    Avotsreuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    22.01.2020 12:36

    Vienu vārdu sakot savas valsts iedzīvotāju izspiegušanā ASV tuvojas Ķīnai!

    Kursors.lv
    22.01.2020 12:38
    Reply to  KKTK

    Kāpēc savu?

    22.01.2020 12:49

    Tapēc, ka jebkuru ASV nerezidentu izspiegošana ir publiski paziņota ASV likumdošanā un ir NSA galvenais darbības princips.

    Rambāns
    22.01.2020 18:51

    Neuzlaužamie iPhone ir mīts. Jautājums ir tikai resursos. Kad ļoti vajadzēja, FIB vienkārši nopirka laužamo no Izraēlas privātuzņēmuma. Ķīnieši inficēja uiguru iPhone tālruņus. Ir konstatēti Krievijas specdienestu implanti priekš iOS.

    Kursors.lv
    22.01.2020 19:11
    Reply to  Rambāns

    Mūsdienās principā neeksistē neuzlaužamas tehnoloģijas. Tomēr svarīgas ir nianses un apstākļi, kādos notiek piekļuve itkā pasargātiem datiem. Piemēram, iPhone gadījumā ne kuram katram iPhone var tikt tālāk par paroli. Vecākiem vieglāk, jaunākiem nevar. Pie noteikuma, ja telefonam ir gara un dažādiem simboliem pārbagāta parole. iCloud nešifrēšana ir nelāga un izskatās, ka pret FIB un citiem drošības dienestiem nevar iet pat Apple. Redzēsim, kā šis attīstīsies tālāk, varbūt tāda plaši izplatīta end-to-end šifrēšana populāros produktos (telefonos un čata lietotnēs) beigsies.

    KKTK
    23.01.2020 10:23

    Varbūt tāda end-to-end šifrēšana populāros produktos jau sen ir beigusies ;) Nav tikai vēl viena Snowdena, kas par to izstāsta…

    Reklāma