Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple pārsauc savu jauktās realitātes operētājsistēmu par xrOS

    Jaunākie raksti

    Jaunākās baumas liecina, ka Apple mainījusi nosaukumu operētājsistēmai, kas darbinās gaidāmos jauktās realitātes (angliski mixed reality) produktus. Jaunais nosaukums būs pavisam īss un vienkāršs – xrOS.

    Iepriekš paredzētais operētājsistēmas nosaukums bija realityOS, taču tagad ar jauno abreviatūru xrOS, tas iegūs nozīmi extended reality, ko varētu latviskot kā paplašināto vai jaukto realitāti. Vismaz pagaidām šāds termins netika precīzi tulkots latviešu valodā. To var saistīt ar Apple vēlmi radīt produktus, kas sevī apvienos gan papildināto (AR), gan virtuālo realitāti (VR).

    Pagaidām līdz lietotājiem nav nonācis pat pirmais produkts, taču konkrētās izmaiņas varētu norādīt uz to, ka Apple uzsācis vēl nopietnākus darbus pie šīs iekārtas. Kā pirmās lietotnes xrOS operētājsistēmā varētu būt Apple Messages un Maps lietotnes. Tāpat Apple ļaus to izmantot citiem izstrādātājiem, lai radītu saistošas lietotnes. Kā norāda pagaidām pieejamā informācija, tad šīs brilles darbinās M2 procesors, kas nozīmē, ka tās būs ļoti jaudīga ierīce, taču nekoncentrējoties uz videospēlēm.

    Prognozēts, ka pirmās jauktās realitāte brilles no Apple maksās tuvu 2000 dolāriem, kas ir augsta cena, līdz ar to pieprasījums pēc tam nebūs pārāk liels. Taču jau nākamās paaudze iekārta varētu būt lētāka un pieejamāka.

    Vai jūs šobrīd vispār apsvērtu šāda produkta iegādi savai ikdienas lietošanai?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma