Web Analytics
More
    Reklāma

    Izskan baumas, ka gaidāmās “Apple” VR brilles nebūs domātas metaversa baudīšanai

    Jaunākie raksti

    Arvien plašāk attīstoties idejai par metaversu, aizvien vairāk kompāniju uzņem ātrumu pielāgotu virtuālās realitātes (VR) briļļu izstrādē ar ilgu darbības laiku. Izskanējušas baumas, ka “Apple” pieeja šajā ziņā varētu atšķirties, uzņēmumam strādājot pie VR brillēm, kas nav paredzētas ilgstošai lietošanai un līdz ar to nebūs labākā izvēle pilnvērtīgai metaversa baudīšanai.

    Saskaņā ar godalgotā žurnālista Marka Gurmana ziņojumu medijam “Bloomberg” – “Apple” esot domājis par metaversu, bet vismaz tehniskā aprīkojuma ziņā pagaidām neplāno iet tajā virzienā. Ideja par virtuālu pasauli, kādu to iedomājas, piemēram, Marks Zakerbergs un “Meta”, pagaidām neietilpst “Apple” nākotnes redzējumā. Ziņojumā norādīts, ka “Apple” pašreiz plāno radīt VR brilles izmantošanai īsāku laiku, nevis nepārtrauktai lietošanai visu dienu.

    Tāpat baumas liecina, ka “Apple” VR brillēs tiks iestrādāts M1 procesors un “LiDAR” sensors. Savukārt dizainā izmantoti “AirPods Max” un “Apple Watch” stila elementi. To aptuvenā cena noteikta 1000 – 3000 USD robežās. “Apple” pirmās VR brilles tirgū varētu nonākt šī gada beigās, taču tās būšot pieejamas ļoti ierobežotā daudzumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raimonds
    13.01.2022 16:34

    Kāds ir domas šī portāla lasītājiem par metaversu kopumā?

    Edgars
    13.01.2022 18:52
    Reply to  Raimonds

    Man liekas MS ar minecraft bāzi varētu kaut ko izdarīt šajā lauciņā

    REALAIS
    13.01.2022 23:18

    Man personīgi Metaverss neinteresē. Es jau esmu pāri 30. Ikdienā sociālie portāli netiek izmantoti tik daudz, lai es domātu vilkt brilles un dzīvot virtuālu dzīvi iedomu pasaulē. Nesaku, ka esmu pret, katram ir izvēle kur un kā izklaidēties. Bet jāskatās kā tas tiks attīstīts nākotnē. Varbūt bez izklaides tur parādīsies arī citi aspekti, kā piemēram es iedomajos, ka kompāniju virtuālie veikali atspoguļotu reālus produktus un atbalsta dienests varētu tur apkalpot klientus virtuālajā pasaulē.

    Pēc būtības limits ir tikai cilvēku fantāzija. Kas zin, varbūt tā arī būs, ka tiem kam būs briļļuki un patiks tā padarīšana, nomainīs mājās sēdēšanu internetā pie datora/telefona/planšetēm uz brillēm. Gribi kaut ko iegūglēt? Lūdzu. Paskatīties video kādā no portāliem? Lūdzu. Izbaudi youtube un citus zvērus virtuālajā kinoteātrī.

    qwerty
    13.01.2022 23:35
    Reply to  REALAIS

    Paskatīsimies, ko teiksi kad tev būs 60+

    REALAIS
    14.01.2022 00:59
    Reply to  qwerty

    Spēlēšu tālāk PS XV (15) :D

    Last edited 2 years ago by REALAIS
    ggggg
    14.01.2022 00:44
    Reply to  REALAIS

    Visi šie VR vizionāri vispār ir iedomājušies to kā cilvēki, kuri ir pieraduši pasūtīt lietas ar kabatā ieliekamu smartphone vai bezkontakta Amazon Echo tagad ņems un uz galvas bāzīs ķiveri, lai pasūtītu kebabu ar Wolt? Tāda pati komēdija kā Hololens, kuri reklāmās cenšas iegalvot, ka to ķiveri rūpnīcu darbinieki tagad ikdienā lietos, lai strādātu ar CNC.
    Papildinātā realitāte izskatās daudzsološa, bet ar noteikumu, ja visus dzelžus iebāzīs kaut cik estētiskos briļļu rāmjos. VR brilles gan būs nišas produkts.

    Reklāma