Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple Airpods Pro”(2nd generation) bezvadu austiņu apskats – izcils audiāls sniegums

    Jaunākie raksti

    Vērīgākie lasītāji droši vien būs pamanījuši, ka es gluži kā daži citi Kursoriņi lēnām esmu apaugusi ar “Apple” ierīcēm. Tās pievilina ar savām piedāvātajām iespējām, izskatu, un, neliegšos – labi nostrādājis arī “Apple” saldais mārketings. Līdz tādai pilnīgai ekosistēmai man bija pietrūkušas vienīgi austiņas. Līdz šim lietoju “Beats” firmas “PowerBeats Pro“, kas ir bijušas izcilas sportojot. Taču labu laiku domāju arī par ikdienas austiņām, konkrētāk, “Apple Airpods Pro”. Tām ir gumijas uzgaļi, kas nav parastajām “AirPods” austiņām, tāpēc domāju, ka tās labāk turēsies manās ausīs. Tā nu sanāca, ka “Apple” no sava rudens labumu groza izcēla arī otrās paaudzes “AirPods Pro”. Šobrīd jaunās austiņas ir kļuvušas par ierīci, ko daudz izmantoju ikdienā, tāpēc ir īstais brīdis pastāstīt par tām vairāk.

    Tehniskā specifikācija

    • Izmēri: 30,9 mm x 21,8 mm x 24 mm (austiņām), 45,2 mm x 60.6 mm x 21,7 mm (uzlādes kārbiņa).
    • Svars: 5,3 grami (austiņām), 50,8 grami (uzlādes kārbiņai).
    • Sensori: divi signālvērsuma mikrofoni, uz iekšpusi vērsts mikrofons, ādas atpazīšanas sensors, kustību noteikšanas akselerometrs, runas atpazīšanas akselerometrs, skārienvadība.
    • Funkcijas: aktīvā apkārtējās vides trokšņu slāpēšana (ANC), adaptīvā skaņas caurlaidība, personalizēts telpiskais audio ar galvas kustību dinamiskās izsekošanas funkciju, adaptīvais ekvalaizeris (EQ), IPX4 ūdens un sviedru izturība gan austiņām, gan uzlādes kārbiņai.
    • Akumulatora darbība un uzlāde: klausīšanās laiks ar vienu uzlādi līdz 6h (līdz 5,5 stundām ar ieslēgtu telpisko audio un galvas kustību izsekošanas funkciju). Sarunu laiks līdz 4,5 stundām ar vienu uzlādi. Pilnībā uzlādēta uzlādes kārbiņa sniegs 30h audio klausīšanās laiku. 5 minūtes palādējot austiņas, varēsi 1h klausīties audio vai sazināties. Uzlādes kārbiņu var pabarot, izmantojot “Apple Watch”, “MagSafe” lādētājus, Qi sertificētus lādētājus vai “Lightning” uzlādes kabeli.
    • Savienojumi: Bluetooth 5.3.
    • Komplektācija: “Airpods Pro” (2nd generation) austiņas, “MagSafe” uzlādes kārbiņa ar iebūvētu skaļruni, silikona austiņu uzgaļi četros izmēros – XS, S, M un L, Lightning–USB-C kabelis, kā arī lietošanas pamācība.

    “Apple Airpods Pro” (2nd generation) (turpmāk apskatā “Airpods Pro 2”) seko 2019. gada 30. oktobrī izlaistajām “Airpods Pro” austiņām. Izskata ziņā lielu atšķirību starp šiem modeļiem nav, un būtiskākie uzlabojumi nav ar aci saskatāmi, bet drīzāk saklausāmi, par ko tad plašāk pastāstīšu turpmākajās rindās.

    Jaunie “Airpods Pro” ir saderīgi, gan ar “iOS”, gan “Android” ierīcēm. Tomēr tā kā šīs austiņas primāri domātas “Apple” ekosistēmas baudītājiem, tad labāku lietotāja pieredzi un papildu priekšrocības sniegs tieši šo ierīču īpašniekiem. Ikdienā es šīs austiņas lietoju kopā ar “iPhone 12” vai “MacBook Air“.

    Iepriekšējās paaudzes izskats

    Kā jau teicu, izskata ziņā “Airpods Pro 2” austiņas ir teju identiskas salīdzinājumā ar iepriekšējo paaudzi. “Apple” šeit joprojām pieturas pie klasiskās baltās krāsas. Arī formas un svara ziņā gan pašas austiņas, gan “MagSafe” uzlādes kārbiņa gandrīz neatšķiras. Un kāpēc arī kaut ko mainīt, ja ir labi tāpat? Austiņas un kārbiņa joprojām saglabā savu kompaktumu un patīkami iegulst rokā. Man personīgi ļoti patīk kārbiņas izmērs – to var ērti ielikt bikšu vai jakas kabatā. Tā ir liela atšķirība salīdzinājumā ar “PowerBeats Pro” uzlādes futlāri, kas ir diezgan liels, smags un problemātiski ieliekams mazā pleca somiņā.

    “MagSafe” uzlādes kārbiņa ir viegli un ērti atverama. Savukārt tajā iebūvētie magnēti lieliski notur austiņas savā vietā, bet vienlaikus ļauj bez piepūles izņemt un ielikt tās atpakaļ uzlādes kārbiņā.

    Ja austiņas ir identiskas, tad uzlādes kārbiņai kaut kas jauns tomēr ir parādījies. Tām apakšā blakus “Lightning” uzlādes portam iebūvēts skaļrunis, kas sniedz papildus ērtības (vēlāk apskatā par to būs plašāk). Ja nu gadījumā dodies ārā un uzlādes kārbiņu nav kur ielikt, tās sānā iestrādāts auklas turētājs, kas to ļaus piestiprināt pie somas. Savukārt aizmugurē ieraudzīsi apaļu pogu, kas ļauj restartēties, kā arī manuāli savienoties ar ierīci.

    Būtiska nozīme “Airpods Pro 2” darbībā ir diviem procesoriem – H2 un U1. H2 procesors ir atbildīgs par audio kvalitāti. Izmantojot skaitļošanas algoritmus, tas labāk slāpē trokšņus, sniedz kvalitatīvu, dzidru, skaidru skanējumu un paildzina akumulatora darbības laiku. Savukārt U1 procesors iebūvēts “MagSafe” uzlādes kārbiņā un ar funkciju “Accurate Finding” palīdz labāk noteikt tās atrašanās vietu.

    Vienkārša savienošana

    Mūsdienās tik ļoti steidzīgais patērētājs, kuram visu vajag ātri un uzreiz, novērtēs, ja jauna ierīce, kā viedpulkstenis vai austiņas, zibenīgi un bez problēmām savienojas ar telefonu. Jāsaka, ka šajā ziņā “Airpods Pro 2” nelika vilties. Tiklīdz izņēmu tās no iepakojuma, uzreiz piedāvāja savienoties ar blakus esošo “iPhone”. Tik vien kā jānospiež poga “Connect”. Šajā solī pie viena var arī iepazīties ar austiņu kontroli un vadību.

    Kontrole un vadība

    Austiņas aprīkotas ar skārienvadību, kas ļauj kontrolēt audio skaļumu, spēlēt, apturēt dziesmu, atbildēt uz zvaniem, patīt dziesmu uz priekšu un atpakaļ, ieslēgt Siri balss asistentu, pārslēgties starp skaņas režīmiem.

    • Piespied 1x, lai atskaņotu, iepauzētu dziesmu vai atbildētu uz telefona zvanu;
    • Piespied 2x, lai atskaņotu nākamo dziesmu;
    • Piespied 3x, lai atskaņotu iepriekšējo dziesmu;
    • Piespied un paturi, lai pārslēgtos starp aktīvo trokšņu slāpēšanu un adaptīvo skaņas caurlaidības režīmu;
    • Pavelc uz augšu vai leju, lai regulētu skaļumu.

    “Airpods Pro 2” man patīk tas, ka austiņu vadība notiek, piespiežot skārienjoslu, kas iestrādāta austiņu kājiņās. Citām austiņām biju pamanījusi, ka vadība notiek ar pieskārienu to sānā vai virspusē, kas ir neērti, jo, piekārtojot tās ausī, var kaut ko nejauši nospiest. Tomēr jāatzīst, ka arī “Airpods Pro 2” skārienvadība man nešķiet īsti ērta. Ja ir iespēja, to labāk daru caur telefonu.

    Skanējums – augstākās raudzes audio pieredze

    Ja par kaut ko šīs austiņas jāuzslavē, tad tas noteikti ir skanējums. “Airpods Pro 2” aprīkotas ar diviem signālvērsuma mikrofoniem un vienu uz iekšpusi vērstu mikrofonu, kas sniedz 2x labāku trokšņu slāpēšanu nekā pirmās paaudzes “Airpods Pro”, gādā par izcili precīzu skaņu, kā arī uzlabo balss zvanu kvalitāti.

    Pateicoties silikona uzgaļiem, kas nodrošina labāku skaņas izolāciju, jau “Airpods Pro” spēris platu soli uz priekšu skanējuma kvalitātē. Taču “Airpods Pro 2”, pateicoties uzlabotajām tehnoloģijām, sniedz vēl augstāku skaņas kvalitāti. Ieliekot tās pirmo reizi ausīs, pārsteidza skaidrais un dinamiskais skanējums. Arī uzslēdzot dziesmu skaļāk, skaņas kvalitāte nepazūd un skanējums joprojām ir dzidrs.

    Atkarībā no atrašanās vietas, ko dari vai citiem apstākļiem, ir iespēja ieslēgt ANC vai adaptīvo skaņas caurlaidības režīmu. ANC režīms spēj ļoti labi slāpēt apkārtējās vides trokšņus. Piemēram, braucot vilcienā, praktiski nekādas citas skaņas nevar dzirdēt. “Apple” pat saka, ka “Airpods Pro 2” ir divreiz labāka skaņas izolācija nekā pirmajai paaudzei. Par to gan nevarēšu spriest. Savukārt, ieslēdzot adaptīvo skaņas caurlaidības režīmu, apkārtējos trokšņus varēs dzirdēt, bet tie nebūs izteikti skaļi un traucējuši. Līdz ar to arī šādā režīmā var klausīties mūziku un, piemēram, vienlaikus pārvietoties ar velosipēdu pa pilsētu vai pat sarunāties ar cilvēkiem.

    Vēl viena, manuprāt, laba lieta ir ādas atpazīšanas sensors. Izņemot austiņu no ausīm, mūzika automātiski tiek apstādināta, kas ļauj baterijai ietaupīties. Pateicoties šim sensoram, austiņas arī neatskaņos mūziku, ja ir novietotas, piemēram, uz galda vai ieliktas kabatā. Ar šādu problēmu saskaros, lietojot “Powerbeats Pro”, kas ir diezgan kaitinoši.

    Uzlādes kārbiņa ieguvusi balsi

    Lielākais jaunums, kas saistās ar “Airpods Pro 2” uzlādes kārbiņu – tajā iestrādāts skaļrunis. Tas izdod skaņas signālu ikreiz, kad kārbiņa ir veiksmīgi pievienota uzlādei, izveidots savienojums, kā arī šādi brīdinās par zemu akumulatora līmeni. Tāpat skaņas signāls palīdzēs brīdī, kad uzlādes kārbiņa ir kaut kur noklīdusi. Atverot “iPhone” iestatījumos sadaļu “Find My”, iespējams izvēlēties opciju “Play Sound”, ko aktivizējot,  uzlādes kārbiņa izdos diezgan dobju un skaļu signālu, ļaujot to ātri atrast, piemēram, dzīvoklī vai automašīnā.

    Katrā situācijā skaņas signāli mazliet atšķiras, taču, ja tev tie šķiet traucējoši, šo funkciju var atspējot.

    Ikdienas lietošana – austiņas visam un visiem?

    “Airpods Pro 2” primāri iegādājos kā ikdienas austiņas, ko lietoju tiešsaistes sapulcēs, klausoties mūziku, dodoties ārā, braucot ar vilcienu, dažkārt pasportojot. Ikdienā ļoti novērtēju to, ka austiņas ātri savienojas ar ierīci un tam nav jāvelta daudz laika un pūļu. Klausoties mūziku sabiedriskajā transportā, izteikti jūtams ANC efekts, kas izslēdz visus apkārtējās vides trokšņus un atstāj divatā ar dziesmu. Tas man ļoti patīk un to novērtēju.

    Patīkami arī, ka “Airpods Pro 2” piedāvā ilgāku klausīšanās laiku, kas sasniedz 6h ar pilnu bateriju. Salīdzinot ar “Airpods Pro”, tās ir 1,5h vairāk, kas ir daudz.

    Ir daudzi tādi patīkami sīkumi, ko austiņas sniedz un kas beigās veido pozitīvu lietotāja pieredzi. Piemēram, tās pašas gaismiņas uzlādes kārbiņai. Zaļa krāsa informē, ka baterija ir pilna, savukārt oranža – nepieciešams uzlādēt. Tāpat patīkami, ka uzlādes kārbiņu iespējams uzlādēt ar “Apple Watch” lādētāju, kas ir ērti, ja lieto šo pulksteni. Te jāpiezīmē, ka oriģinālo “Airpods Pro 2” uzlādes vadu pat neesmu atpakojusi, jo tas nav bijis vajadzīgs. Lai arī ierīci vēl nav sanācis pazaudēt, patīkami, ka uzlādes kārbiņā ir iestrādāts skaļrunis, kas ļauj to vajadzības gadījumā ātrāk sameklēt, kā ar brīdina par zemu akumulatora līmeni.

    Sarunājoties ar kolēģiem attālināti, varēju novērtēt austiņu mikrofona kvalitāti, kas ir tiešām laba un manis sacīto var diezgan skaidri dzirdēt.

    Jā, pāris reizes austiņas palietoju arī sportojot. Šajā ziņā gan nedaudz vīlos, jo tās īsti labi neturējās ausīs. Lai arī komplektā nāk līdzi četri dažādi gumijas uzgaļu izmēri, tie neglāba situāciju. Patiesībā jau biju ar to mazliet rēķinājusies, jo arī parastie “Airpods” man krīt laukā no ausīm. Ja kādam ir vēl šāda pati problēma, iesaku tomēr apsvērt “Airpods Pro 2” iegādi. Kad sēdi mierā, ir labi, bet līdz ko sāc straujāk kustēties, austiņas vairs neturas īsti vietā. Par spīti tam pirkumu nenožēloju, jo sportam man jau ir “Powerbeats Pro”. “Airpods Pro 2” lai paliek dienas mierīgajai daļai.

    Nobeiguma pārdomas – vai vērts pirkt, ja šobrīd lieto “Airpods”?

    Salīdzinot tehniskos datus, “Airpods Pro 2” daudzējādā ziņā pārspēj iepriekšējo paaudzi – “Airpods Pro” – labāka aktīvā trokšņu slāpēšana, skaņas caurlaidības režīms, ilgāks baterijas darbības laiks, labāks auss noteikšanas sensors, plašākas uzlādes iespējas. Līdzīgu salīdzinājumu varētu attiecināt arī uz “Airpods 3“. Taču, ja esi apmierināts ar šo austiņu kvalitāti un jaunie uzlabojumi nav tik būtiski, tad “Airpods Pro 2” droši vari laist garām.

    Tāpat jāņem vērā arī izmaksas. “Airpods Pro 2” cena elektronikas veikalos Latvijā sasniedz 299 eiro. Ja tā padomā, tā ir liela nauda, un man šīs austiņas (un “Apple” austiņas kopumā) šķiet mazliet pārcenotas.

    Apskata sākumā arī pieminēju, ka “Airpods Pro 2” darbojas kopā ar “Android” ierīcēm. Taču te ir savi ierobežojumi, un lietotājs zaudēs pāris priekšrocības, piemēram, telpiskā audio pieredzi, “Find My” atbalstu, nestrādās arī auss noteikšanas sensors. Tāpat arī savienojums nebūs tik ideāls kā ar “Apple” ierīcēm. Tāpēc, ja lieto “Android” ierīci un meklē austiņas, nedomāju, iespējams vērts palūkoties citā virzienā.

    Patika:

    :) Skanējuma kvalitāte, ANC, plašās uzlādes iespējas, ātrs savienojums.

    Nepatika: 

    :( Gribētos kādas izmaiņas dizainā, cena.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Name*
    15.11.2022 13:42

    Autore, Jūs aizmirsāt paslēpt vēl vienu ielu ekrānšāviņā. Ieteiktu paslēpt arī to, ja tik ļoti nevēlaties, lai zinātu atrašanās vietu, jo tagad to var atrast viegli.

    Biteme
    15.11.2022 14:08
    Reply to  Name*

    Ieteiktu jums mācīties angļu valodu, lai uzzinātu, ka vārds shot nav tikai šāviņš. Padomājiet loģiski – kāds sakars attēlam ar šāviņu?!?

    Ivis
    15.11.2022 14:54
    Reply to  Biteme

    Un kāds sakars elektriskajam skrejritenim jeb stāvdrāzim ar nodarbošanos ar mīlestību rupjā manierē stāvus pozīcijā?

    Ivis
    15.11.2022 14:57
    Reply to  Ivis

    Un padomājiet loģiski, kāds sakars jūrascūciņai ar jūru vai cūku?

    Reinis Rozitis
    15.11.2022 17:06
    Reply to  Ivis

    ‘Drāzties’ ir ātri pārvietoties. bet mīlestības izpausmes ir vulgārisms. No tādiem tehnoloģiskiem jaunvārdiem, šis varētu būt kā reiz jēdzīgākais..

    Name*
    15.11.2022 16:27
    Reply to  Biteme

    Paldies skolotāj par Jūsu rūpēm. Kad izslumošu covid, tad došos mācīties angļu valodu. Tiekamies skolā!

    Siekala
    15.11.2022 14:06

    Pa Atmodas ielu tagad ganīsies bariem nosiekalojušies nerdi. 😀

    Kekss
    16.11.2022 12:04
    Reply to  Siekala

    Iespējams tāds bija mērķis 🙃

    grh
    16.11.2022 14:36
    Reply to  Kekss

    .

    fetchimage[1].jpg
    capsx
    04.09.2023 18:00
    Reply to  Siekala

    Varbūt tomēr pa Smilšu ielu :D

    Reklāma