Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple AirPods (3rd generation) bezvadu austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Kad Apple 2016. gada nogalē kopā ar iPhone 7 izziņoja savas pirmās bezvadu austiņas AirPods, neviens pat iedomāties nespēja, ka tikai dažus gadus vēlāk tas kļūs ne tikai par de facto austiņu izvēli pilnīgi visiem iPhone lietotājiem, bet arī par pašu populārāko Apple aksesuāru kopumā. 2020. gada nogalē es pats sev nopirku otrās paaudzes AirPods austiņas un burtiski iemīlējos šajā produktā – tik vienkārši tās sadarbojas ar Apple ierīcēm! Pēc tam sekoja AirPods Pro austiņu iegāde un tās lietoju arī šobrīd. Pēdējā laikā gan ir uzradusies kaut kāda šalkoņas problēma trokšņu slāpēšanas režīmā, bet visādi citādi tās ir vislabākās bezvadu austiņas tiem, kam pilna māja ar Apple gadžetiem.

    Šodien parunāsim par Apple AirPods (3rd generation), jeb mazo AirPods austiņu vidējo brāli. Šo produktu Apple izziņoja pagājušā gada rudenī kopā ar jaunajiem 14″ un 16″ MacBook Pro datoriem. Austiņu būtība nav mainījusies, taču dizains ir pietuvināts AirPods Pro modelim un arī austiņu vadība notiek līdzīgā veidā – spiežot uz austiņu kājiņām. Austiņas tikušas pie Dolby Atmos un spatial audio telpiskā skanējuma funkcijām un IPX4 ūdens noturības. Tāpat kārbiņu varam uzlādēt ne tikai ar vadu vai Qi bezvadu uzlādi, bet arī izmantojot MagSafe uzlādi. Tāpat ir uzlabota AirPods (3rd generation) austiņu baterijas darbība – tagad ar vienu uzlādi varam mūziku klausīties līdz 6 stundām ilgi. Tas ir labāks sniegums par AirPods (2nd generation) un AirPods Pro austiņām.

    Reklāma


    Attēlā zemāk mēs redzam kopējo Apple AirPods austiņu piedāvājumu. Pēc kādas paaudzes droši vien no tirdzniecības tiks izņemtas vecās AirPods un kā vienkāršākais modelis paliks šodien apskatāmās trešās paaudzes AirPods bezvadu austiņas. Kā redzam attēlā zemāk, tad AirPods (3rd generation) ir funkcionāli tuvākas AirPods Pro nekā “vecajām” AirPods un atsevišķos parametros pat pārspēj tās. Uz to norāda arī nepilnu 200 eiro cena.

    Kas kastītē?

    AirPods (3rd generation) austiņas saņemam gaumīgā kartona kastītē, kurā bez pašām austiņām ir tikai USB-C uz Lightning kabelis un dokumentācijas papīrīši. Sienas lādētājs būs jāmeklē pašiem.

    Austiņas ikdienā dzīvo šādā uzlādes un uzglabāšanas kārbiņā. Tās priekšpusē redzam mazu gaismas diodi, kas var spīdēt zaļā vai oranžā krāsā un attiecīgi informēt par uzlādes stāvokli. Kārbiņas aizmugurē ir viena fiziska poga ar kuru varam iniciēt sapārošanās darbību gadījumos, kad tā nenostrādā automātiski vai ar ne-Apple ierīcēm. Vāciņu pie kārbiņas notur magnēts un tādējādi kārbiņa somā neatvērsies un neizkaisīs laukā austiņas. Uzlādes kārbiņas korpuss veidots no cietas un izturīgas glancētas plastmasas. Pēc savu AirPods Pro austiņu ekspluatācijas redzu, ka ilgtermiņā korpuss sāk nošmulēties un to nevar tik viegli notīrīt. Bet kopumā šī kārbiņa ir ļoti pateicīgos izmēros, lai to varētu bez problēmām līdzi nēsāt bikšu kabatā vai praktiski jebkāda izmēra somās/somiņās. Tas ir mazs un neuzkrītošs aksesuārs.

    Kā jau minēju augstāk tekstā, uzlādes kārbiņu varam uzlādēt vairākos veidos. Pašā kārbiņā apakšā iebūvēta izturīga Lightning pieslēgvieta, taču to varam uzlādēt arī ar bezvadu lādētājiem. Gan saimniecībā jau no seniem laikiem esošajiem Qi standarta lādētājiem, gan modernajiem Apple MagSafe bezvadu lādētājiem.

    Pašas austiņas kārbiņā uzlādējas un ir droši pasargātas no apkārtējās vides pārestībām, kā arī nozušanas. Kaut kur visā šajā konstrukcijā ir vēl magnēti un austiņas smuki ielec kārbiņā un arī izņemt tās var viegli paspiežot uz savu pusi. Uh, un tas kārbuņas vāciņa aizvēršanas klakšķis!

    Kā varam redzēt attēlā zemāk, AirPods (3rd generation) kārbiņa formas un izmēru ziņā ir tuvāka AirPods Pro austiņu kārbiņai. Tikai mazliet šaurāka. Tāpat AirPods (3rd generation) kārbiņa ir mazliet vieglāka par AirPods Pro austiņu kārbiņu.

    No kreisās: AirPods (2nd generation), AirPods (3rd generation), AirPods Pro

    Arī pašas austiņas formas un dizaina ziņā ir līdzīgākas AirPods Pro nevis savam iepriekšējam modelim. Tām ir gandrīz identiskas kājiņas, mikrofona bloks ar aizsargsietiņu, taču nav silikona uzgaļu. Tieši šis aspekts ir tas, kas palicis no iepriekšējiem AirPods modeļiem. Tomēr ikdienas lietošanā es neteiktu, ka starpība ir tik ļoti jūtama. Jā, AirPods Pro ausīs sēž ciešāk un labāk slāpē apkārtējās vides trokšņus pat pasīvi, taču sajūtu ziņā nav lielas starpības. Pirmo paaudžu AirPods ausīs jutās citādāk – mazāki un vairāk laida cauri apkārtējās vides trokšņus.

    Attēlā zemāk varam redzēt vairāku paaudžu AirPods austiņu vizuālo salīdzinājumu. Tik tiešām, AirPods (3rd generation) izskatās ļoti līdzīgs AirPods Pro modelim!

    No kreisās: AirPods (2nd generation), AirPods (3rd generation), AirPods Pro

    Aktuāls ir arī jautājums par to, kā šīs austiņas turās ausīs. Un te mana atbilde neiepriecinās – tas ir ļoti individuāli. Es esmu dzirdējis daudzus cilvēkus, kas saka, ka no viņu ausīs AirPods krīt laukā, taču es neko tādu nevaru pateikt par savām ausīm. Laikam jāsaka liels paldies maniem vecākiem no kuriem esmu saņēmis šīm austiņām piemērotas ausis. Gluži tāpat kā ar AirPods Pro, varu doties vakara skrējienā arī ar AirPods (3rd generation) un tās nekrīt no ausīm laukā arī man esot kustībā. Tā kā šīm austiņām ir mitruma noturība, tās varam izmantot sportošanai.

    Austiņas ir ļoti vieglas (4.28 grami katra) un tās ausīs var būt pavisam nemanāmas. Es regulāri darbā ar tām nosēžu visas savas astoņas stundas uz īsiem brīžiem tikai izņemot palādēties. Jāpiezīmē, ka mani nenogurdina arī AirPods Pro par kurām esmu dzirdējis viedokļus, ka ir cilvēki, kam nepatīk tā aizpildīto ausu sajūta. Bet es neesmu šis gadījums, man visas ausīs liekamās AirPods austiņas šķiet ļoti, ļoti ērtas.

    Austiņu vadība

    AirPods (3rd generation) austiņu vadība notiek gandrīz tāpat kā AirPods Pro austiņu vadība. Proti, ar pirkstiem saspiežam austiņu kājiņas un varam izsaukt dažādas darbības.

    Viens piespiediens – mūzika tiek nopauzēta vai atsākas tās atskaņošana. Šāda darbība arī atbild uz telefona zvanu. Divi piespiedieni pārslēgs nākamo dziesmu, bet trīs – ieslēgs iepriekšējo dziesmu. Ja vienu vai otru austiņu paturēsim piespiestu ilgāk, tiks izsaukts Siri balss asistents un varēsim pateikt kādu balss komandu. AirPods Pro austiņām, salīdzinājumam, šāds ilgāks piespiediens pārslēgs austiņu režīmus (parastais, trokšņu slāpēšana un transparency režīms). Abu austiņu gadījumā varam pateikt “Hey Siri” un austiņas uztvers to kā signālu, ka vēlamies pieteikt balss komandu. Tīri praktisku apsvērumu dēļ es būtu gribējis varēt ar pieskārieniem austiņām regulēt mūzikas skaļumu, taču tas joprojām nav iespējams.

    Ja izņemsim no ausīm vienu vai abas austiņas, mūzikas atskaņošana tiks nopauzēta. Šādi austiņas taupa enerģiju, lai neizlādētos, kad tās neizmantojam.

    Kā savienot AirPods (3rd generation) ar iPhone?

    Kad iPhone tuvumā pirmo reizi atveram austiņu kārbiņu, telefonā uzreiz parādās paziņojums par to, ka šīs austiņas nav savienotas ar telefonu. Mēs tiekam aicināti paturēt ilgāk austiņu kārbiņas pogu un jau pēc dažiem mirkļiem austiņas ir savienotas ar telefonu. Šajā procesā varam pielāgot dažus austiņu iestatījumus, apskatīties to uzlādes līmeni un principā uzreiz arī sākt lietot. Tieši tik vienkārši tas notiek!

    Ja saimniecībā izmantojam citas Apple ierīces – iPad planšetdatorus vai MacBook datorus, austiņas spēj vienkārši savienoties arī ar tām, jo informācija par austiņām saglabājas lietotāja iCloud kontā. Ja austiņās klausies mūziku no datora un telefonā ienākas zvans, austiņas pašas pārslēgsies uz telefonu un varēsim veikt mūsu zvanu telefonu pat nepieliekot pie auss. Pārsvarā šī funkcija darbojas labi un pēdējo dažu gadu laikā esmu pieredzējis tikai dažus gadījumus, kad kaut kas nenostrādā. Datora pusē pārslēgšanās uz austiņām arī ir saprotama un vienkārša.

    Šīs austiņas var izmantot arī ar Android vai Windows ierīcēm, bet.. es īsti nesaprotu, kāpēc kāds kaut ko tādu gribētu darīt. Tev nebūs pieejama daļa tikai Apple ierīcēm paredzēto funkciju un mēs varam nopirkt tūkstotsunvienu citu austiņu modeli mūsu ne-Apple ierīcēm.

    Austiņām varam pielāgot dažas funkcijas no telefona iestatījumiem. Papildus varam paziņojumu sadaļā iestatīt, lai Siri austiņās mums nolasa informāciju par ienākošajiem ziņojumiem. Pamēģināju un ātri izslēdzu, jo pārāk daudz man to paziņojumu.

    Ja mēs izmantojam iPhone 11 un jaunākus telefonus, varēsim šīs austiņas meklēt ar Find My lietotni līdzīgi kā to varam darīt ar AirTag piekariņiem.

    Vēl viena interesanta un noderīga funkcija ir Audio Sharing. Ar tās palīdzību mēs varam divatā klausīties mūziku vai skatīties video no vienas ierīces (iPhone, iPad vai Apple TV). Telefons atpazīs, ka pieslēgušies divi AirPods komplekti un uz abiem atskaņos audio.

    Cik ilgi darbojas AirPods (3rd generation)?

    No mazajām ausīs spraužamajām Apple AirPods austiņām, šoreiz apskatāmās austiņas nodrošina visilgāko darbību ar vienu uzlādi. Austiņas spēj atskaņot mūziku līdz 6 stundām ilgi. Darbības laiks samazināsies par vienu stundu, ja izmantosim spatial audio telpiskās skaņas funkciju un sarunāties varēsim līdz 4 stundām ilgi. Apple norāda, ka 5 minūšu ilga austiņu uzlāde uzglabāšanas kārbiņā, nodrošinās vēl vienu stundu ilgu darbību. Un kopā ar austiņu un to uzglabāšanas kārbiņas enerģiju pietiks, lai nodrošinātu līdz 30 stundu ilgu mūzikas atskaņošanu. Tas ir vairāk nekā iepriekšējo paaudžu AirPods austiņām un ilgāk pat par AirPods Pro sniegumu. Iespaidīgi!

    Tāpat varam ērti sekot līdzi austiņu un to kārbiņas uzlādes līmenim ar iOS logrīku.

    Kā skan AirPods (3rd generation) austiņas?

    Ja neņemam vērā aktīvo trokšņu slāpēšanu, tad man šķiet, ka AirPods (3rd generation) skan ļoti līdzīgi AirPods Pro un labāk par iepriekšējo paaudžu AirPods. Aptuveni tāds pats skaļuma līmenis (nav pats augstākais) un aptuveni tāda pati skanējuma detalizācija/kvalitāte. Tās nav hi-res austiņas audiofīliem un pamatā tiks izmantotas dažāda veida straumētās mūzikas un video atskaņošanai. Tāpēc arī pietiek ar SBC un AAC kodeku atbalstu, kā arī Bluetooth 5.0 transportu.

    Austiņās ir iebūvēta Adaptive EQ funkcija, kas cenšas saprast apstākļus (ausis), kādos austiņas nonākušas un attiecīgi pielāgot skanējumu. Par to rūpējas speciāli uz auss iekšpusi vērsti mikrofoni. Tā kā austiņas to dara automātiski, man grūti pārbaudīt vai no šīs funkcijas ir kaut kāda praktiska jēga. Gan jau ir.

    Kas attiecas uz Spatial Audio telpisko skanējumu, tad tur man ir tāds neviennozīmīgs viedoklis. Ja klausāmies saturu no ierīces/lietotnes, kas atbalsta Dolby Atmos vai 5.1, 7.1 telpiskā skanējuma režīmus, tad pagrozot galvu jutīsim, ka mainās skanējums. Bet vai tas ir vajadzīgs un sniedz kaut kādu baigo gandarījumu, nezinu. Acīmredzot, neesmu vēl skatījies tādas filmas vai cita veida saturu, kur tas būtu ļoti būtiski. Apple Music gan piedāvā speciālu kategoriju, kurā savākta šāda telpiski ierakstīta vai apstrādāta mūzika. Funkciju gan var izslēgt, ja to nesaprotam vai nešķiet vajadzīga.

    Kā jau varēji noprast iepriekš, šīm austiņām netiek piedāvāta aktīvā trokšņu slāpēšana. Ja mūziku klausīsimies pavisam klusu, labi dzirdēsim to, kas notiek apkārt. Bet atliek skaļumu palielināt un mūzika “apēdīs” apkārtējās vides trokšņus.

    Secinājumi: AirPods (3rd generation) > AirPods Pro

    Interesanti. Pēdējo divu mēnešu laikā es ikdienā izmantoju AirPods Pro un šoreiz apskatītās AirPods (3rd generation) austiņas un nonācu pie atziņas, ka vismaz pats personīgi neredzu jēgu maksāt vairāk par AirPods Pro. Ja es ikdienā lidotu vai atrastos izteikti skaļā vidē, tad būtu jēga no aktīvās trokšņu slāpēšanas, bet visādi citādi AirPods (3rd generation) dara aptuveni to pašu un pat labāk (vismaz baterijas ziņā). Jā, es dodu priekšroku vienkāršākam modelim.

    Nu, ko. Tagad uz testu būtu jānomedī arī dulli dārgās AirPods Max austiņas?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    25 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vilnis
    20.03.2022 12:27

    Esmu ārkārtīgi priecīgs par jaunajām. Reiz sūkstījos, ka Pro versija ir ar tiem silikona uzgaļiem, kas nu nekādi neturas man ausīs. Uzreiz iegādājos 3.versiju līdz ko radās iespēja. Esmu super apmierināts!

    Juris
    20.03.2022 20:25

    Lietoju kopā ar Samsung Galaxy 21 Ultra. Pirku tādēļ ka tas uz to brīdi bija vienīgās “open ear” kam sarunas kvalitāte bija tāda, kā arī vējā var dzirdēt (Huawei ar anc otrā galā saka – Halo Halo, nedzirdu, baigais fons ; Samsung pupām – halo, tev bals ka robotam, piezvani no telefona) un nav tie silikona pulki ar kuriem galva skan kā mucā.

    Long story short – mainu pa garantiju jau 3 reizi. Zūd savienojums, radās ka saslēgts, skaņa nāk, mani nedzird, reizēm pacel telefonu, nedzird neviens neko.

    Nenormāla vilšanās…

    Juris
    23.03.2022 11:36

    Mana degsme kko tweakot un pielāgot nav savienojama ar Apple izdomātajam risinājumiem. Varbūt man vēl jāizaug…

    Bet runājot par austiņām – es vienkārši meklēju atvērtā tipa austiņas (bez silikona puļķiem) ar izcilu sarunas kvalitāti (tieši lai mani dzird) … ja ir kkas labāks kā šis – ziņo

    Elektriķis
    24.03.2022 20:11
    Reply to  Juris

    Microsoft austiņas. Lietoju ar Ābola telefonu. Silikons ir, bet tas nav blīvi noslēdzošs.

    Girogijs
    24.03.2022 18:26

    Skuteli, nu nav Apple vienigie telefoni, kuri skaitas normali. Ari starp Apple iericēm nemaz tik reti gadas brākji/gljuki un to tikai neatzis lielakais iOS fanatikis vai apmaksats blogeris. Iztiksim bez tehnologiju fašisma :)

    Ejus
    22.11.2022 14:15
    Reply to  Girogijs

    Ir gadījies nopirkt refurbišētu iphoni, kam gsm čips randomā atslēdzas, bet samsungs arī nav tie labākie android telefoni. Vienīgais izņēmums bija Galaxy s8, bet pārējā laikā es ņemtu kādu citu zīmolu.

    Lauris
    21.03.2022 08:34
    Reply to  Juris

    Tiešām, ja jau 3X garantija, varbūt problēma jāmeklē telefonā? Primāri jau austiņas paredzētas Apple produktie.Brīnos, ka kāds vispār veikalā maina.

    Juris
    23.03.2022 11:32
    Reply to  Lauris

    Arī telefons uz garantiju bija nests… un arī garantijas telefonam tas pats

    Jānis
    21.03.2022 00:29

    Kristap, ja vēl Tev pieejamas visas no austiņām varbūt vari papildināt rakstu (padalīties komentāros) ar mikrofonu darbību. kāda to dzirdamība sarunas “otrā galā”. gan klusumā, gan esot iekšā skaļā birojā/skaļa fona un it īpaši kāda šī skaņa ir atrodoties ārā aktīvā pilsētas vidē, kur gan vējš gan citi trokšņi.

    Azad
    21.03.2022 09:01

    Pieredze gan ir ar pirmajiem Airpods, cerības bija lielas, beigās pamatīga vilšanās. Kopumā jau tikai prikols no viņām, ka ir kastīte, kas lādē austiņas, tad jālādē pati kastīte, pēc 2h sapulces austiņas praktiski izlādējušās. Lietot kā vienāršas austiņas sapulcei vai runāšanai ir puslīdz normāli, bet lai klausītos mūziku absolūta katastrofa, ne tuvu nepieskaitāmas kvalitātei. Un ilgi turot ausīs sāp ausis. Nu ne tas ko gaidīju par 150€. Īsti neticas, ka kaut kas drastiski būs mainijies aiznākamajās austiņās. Zinot Apple to pašu tirgos vēl ilgi, tik formu pamainīs😄

    ggggg
    21.03.2022 09:37

    Cik ļoti AirPods baterija degradējas ar laiku? Ja austiņas ar pilnu uzlādi skan 6h, tad cik ilgi skanēs pēc 2 gadiem, ja austiņas tiek lietotas ikdienā kādu stundu vai divas?
    Atbaida pirkt dārgas bezvadu austiņas tāda iemesla dēļ, ka pēc pāris gadiem tās būs jāmet ārā.

    Kristaps
    21.03.2022 11:06
    Reply to  ggggg

    Mana pieredze. Airpods Gen1, man lietojot 2-4h gandrīz katru dienu (~24h nedēļā) gan zvaniem, gan mūzikai kļuva nelietojamas (izlādēšanās pēc ~20 minūtēm) pēc ~24 mēnešiem.
    Sievai, lietojot aktīvāk (~32h nedēļā) notika tas pats jau pēc ~18 mēnešiem.

    Sieva nopirka AirPods Gen2 (mēnesi pirms Gen3 izziņošanas :[ ), redzēs kā būs ilgtermiņā. Ceru, ka stipri labāk.
    Pats nespēju samierināties ar nepieciešamību pirkt jaunas, lai pēc 2 gadiem izmestu ārā, tāpēc meklēju alternatīvas manām vajadzībām.
    Rezultātā izmantoju darbā iespēju saņemt Surface Earbuds, kas man personīgi patīk labāk žestu vadības, USB-C lādēšanas un normālas pārslēgšanās starp Apple un visām pārējām ierīcēm saimniecībā (Win datori, Samsung TV) dēļ. +Feini, ka atvērtajam dizainam ir maināmi silikona uzgaļi. Ar šiem man ausīs tagad pat der labāk par Airpods.

    ggggg
    22.03.2022 20:25
    Reply to  Kristaps

    No šī arī baidījos. Kad varēs iemainīt nolietotos airpods pret jauniem, saņemot kārtīgu atlaidi, tad arī pirkšu.

    velomāns
    22.03.2022 21:49
    Reply to  ggggg

    Augstas prasības Ten ggggg. Man jau šķiet, ka 24h nedēļā 2 gadu garumā galīgi nav slikts rādītājs. Pie tam austiņas jau arī nemaksā tik daudz, lai būtu grūti reizi 2 gados iegādāt jaunas.

    ggggg
    23.03.2022 12:50
    Reply to  velomāns

    Varbūt nav slikts rādītājs, skatoties attiecībā pret citām bluetooth austiņām.
    Man pašam riebjas šī ierīču novalkāšana 2 gadu laikā. Parasti paliek žēl ieguldītā nauda, kā arī izmestās baterijas nav nekas labs dabai. Lai es maksātu 199eur ik pēc diviem gadiem austiņu dēļ? Nu nē. Sanāk dārgāks prieks par Spotify abonementu.
    Ja jau Apple sevi pozicionē kā eco-friendly uzņēmumu, tad lai atrisina austiņu otrreizējo pārstrādi pēc iespējas ātrāk. :)

    Wilks
    21.03.2022 12:22
    Reply to  ggggg

    Iegādājos Gen 1 austiņas 2018. gada pirmajā pusē – attiecīgi gandrīz 4 gadi būs apritējuši ar viņām. Vidējais lietojums ~8-10h nedēļā. Šobrīd ar pilnu uzlādi viņas spēj nodrošināt man spotify atskaņošanu aptuveni 1h 15min – 1h 30min kā nu kuru reizi. Sākotnēji šis skaitlis bija aptuveni 3h. Līdz ar to varu teikt, ka nolietojuma pazīmes ir ievērojamas, bet nav kritiskas. Kalpojošas ļoti ilgi. Šobrīd iegādājos Gen 3 un, protams, cita runa relatīvi pret baterijas ilgumu. Lai arī viens pret viens nav salīdzināms – bet līdzīgs novērtējums kā Kristapam.

    boo
    21.03.2022 10:41

    Pieminētajai Air Pods Pro šalkoņai ir rūpnīcas atsaukums, jo kādā brīdī pēc software update sāk parādīties skaņas defekti, šalkoņa, čarkstēšana. Nesot uz Ideal, tiek garantijas un atsaukuma ietvaros apmainītas

    Lauris
    21.03.2022 11:02
    Reply to  boo

    Tieši tā, man uzreiz nopērkot bija šis defekts, bez vārda runas samainīja.

    grh
    21.03.2022 13:27
    Reply to  boo

    Nomainīs arī tad, ja tikai šodien uzzināju par šādu atsaukumu un garantija jau gadu kā ir beigusies? Varu nest arī Tele2 pirktās PRO austiņas uz ideal ?

    boo
    21.03.2022 15:58
    Reply to  grh

    Šķiet, atsaukums attiecas uz austiņām ražotām līdz NOV 2020, bet domāju, ka, ja garantijas periods beidzies un ir tās minētās problēmas, var mēģināt iet un sūdzēties. Ideal ņems pretī arī T2 pirktas, jo nodrošina ražotāja autorizēto servisu.

    Jānis
    22.03.2022 15:05

    Dizains patīk, jo personīgi nepatīk, silikona uzgaļus stūķēt ausī. Vai šim ir novērota-dzirdama tā sīcošā-kretinējošā skaņa,kuru sauc par static noise? Manas šībrīža 60 EUR vērtās Philips austiņas uz Pixel4a,ausīs klusumā sīc pat ja atrodos meža vidū

    Reklāma