Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Watch Series 8 viedpulksteņa apskats

    Jaunākie raksti

    Kursora apskatu vēsturē patiesībā neatradīsiet pārāk daudz rakstus par Apple Watch viedpulksteņiem, kaut arī tirgū tie ir no 2015. gada, un šogad svin jau septīto jubileju. Patiesībā mums ir tikai viens kārtīgs apskats par Apple Watch SE (pirmās paaudzes) modeli, kā arī Kristaps ir dalījies ar savu pieredzi par Series 7 modeli, tiesa, gan LTE funkcionalitātes kontekstā.

    Taču šī gada rudens uzreiz nesis pusotru apskatu. Kāpēc pusotru? Jo man uz pusotru dienu bija iespējams notestēt un gūt iespaidus par jauno Apple Watch Ultra modeli, ar kuriem jau iespējams iepazīties. Bet šajā apskatā dalīšos iespaidos par klasisko Apple Watch Series 8. Domāju, ka šis arī skaitās kā etalons un ir standarts tieši Apple viedpulksteņu saimē, kas nu jau sastāv no trim dažādiem modeļiem.

    Apple Watch ikdienā lietoju jau četrus gadus, un esmu pilnībā ar to saradis. Savu reizi varbūt tam pievēršu pārāk daudz uzmanības, bet uzskatu to par vienu no labākajiem un noderīgākājiem Apple produktiem. Varbūt būs nedaudz par skaļu teikts, bet liktu to arī kā labāko viedpulksteņu kategorijā, nesalīdzinot gan ar sūrajiem sporta viedpulksteņiem, kas tomēr atrodas citā kategorijā. Pēc trīs gadu ilga perioda ar Apple Watch Series 4, manā īpašumā nonācis Series 8 45mm modelis.

    Tehniskā specifikācija

    • Izmēri un svars: 45x38x10.7mm (45mm versija), 38.8 grami
    • Operētājsistēma: watchOS 9
    • Ekrāns: 1.9 collu OLED ekrāns, 396 x 484 pikseļu izšķirtspēja, Always-On funkcionalitāte, 1000cd/m² spilgtums
    • Procesors: S8 SiP divkodolu procesors, Apple U1 mikroshēma
    • Savienojumi: Bluetooth 5.3, Wi-Fi 802.11b/g/n
    • GPS: iebūvēts L1 GPS, GLONASS, Galileo, QZSS, BDS
    • Atmiņa: 32GB (1GB RAM)
    • Akumulators: iebūvēts Li-Ion 308mAh akumulators, bezvadu ātrā uzlāde
    • Krāsa: zilgani melna, sudraboti balta, sudraboti pelēka un sarkana
    • Cena: 539 EUR (GPS modelis), 659 EUR (GPS + Cellular modelis)

    Dizains

    Apple Watch Series 8 modelis ir atsevišķos aspektos ir pilnībā identisks iepriekšējās paaudzes Series 7, kas nozīmē, ka tā ekrāna diagonāle ir vai nu 41mm vai 45mm liela. Salīdzinot ar 44mm Series 4 versiju, tas ir par aptuveni 7% lielāks, un uz aci lielu starpību nebūs iespējams pamanīt vai sajust. Tāpat arī ikdienas lietošanā tas nedos pārāk daudz ieguvumu, jo lielāks ekrāns ir iegūts uz tā rēķina, ka skārienjutīgā un reāli redzamā daļa ir nosacīti pārvietota uz ekrāna ieliekumu. Apple Watch viedpulksteņiem nav pilnībā taisns ekrāns, izņemot Ultra modeli, kas tomēr ir visai ērti ikdienas lietošanā. Vienīgais izmēra ieguvums gan Series 7, gan Series 8 modeļos ir pilnā klaviatūra.

    Kādam 45mm versija liksies liela, bet man tā liekas optimāla. Mazāku roku īpašniekiem noteikti ieteiktu ņemt 41mm modeli, lai tas neliktos tik masīvs. No pieredzes teikšu, ka tas vairāk ir pieraduma jautājums, un pēc vairāku nedēļu valkāšanas ikviens jau varētu būt pieradis arī pie lielākiem izmēriem. Apple Watch Series 8 lētākās versijas korpuss būs veidots no alumīnija, un tāpēc par pārsteigumu klausījos, ka pat lētākais Pixel Watch viedpulkstenis saņēmis pārstrādāta nerūsējošā tērauda korpusu. Realitātē tas nozīmē, ka Series 8 būs vieglāk saskrāpēt, taču tas uz rokas liksies viegls. Proti, konkrētais modelis sver 38.8 gramus. Kopumā gan Apple Watch novērtēju kā pietiekami izturīgus visādām ikdienas darbībām un roku kustībām.

    Kaut arī ekrāns ir noapaļots gar malām, tas tik un tā nenosegs visu priekšējo ekrānu, bet būs redzamas melnas apmales, kā jau tas ierasts iepriekšējo paaudžu Apple Watch modeļos. Domāju, ka tas pat ir ērti un droši, lai pulkstenis netiktu pa lieko aizskarts, kad roka nejauši skar ķermeni vai apģērbu. Ekrāns būs pārklāts ar stiklu, tomēr nekur neizdodas atrast konkrētu info, vai tas ir kāds no Gorilla Glass pārklājumiem. Displejs būs taisnstūrveida formas, un par šo domas dalās. Man laikam nav pretenziju ne pret apaļu, ne kantainu formu, bet Apple Watch gadījumā esmu pieradis pie šāda risinājuma. Kā redzams, konkurenti pārsvarā piedāvā klasiskos apaļas formas viedpulksteņus.

    Apple piedāvā arī nerūsējošā tērauda modeli, kuram patiesībā ir izteiktāks melnās krāsas kopuss, bet šis modelis maksās vairākus simtus dārgāk nekā klasiskā versija, un noteikti nebūs pirmā lietotāju izvēle. Jau kopš pirmā Apple Watch modeļa, viedpulkstenis ir aprīkots ar vienu ritošo pogu, ko angliski dēvē par crown (latviski kronis), kā arī ovālveida sānu poga. Pirmajos modeļos tā bija izvirzīta uz āru, bet pēdējos gados ir vienlaidus ar labās malas korpusu, bet uz āru ir tikai ritošā poga. Mikrofons atradīsies tieši starp šīm divām pogām, un vizuāli būs vienkārši apaļš caurums.

    Skaļruņu dizains gan mainās biežāk, un šajā Series 8 modelī tā ir viena liela atvera pulksteņa kreisajā malā. Ar tās palīdzību tiks izgrūzts ūdens no ierīces, izmantojot īpašo ūdens drošības režīmu. Šeit nejūtu kādu atšķirību no Series 4 modeļa, kuram skaļrunis bija sadalīts divās mazākās atverēs. Iespējams, ka šādi pat liekas, ka pulkstenī tomēr varētu vairāk un vieglāk sakrāties mitrums un putekļi, bet par to varēs spriest ilgākā laika posmā. Vismaz tehniskajā specifikācijā šis modelis ir saņēmis IP6X aizsardzību pret putekļiem.

    Nekas nav mainījies viedpulksteņa aizmugurē, kurā atradīsies dažādi sensori, kurus pārklās safīra stikls, līdz ar to aizmugurei pat tehniski būtu jābūt izturīgākai par viedpulksteņa priekšējo ekrānu. Tas viss atradīsies aiz uz āru izbīdīta kupola, ja to tā var nosaukt, kas nozīmē, ka lietojot pulksteni ļoti cieši rokai, var palikt nospiedumi.

    Apple Watch siksniņu mehānisms laikam nav mainījies no pirmā modeļa laikiem, līdz ar to tās būs iespējams iestiprināt no sāna. Pēc tam siksniņa fiksēsies vietā, bet atkal izņemt to varēs nospiežot speciālu pogu. un izvilkt siksniņu ārā no sāna. Jaunajiem 45mm modeļiem derēs tās pašas aproces, kas 44mm Series 6 viedpulkstenim, un līdzīga analoģija saglabāsies arī ar 40mm un 41mm modeļiem.

    Jaunie sensori

    Lielos vilcienos Apple Watch Series 8 ir tas pats Apple Watch Series 7 viedpulkstenis, kas tagad būs aprīkots ar iespēju noteikt ķermeņa temperatūru. Te gan uzreiz var teikt lielu “bet”, jo vismaz pagaidām lietotāji tā vienkārši nevar nomērīt savu temperatūru no rokas ar kādas lietotnes palīdzību. Šie temperatūras sensori, kas atradīsies gan ekrānā, gan pulksteņa aizmugurē, mērīs temperatūras izmaiņas, lai tādējādi spētu sekot līdz menstruālā cikla izmaiņām.

    Protams, man kā vīrietim nav iespēju šo pārbaudīt, un pēc Apple sniegtās informācijas būtu jāiziet vismaz diviem cikliem, lai jau ar trešo tiktu paredzēts mēnešreižu laiks, parādot plānoto sākuma datumu un ovulācijas laiku. Labprāt dzirdētu atsaukmes no kādas sievietes, kurai būtu iespēja pārbaudīt šo jauno funkcionalitāti.

    Lai temperatūras noteikšanas būtu precīzāka, tiks izmantots ekrānā iebūvēts sensors, kas uzlabos datu precizitāti, salīdzinot iegūtos rezultātus ar to temperatūru, kas tika noteikta no rokas.

    Vēl papildu tam būs iespējams noteikt skābekļa daudzumu asinīs, kas noteikti bija svarīgi tieši koronavīrusa pandēmijas sākumā un aktīvajā slimošanas fāzē, taču tagad tam varētu pievērst mazāk uzmanības. Šis gan nav jauns sensors, jo skābekli varēja noteikt jau pirms diviem gadiem, kad iznāca Series 6 modelis. Līdz ar to vairāku gadu garumā Apple viedpulksteņi nav tikuši pie kardināli jauniem sensoriem, kas tos padarītu vēl vairāk noderīgu sportam.

    Pats pamats būs pulsa noteikšana, kas vienmēr bijusi pietiekami precīza, pat ja to salīdzina ar nopietnākiem sporta viedpulksteņiem. Šis ir bijis viens no patīkamajiem iemesliem uzticēties Apple Watch sportojot. Lieta, kuru novelētu ikvienam nekad neizmantot un nesajust, būtu automātiskā autoavāriju noteikšana, līdzīgi kā tas tika demonstrēts jaunajos iPhone 14 viedtālruņos. Šoreiz nav runa par kritienu noteikšanu, kas ir pieejama arī citos Apple Watch modeļos, bet tieši noteikt, vai lietotājs cietis autoavārijā.

    Lai noteiktu šādu negadījumu, tiks izmantota vairāku sensoru kopējā darbība. To nodrošinās žiroskops, jauns gravitācijas spēka akselerometrs, kā arī barometrs un GPS sensors. Saliekot tos visus kopā ar speciāli trenētu algoritmu no vairāk nekā viena miljona stundu datiem no dažādām avārijām, vai noteikt konkrēto negadījumu. Protams, es šo nevēlējos pārbaudīt uz savas ādas, kā arī tiešām nenovēlu to nevienam sajust, bet kā rāda iPhone 14 Pro testi, tad funkcija darbojas pietiekami atbilstoši.

    Ikdienas lietošana

    Kaut arī tehniski jaunais Apple Watch Series 8 viedpulkstenis tiešām atgādina un līdzinās Series 7 modelim, tad no savas puses vēlos izcelt lietošans ieguvumus un izaicinājumus, jo, man šķiet, ka par to bloga saturā esam runājuši mazāk, un ir vērts dalīties reālos iespaidos.

    Uzreiz gribu atzīmēt, ka Apple Watch darbojas vienīgi ar iPhone viedtālruņiem, līdz ar to nepērciet to, ja jums nav iPhone vai neplānojiet to sākt lietot, citādi paliksiet ar garu degunu. Labi, ka mūsdienās var atgriezt preces. Visādi citādi es to dēvēju par labāko viedpulksteni, vismaz iPhone īpašniekiem noteikti. Šeit gan piepildīšu, ka sporta viedpulksteņus es liktu citā kategorijā, un šis ir stāsts par viedpulksteni, kas tiek lietots ikdienas vajadzībām.

    Pirmā lieta, kas man pašam bija jaunums, salīdzinot ar Series 4 modeli, bija Always-On jeb vienmēr ieslēgtais ekrāns. Tas tika izlaists reizē ar Series 5 viedpulksteni. Jāatzīst, ka no sākuma un arī šobrīd es ikdienā tam lielu jēgu neredzu, jo tas ir paredzēts, lai katru brīdi redzētu laiku vai citu informāciju uz ekrāna. Bet realitātē man liekas, ka es pulksteni skatīšos tad, kad to pacelšu pret savām acīm, nevis mēģināšu lūrēt uz to no malas. Līdz ar to vienmēr paceļot roku, Apple Watch ļoti precīzi noreaģēs un ieslēgs ekrānu, bet pārējā laikā var mierīgi atrasties ar skatu prom no manis un izslēgtu ekrānu.

    Taču šim es ieguvumu redzēju sportojot, jo tad gan man jebkurā momentā bija iespējams redzēt gan treniņa ilgumu, gan patērēto kaloriju skaitu, aktuālo pulsu un citus mērījumus, kas pieejami konkrētajā skatā un izvēlētajā sporta veidā. Vienīgi Always-On režīmā netiek rādītas milisekundes, bet tikai minūtes un sekundes, taču ieslēdzoties normālajā režīmā, tiek parādīta arī šī precīzā informācija. Protams, tas patērēs papildu enerģiju, tāpēc pilnīgi mierīgi varētu to izslēgt, taču pagaidām esmu atstājis to ieslēgtu.

    Tāpat jārēķinās, ka arī no malas cilvēki šādi varētu redzēt vairāk informācijas nekā nepieciešams. Šim gan Apple ir radījis risinājumu, ka ir iespējams kontrolēt, kādu informāciju atspoguļos Apple Watch viedpulkstenis, kad tas atradīsies Always-On režīmā. Domāju, ka par šo funkcionalitāti domas dalīsies, jo būs tie, kuriem tas ļoti patīk, un otri, kuri tam neredz jēgu, un es palieku pie otrajiem. Apple Watch vienkārši ļoti precīzi, ātri un ērti strādā ieslēgšanās, pavirzot roku pret lietotāju, kas atrisina situāciju.

    Nākamā lieta patiesībā ir dažādi watchOS 9 ieguvumi, kuri ir pieejami arī manam četrus gadus vecākajam Series 4 modeli. Tā ir papildu informācija sporta aktivitāšu režīmā, dziļāka miega analīze, kā arī jauns baterijas paildzināšanas režīms. Jā, Apple ļoti daudz izceļ jaunos Series 8 viedpulksteņa ieguvumus, bet liela daļa ir vienkārši programmatūras jaunumi. Piemēram, skrienot varēs redzēt pulsa zonas un augstumu, kas īpaši noderēs nopietnākiem skrējējiem, un kas ir lieta, kuru gaidīju arī es. Beidzot no sporta aktivitātes ekrāna varēs redzēt, kā pildās Apple izveidoti aktivitātes loki. Piemēram, kā paralēli krājas kalorijas no dienas uzstādītajām. Sīkums, bet patīkami.

    Kas saistīts ar miega datu iegūšanu, tad jaunais watchOS 9 ļaus iegūt precīzāku informāciju par miega fāzēm, kas nebija pieejams iepriekš. Jā, miega datu iegūšana Apple Watch bija vāja, taču tagad Apple cenšas to uzlabot. Papildu tam varēs redzēt gan ieelpu un izelpu daudzumu, gan arī temperatūras izmaiņas. Tātad lietojot Apple Watch Series 8 un sekojot miegam, varēs redzēt kā mainās ķermeņa temperatūra. Taču nav skaidrs, ko tas dos ikdienā. Ar šo visu informāciju varēs iepazīties iPhone Health lietotnē, bet ļoti detalizēta datu analīze pašā pulkstenī nemaz nebūs pieejama.

    Kas saistīts ar skābekļa daudzuma noteikšanu asinīs, tad to baigi neanalizēju, bet tas tiek noteikts fonā ar konkrētu intervālu. Izskatās, ka arī sporta aktivitātēs tas diez ko netiek ņemts vērā tālākā analīzē, līdz ar to lielu pienesumu ikdienā tas nenesīs. Protams, koronavīrusa saslimšanas laikā tas var darboties kā indikators ar skābekļa nepietiekamību asinīs, bet atcerēsimies, ka Apple Watch nav medicīniski apstiprināta ierīce.

    To pašu var teikt par ECG noteikšanu, kas darbojas gan Series 4, gan jaunajā Series 8 modelī, un princips nav mainījis, ka viens rokas pirksts 30 sekundes jātur pie apaļās pogas sāna, lai elektromagnētiskais vilnis tiktu izlaists caur ķermeni. Negalvošu ar medicīnisku precizitāti, tomēr izskatās, ka sirdsdarbību tas uzrāda optimālu, vismaz ritms ir redzams, tiesa, mērījumu ne vienmēr izdodas veikt. Lietotājam jābūt miera un stabilā stāvoklī, jo pirksts un pulkstenis jātur diezgan stingri.

    Jūtams ieguvums no manas pieredzes bija automātiskā riteņbraukšanas noteikšana, kas iepriekš Series 4 tā nedarbojās, bet tagad Series 8 pēc pāris minūšu brauciena ar velosipēdu, pulkstenis pats piedāvā uzsākt atskaiti. Šajā momentā atskaite jau būs palaista no tā brīža, kad reāli uzsākts brauciens, un algoritms nostrādāts ļoti labi. Veselības kontekstā atzīmēšu iespēju izveidot grafiku zāļu lietošanai, par kuru atgādinās Apple Watch. Taču šī arī ir programmatūras lieta, kura nav piesaistīta konkrētam modelim.

    Beigu beigās Apple Watch sāpīgākā lieta ir tā darbības laiks. Laikam vairs ne vienam nav noslēpums, ka šis viedpulkstenis būs jālādē katru dienu. Tā ir medusmaize visiem Apple skeptiķiem, kā arī sporta viedpulksteņu faniem, bet paši Apple cilvēki kaut kā par to nerunā vai izvairās. Man ar to personīgi nav lielu problēmu, jo katru rītu, veicot savus rīta rituālus, varu veikt uzlādi un no pulksteņa kādu laiku atslēgties.

    Jaunā Apple Watch Series 8 lietošanas laiku es vērtētu pusotras dienas apjomā, un labākais rezultāts bija 10% nākamās dienas pulksten 18:00, ja pulkstenis no lādētāja paņemts ap 8:00 iepriekšējā rītā. Rezultāts sasniegts nepalaižot nevienu sporta nodarbību, bet pulksteni vienkārši lietojot ikdienā, skatoties paziņojumus. Ja ir bijusi kāda sporta aktivitāte, tad nākamajā rītā tie būs ap 30-40%, un vēl kādu rīta posmu varētu iztikt bez uzlādes. Apple Watch viedpulksteni es lietoju arī pa nakti, un man tas netraucē gulēt, šis gan noteikti ir pieradums, jo sākumā šāds aksesuārs liekas traucējošs.

    Saistībā ar uzlādi talkā nāk ātrā uzlādes iespēja, kura parādījās reizē ar Series 7 modeli, kuram speciālais Apple Watch lādētājs bija aprīkots ar USB-C savienojumu. Līdz tam tika izmantots parastais USB-A. Apple Watch ir savs magnētiskais lādētājs, kas tiek pievienots pulksteņa aizmugurē, uzlādi veicot caur stiklu. To nebūs iespējams uzlādēt ar Qi bezvadu uzlādes standartu, līdz ar to kaut kur dodoties, vienmēr jārēķinās ar lādētāja ņemšanu līdz. Kas man ļoti patika ar konkrētā Series 8 modeļa lādētāju, tad tam ir magnēts, kas ļauj to piestiprināt, piemēram, pie citas metāliskas virsmas. Līdz ar to lādētājs vienmēr atradīsies vienā punktā, un uz tā būs viegli novietot viedpulksteni, kas ieņems pareizo vietu, pateicoties uzlādes magnētam.

    Ātrā uzlāde šajā gadījumā nozīmē to, ka no 20% līdz 80% Apple Watch varēs uzlādēt 45 minūtēs, bet no tukšas baterijas līdz 100% būs nepieciešamas 75 minūtes. Praksē teikšu, ka pietiek ar mazāk nekā stundu, lai uzlādētu no kādiem 30% līdz pilnai baterijai, kā es rīkojos ar savu pulksteni.

    Starp visu šo, ar Apple Watch Series 8 ir iespējams veikt bezkontakta maksājumus, pateicoties NFC, līdz ar to telefonam nav jāatrodas tuvumā. Varēs kontrolēt dažādas mūzikas lietotnes, kuras palaistas iPhone, vai uzlikt kartes norādes uz Apple Watch, kas katru reizi novibrēs, ja jāveic kāds manevrs. Tiem, kuri ir gatavi, varēs arī mēģināt uzrakstīt kādu īsu ziņu, taču tas var būt izaicinoši. Vienīgi, lielākais 45mm ekrāns ļauj attēlot pilno klaviatūru, kas gan būs ļoti maziņa.

    Papildu tam uz viedpulksteņa ekrānu varēs attēlot visus paziņojumus, kādi redzami iPhone, līdz ar to Apple Watch kļūst vienkārši par telefona spoguli, kas atvieglo ikdienas lietošanu, jo nepieciešams mazāk pārskatīt telefonu. Kaut arī Series 8 saņēmis uzlabotu procesoru, piemēram, Weather laikapstākļu lietotnes datu ielādēšanai vienalga būs nepieciešamas pāris sekundes. Tieši tāpat bija ar Series 4 modeli, kas norāda uz ļoti mazo procesoru uzlabojumu gadu no gada. Tas atspoguļojas arī darbības ilgumā, kas paliek dienas ietvaros.

    Ja kāds vēl nezināja, tad itin ērta funkcija būs lidošanas biļešu kodu attēlošana pulkstenī, kas ļaus tikt iekšā gan uz drošības pārbaudi, gan pēc tam lidmašīnā, nesniedzoties ne pēc telefona, ne iekāpšanas kartes. Tas noteikti noderēs tiem, kuri bieži ceļo.

    Noslēgumā

    Apple Watch Series 8 šobrīd ir jaunākais un labākais ikdienas viedpulkstenis iPhone lietotājiem, un uzskatu, ka ja cilvēkam nav īpašu prasību pret sportisko aktivitāšu uzskaiti, šī būs lieliska ikdienas ierīce.

    Patīkamais ir saskarne, viedpulksteņa lietošana un Apple ekosistēma, jo Apple Watch vienkārši saplūst gan ar iPhone, gan ikdienu. Tam nav kaitinošu paziņojumu attēlošana un vibrācija, bet tā ir patīkama un informācija skaidri redzama. Tāpat pulkstenis var kalpot tādām ikdienas lietām kā maksājumiem, aktivitāšu uzskaitei un telefona attālinātai kontrolēšanai, kā arī veselības informācijas pārbaudei.

    Šis Apple Watch viedpulkstenis nebūs paredzēts ļoti aktīviem un prasīgiem sportistiem, bet tas būs lielisks kompanjons ikdienas steigā, kad vēlies redzēt laiku uz rokas, bet vēlies to darīt mūsdienīgā veidā. Tāpat būs iespējams izmantot dažādus ekrāna izkārtojumus, lai pēc iespējas ātrāk piekļūtu dažādai informācijai un viedpulksteņa funkcionalitātei. Tomēr visam tam līdzi ies tā nepatīkamā sajūta, ka uzlāde būs jāveic katru dienu. Taču uz to var skatīties dažādi, jo tāpat dienā ir brīži, kad pulkstenis netiek lietots un var veikt uzlādi. Gribas vilkt daļēju paralēli ar elektroauto uzlādi, kuru var veikt tad, kad cilvēks vēlas izlocīt kājas pēc garāka brauciena.

    Pašā pašā nobeigumā cena, kas šiem viedpulksteņiem nav tā zemākā, un konkrētais 45mm GPS modelis maksā 539 EUR. Var teikt, ka šī summa ir pietiekami liela, jo Galaxy Watch 5 44mm versija maksā 329 EUR. Protams, katrs darbojas savā ekosistēmā, taču konkurentu frontē viedpulksteņi ir par pieejemamākām cenām. Taču ja temperatūras sensors, Always-On ekrāns un lielāks izmērs nav nepieciešamība, tad var lūkoties atjaunotajā SE 44mm modeļa virzienā, kura cena būs sākot no 329 EUR.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis
    31.10.2022 22:27

    Kad pirmo reizi uzvilku uz rokas Apple Watch, tad pirmā atziņa – opā, izskatās baigi pēc pedo. Panēsāju nedēļu un pārgāju atpakaļ uz Garmin. Apple watch vairāk kā rotas lieta meitenēm vai gejiņiem, bet ne pulkstenis vīrietim.
    P.S. Esmu fanātisks Apple produktu fans.

    Kursors.lv
    01.11.2022 00:05
    Reply to  Janis

    Apple Watch Ultra arī neder?

    Janis
    01.11.2022 08:38

    Vispār der. Mans komentārs par apskatīto modeli.

    Aleks
    01.11.2022 07:43
    Reply to  Janis

    Tad nu gan Tev kompleksi! 😂 parocies dziļāk, diezvai pulkstenis pie vainas.

    Janis
    01.11.2022 22:31
    Reply to  Aleks

    Salaikojuši te kaislīgie Apple watch nesātāji. :D Nu izskatās tas pulkstenis pedo stilā veidots un ne es vienīgais tā domāju. :)
    Un man nav kompleksu par šo dizainu, jo, ja kaut kur laimētu šo pulksteni, tad kā Apple fans to nēsātu, bet, ja jānoliek 600€ par pulksteni, tad labāk nolieku tos par Garmin robustumu un normālu veču dizainu.

    Pičs
    02.11.2022 09:05
    Reply to  Janis

    Salaikokjuši tie, kas domā, ka tev kaut kas nav labi.

    Arnolds
    02.11.2022 11:26
    Reply to  Janis

    Skatos, esi pazīstams ar pedo stilu👍😉. Uzliec Apple Watcham robustu Stallones dizainētu tērauda aproci un Donalda Trampa watch face un, lūk, normāls vecis.

    Tītars
    02.11.2022 11:53
    Reply to  Janis

    Jāni vari padalīties ar “veču dizaina” klasifikāciju? Neesmu lietas kursā.

    Name*
    02.11.2022 14:14
    Reply to  Janis

    Ja jau Jums nav kompleksu pret dizainu. Un tik ļoti izceļat, ka izskatās pēc pedo dizaina, kā arī neesātu, ja kāds uzdāvinātu. Sanāk, Jūs komentāru lasītājiem paziņojāt, ka esat pedo. Tas ir ļoti liels solis un tas ir apsveicami. Cerams, Jūs varēsiet tikt pie ārsta, lai neviens bērns neciestu no Jums.

    Tītars
    01.11.2022 12:49
    Reply to  Janis

    Auto nesveras uz sānu no visas tās vīrietības aiz stūres?

    Zonde
    02.11.2022 10:21
    Reply to  Janis

    Jani, tik traki jau nav, lai gan meitenem piestav daudz labak.

    Tītars
    01.11.2022 12:53

    Paldies par apskatu. Apple Watch salīdzinoši mazas bet labas izmaiņas no viena modeļa uz nākamo. Pašlaik nekas nepārliecināja pārcelties no s5 uz s8. Ja kāds, kam aktīvi jāseko līdzi ķermeņa temperatūrai, gan šis varētu palīdzēt.

    Žēl, ka jāpērk Ultra lai varētu izmantot kompasu ar atskaites punktiem, tā būtu bijusi noderīga lieta jebkuram no apple watch modeļiem. Manuprāt pa daudz apgraizija s8, lai varētu izcelt Ultra šogad.

    Tītars
    01.11.2022 15:05

    Jā, biju domājis backtrack funkciju. Tad iespējams palaidu garām, ka visiem pieejama. Uz s5 šādu opciju neredzu.

    Tītars
    01.11.2022 17:32

    Es nepareizi uzrakstiju sava pulksteņa modeli, s4 nevis s5. Un ja pareizi saprotu atbalsts ir sākot ar s5, tapēc arī neredzēju izmaiņu.

    Tītars
    01.11.2022 17:33

    watchOS 9.1

    incoming-4E5C0AA6-CC72-47DA-B871-9AE44B1CE83E.jpeg
    Attālināts
    03.11.2022 08:04

    “Labi, ka mūsdienās var atgriezt preces.” Kas ar to domāts!? Atkal tiek veicināts mīts, ka tāpat vien var atgriezt jebkuru preci jebkur, jo ir taču 14 dienas… Tikai attālināti pirktas preces, tikai eveikalā! Ideālā stāvoklī, ar iepakojumu…

    Jānis
    05.11.2022 13:10

    Iegādājos series 8, jo domāju, ka covid laikā būtu noderīgi zināt temperatūras izmaiņas u.t.t., bet izrādās, ka temp. tiek mērīta tikai naktī un nekādi paziņojumi nenāk par būtiskām izmaiņām. Primāri paredzēts sieviešu cikla izsekošanai. Es ļoti ceru, ka kāds nākotnes programmatūras atjauninājums sniegs papildus iespējas šim sensoram, kas būtu noderīgi ne tikai sievietēm. Piemēram kā tas ir uz Oura ring, tikai bez gredzena. Kā arī, ne visi cilvēki guļ pa nakti ar pulksteni.

    Reklāma