Web Analytics
More
    Reklāma

    Oficiāli izziņots Google Pixel Watch viedpulkstenis

    Jaunākie raksti

    Ceturtdienas vakarā, 6. oktobrī, norisinājās Google rudens produktu prezentācija, kuras laikā beidzot oficiāli tika izziņots pirmais Pixel Watch viedpulkstenis, papildinot Pixel 7 un Pixel 7 Pro viedtālruņus.

    Par pulksteņa esamību uzņēmums bija informējis maijā notiekošajā izstrādātāju konferencē, bet beidzot ir zināma pilna tehniskā specifikācija un cena. Pixel Watch būs apaļas formas viedais rokas pulkstenis, kura ekrāna izmērs būs 41mm. Ir apstiprinājušās baumas, ka tam būs pietiekami bieza apmale, un skārienjutīgais ekrāns neklās visu priekšējo virsmu. Korpuss būs veidots no pārstrādāta nerūsējošā tērauda, kas nozīmē, ka tas būs izturīgāks par konkurentiem, piemēram, Apple Watch klasisko modeli.

    Reklāma

    Jaunais Google viedpulkstenis būs aprīkots ar AMOLED ekrāns, kuru pārklās Gorilla Glass 5 stikls, kas nebūs tik izturīgs kā safīrs, bet attiecīgajam produktam un cenai atbilstoša izvēle. Ar Pixel Watch varēs ienirt līdz 50m dziļumam, jo tas saņēmis 5 ATM ūdens izturību. Viedpulksteni darbinās 294mAh baterija, kas pēc Google sniegtās informācijas to ļaus darbināt 24 stundas. Tātad arī šo viedpulksteni principā būs jālādē katru dienu. Iekšējā atmiņa būs 32GB, bet visu darbību nodrošinās Exynos 9110 procesors.

    Avots: Google

    Pixel Watch forma būs ar noapaļotiem stūriem, un aizmugurē būs kupola izvirzījums, aiz kura atradīsies dažādi sensori. Uzlādei būs nepieciešams izmantot īpaši veidoto magnētisko lādētāju. Google ir gājusi Apple ceļu, piedāvājot speciāli pielāgotas aproces, kurām izveidots īpašs stiprinājuma risinājums. Protams, trešo pušu uzņēmumiem būs iespēja piedāvāt savas aproces pēc pulksteņa iznākšanas. Sākumā Google piedāvās silikona un auduma siksniņas.

    Avots: Google

    Jauno viedpulksteni darbinās Wear 3 (iepriekš Android Wear) operētājsistēma, kas tika izlaista pagājušajā gadā. Tā nodrošinās dažādas ierastās lietas, kā aktivitāšu uzskaite, pulsa mērīšana, veselības dati, bet man pašam acīs iekrita iespēja pārvaldīt viedās mājas ierīces. Tāpat varēs mainīt ekrāna izkārtojumus. Interesanti, ka sportisko aktivitāšu uzskaitei varēs izmantot gan Fitbit, gan Google Fit servisus. Tomēr lai iegūtu vēl plašāku informāciju un piekļūtu plašākam aktivitāšu skaitam, nāksies abonēt Fitbit servisu.

    Avots: Google

    Google Pixel Watch šobrīd tiks piedāvāts deviņās valstīs, un tā cena būs 379 EUR, un 429 EUR par LTE versiju. Tas būs pieejams trīs krāsās – melna, zelta un pelēkā.

    AvotsWired
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jēkabs
    08.10.2022 11:12

    Stūri ir tik noapaļoti, ka tos vairs neredz

    Eggy Mega
    08.10.2022 13:30
    Reply to  Jēkabs

    Jaunais trends – apaļš kvadrāts

    Run Lola Run
    10.10.2022 08:53

    “Tātad arī šo viedpulksteni principā būs jālādē katru dienu.” – pēc šī zuda interese lasīt tālāk.

    KKTK
    10.10.2022 16:02

    Riktīgs bērnudārznieka pulkstenīša dizains.

    pienene
    10.10.2022 21:20

    Pēdējā teikumā ir maza kļūda. Krāsās nevis kārās..

    Reklāma