Web Analytics
More
    Reklāma

    YouTube satura veidotājam izdodas veiksmīgi pārbaudīt iPhone jauno avārijas noteikšanas funkciju

    Jaunākie raksti

    Viena no jauno iPhone 14 modeļu funkcionalitātēm ir iespēja noteikt, vai lietotājs ir cietis autoavārijā, un automātiski sazināties ar palīdzības dienestu. Protams, šī ir lieta, kuru ikdienā nebūs tik viegli atkārtot, bet kādam jūtūberim tas izdevies divos kontrolētos testos.

    Par šādu eksperimentu parūpējusies YouTube kanāla TechRax komanda, kuras saturs ir tieši saistīts ar dažādu elektroierīču dauzīšanu, un viņiem piestāv šāds tests. Protams, tas tika veikts ar attālināti vadītu automašīnu, neizmantojot dzīvus cilvēkus, kuri atrodas automašīnā. Šajos mēģinājumos iPhone 14 Pro modelis tika piestiprināts pie šofera krēsla galvas balsta.

    Reklāma


    Pirmajā veiksmīgajā mēģinājumā vadītais auto viegli ietriecās vairāku vecu auto rāmju rindā, un pēc nelielas aizkaves nostrādāja iepriekš minētais režīms, un telefons sāka atskaiti zvanam neatliekamajai palīdzībai. Otrajā reizē tas tika atkārtots ar lielāku ātrumu, un auto priekša tika sadragāta, kā arī nostrādāja priekšējais gaisa spilvens. Arī šajā reizē autoavārijas noteikšana nostrādāja.

    Līdz ar to šis ir bijis labs piemērs, ka gan pie mazāka, gan pie lielāka trieciena šis drošības režīms tiešām nostrādā, un var paslavēt Apple veikumu. Lai noteiktu šādu avāriju, tiek izmantots žiroskops, akselerometrs, GPS, barometrs, mikrofons un speciāli veidoti algoritmi. Ja iegādāsieties jaunos iPhone 14 modeļus, par savu drošību jums nebūs jāuztraucas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    30.09.2022 14:01

    Pēdējais teikums ir sarkasms, vai ne?

    Tāi
    30.09.2022 15:09

    Šis jau ir sen arī vecākiem modeļiem. Vienu vakaru, braucot ar boltu mājās, pie luksafora sarkanās gaismas, aizmugurē ieskrēja viens Volvo. Taksistam iPhone, kas bija tel. turētājā arī tieši tā noreaģēja, viņam gan bija ieslēgts Waze, bet nu izskatījās pēc Apple ierastā notification. Kaut kāds 12 vai 13 ābols tur bija tajā turētājā, vēl nobrīnījos.

    Pēča
    30.09.2022 16:22

    Interesanti cik daudz viltus zvanu tagad pasaulē būs dēļ šīs muļķīgās sistemas, tikai tāpēc lai ‘izceltos’ starp konkurentiem izveidojot ikdienas cilvekiem diezgan nevajadzīgu fīču…Ja tieši par autiņiem, tad šī fīča šķiet jau ir obligāta kopš 2010 gada. Un ir jau autiņos automātiskais avārijas zvans, diezgan muļķīgi ja tagad divas sistēmas strādas un vienlaicīgi tagad zvanīs.. aizņemot 2 līnijas…. Ja masīna pilna, katram kabatā pa 14 aifonam.. tad 5 vai 9 ņemot vērā asv ‘minivena ģimenes dzīvi’ zvanīs vienlaicīgi aizņemot nevajadzīgi līniju.

    Jebkura strauja apstāšanās, pat drošā vidē izsauks so fīču (t.sk. atrakciju parkā, kur ābols domās, ka tu lido sazin kādos salto) Izvilkt 10 sek laikā no kabatas telefonu nevarēsi…. Beigās brauciens būs beidzies, kāpsi āra a tur priekšā tevi gaidīs pilna 911 brigāde! ;) Un tev būs jāsedz kompensācija par viltus izsaukumu.

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Tītars
    30.09.2022 16:31
    Reply to  Pēča

    Kad pirmie LCD TFT krāsainie ekrāni iznāca ar 128×128 pikseļu izšķirtspēju arī bija sauja cilvēki ar līdzīgu viedokli. Katra tehnika prasa laiku lai patiesi pielāgotu. Kas tika testēts starp pāris simtiem, tagad tiks pārbaudīts uz pārdesmit miljoniem.

    Ne pa velti cilvēki pērk Apple Watch saviem senjoriem (tagad ar iespēju piesaistīt vairākus pulksteņus vienam telefonam, kas visu procesu padara lētāku). Šis ir vēl viens solis uz priekšu.

    Par atrakciju parku ir smieklīgi, ka Apple tomēr neiedomājās notestēt tik triviālu pielietojuma veidu.

    Tītars
    30.09.2022 16:24

    Šur tur reditā maniju no dzīves atgadījumus, kad iPhone 14/AW 9 ir nostrādājis negadijuma brīdī.

    Taču viens piemērs bija amizants – Crash Detection aktivizējās atrakciju laikā, visticamāk no atrakciju G-force radītā iespaida.

    Tajā pašā laikā apbrīnoju konkurences pieeju šīs funkcionalitātes prezentācijā, ja nepērc iPhone, tad mirsti. Tas ir kā toksiska persona katra teikumā cenšas saskatīt starp rindiņām kaut ko kā tur nav.
    Funckija laba, un visticamāk paliks par normu arī citās ierīcēs.

    Pikselis
    30.09.2022 18:39

    Pixel telefons šis ir jau kādu laiku

    Reklāma