Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izziņo jaunus iPhone 13 modeļus, Watch Series 7 viedpulksteni, iPad un iPad mini planšetdatorus

    Jaunākie raksti

    Nav pagājis pat pilns gads, jo iPhone 12 modeļi tika izziņots 2020. gada oktobrī, bet neskatoties uz visiem pandēmijas šķēršļiem, kā ierasts septembrī, sagaidām jauno produktu prezentāciju no Apple. Šoreiz tie ir jauni iPhone 13 viedtālruņa modeļi, Apple Watch Series 7 viedpulkstenis, klasiskais iPad un pavisam svaigs iPad mini planšetdators. Arī mēs bijām naski uz baumu apkopošanu un piedāvājām saviem lasītājiem paust viedokli par to, ko tad viņi visvairāk sagaida no šīs prezentācijas. Tad nu ir lieliska iespēja salīdzināt ekspektācijas ar reālo situāciju.

    Apple iPad planšetdators

    Kā pirmais produktu jaunums šoreiz nāk no iPad planšetdatoru saimes, kuru pārdošanas apjomi pēdējā gada laikā auguši par 40%. Varbūt šis baumotājiem bija nedaudz paslīdējis garām vai nelikās tik svarīgs, tomēr svaigus atjauninājumus ir saņēmis populārākais un lētākais iPad modelis. Tas ir kļuvis par 20% ātrāks, pateicotis A13 procesora izmantošanai, kas gan nav pats jaunākais mobilais procesors, jo tika izmantots iPhone 11 modeļos. Tas ļāvis uzlabot arī ekrāna un kameru darbību. Apple iPad ir saņēmis jaunu priekšējo ultra plato kameru, kura tagad saņēmusi 12MP izšķirtspēju, kā arī Center Stage iespēju, kas tika prezentēta jaunākajā iPad Pro modelī un iMac datorā. Principā tas ir tas, ko šobrīd dara visas populārākās videokonferenču platformas. Izrādās, ka parastajam iPad vēl nebija True Tone iespēja, bet tagad arī tā būs pieejama šai versijai, displeju labāk pielāgojot atbilstošam ārējam apgaismojumam. Atjauninātais iPad modelis joprojām sadarbosies ar pirmās paaudzes Apple Pencil, un kopā ar jauno iPadOS tas varēs lieliski noderēt, lai uzlabotu pierakstu veikšanu, kā arī kalpotu par ērtu palīgu mācībās.

    Reklāma


    Tā cena būs sākot no 389 EUR, kas arī ir šī planšetdatora patīkamākā lietā. Iekšējā atmiņa bāzes versijai tagad ir dubultota, proti, tā ir 64GB liela.

    Apple iPad mini

    Kādu laiku nav ticis runāts par iPad mini modeli, kas šoreiz saņēmis manāmus uzlabojumus, salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes modeli. Mazais planšetdators ir saņēmis jaunu dizainu, kas ieguvis kantainās formas, līdzinoties iPad Air un iPad Pro modeļiem. Jau ierastajā Apple pēdējo gadu rokrakstā. Tas vairs nebūs aprīkots ar pirkstu nospieduma lasītāju ekrāna apakšā. Apple iPad mini saņēmis jaunu Liquid Retina 8,3 collas lielu displeju, kas nodrošinās True Tone iespēju un sasniegs 2 266 x 1 488 izšķirtspēju. Jaunajā modelū pirkstu nopieduma lasītājās atradīsies ieslēgšanas pogā, vēl vairāk līdzinoties citiem modeļiem. Salīdzinot ar iepriekšējo paaudzi, tad jaunais mazākais Apple planšetdators saņēmis A15 Bionic procesoru (to pašu, ko iPhone 13 modeļi), padarot to par 40% ātrāku. Ir uzlaboti arī interneta savienojumi, jo tagad iPad mini varēs izmantot 5G sniegtās iespējas. Kas ir forši, tad tā ir USB-C pieslēgvieta, ļaujot to gan ātrāk uzlādēt, gan pievienot dažādus aksesuārus.

    Uzlabotas arī kameras. Aizmugurējā tagad būs ultra platā 12MP kamera, kas ļaus uzņemt arī 4K izšķirtspējas video. Priekšējā kamera būs identiska parastajam iPad modelim, nodrošinot Center Stage iespēju, kas man neliekas tāds “wow”, tomēr kaut kas jāpārdod ir. Tāpat iPad mini varēs izmantot otrās paaudzes Apple pencil (to nespēj parastas iPad), un to varēs magnētiski pievienot planšetdatoram, lai nodrošinātu uzlādi. Patiesībā, jaudas ziņā šis planšetdators ir mazais brālītis lielākajiem planšetdatoriem, un varētu būt diezgan populārs produkts. Jaunais Apple iPad mini būs pieejams četrās krāsās, un tā cena būs sākot no 559 EUR 64GB versijai.

    Gandrīz tika palaists garām komentārs par ietekmi uz vidi, bet, jā. To ir daudz un dažādi, bet par tiem kādu citu reizi, kad rakstīsim par prezentācijā notiekošo. Ir sajūta, ka par šo nākotnē notiks atsevišķs notikums.

    Apple Watch Series 7 viedpulkstenis

    Jā, mans gaidītākais moments prezentācijā, jo es tiešām vēlējos dzirdēt to, kāds tad būs nākamais Apple Watch viedpulksteņa modelis. Tas ir klāt. Iesākumā gan tika prezentēta salīdzinoši noderīga lieta, ka watchOS 8 operētājsistēma tagad būs spējīga automātiski pateikt, kad ir uzsākts brauciens ar riteni, pat ja lietotājs to ir aizmirsis ieslēgt. Un šobrīd tas tā tiešām nav.

    Avots: Apple

    Viens no lielākajiem pārsteigumiem ir tas, ka jaunā Apple Watch series 7 dizains joprojām ir saglabāts tāds pats kā iepriekš, šoreiz neapstiprinot baumas, tomēr ir izdevies palielināt ekrānu. Tas ticis vairāk savienots ar korpusu, radot mazāku pārejas sajūtu, padarot to it kā vienlaidus ar pulksteņa rāmi.Tas būs par 70% spožāks iekštelpās. Pašā prezentācijas brīdī gan nav precīzi minēti jauno ekrānu izmēri, tomēr tie ir par 20% lielāki nekā Series 6 modeļiem. Saistībā ar lielāku ekrānu, ir izmainīts lietotāju interfeiss, lai to varētu izmantot vēl ērtāk. Displejs ir padarīts stiprāks, un pats pulkstenis saņēmis IP6X aizsardzību pret putekļiem. Pat baterija laikam palikusi līdzīgā līmenī, līdz ar to šajā jomā nav būtisku uzlabojumu, tomēr tās uzlāde notiks par 33% ātrāk.

    Vēl tika prezentēti izskata uzlabojumi krāsu un aproču dizainā, kas nav kaut kas ļoti īpašs. Kopumā pat neliela vilšanās, bet šoreiz labs pierādījums, ka nevajag ticēt visām baumām. Vismaz labi, ka iepriekšējo paaudžu aproces jorojām būs saderīgas ar jauno Apple Watch Series 7. Paralēli nav tikusi atjaunota iepriekšējā gadā prezentētā Watch SE versija, kas tagad būs kā lētāka alternatīva. Principā Apple mājaslapā ir daudz materiālu, bet lielos vilcienos nekas nav mainījies, salīdzinot ar iepriekšējo paaudzi, kā arī izskatās, ka informācija par ražošanas problēmām ir patiesa. Jauno Apple viedpulksteni vēl nevar iegādāties un tā cena nav zināma.

    Apple iPhone 13 viedtālruņi

    Tālāk jau saldais ēdiens ar produktu, kuru visvairāk gaidījuši arī mūsu lasītāji.

    Jā, jaunā iPhone modeļa beigās mēs redzēsim ciparu 13, tā kā uzņēmums nav māņticīgs, un uzreiz zināms, ka baumas nav melojušas, jo kameras atrodas diagonālā novietojumā. Joprojām tas būs aprīkots ar īpašo keramisko pārklājumu, kas parādījās ar iPhone 12 modeli. Beidzot tiešām ticis samazināts ekrāna augšējais izgriezums, kas jau ir liels solis šai kompānijai, un ir jautājums, vai baterijas ikona tagad būs spējīga attēlot procentus. Patīkami, ka iPhone 13 saņems lielāku bateriju. Displejs būs kļuvis par 28% spožāks, sasniedzot pat 1200 cd/m² spilgtumu, bet joprojām tiks izmantots Super Retina XDR displejs un joprojām ar 60Hz atsvaidzi. Tāpat ekrānam būs tā mazā maliņa no rāmja, pilnībā nepārklājot visu ekrānu.

    Lai vismaz kaut kā kompensētu pārējos vājos uzlabojumus, Apple mēģina lepoties ar jauno A15 Bionic procesoru. Tas būs aprīkots ar diviem kodoliem, kas paredzēti lieljaudas darbiem, un četriem, kuri domāti ierastajiem darbiem. Vismaz kā norāda Apple, tad A15 būsu par 50% ātrāks, salīdzinot ar vadošajiem konkurentiem, bet šoreiz sajūta, ka tas ir pateikts tāpēc, ka pārāk daudz uzlabojumu nav pašā A15 procesorā. Protams, paātrināsies mašīnmācīšanās, kā arī uzlabosies 3D grafiku apstrāde.

    Protams, jaunā divu kameru sistēma būs labāka un jaudīgāka. Viens no sensoriem būs 12MP platā kamera, un tas būs lielākais sensors, kāds līdz šim ticis izmantots iPhone modeļos. To saņems arī iPhone 13 mini modelis. Tas ļaus uzlabot foto uzņemšanu tumsā, ļaujot ielaist vairāk gaismas. Šo noteikti vajadzēs izmēģināt, jo reklāmas materiālu bildes, protams, izskatās ekstra labi. Otrā kamera būs 12MP ultra platā kamera. Jaunā kameru sistēma un iPhone 13 saņems Cinematic mode, kas nozīmē, ka būs iespējams filmēt ar automātisku fokusa maiņa no cilvēka sejas uz fonu vai citiem personāžiem. A15 Bionic procesors būs spējīgs uzņemt 4K video ar Dolby Vision iespēju.

    Varētu pierakstīt par 5G uzlabojumiem, bet gaidīsim, kad tas būs normāli pieejams Latvijā, jo šobrīd lietotājiem tas neko baigi nedos. Viens no solījumiem no Apple puses ir uzlabota baterijas darbība, sniedzot par 2,5 stundām vairāk lietojamības laika, salīdzinot ar iPhone 12 modeli. Šis tomēr liekas pietiekami atzīstams fakts, kas varētu ļaut iPhone 13 izmantot aptuveni divas dienas, bet to jau redzēsim praksē. Tiks saglabāta MagSafe magnētiskās uzlādes iespēja.

    Apple iPhone 13 būs pieejams piecās krāsās, kuras atšķirsies no iPhone 12, un tā sākuma cena būs sākot no 909 EUR. Baumas ir apstiprinājušās, un ir palielināta bāzes atmiņas ietilpība līdz 128GB.

    Apple iPhone 13 Pro

    Jautājums, vai iPhone 13 Pro sērijas modeļi spēs pārsteigt ar lielākiem uzlabojumiem, un var teikt, ka nosacīti. Apple stilā, jā, bet, skatoties uz konkurentiem, diezin vai.

    Līdzīgi iPhone 12 Pro, arī iPhone 13 Pro saņēmis nerūsējošā tērauda apmales. Arī šai modeļu sērijai būs samazināts ekrāna priekšējais izgriezums, kas panākts pateicoties 20% samazinātam priekšējam dziļuma sensoram. Izskatās, ka Apple atkal ķēries pie nestandarta baterijas izmantošanu, to veidojot “L” burta formā, bet tā ir kļuvusi lielāka, kas ir galvenais fakts. Apple iPhone 13 Pro saņems to pašu procesoru, ko iPhone 13 parastais modelis – A15 Bionic. Pro modeļi saņems jaunus Super Retina XDR displejus, un tie būs aprīkoti ar ProMotion, līdzīgi kā iPad Pro, beidzot sniedzot 120Hz atsvaidzi. Arī par šo baumas ir bijušas precīzas.

    Nākamie lielākie uzlabojumi ir kameru segmentā, ar kurām izcēlās jau iepriekšējās paaudzes modelis. Apple iPhone 13 Pro būs aprīkots ar telefoto, plato un ultra plato kameru, un lielākie sensori ļaus ielaist vairāk gaismas. Tātad uzņemt labākas bildes. Būs pieejams trīskārtīgs optiskais palielinājums. Uzlabojumi ļaus nofotogrāfēt labākas makro tipa bildes, ļaujot bildēt detaļas līdz pat 2cm tuvumam. Ļoti ticis domāts par fotogrāfēšanas ekspertiem, sniedzot plašas pielāgošanas iespējas pašā kameras lietotnē. Vizuāli ir redzams, ka kameru daļa tiešām aizņem vairāk no aizmugurējā korpusa nekā iPhone 12 modeļos. Tāpat liels uzsvars likts uz video uzņemšanu, tuvinot iPhone 13 Pro kameru iespējas kino filmu uzņamšanā izmantotajām. Domāju, ka šis ir diezgan relatīvi, tomēr reklāmas materiāli ir patieis iespaidīgi. Arī šie modeli, protams, saņems iepriekš prezentēto Cinematic Mode. Pēc iPhone iznākšanas, Pro modeļi saņems ProRes Video 4K iespēju. Tas būs vienīgais viedtālrunis, kas būs spējīgs apstrādāt šo kvalitāti pašā ierīcē. Izskatās, ka šoreiz nebūs kameru atsķirības starp 13 Pro un 13 Pro Max versijām, kā tas bija iPhone 12 Pro modeļiem.

    Avots: Apple

    Apple iPhone 13 Pro darbosies par 1,5h ilgāk nekā iPhone 12 Pro, bet lielākā izmēra Pro Max pat 2,5h vairāk. Tas būs pieejams četrās jaunās krāsās, ar jaunu zilganu pārklājumu. Sākuma cena būs 1159 EUR, bet lielākais modelis ar 1TB ietilpību maksās 1839 EUR.Visi jaunākie iPhone 13 sērijas modeļi būs pasūtāmi no 17. septembra, bet pie klientiem tie nonāks no 24. septembra. Oficiālā iOS 15 mobilās operētājsistēmas versija pie klientiem nonāks 20. septembrī.

    Citi

    Pašu prezentāciju Tims Kuks šoreiz iesāka ar jaunumiem saistībā ar Apple TV+ straumēšanas servisu. Tas saņems dažādus jaunus šovus un seriālus, kas īpaši veidot šai platformai. Par tiem noteikti varēsiet pārliecināties jūs paši.

    Tika runāts arī par Apple Fitness+ sportošanas servisa uzlabojumiem, bet tas nav oficiāli pieejams Latvijā, līdz ar to pagaidām nav tik aktuāls, bet ar jaunumiem variet iepazīties noskatoties prezentāciju.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    50 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    zzz
    14.09.2021 22:58

    Es gaidiju Apple vibratoru un Apple piepusamo leeli :)

    ddsds
    14.09.2021 23:07
    Reply to  zzz

    vājprātā izcils humors tev, čali

    Oskars
    14.09.2021 22:59

    Labi ka neveltiju savas 2h no dzives shim cirkam, jo neka ipasha nav, ne ari kas ieveribas cienigs. Atnacu paskatijos bildites un viss skaidrs. Nav jalasa pentere, kas un kaa.

    Sarkasms
    14.09.2021 23:17
    Reply to  Oskars

    Knapi piecas sekundes pāri stundai ilga tik šī best this un best that procentu prezentācija
    No vienas puses smaga vilšanās, no otras – pilnībā joprojām i11 apmierina, pulkstenis joprojām sūds, ja reiz diennakti neizvelk – tā kā mūsmājās bez jaunām ierīcēm šogad

    Sarkasms
    14.09.2021 23:37

    Ja Tu būtu valkājis withings hr, kuru jālādē 1x mēnesī, tad uz šiem pseidopulksteņiem neskatītos ;)
    Lādēt pulksteni pirms miega, lai to varētu uzvilkt guļot un sekot līdzi miegam, dooooh..
    Es vēlos lietot lietas, kuras man atvieglo dzīvi, nevis vēl jādomā kur kā kad lādēt vēl vienu ierīci katru dienu

    Krisjanis
    15.09.2021 11:18

    Godīgi sakot, arī man vājā baterija ir galvenais arguments PRET Apple Watch iegādi. Visādi citādi ļoti gribētu, bet pašreiz šādu pirkumu nevaru attaisnot, lai arī cik liels Apple fans būtu. Kad tiks līdz 3 dienu battery life, tad noteikti apsvēršu arī pulksteņa iegādi.

    Noname
    14.09.2021 23:27
    Reply to  Sarkasms

    Tā viš i, Sarkasm. Jau trešais izlaidiens un tas pats i11 praktiski vien ir, tik mazliet vairāk appljeckāts, bet parasts lietotajs spraugu vispar nesaskatīs. Šo visu balaganu Apple sauc par “jaunumiem”? Jau 3.sezona, bet klauni tie paši.

    Sarkasms
    14.09.2021 23:38
    Reply to  Noname

    Tieši tā, nevarēju saprast vai tik nejauši neesmu ieslēdzis iphone 12 arhīva prezentāciju – izrādās nē, esot i13.

    davix
    15.09.2021 18:00

    Un tas liecina par kvalitāti? Viena no mūsdienu problēmām – pseido popularitāti mēģina pasniegt kā kvalitāti. Jāsaprot, ka to dara tie paši pseido popularitātes veidotāji, lai nopelnītu. Jo tā mūsdienās vieglāk nopelnīt – nekā ar kvalitāti. Tas, ka kādu preci pērk miljoniem – nebūt negarantē tās kvalitāti. Ņemot vērā cik viegli ietekmējama un manipulējama ir mūsdienu soctīklu sabiedrības daļa.

    BTR
    20.09.2021 13:44

    Novērojumi un zinātnieki ir secinājuši, ka nav vajadzīga pasaulē (čipošana un potēšana pasaules kontrolei), jo iphone lietotāji pierādījuši, ka ar viņiem manipulē kā ar zosu baru, kuru intelekts un IQ ir zem vidējā. Kas gan var būt labāks pirkt par milzu līdzekļiem vecas un novecojušas tehnoloģijas ar vāju izpildījumu.

    Tāpat kā Buldozeru un Advokāta fani ir bieži iphone lietotāji. Redzi iphone lietotāju, zini, bezceris.

    BTR
    20.09.2021 14:35
    Reply to  BTR

    Gribas tomēr ticēt, tāda postskriptum kā saka, ka iphone fani nāks drīz pie prāta un nebūs kā aklas vistiņas. Varbūt būs šance par cilvēkiem kļūt. Tiešām apbrīnojami, kas notiek ar ābolu paņēmuši i11 un maina tikai kažociņu, tiešām faniem nepietiek, ka pat testos kameras piekāpjās lētajam ķīniešu galam un nejau flagmaņiem, bet budžetklasei :).

    ggggg
    20.09.2021 14:40
    Reply to  BTR

    Klau, Jūs arī neizklausāties īpaši inteliģents. :)

    BTR
    20.09.2021 15:12
    Reply to  ggggg

    Nu man prieks, ka ko tādu sev saki skatoties spogulī, interesanti uzrunāt sevi spogulī uz Jūs. Lai veiksmīga diena, kas zin varbūt ar sevi spogulī runājot iemācīsies paust argumentus.

    ed.brady
    14.09.2021 23:02

    Un nebūs always on fīča displejam???

    ed.brady
    14.09.2021 23:15

    Mjā… švaki! Bet iespējams, to ieslēgs vēlāk, ar kādu no iOS updeitiem.

    Alberts Kviesis
    15.09.2021 04:18

    attēlā ar pieciem iPhone modeļiem kā sendvičs no domino – kādā leņķī vai rakursā atrodas gaismas avots un kāda ir atstarpe starp sendviča eksponātiem? Tā ir kārtējā reklāma, kas tendenciozi melo? Nu, un kam tas ir vajadzīgs?

    Alberts Kviesis
    15.09.2021 04:27

    Welcome to our new iPhone 14 – new design and features best in market. Vecos hlamus notirgos un vēlāk paskatīsies, cik vēl pircējiem naudas atlicis. iPhone 14 jau atkal pirks kredītā, un tas maksās savus 20%+ pie iPh13 cenas. IT joma kolektīvi pēdējos divus gadus nogaida. Nekas jauns

    Alberts Kviesis
    15.09.2021 09:38

    Komentārs tika gatavots tikai ar mājienu, ka pēdējos 2 gadus IT joma visa buksē, kas ietekmē arī un ne tikai tālruņu ražotājus. Kad ekonomika atkal uzņems ātrumus, kad melnajās piektdienās būs izķeršanas un pircēji varēs atļauties spontānus pirkumus, tad arī IT, mobilo tālruņu ražotāji EUR 1k+ būs aktīvā dalībā.
    Pats lietoju 2017.g XZP, pirms pus gada pamainīju oriģinālo aizsarg-iepakojumu, darbojas kā jauns. Kad nobeigsies, ņemšu arī šī paša ražotāja vienu no pēdējiem modeļiem, atkarībā no tā brīža cenas

    Alberts Kviesis
    16.09.2021 18:46

    No Sony sortimenta truba, kas savā laikā bija labākais šī ražotāja izstrādājums

    Ingus
    15.09.2021 08:51

    Raksta titulbilde pēc elektriskās plītiņas izskatās.

    Jānis Rozenšteins
    15.09.2021 10:23

    NJā. Krutais 4k30p ProRes nebūs pieejams lielākajam vairumam Iphone 13 Pro modeļu, jo uz 128GB versijas būs tikai 1080 30p pieejams.

    Jānis Rozenšteins
    17.09.2021 09:11

    Ok, un tas kas ieslēgs? To safilmēto materiālu caur lightning kabeli sūtīs?

    Tieši tik ļoti nejēdzīgas fīčas.

    Aivars
    16.09.2021 15:34

    mani vairāk interesē kad Latvijā beidzot pulkstenī būs pieejams eSIM un ECG? Igaunijā jau ir.

    Elektriķis
    16.09.2021 16:33
    Reply to  Aivars

    Jā, arī Lietuvā. Tur, tāpat kā Igaunijā, to nodrošina Telia. LMT arī gabaliņš pieder Telia…kur ir Ābols ar eSIM???

    Alberts Kviesis
    18.09.2021 23:39

    Kā ar uzfilmēto datu pārraidi, lai saglabātu to datorā? Solīts (pro): 4K@24/30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps, 10‑bit HDR, Dolby Vision HDR (up to 60fps), ProRes.
    Un tas viss uzsēdināts uz vada ar USB 2.0?

    23.09.2021 14:32

    t.i. piedāvā gaidīt ilgāk nekā ar USB2 nokopēsies un pēc tam vēl kopēt atpakaļ?

    boring
    23.09.2021 12:09

    e-waste

    fils
    23.09.2021 12:53

    Kad beidzot Apple savās ierīcēs pievienos Latviešu valodu, līdzīgi kā to piedāvā Android ? Neuztrauc tas ka neprotu Angliski, bet gan tas ka Apple kompānija tam nepievērš uzmanību. Visā pasaulē tomēr bez Apple ierīcēs piedāvātajām valodām sazinās arī daudzās citās valodās.

    Kursors.lv
    23.09.2021 12:58
    Reply to  fils

    To zina tikai Apple. Piekrītu, 2021. gada nogalē tas ir diezgan nožēlojami.

    ggggg
    23.09.2021 14:04

    Valodu jautājumā es tiešām nesaprotu Apple filozofiju. Apple TV+ katrs seriāls un filma, ko taisa pats Apple, nāk ar LV subtitriem uzreiz filmas/sērijas izlaišanas laikā. Tas ir kas tāds, ko tik viegli nevar redzēt citos video straumēšanas servisos. Ja ir runa par latviešu valodu OS mērogā, tad Apple neceļ ausis. Nav runa par Latvijas mazo tirgu. Nesaprotu ideju šai taktikai.

    Last edited 2 years ago by ggggg
    Čiekurs
    23.09.2021 14:24

    Tev tāda dīvaina reakcija uz pamatotu Apple kritiku, zaudē savu komentāru objektivitāti.
    Paņemam kopā visas Baltijas valstis. Cik būs pārdotie iPhone pa šiem gadiem? Domāju 1ļimons ar +. Cik izmaksātu pārtulkot interfeisu? Droši vien triljona kompānija neizputētu un ne viņiem spriest par to, cik poliglotu ir mazajā Baltijā.
    Te pat Kursorā regulāri uzpeld cepiens par šo tēmu un arī manā paziņu lokā tā ir dzirdēta problēma.
    Windows var, android var, dažādas ļoooooti specifiskas spectehnikas ar dažiem simtiem lietotāju Latvijā var, Apple ne-e.

    Niks
    27.09.2021 12:59
    Reply to  fils

    Nekad,Latvija ir pārāk maziņa..lai censtos tur ielikt Latviešu valodu….

    Reklāma