Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple prezentē četrus jaunus iPhone 12 viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Turpinoties 13. oktobra Apple prezentācijai, kura iesākās ar HomePod mini pieteikumu, Tims Kuks atskatās uz iPhone 11, kas bijis populārākis telefons iepriekšējā periodā. Tam seko ilgi gaidītais jaunās ēras iPhone pieteikums ar 5G savienojuma izcelšanu. Jāatzīmē, ka efektīvi tiek izmantots arguments tam, ka 5G savienojums uzlabo drošību, jo lietotājiem nav nepieciešams pieslēgties publiskajiem bezvadu interneta tīkliem.

    Verizon pārstāvis atklāja to, ka jaunie iPhone saņems 5G ultraplatjoslas savienojumu, un ideālos apstākļos lejupielādes ātrums sasniegs 4 Gbps, bet augšupielāde sasniegs 200 Mbps. Pārējais gan vairāk attiecas uz ASV 5G pārklājumu, jo Verizon strādā pie tā pieejamības tieši stadionos, lidostās un publiskajās vietās. Jāatzīmē, ka tieši šajā dienā Verizon atver savu ASV 5G pārklājumu, kas būs pieejams 1800 pilsētās.

    Apple iPhone 12 un iPhone 12 mini

    Avots: Apple

    Pēc tam seko ilgi gaidīts ieskats pirmajā no jaunajiem iPhone modeļiem, kas būs aprīkots ar 5G. Baumas atkal izrādījušās patiesas, un tas ir iPhone 12, atgriežoties pie kantainā dizaina no iPhone 4 laikiem. Tas ir veidots no alumīnija, un esot pilnībā pārstrādāts, īpaši piedomājot pie antenu novietojuma un tehnoloģijas.

    Apple iPhone 12 būs par 11% plānāks un 16% vieglāks nekā iPhone 11, un tas būs aprīkots ar Super Retina XDR displeju, kas jau iepriekš bija iPhone 11 Pro modeļos. Tas ir OLED displejs ar 2000000:1 krāsu kontrastu, taču šis nav nekas īpaši jauns Apple frontē. Displejs būs pārklāts ar īpašu keramisko aizsargslāni, kas nodrošinās vēl lielāku izturību, kļūstot tam par visizturīgāko displeja stiklu, kāds šobrīd ir pieejams tirgū. Tam būšot pat līdz četrām reizēm lielāka izturība pret kritieniem. Joprojām displeja izmērs būs 6,1 colla, un augšējais izgriezums vismaz šobrīd izskatās tāds pats kā iPhone X no 2017. gada.

    Avots: Apple

    Lai nodrošinātu 5G savienojumu, Apple inženieri pie dizaina ir strādājuši sākot no pašiem pamatiem, meklējot labāko novietojumu antenām, kā arī attīstot to tehnoloģiju. Apple testa nolūkos ir pārbaudījuši 100 dažādus mobilos operatorus, lai analizētu datus un savienojumu.

    Apple iPhone 12 darbinās jaunais A14 Bionic procesors, kas, protams, ir visātrākais mobilais procesors, kāds līdz šim bijis pieejams Apple produktos. Arī šajā prezentācijā par procesoriem tiek runāts īpašajā uzņēmuma laboratorijā. Tas būs būvēts uz 5 nm tehnoloģijas, tam saņemot 11,8 miljardus tranzistoru. A14 būs 6 kodoli, bet 4 kodoli nodrošinās grafisko jaudu. Speciālais Neural Engine tagad saņems 16 kodolus, nodrošinot 11 triljonus darbību sekundē, bet šie atkal ir sausi skaitļi, kas ir jātestē ikdienā. Tāpat mašīnmācīšanās notikšot pat par 70% ātrāk. Saistībā ar jauno A14 Bionic procesoru, Apple sadarbojies ar League of Legends izstrādātājiem, lai nodrošinātu īpašu spēles pieredzi uz jaunajiem iPhone telefoniem.

    Jaunais iPhone 12 joprojām būs aprīkots ar 2 kamerām – plato un ultraplato. Platā kamera saņems 1,6 diafragmas atvērumu, ļaujot vairāk iekļūt gaismai kamerā. Datorizētās fotogrāfijas (angliski computational fotography) iespējas iPhone 12 duālajai kamerai ļaus labāk izcelt seju, detaļas dabā un samazināt trokšņainību. Tāpat uzlabota foto uzņemšana tumsā un sliktā apgaismojumā. Būs pieejams jauna nakts time-lapse video iespēja.

    Avots: Apple

    Viena no patiesi jaunajām funkcionalitātēm ir MagSafe, kas ir magnētiska bezvadu uzlādes iespēja, par ko tika baumots iepriekš. Tas nodrošinās to, ka bezvadu lādētājs vienmēr savienosies ar pareizo punktu telefona aizmugurē. Tāpat ar iebūvētā magnēta palīdzību būs iespējams pievienot speciālu maciņu telefona aizmugurē, kas turēsies vien uz tiem. Telefons būs spējīgs noteikt vai ir uzlikts jaunā tipa aizsargvāciņš un automātiski parādīt laiku ekrānā, un caur tiem joprojām būs iespējams izmantot bezvadu uzlādi. Pavisam īsu mirkli prezentācijā pavīdēja uz galda novietojamais MagSafe lādētājs, kas ļaus lādēt telefonu un uz atsevišķa lādētāja arī Apple Watch.

    Avots: Apple

    Tāpat prezentācijā neiztika bez klimata jautājumiem, Apple prezentējot savu vēlmi līdz 2030. gadam darboties pilnībā bez ekoloģiskā nospieduma visā biznesa ķēdē. Virzoties uz šo mērķi, tas ietekmē arī jauno Apple produktu ražošanu, kas ievadīja tik aktīvi cilāto tematu pirms telefonu prezentācijas, atbrīvojot jaunos iPhone no vada austiņām un elektriskā spraudņa. Kā norāda uzņēmums, tas ļāvis atbrīvoties 2 miljoniem metrisko tonnu oglekļa dioksīda izmešu, kas vienāds ar 450 000 automašīnu. Tas nozīmē, ka arī iepakojums kļūs krietni mazāks, bet joprojām telefonam līdzi nāks Apple ierastais lightning lādētājs ar pāreju uz USB-C.

    Avots: Apple

    Šī modeļa prezentācijas beigās pasauli ierauga arī iPhone 12 Mini ar 5,4 diagonāles displeju, kā arī pilnībā identisku specifikāciju kā lielajam brālim iPhone 12. Abu modeļu bāzes modeļa atmiņas ietilpība būs 64 GB, un iPhone 12 mini cena sāksies no 778,85 EUR, bet iPhone 12 no 876,30 EUR. Lielākais modelis būs pieejams no 16. oktobra, bet mazākais no 6. novembra.

    Apple iPhone 12 Pro un iPhone 12 Pro Max

    Avots: Apple

    Prezentācijas trešais un noslēdzošais cēliens atstāts saldajam ēdienam, kas šajā reizē nemaz tik salds arī nav. Jaunā iPhone 12 Pro līnija arī saņēmusi kantaino izskatu ar nerūsējošā tērauda rāmi un stikla aizmuguri. Tie būs pieejami 4 krāsās – grafīta, baltā, zelta un jaunajā zilajā tonī. Tāpat iPhone 12 Pro saņems keramisko displeja pārklājumu līdzigi iPhone 12.

    Apple iPhone 12 Pro būs aprīkots ar Super Retina XDR displeju, kas jau bijis pieejams iepriekšējā Pro sērijas paaudzē, ja varam to tā dēvēt. Tas nodrošinās 2000000:1 kontrastu, kā arī jaunie displeji būs lielāki, proti, iPhone 12 Pro diagonāle būs 6,1 collas, bet iPhone 12 Pro Max 6,7 collas. Nekas netiek minēts par ekrāna izgriezuma izmēru, kas vismaz pirmajā acu uzmetienā izskatās tāds pats. Iespējams, uz lielāko izmēru fona tas izskatās mazāks.

    Jaunie modeļi būs aprīkoti ar A14 Bionic procesoru, kur iPhone 12 Pro sakarā uzsvars likts tieši uz kameru darbību. Joprojām saglabāts trīs kameru izkārtojums, ar kādu mūs iepazīstināja pagājušajā gadā. Tas būs aprīkots ar plato, ultraplato un telefoto kameru. Apple iPhone 12 Pro Max modelis saņems vēl lielāku 2,2 diafragmas atvērumu, kas nodrošinās pavisam jaunas foto uzņemšanas iespējas, bet kopumā tehniskā specifikācija salīdzinoši līdzīgi iPhone 11 Pro. Taču kopējais kameras izciļņu dizains palicis identisks.

    Avots: Apple

    Telefoto kamera tagad spēs nodrošināt pat piecu reižu optisko palielinājumu. Platā kamera būs aprīkota 12 MP sensoru ar 1,6 diafragmas atvērumu, kas būs par 47% lielāks, bet zema apgaismojuma caurlaidība uzlabosies par 87%. Interesantākie risinājumi slēpjas tieši lācītim vēderā, nodrošinot sensora stabilitāti iPhone iekšienē, kas uzlabos bilžu stabilitāti pie rokas kustībām. Jaunie Pro modeļi saņems iespēju saglabāt jaunā Apple ProRAW formātā, kas savienos RAW un datorizētās fotogrāfēšanas iespējas, izveidojot jaunu foto failu formātu, profesionāļiem joprojām ļaujot tos pilnībā pārveidot. Šo formātu varēs izmantot arī citas trešo pušu lietotnes.

    Jaunie iPhone varēs uzņemt 10-bit HDR video, kas nodrošinās 700 miljonu krāsu gammu, tāpat iPhone 12 Pro būs pirmā mobilā ierīce, kura spēs uzņemt Dolby Vision HDR video 4K izšķirtspējā. Interesanti, cik aizņems viena minūte un pat sekunde šāda video. Papildus tam, šos video būs iespējams uzreiz rediģēt telefonā. Kā reklamēts prezentācijā, tad šīs jaunās iespējas ļaus filmētājiem vieglāk uzņemt video, bet saistībā ar šo man vienmēr rodas iekšējas pārdomas, kurš gan no profesionāļiem kino industrijā tiešām izmanto iPhone filmēšanai.

    Avots: Apple

    Apple iPhone 12 Pro saņems Lidar sensoru, līdzīgi kā jaunie iPad Pro, kas ļaus skanēt telpas un noteikt distanci tajās. Tāpat tas ļaus kopējai kameru sistēmai, kura nosaukta par Pro kameru sistēmu, samazināt uzņemšanas laiku un uzlabot stabilitāti. Viens no lielākajiem uzlabojumiem būs fokusa atrašana sliktas gaismas apstākļos, ļaujot to izdarīt pat 6 reizes ātrāk. Būs pieejama jauna funkcija – portreta foto nakts režīms.

    Avots: Apple

    Saistībā ar 5G tika demonstrēta iespēja iPhone skatīties dažādus medicīniskos datus kā magnētisko rezonansi, kas prasa ilgu ielādes laiku. Tāpat interneta savienojums un Lidar sensors ļaus ar telefona palīdzību iekārtot istabu, ietaupot pietiekami daudz laika un naudas.

    Jaunie iPhone 12 Pro un iPhone 12 Pro Max modeļi saņems jauno MagSafe lādēšanas un aksesuāru iespēju. Telefoni būs aprīkoti vienīgi ar lādēšanas kabeli. Vienīgais reālais uzlabojums patiešām ir atmiņas ietilpība, un tā bāzes modelim būs 128 GB.

    Apple iPhone 12 cenas Latvijā

    • iPhone 12 Pro 128GB: 1179 eiro
    • iPhone 12 Pro 256GB: 1299 eiro
    • iPhone 12 Pro 512GB: 1529 eiro
    • iPhone 12 Pro Max 128GB: 1279 eiro
    • iPhone 12 Pro Max 256GB: 1399 eiro
    • iPhone 12 Pro Max 512GB: 1629 eiro
    • iPhone 12 64GB: 919 eiro
    • iPhone 12 128GB: 969 eiro
    • iPhone 12 256GB: 1089 eiro
    • iPhone 12 mini 64GB: 819 eiro
    • iPhone 12 mini 128GB: 869 eiro
    • iPhone 12 mini 256GB: 989 eiro
    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    95 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKK
    13.10.2020 23:23

    Iphone4 + IhoneX =……..jaunais, inovatīvais, vis vis vis….

    Juris
    14.10.2020 08:57

    Kāds vēl tur ”labi aizmirsts vecais” ? Iphone tak ir nozares līderis, kurš pārējiem ražotājiem virzienu un tendences nosaka.. Ui, pag, tā laikam bija 2007 gadā? Bet nu nekas, pirks jau tāpat uz velna paraušanu, arī pēc gadiem 5 ar šo pašu dizainu ies uz urrā!

    Tony
    19.10.2020 20:28
    Reply to  Juris

    Tas nekas kā iphone ņem kameras un ekrānus no Samsung ? Vecīt , izzini pirms lien kkur

    digitalk
    13.10.2020 23:39
    Reply to  KKK

    uzacs ir? miskaste blakus.

    digitalk
    14.10.2020 11:42

    tieši tā, kā angliski sauc, tā arī latviski tulkojas :)

    Jasss
    14.10.2020 19:38

    Latvijā žargonā saka čolka, bet tā galīgi nav uzacs.

    digitalk
    14.10.2020 21:59

    nē, izsmiekla teiciens par āboļa monobrow

    Stulbenis Gudrs
    14.10.2020 17:35
    Reply to  KKK

    Radio + televizors + kalkulators = ……..jaunais, inovatīvais, vis vis vis….

    Edgars Briedis
    14.10.2020 06:26

    Varēja jau netaisīt par 11% plānāku, bet ielikt lielāku bateriju, kas āboliem ir vājā vieta. Tāpat arī varēja izlaist versiju bez 5G, jo būsim reāli – vēl gadus 5 šī tehnoloģija nebūs baigi aktuāla, bet tā vietā izlaist aparātus ar 120 herciem.

    Janka
    14.10.2020 12:41
    Reply to  Edgars Briedis

    Esmu iphone lietotajs no 2007 gada kad caur ārzemēm nopirgu 2g iphone..sodien gaidu oneplus prezentaciju 17:00 pēc LV laika.. un ja viss bus ok izskatas ka parmigresu uz one pluss.. pietiek pārmaksāt pluss vel baterija ir nekam nederiga ipasi aukstā laikā..

    Edgars Briedis
    14.10.2020 14:09
    Reply to  Janka

    Baterija aukstumā āboliem čakarējas tad, kad tās kapacitāte (health) nokrīt zem 85 vai 80%. Tad laiks to mainīt un gadu līdz pusotru var atkal lietot.
    Bet jā – jaunie aparāti nepārliecina. Un cena arī nav iepriecinoša. Lai arī esmu ļoti pieradis pie ābola ekosistēmas, pamazām skatos Samsung virzienā…

    Jasss
    14.10.2020 19:40
    Reply to  Janka

    Kurš Tev pēdējais ābols bija?

    Edgars Briedis
    15.10.2020 07:14
    Reply to  Jasss

    Pašam ir 7. Darbā lietoju 8.

    Stulbenis Gudrs
    14.10.2020 17:39
    Reply to  Edgars Briedis

    50% enerģijas “noēd” ekrāns tad CPU. Šeit būtiski energoefektīvāks OLED ekrāns + ievērojami energoefektīvāks pret veiktspēju CPU. Tas ir tas, kas ievērojamo atslogo bateriju. Baterijas izmērus nav jēgas salīdzināt starp iekārtu paaudzēm, jāsalīdzina darbības laiks ar standartizētiem lietojumu testiem.

    Ēriks Ēriks
    14.10.2020 06:45

    Kas ir domāts ar jēdzienu fona troksnis? Tas tikšot mazināts/slāpēts… Neesmu baigais foto spečuks, bet tādu jēdzienu redzu pirmo reizi.

    KKTK
    14.10.2020 08:40
    Reply to  Ēriks Ēriks

    Nu tad ir laiks kaut ko iemācīties ;)
    https://photographylife.com/what-is-noise-in-photography

    Stulbenis Gudrs
    14.10.2020 17:30
    Reply to  Ēriks Ēriks

    Mucā audzis, pa spundi barots.

    Jānis
    14.10.2020 07:36

    Laikam nav īsti jēgas upgreidot no 11 pro max uz 12 pro max kaut gan jaunais dizains un krāsa ir diezgan cool. Būs vien jāpaliek pie vecā pro max līdz būs 120hz displejs.

    Stulbenis Gudrs
    14.10.2020 17:42
    Reply to  Jānis

    Tikai ja vēlies uzlabot zema apgaismojuma foto : sensor shift stabilizācija, lielāks sensors, gaišāka optika.

    Jasss
    14.10.2020 19:42
    Reply to  Jānis

    Vecā? Nu nopietni?🤦‍♂️

    K. Johansons
    14.10.2020 07:39

    Man interesē reālās kameras spējas un visas tās jaunās fīčas, kas tumsā spēj uzņemt video un foto bez bildes graudainības saglabājot to asu. Atkal, 64 Gb startā 12 un pie tām spējām 12 pro 128 GB būs par īsu. Domāju, ka 12pro max dabūs 120hz bet ne kā. Jautājums, kā jaunais IOS 14 uzvedīsies vai tas būs stabils uz šiem telefoniem.

    Stulbenis Gudrs
    14.10.2020 17:43
    Reply to  K. Johansons

    120hz vairāk aktuāls spēļu cienītājiem, bet nu arī “parastos” scenārijos izskatītos gludāk.

    Rūdolfs Rancāns
    14.10.2020 07:57

    Divpadsmitais mini izskatās vilinoši, bet es nespēju iedomāties savu dzīvi bez telephoto kameras.

    14.10.2020 08:46

    es nespeju iedomaties nevienu, kuru tas interesetu

    Rūdolfs Rancāns
    14.10.2020 09:07
    Reply to  pajolis

    mani

    Last edited 3 years ago by Rūdolfs Rancāns
    Jānis
    14.10.2020 09:34

    Man tas pats, viss ir perfekti vienīgais pietrūkst telephoto kameras.
    Daudzi saka, ka ultra wide ir populārāka kā telephoto, kaut gan es peresonīgi neredzu tai baigo pielietojumu.

    Stulbenis Gudrs
    14.10.2020 17:45

    +1. Uz 11Pro ļoti reti sanāk pārslēgties uz Ultrawide, “zoom” gan! Tas tiešām izskatās ir “mārketinga” lēmums.

    HUAWEI
    14.10.2020 08:33

    Nevar būt, niknākais Apple būs lētāks par niknāko Huawei Mate 40. :(

    Rūdolfs Rancāns
    14.10.2020 08:38

    Kāpēc iPhone 12 vēl nav usb-c? Tam ir kāds loģisks izskaidrojums?

    Pičs
    14.10.2020 09:18

    Salīdzini izmērus USB-C un lightning savienojumiem pašā iekartā. Tad sapratīsi.

    Rūdolfs Rancāns
    14.10.2020 11:45
    Reply to  Pičs

    ā, jā, aizmirsu, ka katru reizi nopērkot telefonu uzreiz to izjaucu un uz galda smuki izlieku visas komponentes, lai apskatītu to izmērus.. es kā ierindas patērētājs nezinu cik daudz vietas aizņem katra detaļa telefonā, sorry.
    Vienkārši viss pārējais apple ekosistēmā ir ļoti tendēts uz usb-c, tāpēc arī radās loģisks jautājums.
    Pirmais minējums bija, ka viņi vienkārši vispār izlaidīs usb-c, un drīz likvidēs vada lādēšanu kā tādu.

    Pičs
    14.10.2020 14:00

    Piedod :)

    Raivis Terinks
    14.10.2020 12:35

    Tapēc ka jaunajam 12 modelim lādētājs pat nav iekļauts iekšā cenā (kastītē). Tātad Ābols pelna un pelnīs uz saviem Lighning lādētājiem un vadiem. Tiklīdz ieliks telefonā USB-C, tā Ābols uz visiem laikiem pazaudēs kontroli pār lādētāju un vadu biznesu.

    Stulbenis Gudrs
    14.10.2020 17:50

    Vienīgais izskaidrojums, ka par USB-C standarta lietošanu bija/ir jāmaksā licence (līdzīgi kā tas ir ar HDMI) kādam.. Intel? Ja vairs nav, tad gan Apple bezkauņnas.

    KKTK
    14.10.2020 08:39

    Ja eiplam tiešām interesētu ekoloģija, tad viņi katru gadu neizlaistu arvien jaunus hlamus. Ak apreizi, hlamu ražošana notiek Ķīnā, tā taču ir pavisam cita planēta un tas nevar ietekmēt mūs. #noooot

    KKTK
    14.10.2020 09:27

    Nu pirmais solis tomēr ir pēc iespējas ilgāk lietot to, kas jau ir uzražots izmetot lērumu CO. Piemēram tikko satkal sabildēju bildes ar savu 10 gadus veco dslr kanonu. Salīdzinājām ar mazu jaunu ziepīškakonu un aifoniem, kas bija citiem līdzi. Nu tak nestāv neviens pat blakus, kad bilde jāizpleš pa visu ekrānu. Ja atsevišķa bilde telefonā ir smuka, arī ziepītī ir pat wow, tad saliekot to kopā ar normālu prime stiklu – atklājās, ka var arī labāk. Un tā gadiem. Raksta te komentāros, kā viņiem vajag foto, kā viņiem vajag telefoto, kas reāli ar mārketinga uzkurnāta dzīšanās pēc jauna štrunta. Kas vēl gadiem būs tikai un vienīgi štrunts, ko ar dažādiem algoritmiem cenšas pietušēt.

    0910
    14.10.2020 09:59
    Reply to  KKTK

    Cilvēka daba – nēsāt kameru ir grūti, bet telefons vienmēr līdzi. Tāpat auzu putra maksā kapeikas un sāta sajūta līdz pusdienām, bet vairums to brokastīs tomēr neēd, bet knakstās ar uzkodām, mierinot sevi ar veikala solījumu ka tas ir labākais, ko daba var dot.

    Artuzs
    29.12.2020 00:02
    Reply to  KKTK

    Ja esi fotogrāfs, protams, nav divu vārdu, bet ikdienas mirstīgajam iPhone liekas krutāks par 5D Mark III, es ar savu apmierināts vairāk kā vajag -> https://capital.lv/Produkti/Katalogs/Apple/iPhone/Apple-iPhone-12-Pro-Max-512GB-Graphite
    Ir labs aparāts, reizēm arī kādam piezvanīt noder :)

    Jurčiks
    14.10.2020 12:13

    Ražos trešās pasaules valstīs, kuras būs aiz liela žoga dēļ, piemēram, covid, bet pirmās pasaules patērētājam iestāstīs ka tas ir normāli ka iphone maksā $10’000 jo klimata neitriāls.
    Tā ka nevari tādu summu atļauties, tad lūdzu nomā iPhone par X naudiņām mēnesī.

    14.10.2020 08:45

    meginasu but objektivs.
    iphone 12 ir smuki renderi, feins dizains uz to ari uzkjeras lielaka dalja tautas.
    bet patiesiba cilvekiem nevajadzeja 5g, dolbi vision un nasa fīčas, bet gan usb-c lādēšanu un kaut ko sakarīgāku par 1080p un 60hz.
    gribu redzet to samazināto kasti, lai redzētu vai tad tur tiešām neiegāja iekšā tas magsafe (tad varetu vel labak rupeties par vidi, netaisot atsevisku package uz mazu drankji)

    strategija jau ljoti apple stilaa – ja negribi but outdated, tad Tev vajag jauno dizainu, bet pa lielam nekadu baigo labumu nejutisi. jajaja trakais bio chips un paris milimetri planaks, vai tik nebus pa leetu eu

    nepiekasoties sikumiem tas manuprat ir ljoooooti godigs noverojums.

    KKKK
    14.10.2020 09:45

    Jā un izteikti?! Tu nevari, autor ?

    0910
    14.10.2020 09:55
    Reply to  KKKK

    Varbūt jākonsultējas ar mediķiem, jāuztaisa encefalogramma? Vesela cilvēka smadzenes mierīgi apstrādā attēlu ar mazu kadru skaitu un neredz trūkumus. Šis pat nav redzes jautājums, jo par attēla apstrāde un uztveri atbild tieši smadzenes. Augsta stresa apstākļos cilvēki mēdz kļūt superjūtīgi pret daudz ko, vai mazums kas….

    X11
    14.10.2020 17:01
    Reply to  0910

    Tu gribi pateikt, ka starpību starp 60hz un 120hz cilvēka acs nespēj redzēt un smadzenes apstrādāt – redzēt atšķirību?

    0910
    14.10.2020 18:14
    Reply to  X11

    johaidī, nupat mēģināju lasīt kursoru trubā ar 60hz – pusi nesapratu! tev taisnība, 120hz ekrāns ir absolūti nepieciešams mazajos ekrānos. Statiskais teksts kļūst 2x statiskāks, meņu animācijas animējas tā, ka gribās turēt trubu rokā un bīdīt desktopu šurpu-turpu….I like to move it dziesmiņa uzreiz nāk prātā.

    Kursors.lv
    14.10.2020 20:23
    Reply to  0910

    :)

    Stulbenis Gudrs
    15.10.2020 09:10
    Reply to  0910

    Kustīgiem attēliem zemāks kadru skaits tiešām nav “redzams”, bet tas izpaužas kā “smērēta” bilde. 120Hz principā risina attēla ASUMU pie straujām kustībām. Video pārsvarā būs 24,30fsp labākā gadījumā 60fps, vienīgais kur tas aktuāli ir animācijā – un netikai spēlēs, bet arī piemēram scrollējot browserī. Paprovē lasīt tekstu vienlaicīgi scrollējot, redzēs “ēnu” tekstam.

    123
    14.10.2020 17:42

    Var var manīt atškīrību. S20 Plus ar 120Hz ir daudz patīkamāks, strādā gludāk un ekrāns ir atsaucīgāks. Pārslēdzot atpakaļ uz 60Hz liekas ka lieto kautkādu vecu, lēnu telefonu :)

    0910
    14.10.2020 18:09
    Reply to  123

    soap opera effect)

    Stulbenis Gudrs
    15.10.2020 09:17

    Reālajā dzīvē ir Bezgalīgi Hz. Tiešām nevari atšķirt kad skaties Youtube vai pa logu ārā?

    Stulbenis Gudrs
    15.10.2020 09:19

    Runājot par ekrānu neviens nepiemin HDR, tas ļoti būtisks uzlabojums iespējams būtiskāks par Hz. Dinamiskais diapazons/kontrasta attiecība LCD ekrāniem salīdzinot reālo dzīvi ir absurdi zems. OLED šo paceļ pilnīgi citā kvalitātē, protams jāgaida uz vairāk satura HDR fromātos.

    Pičs
    14.10.2020 09:21
    Reply to  pajolis

    Tomēr tev nesanāca but objektīvam.
    Man tas USB-C nav 100 gadus vajadzīgs.
    Tas ir tikai tavs novērojums. Visi nav vienādi.

    Juris
    14.10.2020 11:11
    Reply to  Pičs

    Man arī, pilnībā iztieku ar lightning kabeļiem mājās/darbā/mašīnā.

    14.10.2020 12:26
    Reply to  Pičs

    es nesaku, ka visi ir vienādi, bet ir forši, ja Tava mīļā kompānija seko standartiem. Tev kipa nereāli vajadzīgs dolbī un tā no nasas aizgūtā fīča? varbūt dikti gribi izmantot 5g stāvot blakus tornim tagad? cmon

    Pičs
    14.10.2020 14:07
    Reply to  pajolis

    Nu nē jau, bet tu runā par USB-C :)
    Jā – visi cenšās pielietot šo standartu un ta ir labs aizvietotājs USB-2/3/mini, bet manuprēt (tikai manuprāt) lightning ir stipri veiksmīgāks savienojums. Man tas ļoti patīk – mazs, plāns, izturīgs, vigli trāpīt, nav puses jāmeklē utt.. Un kad MacBookos aizvietoja MagSave savienojumu ar USB-C, tā vispār bija katastrofs :)))

    Stulbenis Gudrs
    15.10.2020 09:13
    Reply to  Pičs

    USB-c ir nākotne. Tas nav tikai lādēšanas interfeiss. Izglītojies.

    digitalk
    15.10.2020 09:28

    usb-c ir tikai kārtējais štekeris, kurš pēc pārdesmit gadiem pamazām nogrims vēstures mēslainē. un lai arī lightning ir jau novecojis un datu pārraides ātrums ir “nožēlojams”, bet fiziski tas ir uzkonstruēts par galvastiesu augstāk nekā usb konsorcija censoņiem.

    0910
    14.10.2020 09:08

     bez ekoloģiskā nospieduma visā biznesa ķēdē nozīmētu minimums to, ka apple beidz dragāt jaunus modeļus katru gadu, telefonus ražo on-demand režīmā pēc 80% priekšapmaksas (līdz jūnijam samaksā, līdz gada beigām saņem trubu).

    Visas tās austiņu salīdzināšana ar hipotētiskām automašīnām ir žonglēšana ar jēdzieniem bez seguma. Tikpat labi apple varētu birojos izslēgt kafijas mašīnas un samazināt ietekmi uz džungļiem, kurus izcērt lai apple stikla mājā kāds varētu kustināt smadzenes.

    Jurčiks
    14.10.2020 12:20

    Jā bārdaini latte dzērāji pie LMT ēkas nestāv rindā pēc iphonēm, es pat īsti neiedziļināšos kas tur tāds revolucionārs un jauns.

    Aha
    14.10.2020 15:52
    Reply to  Jurčiks

    Aizmirsi par craft alus sutinātājiem ar plato naģeni uz kuras izšūts jumis.

    Raivis Terinks
    14.10.2020 12:32

    1000EUR telefons, bet lādētājs un vads nav iekļauts. Nedaudz smieklīgi… Pieļauju, ka ļoti daudzi kas pasūtīs tīmeklī, šo te nebūs pamanījuši, un saņems jaunu telefonu, bet ieslēgt nevarēs, jo lādētaja ta nav :(

    Janka
    14.10.2020 12:42
    Reply to  Raivis Terinks

    vads būs nebūs bloks

    Pičs
    14.10.2020 14:13
    Reply to  Raivis Terinks

    Vispār jau es pat viņiem piekrītu, ka neielika šos divus kastītē.
    Es neticu, ka te speciāli cenšās apčakarēt cilvēkus. To lādētāju tiešām ir daudz visapkārt. Ne visiem protams un first time Apple pircējam būs aplauziens, bet uz kopējā fona, liekas ka ir ok. Mazāk nelietotu sūdiņu uz planētas.

    Vienīgais apluziens ir USB-C vads, jo 90% to 2 miljardu minēto lādētāju ir ar USB-2 …

    Stulbenis Gudrs
    15.10.2020 09:14
    Reply to  Raivis Terinks

    Pilna māja tak ar tiem sūda lādētājiem.

    Janka
    14.10.2020 12:38

    Pirmo reizi patsmit gadu laikā prezentācijā netika palielināta atmiņa un par to nerunāja un ne ar pušplēstu vārdu nepieminejā bateriju. Es uzskatu ka baterija 12tajiem turēs švakāk, jo ja būt kautvai tāpat kā 1 tad viņi tonoteikti pieminētu ar vārdiem ” Tik daudz jaudas un palielinās atrums ar tādu pašu baterijas laiku kā iepriekš”

    Agris
    14.10.2020 21:50
    Reply to  Janka

    Atmiņa tika palielināta pro modeļiem no 64 uz 128 standartā

    CooL
    14.10.2020 13:59

    Tīrās auzas, praktiski nekādu jaunu inovāciju un tehnoloģiju nav. Ekrāns ar tik biezām malām un resnām, kā pat 100 eiro vērtos telefonos kaunās likt. Šitik biezas ekrānas malas par telefonu ~1000 jābūt slimam, lai atdotu.

    Kursors.lv
    14.10.2020 15:15
    Reply to  CooL

    Kāda starpība, kādas apmales telefonam?

    BDA
    14.10.2020 23:55

    Ļoti interesanti, ka par šo runā persona, kura dažiem telefoniem liek sliktu atzīmi dizainā dēļ apmalēm, a Te viss kārtībā :).

    Pičs
    14.10.2020 15:44
    Reply to  CooL

    Tīrās auzas, ka komentārus ar tik biezām malām un citu veselības stāvokļa analīzi raksta :)

    BDA
    14.10.2020 23:56
    Reply to  Pičs

    Nu ja Tev patīk, ka telefonā virs 1000 eiro dizains ir lēta ķīnieša līmenī un no priekšas izskatās, kā truba pa 100 eiro, tad es Tevi apsveicu.

    Pičs
    15.10.2020 13:57
    Reply to  BDA

    Man ir vienalga par dizainu. Man nepatīk, kad citus par slimiem apsaukā. Cilvēki un gaumes ir dažādas. Nevajag uzspiest savu taisnību.

    K. Johansons
    14.10.2020 15:51

    Baigi interesanti sanāk, ja salīdzina ar LMT mājas lapu, Iphone 11 64 GB maksā 799 EUR, bet Iphone 12 64Gb 919 EUR??? Vai tad cenām nebija jābūt tādām pašām, vismaz pats Toms tā teica. Pro un Pro Max modeļi atkal pie atmiņas 256 GB sanāk pa 100 EUR lētāki. Ja gribi parasto Iphone tad maksā vairāk ja Pro tad vari ieekonomēt :) :)

    BDA
    14.10.2020 23:58

    Nu šajā jomā mūsu operātori grēko ne tikai ābola gadījumā. Zinot pa kādām summām iepērk telefonus, šis jautājums aktualizējās vēl vairāk :).

    Eriks
    14.10.2020 21:54

    Mīlestība no pirmā acu skatiena. Nevaru sagaidīt kad būs pieejams

    Terminators
    15.10.2020 10:17

    Ņemšu 12 mini, tagad lietoju 8, neņēmu X un 11 tikai klucīgā izmēra dēļ. Beidzot normāls izmērs!!!
    Žēl, ka nav 12 mini pro…

    Aigars
    16.10.2020 18:21

    Pro modeļiem būs 6ram

    TopStar
    18.10.2020 12:57

    Atgādina šie telefoni kaut kādu vecu Nokia kluci. Nu, cik var stagnēt? Es šo lasu telefonā ar 5000mah bateriju, 120hz atsvaidzi, 6.9 collu ekrānu un Bluetooth tehnoloģiju, kas var pieslēgt 2 ierīces vienlaikus utt, kamēr apple (ar mazo burtu) kaut ko (vai neko) no tā tikai ievieš, kad jau tehnoloģija jau ir pašsaprotama. Un tiek pārdots par 1.5x dārgāk kā kaut kāds jaunums.

    1313
    18.10.2020 13:11
    Reply to  TopStar

    Kāpec vieglajiem auto joprojām ir tikai 4 riteņi? Ne jau tāpēc, ka ražotājiem nav iespēju pielikt 6. Tu esi papagaiļu pircējs, nevis pakalpojumu lietotājs. Tevi apkalpo citi ražotāji.

    Reklāma