Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple beidzot prezentējis AirTag, uzlaboto Apple TV 4K, atjaunotos iMac un iPad Pro ar M1 procesoriem

    Jaunākie raksti

    Tā atkal ir klāt, un šajā gada pati pirmā – Apple pavasara produktu prezentācija, kurā šoreiz mēs tikām iepazīstināta ar izsekošanas piekariņiem AirTag, uzlabotu Apple TV 4K, atjaunotiem iMac datoriem un iPad Pro planšetdatoriem, no kuriem abi tagad būs aprīkoti ar M1 procesoru, ko mēs iepriekš jau redzējām MacBook datoros.

    Kā parasti Tima Kuka ievadruna saistīta ar motivējošiem vārdiem par to, ka Apple tagad ir pilnībā oglekļa neitrāla kompānija, kā arī ka visas saistītās investīcijas šobrīd pat samazina tā daudzumu atmosfērā. Kā pirmais lielais paziņojums no CEO ir par jaunu Apple Card Family servisu, kas saistīts ar kredītreitinga godīgu sadalīšanu ģimenes lokā. Šis noteikti nav aktuāli Latvijā un Eiropā, vismaz pagaidām. Nākamais jaunums ir Podcast lietotnes vizuālās izmaiņas, kā arī iepriekš baumotais par maksas podkāstu servisu, kas ļaus iegūt īpašu saturu un atbalstīt savus iecienītākos satura veidotājus.

    Atzīmējot krāsaina pavasara sākumu, Apple iPhone 12 un iPhone 12 mini tagad būs pieejami arī violetā krāsā, papildinot esošās piecas krāsu izvēles. Jauns akcents ierastajā toņu paletē.

    AirTag izsekošanas piekariņi

    Jā, tad nu beidzot tas ir noticis, un ar visai asprātīgu reklāmu Apple iepazīstina ar pavisam jaunu produktu savā piedāvājumā, kas ir meklēšanas ierīce AirTag. To būs iespējams pielāgot ar dažādiem drukas elementiem, kā arī ielikt speciālos apvalkos, un tā pamatdoma ir ļaut ļoti precīzi atrast pazaudētās lietas. AirTag būs aprīkots ar U1 čipu, kas nodrošina iespēju ļoti precīzi noteikt atrašanās vietu, pat ar centimetru precizitāti. Runājot par drošību, tas ir radīts, lai atrastu lietas, ne izsekotu cilvēkus, par ko jau minējām iepriekš. Lai nodrošinātu AirTag darbību, tam pavisam vienkārši būs iespējams nomainīt bateriju.

    Avots: Apple

    AirTag ir veidots no nerūsējošā tērauda un saņēmis IP67 ūdensaizsardzību. Tā cena būs 35 EUR, bet četru AirTag komplektu būs iespējams iegādāties par 115 EUR. To būs iespējams pielāgot ar dažādiem aksesuāriem, lai varētu ērtāk pievienot dažādām lietām. Gribas teikt, ka šī varētu būs viena no lētākajām Apple ierīcēm kopumā.

    Avots: Apple

    Apple TV 4K

    Vēl vienas iepriekš paustās baumas ir apstiprinājušas, un uzņēmums ir uzlabojis savu televīzijas straumēšanas iekārtu 4K izšķirtspējas kvalitātē, par ko liecina jaunais nosaukums. Apple TV iekārta būs aprīkota ar A12 Bionic procesoru, kas nodrošinās augstas kvalitātes izšķirtspēju, HDR iespēju un Dolby Vision. Uzņēmums sadarbosies ar dažādiem TV satura nodrošinātājiem, lai viņi savu saturu pārraidītu HDR kvalitātē ar 60 kadriem sekundē. Jaunums būs tas, ka Apple TV spēs izmantot iPhone, lai automātiski pielāgotu krāsu balansu, nodrošinātu ļoti precīzu attēlu.

    Avots: Apple

    Tāpat tikusi atjaunota tālvadības pults – Siri Remote, kas tagad ir pieejama baltā krāsā, kā arī tā būs aprīkota ar ikonisko apaļo ritināmo pogu no iPod Nano mūzikas atskaņotāja laikiem. Pulti būs iespējams iegādāties atsevišķi un savienot ar iepriekšējās paaudzes ierīcēm. Apple TV 4K cena būs 199 EUR 32 GB versijai, bet 219 EUR 64 GB versijai.

    Jauna dizaina iMac ar M1 procesoru

    Arī šeit nav lielu pārsteigumu, un Apple prezentējis jaunus septiņu krāsu iMac datorus, kuri gan ir pilnībā pārstrādāti un būvēti tieši ap jauno M1 ARM procesoru, ar kuru Apple pasauli iepazīstināja pagājušajā gadā.

    Avots: Apple

    Jaunais dizains atgādina iPad planšetdatoru ar pievienotu ekrāna turētāja kāju, līdz ar to tie ir diezgan kantainas formas, bet kopumā ļoti plāni, un to, protams, ļāvis izveidot M1 procesors, jo ir radīta iespēja samazināt citas iepriekš lietotās komponentes. Piemēram, samazināta dzesēšanas sistēma un ventilatori. Kā norāda Apple, tad to skaļums varētu sasniegt vien 10 decibelus. Apple iMac biezums būs 11,5 mm, un ekrāna izmērs būs 24 collas, kas būs spējīgs sasniegt 4.5K izšķirtspēju. Skaidrs, ka bilde izskatīties ļoti labi.

    Avots: Apple

    Var teikt, ka ir noticis neiespējamais, un priekšā novietotās kameras sensors beidzot ir palicis lielāks, kā arī uzlabota kameras izšķirtspēja, tai tagad esot 1080p, un tā spēj veikt arī dažādas automātiskās apstrādes darbības, lai pēc iespējas dabiskāk attēlotu cilvēku. Protams, Apple grib lepoties, ka šī ir labākā Mac datoru līnijas kamera, bet ar to noteikti nevajag lepoties, skatoties uz konkurenci. Tāpat ir uzlabota mikrofonu sistēma, kā arī skaļruņi, un tas viss saistīts ar šī brīža nepieciešamību kvalitatīvai skaņai un video, kamēr darbojamies attālināti. Mikrofoni būs spējīgi slāpēt fona trokšņus, koncentrējoties vienīgi uz runātāju.

    Atgriežoties pie kaut kā nopietnāka, tad jaunie iMac ir aprīkoti ar M1 procesoru, piedāvājot iespēju datoru ieslēgt bez aiztures, interneta pārlūkā atvērtās lapas varēs pārskatīt bez aizķeršanās un pat ja to būs ļoti daudz, kā arī spēlēt datorspēles, tomēr šeit gan jāskatās ar kritisku aci. Jauno iMac procesoru jauda  būs pat par 85% lielāka, salīdzinot ar iepriekšējiem modeļiem, bet svarīgi, ka grafiskā jauda būs divas reizes lielāka, kas ļauj ātrāk rediģēt foto un video ļoti augstā kvalitātē. Jaunā arhitektūra ļaus iMac palaist tās pašas lietotnes, kas ir pieejamas gan iPhone, gan iPad.

    Viens no bonusiem šajā modelī būs iespēja pieslēgt līdz pat četrām ierīcēm ar USB-C savienojumu. Apple iMac varēs uzlādēt ar īpašu magnētisko lādētāju, kā arī rasts risinājumms uzlādes kabelī iebūvējot LAN pieslēgvietu. Jaunie iMac datori saņems arī atjauninātu klaviatūra, kura būs aprīkota ar pirkstu nospieduma lasītāju un formas būs nedaudz noapaļotākas. Tāpat Apple Magic Mouse datorpele un Touchpad skārienpaliktnis saņems pielāgotu krāsu paleti jaunajiiem iMac.

    Avots: Apple
    Avots: Apple

    Datoru cena būs sākot no 1449 EUR un par šo cenu būs pieejamas tikai četras krāsas, bet visas septiņas jau būs pieejamas jaudīgākās un funkcionālākās versijās 1669 EUR un 1899 EUR vērtībā.

    Avots: Apple

    Jaunie iPad Pro tagad ir aprīkoti ar M1 procesoru

    Gribētos teikt, ka šis ir lielākais pārsteigums, par kuru iepriekš tik daudz netika runāts, bet atjaunotie iPad Pro modeļi tagad būs aprīkoti ar to pašu procesoru, kuru saņem jaunākie Apple datori – M1. Vēl viens piemērs tam, kā Apple visos produktos veic pāreju uz ARM arhitektūru.

    Avots: Apple

    Salīdzinot ar A12Z Bionic mobilo procesoru, M1 būs attiecīgi ātrāks, nodrošinās labāku grafisko jaudu un baterijas efektivitāti, kas jau nav nekas jauns. Protams, šāds solis ļaus iPad Pro kļūt par jaudīgāko planšetdatoru tirgū kopumā. Jaunais iPad Pro tagad būs aprīkots ar divreiz lielāku atmiņu, pirmo reizi saņemot 2TB iebūvēto atmiņu. Planšetdators tagad būs aprīkots ar Thunderbolt savienojumu, kas nozīmē, ka to būs iespējams savienotie ar Apple Pro Display XDR un palaist to 6K kvalitātē.

    Avots: Apple

    Vēl viens no ieverības cienīgajiem uzlabojumiem ir 5G savienojums, un kā norāda uzņēmums, tad ar visu šo iPad Pro spēs darboties dienas garumā. Visideālākajos apstrākļos lejupielādes ātrums spēs sasniegt 4Gbps ātrumu, bet tas gan šobrīd tiešāk attiecas uz ASV. Prezentācijā tika runāts par kameru iespējām, uzņemot video, augstas kvalitātes bildes un dažādas papildinātās realitātes iespējas. Viss ir skaisti, bet pēc iPad Air testa, šo nespēju novērtēt īsti noderīgi ikdienas lietotošanai. Priekšējā kamera gan tikusi uzlabota ar 12MP ultra plato kameru, kura tagad spēj sekot līdz runātājam, lai tas vienmēr atrastos centrā. Principā to jau kādu laiku dara Teams videokonferences rīks.

    Lielākais iPad Pro 12,9 collu modelis saņems tādu pašu displeju, kāds ir Pro Display XDR lielajam ekrānam, sniedzot tādu pašu attēla un krāsu kvalitāti, kā arī ļoti spilgtu attēlu. Tas viss sasniegts ar mini-LED tehnoloģiju, kuru biju apskatījis jau pagājušajā gadā. Arī šīs baumas ir apstiprinājušas, prezentējot jaunāko iPad Pro modeli. Tas ļāvis to visu iekļaut vien 6,4 mm biezā ierīcē. Arī šis displejs ir labākais šāda veida ierīces, kas gan nav nekāds pārsteigums. Jāatzīst, ka Apple tiešām ir pastrādājis, lai planšetdatorā iekļautu šādus tehnoloģiskos jauninājumus.

    Jāatzīmē, ka Apple ir pacenties izveidot reklāmas materiālu, kurā dažādi lietotāji dalās pieredzē, kā izmantot šo te jaudu, piemēram, analizējot dažādus sportistu datus, apstrādājot video, attēlojot produktu ar papildinātās realiātes iespējām un rediģējot to vienā mirklī. Šādā formātā šis rezultāts noteikti ir taustāmāks, jo kopumā šī ierīce nav vajadzīga ikdienas lietotājam, tas nu ir skaidrs. Reizē ar jauno iPad Pro, būs pieejama baltas krāsas Magic Keyboard.

    Avots: Apple

    Cena 11 collu modelim būs sākot no 879 EUR, bet 12,9 collu modelim no 1199 EUR, pilnīgākajā komplektācijā sasniedzot iespaidīgus 2579 EUR tikai pašam planšetdatoram. Tie būs aprīkoti arī pilnu uzlādēšanas komplektu, līdz ar to satraukumam nav pamata.

    Visi šodien prezentētie produkti būs pieejami jau no 30. aprīļa, kā arī ļoti daudz tika uzsvērta ietekme uz dabu gan iepakojumos, gan ražošanas procesā. Nešaubos, ka par šo nākotnē dzirdēsim arvien vairāk un vairāk.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    51 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dzintars Rudzītis
    20.04.2021 23:37

    Nez pelīti varēs lādēt tāpat kā tagadējo..

    Jānis Peniķis
    20.04.2021 23:43

    iMac versijas vai nu ar 7 vai ar 8 core GPU un 8 core GPU, bet visas 3 versijas tikai ar 8(!) GB ramu, kas protams nav upgradojamas. Mac mini konfigurācijā var izvēlēties 16 GB un nav īsti skaidrs šis solis. Vai tik nav sasteiguši, jo runas gāja, ka paziņos jūnijā par šiem imac. Cenu starpība starp macmini 8 gpu cores, 16 GB ram un iMac 7 gpu cores, 8 GB ram ir 400€, kur jau var paņemt kaut vai iiyama 4k moni, bet tas jau vairs nebūs iMac:D

    Harry
    21.04.2021 08:30

    Ja pareizi saprotu, tad būs apgreidojams līdz 16gb, kas protams ir ļoti maz, bet labāk kā 8. Uzsvars likts uz ātrajiem diskiem un proci. Ļoti iespējams ka lielāku atmiņas apjomu vienk nav kur ielikt.

    wils
    22.04.2021 10:55

    Intel 21″ iMac piedāvājumā bāzes konfigurācija arī ar lietotāja nenomaināmiem 8GB ram. 16GB ram versija kā jau minēja, pieejama. Tātad, iegūstam ātrāku (gan CPU, gan disku perfomance), krietni labāku ekrānu. Ekrāns noteikti ir salīdzināms ar LG UltraFine sēriju, ja to vispār var atrast. Veikalu piedāvājumā neko labāku par 4K līdz 24″ neatrast.

    Oskars
    21.04.2021 01:21

    Nu ko varam sakt gaidit, kad tiks dekriptets MacOS IPSW firmware un modificeta iespejai uzlikt uz iPad Pro.

    Elektriķis
    21.04.2021 08:39

    Prasās drusku smalkāk, bet vienlaikus arī vienkārši, paskaidrot, kā darbojas AirTag. Kāds var iedomāties, ka tajā ir iebūvēts GPS uztvērējs…

    Edgars Gūtmanis
    21.04.2021 10:03
    Reply to  Elektriķis

    Airtag nebus GPS. Tas sazināsies ar apple iericēm kurām ir GPS, caur bluetooth. Enkriptēti un nemanāmi. Un tās ierīces Tev dos ziņu kur atrodas tavs airtags. Tapec arī tik maza bača kalpos gadu.

    Lauris
    21.04.2021 09:07

    Vai nākamais solis būs M1 čips iPhone? Es nebrīnītos.

    Rolix
    21.04.2021 09:48
    Reply to  Lauris

    Nākamais solis, būs ka M1 čipu vakcinēs, un Ābols atkal nocels Bilam biznesu 🤣🤣🤣

    Jānis Rozenšteins
    22.04.2021 15:05
    Reply to  Lauris

    M1 Ipad pro ir tāpēc, ka arī Apple ir skārusi nespēja saražot gana daudz A sērijas čipu.

    KKTK
    21.04.2021 09:32

    Asprātīgo AirTag reklāmu skatījos caur pirkstu starpu, jo manā galvā tur tajā dīvāna spraugas alā noteikti vajadzēja atrasties arī pāris koku pārdozējušām pirms nedēļas vēlu naktī bārā satiktām meitenēm :D

    digitalk
    21.04.2021 10:23

    nekādas īstas drošības no Airtag, kā izsekošanas ierīces, nav. tiek apdraudēti visi, kas nelieto aizgrauztā dārzeņa produkciju un pat ābollietotājiem ir obligāti jāieslēdz Find My serviss, lai viņus brīdinātu par aizdomīgu Airtagu.
    tā ka beidz liet čugunu, Henrij.

    Last edited 3 years ago by digitalk
    Elektriķis
    21.04.2021 12:41
    Reply to  digitalk

    Kā tad īsti Tu saproti apdraudējumu? Jau labu laiku tirgū ir dažādi līdzīgi produkti, tos Ābols nesajutīs, ne ar, ne bez Find My servisu. Tā ka “draudi” jau darbojas.
    Vispār jau tas ir aizgrauztais auglis, nevis dārzenis :)

    digitalk
    21.04.2021 14:03
    Reply to  Elektriķis

    tie citi produkti ir ar tikpat plaši izvērstu ziņošanas tīklu? Apple lielās, ka viņiem ierīču skaits tīklā tuvojas miljardam.
    tas, ka citi nespecializēti produkti ir izmantojami izsekošanai nenozīmē, ka Apple, un attiecīgi Henrijs, šobrīd nemelo un nedezinformē.
    mans teiciens par dārzeni ir sarkasms, kad kompānija kārtējo reizi čurā publikai acīs un stāsta, ka tā ir pareizi. exJobša teiciens — «jūs nepareizi to turat».

    Elektriķis
    21.04.2021 15:12
    Reply to  digitalk

    Kā tad tur īsti ir – vai tad, kad nav aktivēta Find My funkcija, arī tad mans telefons tiek izmatots kā retranslators citiem AirTagiem? Ok, galējais līdzeklis, lai tas nenotiktu, ir izslēgt ZiloZobu, bet tas jau dzīvēr rada neērtības.

    digitalk
    21.04.2021 16:45
    Reply to  Elektriķis

    cik var saprast no skopā āboļinfo, tad tu neko neretranslēsi, jo ir vajadzīga tava ekskluzīva piekrišana Find My servisam. nu, tā vismaz Apple stāsta, bet tad laikam nestrādās arī tavi Airtagi. neesmu pārliecināts, ka ar ieslēgtu BT pietiks, lai savu tagu lietotu vismaz tiešo BT sakaru distancēs.

    Last edited 3 years ago by digitalk
    Elektriķis
    21.04.2021 17:53
    Reply to  digitalk

    Tas gan skaidrs ka AirTagi nestrādās, ja nebūs aktīvs Find My serviss. Es par egoistisko vēlmi nepiedalīties kopējā Tagu tīklā. Ja nelietoju AirTagu, bet ir ieslēgta Find My funkcija, kura attiecas uz citām Ābola iekārtām, tad mani izmantos AirTagisti par retranslatoru.

    Kursors.lv
    22.04.2021 07:26
    Reply to  Elektriķis

    Tā ir problēma? Kāpēc tā ir problēma?

    Elektriķis
    22.04.2021 07:45

    Patiesībā nav, tikai sportiska vēlme visu kontrolēt.

    Kursors.lv
    22.04.2021 10:05
    Reply to  Elektriķis

    Kā gan citādi uzbūvēsi vislabākos produktus un pakalpojumus? :)

    ddfdf
    21.04.2021 21:25
    Reply to  digitalk

    nabadziņ, staigā ar savu Xiaomi / Meizu, nevienam tavus nabaga grašus nevajag.

    digitalk
    22.04.2021 00:39
    Reply to  ddfdf

    kāds tam sakars ar Apples produkta iespējamiem privātuma pārkāpumiem, par kuru neesamību Apple melo?

    digitalk
    22.04.2021 22:14

    tā bija atbilde daunim ddfdf. cepiena nav, ir fakts, ka tu atkārto Apple melus, maldinot citus.

    Ģirts
    21.04.2021 11:09

    Par Imac. Man vienam šķiet, ka 24 collas ir kaut kā mūsdienām neatbilstoši? Sakarīgi liktos, ja būtu 34 collas.

    Rūdolfs Rancāns
    21.04.2021 12:16
    Reply to  Ģirts

    Un pēc desmit gadiem galda datoram mūsdienīgs izmērs būs 55″?

    Edgars
    21.04.2021 12:33

    24″ tiešām ir tā mazliet vārgulīgi, bet nu lieliski izskatās jaunie iMac

    Jānis Rozenšteins
    22.04.2021 15:07
    Reply to  Ģirts
    1. 24 collas tomēr ir labāk par 21 collu
    2. Lielāks 30 collu Imac drīz tiks izziņots ar jaudīgāku M1 čipu, visticamāk M1X būs nosaukums.
    Rūdolfs Rancāns
    21.04.2021 12:35

    Kāds tieši labums no tā, ka jaunais iMac ir tik nepraktiski plāns? Un šķiet pirmo reizi redzu, ka galda datoram kā pluss tiek pieminēts tā svars. Wtf.
    Varēja taisīt kaut trīs reizes biezāku un vienalga cik reizes smagāku, bet bez tā neglītā MILZU “zoda”.
    Labprātāk redzētu jaunajam iMac normālus portus, ar visu “arhaistisko” SD karšu lasītāju, kuru “neviens” mūsdienās vairs neizmanto.
    M1, protams, ir jauki, bet nu kopumā ehh.
    Divi soļi uz priekšu, trīs atpakaļ.

    Edgars
    21.04.2021 16:02

    Kaut vai personīgā preference. Man jo plānāks, jo labāks. Negribu 24″ alus vēderu uz darba galda. Bet nu piekrītu, ka to zodu nu gan nevajadzēja. SD karšu lasītājs tomēr ir arhaisks gan.

    Tontoons
    21.04.2021 17:41
    Reply to  Edgars

    Pats Tu esi arhaisks. Kamī tad visas tās modernās foto/video/dronīgās ierīces materiālu dzen?

    Tontoons
    21.04.2021 17:45

    Gaidīju gaidīju jauno iMac bet beigās izskatās ka macbook pro M1 varētu būt sakarīgāks pirkums.

    0939
    22.04.2021 14:08

    nemanāmi pārskatīt interneta pārlūkā atvērtās lapas – wtf? es negribu nemanāmi pārskatīt weblapas, es gribu redzēt ko es skatos.
    vai kāds cits nemanāmi skatās uz to, ko skatos es?

    0939
    22.04.2021 14:10

    Apple iMac varēs uzlādēt ar īpašu magnētisko lādētāju – pag, jūs gribat teikt, ka aplis izgudrojis galda kompi ar bateriju? tas tiešām ir noderīgi?

    Kursors.lv
    22.04.2021 15:35
    Reply to  0939

    Barošanas vads pie ierīces “pielīp” ar magnētiem nevis kaut kur jāiesprauž. Stilīgi, protams, bet cik tur praktiskas jēgas?

    trel
    22.04.2021 17:27

    Interesanti cik viegli kaķim būs iespēja izraut elektrības vadu, kurš turas klāt tikai ar magnētu. Nāksies uzmanīgi novietot to vadu, lai nerastos nepatīkami pārsteigumi darba laikā.

    0939
    22.04.2021 21:21

    ak, ta ne jau uzlādēt, bet barot.
    man liekas, ka cilvēki apple birojos ir teju vai apsēsti ar domu ražot lietas bez caurumiem un šis ir kārtējā cauruma likvidēšanas mēģinājums.
    mūsdienās ir viegli pārdot jaunievedumus bez acīmredzama praktiskā pielietojuma.

    pag, bet varbūt apple vēlas atteikties no fiziskā štekera, lai imac varētu barot ar universālo magnētisko vadu? nu, pieņemsim, ka viņi nezināja par lādētāju standartiem un tāpēc nolēma uzlabot vadu un nelikt pircējam pirkt tieši apple vadu))

    Rūdolfs Rancāns
    22.04.2021 16:29
    Reply to  0939

    Daudz kas šajā datorā ir inovēts inovācijas pēc.
    Man vairāk interesē kādā veidā tas LAN vads tur pieslēdzas?

    Jānis Rozenšteins
    22.04.2021 15:03

    Maza niansīte par Apple TV jauno pulti – tā strādās arī ar vecākiem Apple TV modeļiem un būs nopērkama atsevišķi.

    Rūdolfs Rancāns
    22.04.2021 16:32

    O, interesanti. Nekur līdz šim nemanīju info, ka jauno imac varēs pasūtīt arī ar VESA stiprinājumu: https://www.apple.com/de/shop/buy-mac/imac-vesa

    Reklāma