Web Analytics
More
    Reklāma

    Ko visvairāk sagaidi no 14. septembra Apple prezentācijas pasākuma? (aptauja)

    Jaunākie raksti

    Jau rītvakar pēc Latvijas laika, precīzāk, sākot no 20:00 tiks translēta ierastā Apple rudens prezentācija, kurā visticamāk tiks atklāti jaunie iPhone modeļi, kā arī ar lielu pārliecību varam apgalvot, ka arī jaunie Apple Watch viedpulkstiņi un, iespējams, ka trešās paaudzes AirPods bezvadu austiņas. Pirms šī notikuma vēlamies uzzināt mūsu lasītāju viedokli par to, kuri produkti, pēc jūsu domām, varētu tikt atklāti šajā prezentācijā un kurus jūs vēlētos redzēt, kā arī apkopošu vēl pēdējās baumas pirms zīmīgā notikuma.

    Apple iPhone 13 viedtālruņi

    Par nākamā iPhone modeļa nosaukumu nav vienprātības, jo daļa cilvēku uzskata, ka uzņēmums varētu izlaist šo māņticīgo skaitli, kā to darījušas citas tehnoloģiju kompānijas. Tomēr pagaidām viss liecina, ka Apple nepakļausies šādai lietai, un jaunā iPhone viedtālruņu līnija būs ar skaitli 13. Dizainiski nav gaidāmas lielas izmaiņas, jo tiek sagaidīti četru izmēru iPhone, sekojot iPhone 12 pēdās no mini līdz Pro Max modeļiem. Attiecīgi 5,4 collu, 6,1 collu un 6,7 collu ekrāna diagonāles. Tāpat tiks turpināts kantainas dizains, kas varētu pāriet arī Apple Watch Series 7 modeļa izskatā. Lielākās vizuālās izmaiņas varētu būt uz pusi samazināts priekšējā ekrāna izgrauzums, saglabājot Face ID tehnoloģijas iespējas. Vismaz Apple pagaidām negrasās atteikties no šīs biometriskās autentifikācijas iespējas, kā arī veidot pilnībā redzamu priekšējo displeju, kameras paslēpjot zem tā.

    Otra lielākā dizainiskā izmaiņa varētu skart kameru izkārtojumu, jo iPhone 13 mini un iPhone 13 modeļos divas aizmugurējās kameras tiktu novietotas pa diagonāli nevis vertikālā līnijā, kā tas ir šobrīd. Pro versijas varētu saņemt vienkārši lielākas kameras, padarot šo kameras daļu proporcionāli lielāku. Kameru uzlabojumi varētu veicināt to, ka iPhone paliks biezāks, taču kaut arī šī brīža tendences ir visu samazināt un padarīt vieglāku, tad savu reizi biezāks telefons tieši labāk turas rokā. Kā jau ierasts, Apple iPhone 13 modeļi atkal varētu būt jaunās un izmainītās krāsās, taču tās nav nekādas krasas izmaiņas un pārsteigums. Joprojām sagaidāma arī lightning pieslēgvietas izmantošana.

    Avots: MacRumors

    Nākamie Apple iPhone modeļi visticamāk būs aprīkotie ar A15 5nm procesoriem, kā jau ierasts nodrošinot lielisku ātrdarbību. Taču kā lielākais tehniskais jaunums varētu būt 120Hz atsvaidzes ekrāni, kurus konkurenti piedāvā jau pāris gadus, taču Apple tādi ir pieejami tikai iPad Pro modeļiem. Baumas gan ziņo, ka tas būs vienīgi Pro sērijas telefoniem, līdz ar to potenciāli populārākais iPhone 13 modelis joprojām varētu būt at 60Hz atsvaidzi, ko jau var uzskatīt par novecojušu specifikāciju pie pietiekami augstās cenas. Tāpat pietiekamā miglā ir tīta informācija par “always-on” ekrāna iespēju, ko varētu saņemt jaunie modeļi. Tiek mēļots, ka arī telefona ilgdarbība varētu tikt uzlabota gan pateicoties jaunajam prrocesoram, gan lielākai baterijai, jo arī tas ir viens no šo viedtālruņu klupšanas akmeņiem, kaut arī dienas ietvaros tā savu slodzi iztur.

    Vēl pie pēdējām baumām un izmaiņām pieskaitāms tas, ka nākamo iPhone iekšējā atmiņā kā minimums būs 128GB liela, bet Pro modeļos tā sniegsies līdz pat 1TB. Lielos vilcienos tās arī ir lielākās izmaiņas, jo par precīzu tehnisko specifikāciju varēsim runāt otrdienas vakarā, un līdz tam brīdim ir palicis pavisam maz. Protams, zinot Apple, nevajag gaidīt arī kādus apbrīnojamus un ģeniālus jaunumus. Gribētos, ka 120Hz atsvaidze būtu pieejama visos modeļos un tas jau būs labi. Iespējams, ka Face ID būs spējīgs atpazīt cilvēku ar uzvilktu sejas masku, kas arī būtu pietiekami liels “wow” moments, bet par to pagaidām varam tikai cerēt un zīlēt kafijas biezumos.

    Apple Watch Series 7 viedpulkstenis

    Ja baumas par iPhone 13 modeli jau ir pietiekami nodriskātas, tad nākamā pieturas punkta – Apple Watch Series 7 sakarā, informācija varbūt ir nedaudz neskaidrāka, un varētu būt arī lielāks pārsteigums moments. Iespējams. Runājot par sevi, tieši šo viedpulksteni un laiku prezentācijā es gaidu visvairāk, jo kaut kā iekšēji liekas, ka šīs varētu būt pārmaiņas, kuras man liktu nomainīt savu esošo Series 4 viedpulksteni.

    Tātad Apple Watch Series 7 viedpulkstenis beidzot varētu saņemt pilnībā jaunu dizainu, bet tas nebūs ierastais apaļais, ar ko iedomājamies rokaspulksteni, bet tas varētu būt kantains dizains, sekojot pēdējo gadu tendencēm uzņēmuma produktos kā iPhone 12, iPad Air, iPad Pro un jaunajiem iMac datoriem. Tās būtu principā pirmās un lielākās dizainiskās izmaiņas, kopš šī ierīce tika prezentēta 2015. gadā, neskaitot izmēra palielināšanos 2018. gadā izlaistajiem Series 4 modeļiem. Arī šogad sagaidāms, ka kantainais dizains ļaus nedaudz palielināt ekrāna diagonāles izmērus, un skaļruņu daļā varētu būt divas paralēlas atveres. Tiesa, par to simtprocentīgi droša informācija, tomēr lielākā pulksteņa modeļa ekrāna izmērs varētu būt 1,9 collas iepriekšējo 1,78 collu vietā. Līdzīgi kā iPhone sakarā, tad nav vienprātības, vai Series 7 viedpulkstenis būs biezāks vai plānāks.

    Avots: Jon Prosser

    Par kantaino dizainu domas dalās, un par to laikam vislabāk varēs spriest, kad būs iespējams fiziski ieraudzīt un uzlikt šo ierīci. Nākamais lielākais jaunums varētu būt iebūvēts asinspiediena sensors, tomēr šeit domas ir ļoti pretējas. Citi informācijas avoti apgalvo, ka šāda funkcionalitāte varētu parādīties Series 7 modelī, tomēr citi uzskata, ka tieši nākamajā gadā mēs ieraudzīsim Apple Watch, kas papildu šim būs spējīgs nolasīt datus par ķermeņa temperatūru un neregulāru sirdsdarbības ritmu. Līdz ar to var gadīties, ka nupat kā gaidāmais modelis sensoru ziņā būs identisks Series 6 viedpulkstenim, ko arī varētu saukt par vilšanos, redzot konkurentu piedāvājumu. Bet vēl pagaidīsim līdz otrdienas vakaram.

    Pārejais nākamajā Apple Watch Series 7 tiešām nebūs nekas ārkārtējs. Jauns procesors S7, jauni pulksteņa ekrāna izkārtojumi, pateicoties lielākam displejam, un jaunas krāsas. Tāpat varētu būt pieejami jauni bezvadu savienojumi, kas izpaustos kā uzlabota U1 mikroshēmas darbība. It kā tiek runāts, ka uzņēmums beidzot būs piestrādājis pie baterijas lietojamības, liekot tai darboties ilgāk, kā arī vienkārši ievietojot lielāku akumulatoru. Dzīvosim un redzēsim, vai tas tā arī būs. Nozīmīgs jautājums, uz kuru atbildes saņemsim pēc oficiālās prezentācijas vai vismaz pulksteņu nonākšanas veikalos – vai iepriekšējo sēriju siksniņas būs iespējams izmantot ar šo modeli.

    Apple AirPods 3 bezvadu austiņas

    Par šo gaidāmo produktu ir pieejams vismazāk informācijas, savā ziņā ir sajūta, ka par to ir aizmirsts, vai citu baumu daudzumā, tās ir nosmacētas. Tomēr par jaunākajām AirPods 3 vienkārši nav tik daudz informācijas, kas veicina neskaidrību, tāpēc šo produktu, iespējams, varētu neieraudzīt vispār.

    Gaidāmais AirPods 3 bezvada austiņu modelis būs klasisko AirPods austiņu turpinājums, kuras tika prezentētas 2016. gada beigās un iemantoja milzu popularitāti. Līdzīgi kā Apple Watch sakarā, tad nākamā versija varētu saņemt pirmās lielās vizuālās izmaiņas, neskaitot AirPods Pro versiju, kas ir atsevišķa līnija. AirPods 3 modelis kļūs līdzīgāks Pro modeļa austiņām dizaina ziņā, samazinot ārējo “kājiņu”, bet pašu skaļruņa daļu padarot vairāk ovālu – pupas formai līdzīgāku. Iespējams, ka trešās paaudzes AirPods austiņas saņems mīkstos uzgaļus, tomēr šeit principā ir 50/50 atbilde – jā vai nē, jo nav skaidras informācijas. Tāpat AirPods 3 visticamāk nesaņems aktīvo trokšņu slāpēšanu, kā Pro modelis, tādējādi nodalot šīs divas līnijas, kā arī ļaujot piedāvāt zemāku cenu.

    Attiecīgās vizuālās izmaiņas ietekmēs arī austiņu kārbiņu, kura kļūs taisnstūra formas, pielīdzinoties AirPods Pro kārbiņas dizainam, samazinot tās garumu, bet paliekot platākai. Šis gaidāmais modelis varētu būt hibrīdveidojums starp klasiskajām AirPods un Pro sērijas austiņām. Funkcionalitātes ziņā nevajadzētu gaidīt ko jaunu un īpašu, tikai to, ka varētu tikt uzlabota baterijas ilgdarbība. Iespējams, parādītos kādi risinājumi ārējai trokšņu slāpēšanai, tomēr ne tik spēcīgi, kā aktīvā trokšņu slāpēšana. Pieņemu, ka arī “piesišanas” funkcionalitāte tiks nomainīta ar austiņas “kājiņas” saspiešanas iespēju, lai pārslēgtu dziesmas vai izdarītu citas darbības. Kā jau teicu sākumā, tad šis produkts varētu arī netikt prezentēts, jo ir liela neskaidrība pat baumojātu aprindās.

    Programmatūras jaunumi

    Šīs gan nav baumas, bet jau jūnijā paša Apple oficiāli pausta informācija WWDC21 ietvaros, ka līdz ar jaunajiem produktiem, saņemsim arī oficiālās versijas iPhone operētājsistēmai iOS 15, iPad operētājasistēmai iPadOS 15, viedpulksteņu watchOS 8, kā arī macOS Monterey versiju. Tās iznāks kopā ar jaunajiem produktiem, kā arī paralēli tiks uzlabota HomePod Mini un AirPods darbība.

    Jauni MacBook portatīvie datori

    Vēl šajā pusgadā tiek runāts par to, ka varētu tikt prezentāti pārveidoti un atjaunoti MacBook Pro sērijas portatīvie datori, kas būtu aprīkoti jau ar nākamas paaudzes ARM procesoru M1X vai M2. Pagaidām izskatās, ka par šiem produktiem, ja arī mēs dzirdēsim 2021. gada rudens/ziemas periodā, tad tas notiks nākamajos mēnešos, ne otrdien gaidāmajā prezentācijā. Taču turam acis un ausis vaļā arī par jaunumiem šajā produktu grupā. Kā norāda īsteni tehnoloģiju eksperti, tad Apple lēnā garā tuvojas savam divu gadu pārejas periodam uz ARM tehnoloģijas datoru procesoriem, taču vēl neesam ieraudzījuši jaudīgākā gala ierīces kā iMac Pro un Mac Pro datorus. Iespējams, ka tieši šie produkti būs tie, kuri tiks prezentēti līdz gada beigām.

    Ko visvairāk sagaidi no 14. septembra Apple prezentācijas pasākuma?

    Apskatīt rezultātus

    Loading ... Loading ...
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Run Lola Run
    13.09.2021 12:17

    Visvairāk sagaidu, ka līdz ar jauno modeļu parādīšanos kaut nedaudz samazināsies iPhone 12 Pro Max cena :)))

    ed.brady
    13.09.2021 17:14
    Reply to  Run Lola Run

    Līdz ar 13 iznākšanu, 12 tiks noņemti no pārdošanas oficiālajos dīleru veikalos. Līdz ar to ļoti iespējams, ka 12 deficīta dēļ, tiem cenas nemaz tā nekritīsies, kā ierasts vecākiem modeļiem (parasti ap 100€/gadā).

    Dāc
    13.09.2021 13:14

    interesanti cik iphone 13 mini maksās Latvijā? Cik saprotu, tad mini 14 nebūs vairs, šis būs pēdējais maza izmēra telefons no iPhone, izņemot protams SE sēriju, kas baumo ka arī būšot nākamgad februārī ja nemaldos!

    Ivars Dzerve
    13.09.2021 14:25

    Es zinu, ka esmu fantasts, bet tak drīkst pasapņot? Vai varētu dabūt normālu ikonu sakārtošanas iespēju?

    Elektriķis
    13.09.2021 15:21
    Reply to  Ivars Dzerve

    Ābols labāk zina kā Tev būs kārtot ikonas! :)
    Bet jā, tas ir diezgan kaitinoši, ka ikonas pašas pārvietojās. Ikonu bīdīšana drusku atgādina spēli 15, kur jābīda klucīši, lai to numuri būtu pareizā secībā.

    Elektriķis
    13.09.2021 17:57

    Aplikācijas uzrodās kā sēnes pēc lietus. Svarīgums šīm mainās ik pa brīdim. Tā Ābola piedāvātā App Library nepatīk.

    Elektriķis
    13.09.2021 18:52

    Es laikam no citas planētas…tagad katram gadžetam lietotne, benzīna tankā, auto uzlādes stacijās, rimīšos… bet jā, telefonu mainu ne biežāk kā 1x divos gados.

    Elektriķis
    13.09.2021 20:38

    Lejuplādējis kādas 8, no tām puse uz palikšanu.

    Ivars Dzerve
    14.09.2021 20:29

    Man tas droši vien vairāk saistīts ar pārcelšanos uz citu valsti, bet – 5 stāvvietu aplikācijas, katrā kafejnīcu ķēdē sava aplikācija, lai var pasūtīt bez rindas, 4-5 lielveikalu app, lai kādu kapeiciņu iepxxxx, 3-4 elektro un saimniecības preču veikali, benzīntanku aplikācijas, skriešanas/fitnesa app pa laikam pamainu, īsāk sakot, man uz ekrāna nav nekas sastindzis un tad nu ļoti gribētos kaut kādu kārtību ieviest.

    Alberts Kviesis
    15.09.2021 05:20
    Reply to  Ivars Dzerve

    welcome to our Android world

    13.09.2021 16:35

    Es gaidu, kad salabos Bluetooth darbību. Ar mašīnas audio ir laimes spēle – vai varēs runāt caur mašīnu vai telefonu. Internetā lasīju, ka šī ir izplatīta problēma. Man ir 12pro. Ar Iphone XR un Android šādu problēmu nebija.

    letaisdarbaspeks
    13.09.2021 17:46

    Vai ir iespēja sagaidīt timu kuku karājamies savā šlipsē lielā ekrāna augšgalā skanot zāles ovācijām?

    Reklāma