Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple prezentē jaunos Apple Watch Series 6 un Apple Watch SE, kā arī Apple One servisu

    Jaunākie raksti

    Neskatoties uz pasaulē notiekošo situāciju, kā ierasts septembrī, tehnoloģiju gigants Apple mūs priecē ar savu produktu rudens prezentāciju, taču pagaidām mums bija lemts ieraudzīt nākamos Apple Watch viedpulksteņus un iPad planšetdatorus, joprojām atstājot nākamā iPhone gaidās.

    Prezentācija šoreiz notiek vienīgi digitālā formātā bez vietējo skatītāju klātesamības. Tā iesākās ar lidojumu pa Apple Park un gar apaļo galveno mītni. Apple CEO Tims Kuks uzrunā skatītājus ar ziņu par to, kā dzīve ir mainījusies pēdējos mēnešos, norādot uz uzņēmuma ierīču efektīvo pienesumu šajā jaunajā dzīves modelī.

    Apple Watch Series 6

    Avots: Apple

    Pirmais produkts, ar ko Apple uzsāk savu prezentāciju ir jaunais Apple Watch, kur pats izpilddirektors stāsta par saviem ikdienas lietošanas paradumiem, kā piemēram, laika ziņu kontrole, ziņojumu saņemšana, mājas viedierīču kontrole un sekošana veselības datiem.

    Nelielam mārketinga sentimentam un vērtībai tiek rādīti stāsti, kuros Apple Watch glābj dzīvības meitenei un palīdz aklam cilvēkam vadīt savu ikdienu. Šis ir jauns veids, kur lietotāji stāsta kā Apple Watch palīdz uzlabot savu ikdienas dzīvi, kontrolējot nepieciešamās insulīna injekcijas, cīnītos ar paaugstinātu asinsspiedienu. Papildus tam, viedpulkstenis tiek izmantots, lai ievāktu datus par to, kā koronavīruss ietekmē cilvēku psiholoģisko stāvokli.

    Jaunie Apple Watch būs pieejami trīs jaunās krāsās – zilā, sarkanā (Product RED) un spīdīga grafīta tonis. Series 6 saņems jaunu sensoru, kurš varēs nomērīt skābekļa daudzumu asinīs, līdzīgi kā jau to piedāvā, piemēram, Fitbit. Būs nepieciešamas 15 sekundes, lai veiktu šo mērījumu, bet tāpat tas notiks fonā, ievācot informāciju, kuras apkopojums būs pieejams Health lietotnē. Šajā reizē uzsvars ir tieši uz Apple un dažādu medicīnas iestāžu sadarbību, pētot dažādus datus par cilvēka veselību, lai nākotnē noteiktu dažādas saslimšanas.

    Avots: Apple

    Apple Watch Series 6 saņems jaunu S6 procesoru, kurš bāzēts uz Apple A13 procesora pamata, taču pielāgojot to pulksteņa vajadzībām. Tas uzlabos vienmēr ieslēgtā displeja (always-on display) efektivitāti, padarot to pat par 2,5 reizēm gaišāku, tāpat līdzīgā veidolā būs pieejams arī altimetrs, kas gan realitātē noderēs tiem, kuri ir aktīvi kāpēji.

    Būs pieejami arī jauni pulksteņa izkārtojumi – pasaules laiks, Memoji, dažādas krāsu kombinācijas u.c. Tāpat izveidoti speciāli skati sērfotājiem ar atbilstošajiem laikapstākļiem, fotogrāfiem saistībā ar gaismas pieejamību, bet ārstiem ļaujot pārskatīt savu pierakstu.

    Avots: Apple

    Viens no patiešām lielākajiem jaunumiem būs īpašā vienlaidus siksniņa, kas būs līdzīga aprocei. Tātad vairs nebūs jāveic kādas manuālas darbības vai nepieciešamas vismaz divas siksniņas, jo pulksteni varēs vienkārši uzvilkt kā rokassprādzi, līdz ar to tiks piedāvāts ļoti plašs izmēru klāsts. Jaunums ir arī speciāli pītā pulksteņa siksniņa no pārstrādātiem materiāliem, kas varētu atsaukties uz to, ka nākamie iPhone saņems šādu lādēšanas kabeli.

    Avots: Apple

    Ar jaunajiem Apple Watch kompānija piedāvās jaunu iespēju Family Setup, kas ļaus savienot visu ģimeni, izmantojot tikai viedpulksteņus bez nepieciešamības speciāli iegādāties iPhone. Būs iespējams sazināties vienam ar otru tikai ar pulksteņa iespējām. Tas nozīmē, ka vecāki varēs ļoti ērti sekot savu bērnu aktivitātēm cauru dienu.

    Tā cena sāksies no 418,15 EUR, bet Series 3 joprojām būs pieejams par 213,45 EUR.

    Avots: Apple

    Apple Watch SE

    Avots: Apple

    Baumas ir bijušas patiesas, un pie mums nonāks arī lētāka Apple Watch versija, kura tagad nesīs SE vārdu tāpat kā iPhone SE. Tas saņems S5 čipu, ļaujot tam būt divas reizes ātrākam par Apple Watch Series 3. Tāpat tas saņems barometru, akselerometru, žiroskopu, vienmēr ieslēgto altimetru tāpat kā Series 6.

    Tā cena būs sākot no 291,45 EUR, un izskatās, ka šis modelis aizstās Series 4 un Series 5 viedpulksteņus.

    Avots: Apple

    Reizē ar jaunajiem pulksteņiem iznāks speciāli veidots treniņu serviss Fitness+, centrā liekot tieši Apple Watch. Tas sevī iekļaus dažādas intensitātes un veida treniņus kā skriešana, riteņbraukšana, dejošana, fitnesa treniņi, joga u.c. Treniņu video būs redzami iPhone, iPad vai Apple TV, uz ekrāna parādot attiecīgos vingrojumus kopā ar datiem no pulksteņa. Paralēli varēs izvēlēties atbilstošu mūziku, kuru būs iespējams klausīties arī pēc treniņiem. Protams, šis būs maksas serviss, papildinot jau esošos abonēšanas servisus.

    Apple Watch nesaņems elektrības spraudni, kas apstiprina baumas par to, ka uzņēmums lūkojas virzienā, kā samazināt savu atkritumu nospiedumu dabā. Reizē ar pulksteņu pieejamību, lietotāji saņems arī jaunāko WatchOS 7 versiju.

    Apple One serviss

    Apple pēdējos gados ir papildinājis savu pakalpojumu klāstu ar ļoti dažādiem abonēšanas servisiem, un beidzot tie visi tiks apvienoti vienā pakalpojumā ar nosaukumu Apple One.

    Individuālais plāns sastāvēs no Apple Music, TV+, Arcade un iCloud 50 GB mākoņdatošanas pakalpojuma par 14,95 EUR mēnesī. Ģimenes paka iekļaujot tikai lielāku 200 GB iCloud ietilpību maksās 19,95 EUR mēnesī.

    Tas būs pieejams jau šajā rudenī un pirmās 30 dienas būs bez maksas, lai visiem lietotājiem sniegtu iespēju izmēģināt jauno servisu.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Rancāns
    16.09.2020 07:09

    LTE valstu loks pa kluso gadījumā nav paplašināts līdz Latvijas robežām?

    Dolan
    16.09.2020 16:38

    Family Sharing ar Apple Watch arī būs pieejams tikai tur, kur operatori atbalsta e-sim. LV laikam vēl kādu laiku jāpagaida..

    capsx
    17.09.2020 22:14

    Kā – mums takšām ir pieejami eSiM …

    Kursors.lv
    18.09.2020 07:32
    Reply to  capsx

    Latvijā netiek piedāvāti Apple Watch ar eSIM un šī funkcija te nedarbojas. LMT un Bite eSIM piedāvā tikai dažiem atsevišķiem telefoniem un Samsung viedpulksteņiem. Manuprāt, tas ir ierobežojums no Apple puses.

    Opis
    16.09.2020 10:05

    ..kā arī tagad būs pieejams visu laiku redzams – šo prasās labot..

    Ernests
    16.09.2020 17:54

    Kad pulksteņi varētu būt pieejami Latvijā?

    Edgars Briedis
    17.09.2020 15:10

    Pie mums, kā jau ieraksts, servisi būs visdārgākie – 19.95 EUR Apple One ģimenes plāns. Salīdzinājumam ASV ģimenes plāns maksās 16.90 EUR, bet Krievijā 5.92EUR, pie tam Krievijā nevis 5, bet pat 6 ģimenes locekļi iekļauti plānā.

    Edgars Briedis
    18.09.2020 11:24

    Sorry, nemāku ievietot bildi, tāpēc būs saite uz to…
    EiHYiyZXYAQbpLg

    Tas ir ekrānšāviņš no viena Krievijas tehno blogera video, kur tiek apspriestas jaunās Apple fīčas.

    Last edited 3 years ago by Edgars Briedis
    Edgars Briedis
    18.09.2020 21:02

    Oficiāli. Arī, piemēram, Spotify viņiem ir stipri letāks. Mums ģimenes abonoments 10.99€, bet Krievijā 3.03€.

    18.09.2020 19:18

    Its revolution :/ Tik ļoti gaidīju citu dizainu :( vel gads jāstraigā ar iwatch 4 :/

    28.09.2020 10:52

    Es personīgi nēsāju iwatch 4. Ar iwatch5 neredzēju jēgu upgreidam, jo always on man pavisam nelikās aktuāls. Neesmu no tiek, kas uzloka hūdija roku, respektīvi always on zem drēbēm nelikās interesanti. Šogad ir līdzīgi. Okey, spilgtā saules gaismā, piekrītu, ka “teorētiski” 50% spožāks ekrāns būtu super. Lai gan ar iwatch 4 ne reizi nav bijušas nekādas problēmas, kas sasistītas ar problēmām saskatīt informāciju… Katrā ziņā, laikam pagaidīšu vel gadu.

    Reklāma