Web Analytics
More
    Reklāma

    Fitbit viedpulksteņiem pieejama skābekļa daudzuma noteikšana asinīs

    Jaunākie raksti

    Viedpulksteņu ražotājs Fitbit, kurš nu jau atrodas Google paspārnē, savus lietotājus bez plašas izziņošanas pārsteidzis ar jaunas informācijas pieejamību. Gudrie pulksteņi ļauj noteikt skābekļa daudzumu asinīs ar speciālu sensoru, kurš jau iepriekš atradies ierīcēs, taču tikai tagad tā sācis pa īstam darboties.

    Kāds Fitbit lietotājs ar savu atklājumu dalījies vietnē Reddit, kurā redzams ekrānšāviņš ar datiem par skābekļa izmaiņām asinīs gulēšanas laikā. Šāda veida informācija ir jauns izrāviens sporta viedierīcēs, jo pulsa mērīšana no pulksteņa vairs nav nekas īpašs, taču skābekļa mērīšanas iespēja paver ceļu uz tādu slimību noteikšanas, kā astma, miega apnoja un citas ar sirdi saistītas kaites. Fitbit arī cer par oficiālu atzinumu izmantot savu sensoru medicīniskos nolūkos.

    Reklāma

    Šai opcijai būtu jābūt pieejamai uz jaunākajiem Fitbit produktiem – Ionic, Versa un Charge 3. Taču balstoties uz lietotāju atsauksmēm, izskatās, ka šī iespēja vēl joprojām ir sava veida testa režīmā, jo tikai daļai tā ir reāli pieejama, kā arī nav oficiālas informācijas no pašam kompānijas par tās darbību. Tā kā atliek vien spaidīt pulksteni un meklēt datus. Šādu pašu informāciju iespējams iegūt arī no jaunākajiem Garmin pulksteņiem. Tiesa Apple Watch gan šajā cīņā nākas piekāpties, jo jaunākajam 5. sērijas modelim nav pieejami šādi dati. Tiek spekulēts, ka situācija varētu mainīties ar nākamās paaudzes viedpulksteni. Dzīvosim, redzēsim.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artis
    22.01.2020 17:04

    Par Apple Watch nav taisnība.
    Lietoju 3. versiju
    Tiesa gan, info par VO2 ir noslēpta aplikācijā Health.
    Bet, jebkurā gadījumā, info par VO2 ir pieejama.

    Krotow
    23.01.2020 10:57

    Patologanatomam no rīta būs vieglāk noteikt, no kā pulksteņa valkātājs nobeidzies.

    Reklāma