Web Analytics
More
    Reklāma

    Google kapitulē Apple Watch priekšā, nopērk Fitbit

    Jaunākie raksti

    Lai arī Google pirms pieciem gadiem visnotaļ braši ar Android Wear platformu centās aizsākt savu viedpulksteņu ēru, 2019. gada noslēgumā to var uzskatīt par pilnīgu un galīgu izgāšanos. Sākotnējie Google partneri ir gājuši savu ceļu un turpina piedāvāt viedpulksteņus ar savām operētājsistēmām un dzelžu partneris Qualcomm šajos gados tā arī nav spējis piedāvāt konkurētspējīgu viedpulksteņu procesoru. Šī gada sākumā Google par smiekla 40 miljoniem dolāru iegādājās viedpulksteņu ražotāju Fossil un šodien Google ķetnās pazūd Fitbit, kas darbojas jau 12 gadus un ir labi pazīstams kā jēdzīgu un ne pārāk dārgu fitnesa aproču ražotājs.

    Tā ir diezgan skumja ziņa, jo ir pavisam skaidrs, ka Fitbit tiek pārdots nevis tāpēc, ka tam būtu kaut kāda inovatīva tehnoloģija azotē, bet drīzāk pretēji – jo tirgus to ir nospiedis uz ceļiem un tā ir labāka izvēle par to otro – izlaist garu.

    Reklāma

    Manuprāt, Google problēma, kā daudzās citās jomās, kur šis milzis mēģinājis darboties, ir absolūts stratēģijas un tās realizācijas trūkums. Kā redzam pēc Apple un arī kaut kādā mērā Samsung piemēra, tu vari radīt veiksmīgu viedpulksteni tikai tad, ja pilnībā izstrādā gan programmatūru, gan dzelžus. Ja Google nav sanācis piespiest Qualcomm attīstīt viedpulksteņu procesorus, tad tos bija jāražo pašiem. Ar pliku programmatūru te nebūs līdzēts.

    Mēļo, ka darījums novērtēts 2.1 miljarda dolāru apmērā un gan Google, gan Fitbit solās neizmantot Fitbit produktu lietotāju datus reklāmas nolūkiem. Mēs, protams, Google no sirds ticam, jo tā nekad nav ar datiem darījusi nejēdzīgas lietas.

    Ja lieto Fitbit ierīci, tad pagaidām satraukumam nav liela pamata, jo darījums tiks noslēgts tikai nākamgad un Google aprīs Fitbit inženierus un jauno produktu iestrādnes. Google sola turpmāk piedāvāt Made by Google ierīces.

    AvotsGoogle
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    01.11.2019 19:09

    Kurš nu būtu domājis, ka Pebble nonāks Google rokās. Laikam tomēr pavisam nedaudz, bet tomēr laba ziņa.

    Alex
    01.11.2019 19:36

    Kristap, Google no Fossil iegādājās tikai dažas tehnoloğijas par 40m. Nevis visu kompāniju

    Reklāma