Web Analytics
More
    Reklāma

    Google par 40 miljoniem iegādājas Fossil viedpulksteņu tehnoloģijas

    Jaunākie raksti

    Nevarētu teikt, ka Google mēģinājumi izveidot veiksmīgu viedpulksteņu biznesu būtu vainagojušies ar kaut kādiem vērā ņemamiem panākumiem. Es pat teikšu tiešāk, Google ir pamatīgi izgāzusies. Nav tā, ka Wear OS pulksteņu nav vispār, tomēr šo tirgu pilnībā kontrolē Apple ar savu Apple Watch un pat Samsung izvēlējies savos viedpulksteņos (Galaxy Watch sanācis pat ļoti labs) izmantot citu platformu (Tizen). Tomēr izskatās, ka Google vēl negrasās plinti pavisam mest krūmos.

    Par to visnotaļ skaidri liecina fakts, ka Google par 40 miljoniem ASV dolāru iegādāsies Fossil tehnoloģijas un zināšanas.

    Reklāma

    Fossil savu darbību 1984. gadā sāka kā uzņēmums Overseas Products International, kas nodarbojās ar dažādu produktu (tostarp pulksteņu) importu ASV no Āzijas un tirgošanu. Tomēr laika gaitā Fossil sāka pamatīgāk pievērsties tehnoloģiskākiem produktiem un 2012. gadā par aptuveni 236.8 miljoniem dolāru iegādājas pulksteņu ražotāju Skagen un vēlāk 2015. gadā Fossil īpašumā par 260 miljoniem dolāru nonāca arī uzņēmums Misfit. Šobrīd aptuveni 200 Fossil darbinieki strādā pie tehnoloģiju produktu izstrādes. Kā redzam, Google maksa par šo uzņēmumu ir salīdzinoši niecīga.

    Kāpēc Google vispār ir nepieciešams Fossil? Labs jautājums. Atbildi uz to noteikti zina Google vadība, bet, iespējams, varam sagaidīt Pixel Watch viedpulksteni. Atceramies, ka pirms gada Google par 1.1 miljardu dolāru no HTC atliekām atpirka labākos telefonu speciālistus un viņu zināšanas tiek liktas lietā, lai izstrādātu Pixel telefonus. Un tie taču sanāk visnotaļ labi. Iespējams, Google vēlas ar Fossil iegādi (īpaši par tik smieklīgi zemu cenu) atdzīvināt savu viedpulksteņu biznesu. Protams, laiks rādīs vai no tā kaut kas sanāks, bet veselīga konkurence mums visiem nāks tikai par labu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars Baradach
    18.01.2019 18:17

    smieklīgi ,kad fashon krāmu pārbrendotāju sauc par pulksteņu ražotaju…

    Reklāma