Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Watch joprojām populārākais viedpulkstenis

    Jaunākie raksti

    Tirgus izpētes uzņēmums IDC ir apkopojis informāciju par 2018. gada otrajā ceturksnī pārdotajiem viedpulksteņiem. Salīdzinot ar gadu iepriekš pārdoto viedpulksteņu skaits pieaudzis par 5.5% un sastādīja 27.9 miljonus ierīču. Tāpat ir pieaugusi pārdoto viedpulksteņu cena, jo pircēji šogad izvēlējušies dārgākas ierīces.

    Pie tam, Ziemeļamerikā, Japānā un Rietumreiropā šīs ierīces pirktas mazāk, bet kategorijas izaugsmi veidoja tādi reģioni kā Āzija (izņemot Japānu), Centrālā un Austrumeiropa, Vidējie Austrumi un Āfrika. Šajos reģionos cilvēki ir aktīvi pirkuši vienkāršas fitnesa aproces un arī dārgākus viedpulksteņus.

    Reklāma

    Analītiķi arī informē, ka tie cilvēki, ka iepriekš ir iegādājušies vienkāršāku fitnesa aproci, lēnā garā sāk tās nomainīt uz iespējām bagātākiem viedpulksteņiem. Tomēr šis process nav pārlieku straujš.

    Populārākais viedpulksteņu ražotājs ir Apple, kas ir spējis pārdot visvairāk Apple Watch. Otrajā vietā ar ļoti mazu atstarpi atrodas Xiaomi, kas piedāvā krietni plašāku viedpulksteņu klāstu un iemanto arvien lielāku zīmola atpazīstamību ārpus Āzijas. Paredzams, ka visai drīz Xiaomi varētu šajā kategorijā pārspēt Apple. Pēc tam ar milzu atrāvienu seko tādi ražotāji kā Fitbit, Huawei un Garmin.

    AvotsIDC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Puika
    05.09.2018 21:20

    Es uzskatu, ka pelnīti, jo Apple ir labi pulksteņi. Pozitīvs moments, ka var neskaitāmas iOS aplikācijas uzlikt šiem pulksteņiem. Tīri subjektīvi gan jāsaka, ka es neesmu Apple pulksteņu cienītājs. Jā, Apple pulksteņi ir labi, bet tomēr baigi dārgie (pat veciem modeļiem ir augstas cenas). Par dārgu priekš pulksteņa. Man arī nepatīk tā kantainā forma.
    Prieks, ka pircēji novērtē Xiaomi pulksteņus. Es arī iegādājos nesen Xiaomi ražotu pulksteni. Man baigi patīk – Amazfit Stratos. Priekš manis tam ir visas nepieciešamās funkcijas, pat GPS ir. Cena pieņemama – nedaudz zem EUR 200. Pie tam, ja nelieto īpaši GPS un nemēra bieži pulsu (kāpēc, lai es to mērītu regulāri!), tad iet tieši 5 diennaktis kā solīts. Patiešām labs pirkums, lai gan man sākumā šķita, ka nav vispār jēgas, bet tagad esmu pieradis un patīk lietot.
    Vienīgie Amazfit Stratos mīnusi ir salīdzinoši neērtā saskare (interface) un tas, ka nav papildus aplikācijas VIEGLI uzlikt. Bet jā – šis Xiaomi pulkstenis ir patiešām labs (par citiem Xiaomi pulksteņu modeļiem nezinu).

    Reklāma