Web Analytics
More
    Reklāma

    Google par 1.1 miljardu dolāru nopērk labākos HTC telefonu speciālistus

    Jaunākie raksti

    Jau pagājušā gada nogalē vēstījām, ka Google plāno no HTC atpirkt telefonu izstrādes gaišākos prātus. Nu darījums ir oficiāli noslēdzies un vairāk nekā 2000 HTC inženieri pāriet pie Google. Viņi visi paliks Taivānā un tādējādi Taipeja kļūs par šī reģiona lielāko Google inženieru centru.

    Jāpiezīmē, ka šis darījums aptver tikai inženierus, kas strādāja pie viedtālruņu projektiem un HTC joprojām patur gan savu virtuālās realitātes biznesu, gan ražošanas divīziju.

    Reklāma

    Google kopā ar HTC radījuši vairākas viedierīces. Pirmais Google viedtālrunis HTC Dream iznāca 2008. gadā. Pēcāk HTC ražoja Nexus 9 planšetdatoru 2014. gadā un Pixel viedtālruni pagājušajā gadā. Pagājušajā gadā HTC veidoja mazākā izmēra Pixel 2 viedtālruni.

    Lai arī Google Pixel viedtālruņi ir izdevušies tīri labi un Pixel 2 XL ir saņēmis daudz atzinīgus vārdus par savām kameras spējām, tomēr šis ražotājs joprojām ir praktiski nemanāms kopējā viedtālruņu tirgū. To gan var skaidrot ar izvēlēto pieeju ražojot kvalitatīvus produktus, kas nemaksā maz. Tikai laiks un Pixel sērijas ierīcēs ieguldītie miljardi rādīs vai Google kļūs par šīs jomas ievērojamu spēlētāju.

    P.S. Es pats gandrīz nopirku Pixel 2 XL, kamēr biju ASV pirms dažām nedēļām, tomēr kaut kā izdevās savaldīties. Pats telefons varbūt neizskatās pārāk labi, tam ir palielas ekrāna apmales, tomēr aktuālā Android versija un lieliskā kamera to padara ļoti iekārojamu.

    AvotsGoogle
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    30.01.2018 10:26

    R.I.P HTC

    ProxyFromDeep
    30.01.2018 13:12

    Kvalitatīvi produkti , kas nemaksā maz ?
    Desire plastmasnieki ar apšaubāmu speceni un pabriesmīgu konstrukciju… un tikai viens daudz maz premium aparaats ..
    *Paldies , ierēcu *

    Kristaps Skutelis
    30.01.2018 13:35
    Reply to  ProxyFromDeep

    Es runāju par Google (Pixel) sērijas ierīcēm.

    ProxyFromDeep
    30.01.2018 13:56

    Rakstā robeža starp HTC un Googli ir pavisam gaisīga un netverama . Lai ari tiek pieminēts Pikselis , zemapziņā mēs visi domājam “htc” – bet tur ir tā , kā augstāk rakstiju …

    Sapnis
    30.01.2018 15:59

    Man gan liekas, ka viena no lielākajām Pixel izplatības problēmām ir to vājā pieejamība. Legāli to var nopirkt tikai dažās valstīs.

    Reklāma