Web Analytics
More
    Reklāma

    Google no HTC par 1.1 miljardu dolāru atpērk Pixel veidojošos darbiniekus

    Jaunākie raksti

    Lai arī iepriekš tika baumots, ka Google no HTC nopirks pilnīgi visu viedtālruņu izstrādes divīziju, tomēr šobrīd oficiāli paziņots, ka Google iegādājas tikai intelektuālo īpašumu un labākos darbiniekus, kas atbild par Google Pixel viedtālruņu izstrādi. HTC turpinās ik pa laikam izlaist savus viedtālruņus.

    Darījums šoreiz tiek kārtots tikai naudā. Ierasts, ka šāda veida darījumos nauda ir tikai maza daļa, pārējo veido dažādas uzņēmumu akcijas, patenti, norēķini ilgākā laika periodā u.tml. Bet HTC ir nepieciešama nauda, tāpēc Google nāksies par darījumu maksāt pilnā apmērā.

    Reklāma

    Jau iepriekš tika izteikti vairāki pieņēmumi, kas sakņojas Google pagātnē – Motorola iegādes un ātras pārdošanas stāstā. Tiek uzskatīts, ka Google no Motorola izsūca vairākus būtiskus patentus, bet visu, kas atlika no uzņēmuma, pārdeva tālāk Lenovo par jau daudz zemāku cenu. Pagaidām nav zināms, cik ilga būs sadarbība ar HTC.

    Google kopā ar HTC radījuši vairākas viedierīces. Pirmais Google viedtālrunis HTC Dream iznāca 2008. gadā. Pēcāk HTC ražoja Nexus 9 planšetdatoru 2014. gadā un Pixel viedtālruni pagājušajā gadā. Šogad HTC veido mazākā izmēra Pixel 2 viedtālruni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    21.09.2017 09:09

    Tie darbinieki ir vergi ka viņus var tā pārpirkt? Kur paiek cilvēktiesības uz brīvo izvēli? Normālā pasaulē varētu vienkārši pārvilināt ar lielākas algas un labumu piesolīšanu…

    Kristaps Skutelis
    21.09.2017 09:45
    Reply to  Uldis M.

    Teiksim tā, uzņēmumiem pieder ne tikai darbinieki, bet arī viņu sastrādātais. To tad arī pērk.

    edzuslv
    21.09.2017 11:18
    Reply to  Uldis M.

    Ņem kā piemēru jebkuru citu uzņēmumu. Piemēram, Lattelecom nopērk konkrētu uzņēmuma daļu no LMT un saglabā šos darbiniekus, kas strādāja attiecīgajā uzņēmuma daļā nevis nopērk to un pasūta visus darbiniekus.

    x
    21.09.2017 14:37
    Reply to  Uldis M.

    katram tak saprotams, ka darbiniekiem ir tiesības neparakstīt jauno līgumu, ja citur tie redz labākas iespējas. tāpat kā tas, ka ne visiem tagadējiem “vergiem” šis līgums tiks vispār piedāvāts.

    21.09.2017 14:49
    Reply to  Uldis M.

    Brīvā izvēle ir vienmēr. Pēc 9. klases vairs nekas nav obligāts. Ej, roc grāvjus pilnīgi brīvā vidē un brīvā dabā. Patika pie HTC, bet netīk Google, nestrādā. Kā saka – ja gribas tikai dzert, tad draugi izmaksās. Ja gribas arī ēst, tad nāksies strādāt.

    Daris
    21.09.2017 10:34

    Tā pati vergturība – vien izteikta politkorektākās frāzēs.

    x
    21.09.2017 14:40
    Reply to  Daris

    ja esi piemirsis skolā mācīto, vismaz noskaties kādu mākslas k/f par verdzību – nav labākais avots izziņai, bet labāk tā, kā nekā.

    Reklāma