Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple testē Face ID tehnoloģiju, kas spēs atpazīt sejas maskas un aizsvīdušas brilles

    Jaunākie raksti

    Parādījusies neoficiāla informācija, ka nākamā iPhone 13 modeļa FaceID sensors, iespējams, būs spējīgs atpazīt lietotāju ar sejas masku un aizsvīdušām brillēm.

    Apple gaiteņos, iespējams, notikusi testēšana jaunā iPhone modeļa FaceID tehnoloģijai, kura varētu spēt nolasīt sejas masku, kā arī aizsvīdušas brilles tiem lietotājiem, kuri velkā maskas. Tā noteikti ir viena lieta, ar kuru šajā pandēmijas laikā ir saskāries ikviens briļļu nēsātājs, piemēram, es. Attiecīgi baumas ziņo par to, ka uzņēmuma iekšienā darbinieki ir saņēmuši speciāli pievienojamu risinājumu saviem esošajiem iPhone viedtālruņiem, kas kalpo kā daļa no nākamā iPhone sejas atpazīšanas tehnoloģijas. Tādējādi ir iespējams krietni lielākā mērogā pārbaudīt jauno risinājumu.

    Reklāma

    Avots: FrontpageTech

    Attiecīgi pievienojot jauno iekārtu, nepieciešams par jaunu saglabāt savus biometriskos datus, jo netiks izmantots esošais FaceID un saglabātie dati, piemēram, iPhone 12 izmantotie. Mērķis ir panākt, lai jaunā FaceID būtu spējīga atpazīt lietotāja seju, pat ja ir uzvilkta sejas maska, kas ir bijis īpaši izaicinoši jau pēdējo pusotru gadu. Īstu risinājumu nav piedāvājis neviens cits viedtālruņu ražotājs, tāpēc šis varētu būt diezgan liels tehnoloģiskais izrāviens. Īpaši, ja ir zināms, ka nākamajā iPhone mēs neredzēsim zem ekrāna iebūvētu pirkstu nospieduma lasītāju. Šobrīd vienīgā iespēja ir papildu lietot Apple Watch viedpulksteni, kas kalpo kā papildus drošība autentifikācijas nodrošināšanai.

    Testi ir veikti gan uzvelkot sejas masku, gan papildu uzvelkot brilles, kuras aizsvīst, kā arī pārmaiņus lietotājam lietojot vienu vai otru seju aizsedzošo objektu. Tiesa, ja tie ir veikti salīdzinoši nesen, tad diezin vai gaidāmas kādas nopietnas izmaiņas, jo gan jau pēc pāris nedēļām mēs ieraudzīsim jaunākos produktus Apple saimniecībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    27.08.2021 11:05

    Principā, ja tas tā būs, tad es iegādāšos.

    jupis
    27.08.2021 15:15

    privātā dzīve jau ir pazudusi,visi drīz staigās pliku

    digitalk
    27.08.2021 15:41

    es gan neteiktu, ka tas ir “liels tehnoloģiskais izrāviens”, jo šādas tehnoloģijas jau pastāv drošības kameru softos. “adaptēja esošo” būtu precīzāk.

    28.08.2021 08:57
    Reply to  digitalk

    Ja ābolam vispār kaut ko var nosaukt par izrāvienu. Jebkurā gadījumā, tas atrisina diezgan svarīgu problēmu, kas ir radusies ābolam.

    diplogic
    28.08.2021 10:24

    Būtu labāk piestrādājuši pie tā, lai aizvāktu to nejēdzīgo uzaci, nevis kaut ko vēl tai likuši klāt. Android jau izlaiž zem ekrāna kameras.

    Last edited 2 years ago by diplogic
    Andris
    29.08.2021 11:55
    Reply to  diplogic

    Tak Tu tāpat nepirksi, kāda atšķirība? 😃

    diplogic
    29.08.2021 22:21
    Reply to  Andris

    Ja godīgi, tad apsvērtu arī varbūt iegādi, ja nebūtu bezgaumīgās uzacs. Pagaidām pilnīgi pietiek ar ķīniešu brīnumu, kam ir pilns ekrāns bez izgrauzumiem jau pirms diviem gadiem iegādāts.

    Reklāma