Web Analytics
More
    Reklāma

    Beidzot būs iespējams atbloķēt iPhone ar Apple Watch palīdzību

    Jaunākie raksti

    Jaunākais Apple iOS mobilās operētājsistēmas atjauninājums tagad ļaus iPhone viedtālruni atbloķēt ar Apple Watch palīdzību. Tas notiks tajos gadījumos, kad lietotājs būs uzvilcis sejas masku un būs nepieciešams atslēgt telefonu ar FaceID palīdzību.

    Kopš pandēmijas sākuma pagājušajā pavasarī visai ātri atklājās tas, ka telefonu atbloķēšana, izmantojot sejas atpazīšanas tehnoloģiju, sāka palikt visai neērta, jo cilvēkiem ikdienā nācās lietot sejas maskas, un šī sistēma īsti nespēj atpazīt seju, kad tā ir uzvilkta. Pēdējo paaudžu iPhone telefoniem tas nozīmēja to, ka atbloķēšanai vienmēr būs nepieciešams ievadīt kodu, kamēr konkurentiem pieejami arī ekrānā iebūvētie pirkstu nospieduma lasītāji. Tāpēc tagad ar jaunāko iOS 14.5 atjauninājumu būs iespējams atbloķēt telefonu ar Apple Watch. Tiesa, iOS 14.5 šobrīd ir pieejama tikai Beta versijā.

    Reklāma

    Tam, protams, būs jāatrodas uz rokas un obligāti jānodrošina viedpulksteņa lietošana ar PIN kodu, kā arī jāatrodas pietiekami tuvu iPhone. Darbības princips būs līdzīgs jau šobrīd esošajai iespējai atslēgt Mac datoru. Ja Apple Watch atrodas uz rokas un ir atbloķēts, tad slēdzot iekšā datoru, pieslēgšanās lietotājam notiek automātiski, un pulksteņa ekrānā parādās atbilstošais paziņojums. Tāpat ir jūtama neliela pulksteņa vibrācija. iPhone šajā gadījumā veiks tikai daļēju sejas skenēšana, un uz pulksteņa parādīsies ziņojums, ka telefons ir atbloķēts.

    Jau iepriekš Apple bija veikusi sistēmas uzlabojumus, lai sejas maskas lietošanas gadījumā iPhone uzreiz piedāvātu ievadīt atbloķēšanas kodu, nevis norādītu paziņojumu, ka nav iespējams atpazīt seju, kas aizņem papildu laiku. Notestēju funkcionalitāti, un tā darbojās diezgan labi un ērti, bet uzreiz ir skaidrs, ka tādējādi zudīs drošības līmenis, jo blakus esošai personai būs iespējams vieglāk atbloķēt telefonu. Tas notiks jau tad, kad pulkstenis vienkārši atradīsies uz rokas, nebūs nepieciešams to pavērst pret sevi. Papildu tam no Apple Watch būs iespējams telefonu nobloķēt. Izskatās gan, ka pēc šīs atbloķēšanas, izmantojot Apple Watch, parastajā režīmā būs jāievada drošības kods.

    Jaunais iOS 14.5 atjauninājums ļaus iPhone telefonu izmantot kopā ar jaunajām Xbox un PS5 spēļu pultīm, kā arī abas SIM kartes tagad atbalstīs 5G savienojumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    03.02.2021 14:11

    Ak tad šādā veidā mani piespiedīs lietot PIN kodu pulkstenī :)

    Elektriķis
    03.02.2021 19:03

    Pamosties un dienu sāc ar PIN kodu :D
    Jā, arī pie tā var pierast.

    Trel
    04.02.2021 09:36
    Reply to  Elektriķis

    Kāpēc ar pin kodu?
    Uzliec pulksteni, atbloķē telefonu un pulkstenis arī ir atbloķēts.
    Man vismaz reti nākas pin izmantot.
    Ja blakus ir telefons, tad neredzu iemeslu miniatūrajā pulksteņa ekrānā kaut ko skatīties, jo visu to pašu un vairāk rāda telefons

    Elektriķis
    04.02.2021 10:07
    Reply to  Trel

    Hmmm…man izskatās ka tā tas nenotiek…

    Elektriķis
    04.02.2021 10:34
    Reply to  Trel

    Tomēr Tev taisnība – ir jāieķeksē viens iestatījums, tad tas notiek, paldies!

    Jānis
    04.02.2021 17:17

    @Henrij, tā daļēja sejas skenēšana būs tikai apple watch lietotājiem vai visiem?

    Jānis
    05.02.2021 09:19

    Nē nē, es biju domājis vispār bez pulksteņa, ka varbūt viņi ļaus samazināt drošību iphone, kam ir faceid, lai tikai seju skenē.
    Laikam jau tas ir pārāk nedroši, tāpēc obligāti vēl nosacījums ir apple watch uz rokas.

    Reklāma