Web Analytics
More
    Reklāma

    10 jaunumi, kurus lietotājiem atnesis iOS 14

    Jaunākie raksti

    No 16. septembra visiem iPhone 6S un jaunāku modeļu lietotājiem ir pieejama oficiālā versija jaunākajai Apple mobilajai operētājsistēmai iOS 14. Un kādi tad ir lielākie jaunumi, kuri nebija pieejami iepriekšējā iOS 13 versijā.

    1. Logrīki

    Viens no galvenajiem jaunumiem lietotājiem būs dažādie logrīki, kas piedāvā iespēju redzēt laikapstākļu, kalendāra, podkāstu, mūzikas, aktivitāšu un cita veida informāciju jebkurā no iPhone ekrāniem. Tas paplašina tieši viena galvenā ekrāna funkcionalitāti, kuru, iespējams, lietojat visvairāk. Principā viss nepieciešams tagad var atrasties vienā ekrānā.

    2. App Clips

    Apple savā WWDC20 konferencē stāstīja par iespēju, noskenējot QR kodu, uzreiz tikt pie sava veida mazas lietotnes telefonā, kuru nebūs nepieciešams lejupielādēt, bet tā nodrošinās servisu. Tas arī savā veidā ir šis App Clips, laikam viens no labākajiem piemēriem būtu tas, ka visu elektrisko skrejriteņu lietotņu vietā būtu iespējams vienkārši noskenēt kodu un pa taisno izmantot šo servisu. Redzēsim, vai pielietojumu šim ieraudzīsim tieši Latvijas ikdienā.

    3. App Library

    Otrs lielākais jaunums man pašam bija tieši šis App Library, jo tas ļauj iPhone pašam sagrupēt visas telefona lietotnes pa tematiskajām mapēm un tās novietot vienā ekrānā. Es noteikti biju no tiem iPhone lietotājiem, kuriem iepriekš bija izveidotas ļoti daudzas mapes dažādos ekrānos, kuras patiesībā neizmantoju, taču tagad tās vienkārši tiek saliktas vienkopus. Tas principā novedis pie tā, ka iPhone šobrīd var būt viens galvenais ekrāns ar logrīkiem, un pārējās lietotnes var atrasties App Library. Lietojot to vairākus mēnešus, esmu piefiksējis, ka krietni vairāk izmantoju tieši meklētāju, lai atrastu sev nepieciešamo.

    4. Picture-in-picture iespēja

    Beidzot arī Apple ļauj ar iPhone veikt vairākus uzdevumus reizē, jo picture-in-picture iespēja ļauj uz ekrāna uzlikt video, kamēr paralēli iespējams darboties citās lietotnēs. Šis patiešām ir noderīgi, kad lietotājs skatās kādu video un veic papildus lietas.

    5. Uzlabota Messages lietotne

    Pāris svaigas funkcionalitātes saņēmusi Messages lietotne, kura tagad darbojas līdzīgi visām citām ierastajām saziņas lietotnēm, jo tagad ir iespējams atzīmēt personu grupas sarakstē, tāpat “piespraust” noteiktu saraksti, lai to būtu ērtāk atrast. Viss līdzīgi kā WhatsApp un Messenger. Nedrīkst nepieminēt arī paplašinātās Memoji adaptēšanas iespējas, lai to pielīdzīnātu vēl vairāk sev.

    6. Gulēšanas režīms

    Reizē ar Apple watchOS 7 viedpulksteņa operētājsistēmas miega datu iegūšanu iPhone paralēli ticis pie iespējas, kura ļauj telefonu pielāgot šim gulētiešanas grafikam. Tas ļauj gan iestādīt precīzu miega cikla fāzi, kas pirms gulētiešanas atslēgs telefona paziņojumus, kā arī no rīta sāks modināt ar mierīgu mūziku. Tas viss, lai lietotājam būtu kvalitatīvāks miegs, tāpat šis režīms savā veidā liekt veikt papildus darbības, lai atslēgtu telefonu, tādējādi mazinot vēlmi to izmantot naktī.

    7. Uzlaboti laikapstākļu dati

    Jaunā iOS 14 Weather lietotne ļauj iegūt ļoti precīzus datus par laikapstākļiem ASV, kas nozīmē, ka tie tik atjaunoti katru minūti. Tiesa, pagaidām tik precīzas prognozes ir vienīgi par šo pasaules daļu.

    8. Informācijas meklēšana lietotnēs

    Šis arī man pašam bija jaunums, bet, veicot informācijas meklēšanu telefonā, tiek piedāvāta papildus iespēja noteikto lietu meklēt tieši lietotnēs, kas paplašina šādu funkcionalitāti. Protams, to visērtāk būs darīt Apple lietotnēs, kā Mail, Maps un Messages.

    9. Translate iespēja

    Apple tagad piedāvā arī savu Translate lietotni, kura ļauj ērtā veidā sazināties starp dažādās valodās runājošajiem, jo, izmantojot mikrofonu, būs iespējams ierakstīt otra runāto, lai to iztulkotu. Tāpat arī sniegt atbildi pretim. Šeit gan neredzu lielu atšķirību no Google Translate.

    10. Uzlabotā karte ar riteņbraucēju un elektroauto maršrutiem

    Pie papildus iespējām tikusi Apple Maps lietotne, kura tagad atsevišķi spēj norādīt gan tikai velosipēdistiem paredzētus maršruts, kā arī aprēķināt tieši elektroauto maršrutus, pa ceļam iekļaujot uzlādēšanās stacijas. Protams, šeit precizitāte gan velosipēdistu, gan elektroauto gadījumā atkarīga no oficiāli ievadītajiem datiem par veloceliņiem vai uzlādes stacijām.

    Ar nedaudz dziļāku un plašāku apskatu par iOS 14 mēs dalījāmies jūlija beigās, kad Kursors komanda izmēģināja Beta versiju.

    Kāda ir Jūsu pirmā pieredze ar iOS 14, kā arī varbūt ir vēlme lasīt mūsu domas par watchOS 7?

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    20.09.2020 14:45

    Tad,, kad varēs regulēt skaļumu modinātājam, tad arī varēs to saukt par pilnvērtīgu os

    Kursors.lv
    20.09.2020 15:14
    Reply to  Tasesmues

    Var tak.

    Čiekurs
    20.09.2020 15:52

    Viņš noteikti domāja atsevišķu skaļuma regulējumu neatkarīgi no zvana skaļuma. Nezinu, kā ir tagad, bet līdz kkur iOS 12 toč nevarēja un tas ir milzīgs dižakmens Apple dārziņā.

    Kursors.lv
    20.09.2020 16:19
    Reply to  Čiekurs

    Tagad modinātāja skaļumu var pieregulēt atsevišķi.

    IMG_4448.PNG
    Čiekurs
    20.09.2020 16:25

    “That’s one small step for a man, one giant leap for mankind” Neil Armstrong

    Kursors.lv
    20.09.2020 16:34
    Reply to  Čiekurs

    Ha ha, kaut kā tā. Tagad jāgaida, kad Apple iztulkos iOS uz latviešu valodu un varēsim pašaut vaļā šampi :D

    Ainārs Daugovičs
    20.09.2020 22:31

    Diemžēl tas nekad nenotiks! 😒

    1137
    21.09.2020 01:07

    kas neticams telefonam par +-1K……

    uldis valters
    20.09.2020 22:52

    Salīdzinot ar Anroidu – nabagu māja snobiņiem:)

    Skābene
    21.09.2020 08:34
    Reply to  uldis valters

    Vai ne, tikai tagad tikuši pie logrīkiem un QR kodu skanētāja! :)

    Lietotajs
    20.09.2020 23:20

    Ar jauno automatizācijas rīku var izveidot notikumus, kas nolasa tekstu “Thanks for plugging in, daddy!” kad planšeti piesprauž elektrībai. 😂😂😂❤️❤️❤️

    Agris
    21.09.2020 10:38

    Back tap iespēja uzlikt, ka 2x vai 3x uzsitot pa telefona aizmuguri, izsauc kādu funkciju. Darbojas gan štruntīgi. Uzliku screenshot uz 2x tap – vakar darbojās, šodien nu ne par ko nedarbojas

    Agris
    21.09.2020 11:38

    Pārstartēju telefonu, it kā dažreiz atkal strādā, dažreiz ne.

    Jānis
    21.09.2020 16:01

    App clips tiešām izskatās reāli forša lieta.
    Tieši tāpēc, kad es pa retai reizei izmanoju elektro skūteri, es izmantoju tikai un vienīgi Bolt, jo netaisos piemēslot telefonu ar 5+ aplikācijām, visur reģistrējoties un ievadot kredītkartes detaļas vai kaut kādus top-up taisīt caur bankas linku, lai varētu izmantot tieši to, kas ir tagad blakus un pēc tam varbūt vairāk nekad.

    turKs
    21.09.2020 21:08

    Viens no jaunumiem, kuru vērts ir pieminēt ir arī “back tap”, piesitot divas vai trīs reizes, pa ierīces aizmiguri, var katram sitienam pielikt funkciju

    Reklāma