Web Analytics
More
    Reklāma

    Respirators, kurš izskatīsies kā daļa no sejas, ļaus izmantot FaceID

    Jaunākie raksti

    Dizaina uzņēmums Resting Risk Face ir radījis visai interesantu risinājumu respiratoriem, kuri aizsedz seju, kad tie tiek izmantoti, lai izvairītos no slimībām. Tos arvien vairāk varam redzēt arī mūsu ikdienā koronavīrusa uzliesmojuma dēļ.

    N95 ir respiratora modelis, kurš ir paredzēts ikdienas lietošanai dažādu slimību saslimšanas laikā, jo tas ļoti ērti pieguļ sejai, spējot aizsargāt pret 95% dažādu daļiņu (0,3 mikronu lielumā). Taču kā mēs esam novērojuši, tad šīs maskas aizsedz visu muti un daļu sejas, kas varētu veicināt to, ka vairs nav iespējams atbloķēt savu mobilo telefonu ar sejas atpazīšanas sistēmu. Tāpēc Resting Risk Face radījusi savu versiju šai maskai, kura uz tās izprintēs to sejas daļu, kura būs aizsegta.

    Reklāma

    Lietotājam būs tikai jānoskanē sava seja un printeris ar dabiskām krāsām izprintēs šo nosegto sejas daļu uz respiratora, nepadarot to kaitīgu no jaunā apstrādes viedokļa. Tiesa šis risinājums strādāšot tikai ar iPhone modeļiem, kā arī produkts nav oficiāli pieejams, bet ir iespējams pieteikties jaunākajai informācijai mājaslapā. Pati kompānija tajā joko par to vai šis produkts ir joks, atbildot divdomīgi, izmantojot atbildes “jā” un “nē”, jo vīrusi taču neesot joks.

    AvotsKottke
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Prusljix
    19.02.2020 11:13

    hmm… ļoti šaubos, ka ar šādu var apmuļķot Apple Face ID… Face ID darbojas arī pilnīgā tumsā, tas nozīmē, ka viņam pilnīgī Po, kas uz tā štrunta uzzīmēts. Svarīga ir sejas forma. Šis respirators pavisam noteikti to nekopē.

    Kristaps Ķēdis
    20.02.2020 01:07
    Reply to  Prusljix

    Jā un nē. Domājams, ja ļausi atpazīt sevi tālrunim jau ar šādu masku, tad ļoti iespējams, ka tālrunis varētu tevi atpazīt.

    Jānis
    19.02.2020 11:56

    Kārtējo reizi kaut kāds šarašnijs kantoris mēģina uzpelnīties uz nelaimes.
    Pie tam ar papusei-fake produktu, kas nestrādās uz iphone, bet tikai uz kaut kādiem lētā gala androidiem.

    Edgars Rozentals
    21.02.2020 09:31

    N95 maskas ir efektīvas tikai ja tev nav sejas apmatojuma. Ja ir tad viņas nepieguļ un nefunkcionē efektīvi.

    Reklāma