Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamais iPhone modelis visticamāk nesaņems ekrānā iebūvētu pirkstu nospieduma lasītāju

    Jaunākie raksti

    Parādījusies jaunākā informācija, ka rudenī gaidāmais iPhone 13 modelis tomēr nesaņems zem displeja iebūvētu pirkstu nospieduma lasītāju, ko Apple šobrīd izstrādā un attīsta.

    Līdz ar to nākamā iPhone viedtālruņa lietotājiem joprojām savu biometrisko autentifikāciju nāksies balstīt uz sejas atpazīšanas funkcionalitāti. Kā norāda pieejamā informācija, tad Apple šobrīd testē pirkstu nospieduma lasīšanas tehnoloģiju Touch ID, kas būtu iebūvēta zem displeja un ļautu izmantot veco labo biometrisko autentificikāciju. Pagaidām gan nav zināmi skaidri iemesli, kāpēc jaunākais iPhone modelis to nesaņems, bet tas varētu būt saistīts ar to, ka tehnoloģija vēl nav pietiekami gatava. Tas ir Apple stilā jau tirgū esošus risinājumus pilnveidot līdz savai kvalitātes zīmei, produktos tos iekļaujot vairākus gadus pēc konkurentiem.

    Pagaidām vienīgais aktīvais iPhone ar Touch ID tehnoloģiju ir otrās paaudzes iPhone SE modelis, kuram ticis izmantots vecais risinājums, iestrādājot to sākuma ekrāna pogā. Tāpat jaunākie Touch ID veikumi atrodami iPad Air ieslēgšanas pogā un iMac datora jaunajā klaviatūrā Magic Keyboard. Pandēmijas laikā sejas atpazīšana radīja īpašas problēmas, jo sensors nav spējīgs nolasīt cilvēka sejas vaibstus, kurus klāj sejas maska. Tiesa, Apple spēja radīt risinājumu, ļaujot autentifikācijai izmantot Apple Watch viedpulksteni, kas tiešām uzlaboja ikdienas lietošanu. Protams, ne visiem iPhone lietotājiem ir Apple viedpulkstenis.

    Balstoties uz iepriekšējo pieredzi un pieejamo informāciju, tad nākamā iPhone prezentācija kā ierasts varētu notikt septembra vidū, kas ir vien pāris nedēļu attālumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauris
    25.08.2021 13:39

    Un ļoti labi,ka nebūs! Uz Samsung S20 tā bija viena vienīga vilšanās. Varbūt citiem ir labāk, bet Face ID ir tik ļoti ērtāks. Ja nu vēl power pogā varētu ielikt.

    Kaspars Baradach
    25.08.2021 14:46
    Reply to  Lauris

    Baigi no svara ir ikdienas nodarbes. Cilvēkiem kas daudz kko dara ar rokām, medz būt pirkstu ādas bojājumi, tād rodas problēmas ar skeneri. Ja pirksti labā stāvoklī, mūsdienu samsuda skeneris strādā ļoti labi. Vismaz es ar note 10+ un note 20u nevaru sūdzēties. Savadīti abu roku pirksti, kad labais īkšķis padraudzējas ar nazi vai fleksi, lietoju kreiso roku))))

    Last edited 2 years ago by Kaspars Baradach
    Čiekurs
    25.08.2021 16:46

    Ja fleksis sāk kost pirkstos, tad telefona atbloķēšanas nianses uz kādu laiku ir sekundāras. Var gadīties, ka kāds no pirkstu nospiedumiem būs jādzēš ārā. :D

    Elektriķis
    25.08.2021 14:09

    Aktivēju telefona atbloķēšanu no pulksteņa. Veikalā ir labi, tas darbojas ar visu masku. Aizgāju uz mežu pastrādāt ar telefonu kabatā un pulksteni uz rokas. Telefons bija sabildējis kabatu, sarakstījis e-pastus… vairs nelieku šādos gadījumos pulksteni uz rokas un ir miers. Ui kā vajag puksteni ar mobīlā tīkla pieslēgumu.

    BTR
    27.08.2021 17:40

    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    AUTOR “Tas ir Apple stilā jau tirgū esošus risinājumus pilnveidot līdz savai kvalitātes zīmei, produktos tos iekļaujot vairākus gadus pēc konkurentiem.” Kuru tad šie un ko ir pilnveidojuši līdz to kvalitātes zīmei?

    Lebrants
    30.08.2021 00:26

    Kāpēc, kāpēc Apple viedtālruņos grib iestrādāt face ID, man nepatīk šā ideja, jo face ID slikti strādā, neatpazīst seju un lai viņi saglabā touch ID tas labāk strādā.

    Jurčiks
    30.08.2021 01:22
    Reply to  Lebrants

    lol, tas nav lietotāja ērtības jautājums, bet gan tāpēc ka Apples AI meklēšot vai neesi pedofīls un neglabā/neizplati bērnu pornogrāfiju ar savu telefonu. Nebūtu brīnums ka drīz visu telefonu atbloķēšana būs tikai ar purnu.
    Un cik ilgi līdz tam, kad šo pašu pedofīlu ķeršanas risinājumu pielietos, lai noķertu un kancelētu vai pat “utilizētu” tos, kas valdībai nepatīk?

    Elektriķis
    30.08.2021 09:53
    Reply to  Lebrants

    Te man jāpiekrīt Henrijam. Sejas pazīšanai nav ne vainas.

    Reklāma