Web Analytics
More
    Reklāma

    Parādījušās baumas par jauniem 14 un 16 collu MacBook Pro portatīvajiem datoriem

    Jaunākie raksti

    2020. gada novembrī uzņēmums Apple izziņoja savu datoru procesoru M1, kas ir veidots uz ARM tehnoloģiju bāzes, kā arī tika piedāvāti atjaunoti MacBook Air un Macbook Pro portatīvie datori, taču tagad ir parādījušās pirmās ziņas par to, ka 2021. gadā mēs ieraudzīsim pavisam jaunus MacBook Pro datorus.

    Pēdējās izmaiņas šajā portatīvo datoru līnijā notika 2016. gadā, kad tika prezentēts jaunais dizains ar samazinātiem datora izmēriem, kā arī pilnīgu pārēju uz USB-C tipa pieslēgvietām. Šāds solis izraisīja visai plašu neizpratni un kritiku no lietotājiem, jo datoru nebija iespējams lietot vismaz bez viena papildus adaptera. Piemēram, lai pieslēgtu HDMI kabeli vai SD kartes. Jaunie MacBook Pro iznāks divos izmēros, no kuriem viens būs šobrīd izplatītais 14 collu un otrs jau esoša izmēra ar 16 collu diagonāli.

    Mazākā MacBook Pro datora izmērs netiks ļoti palielināts, jo tiks samazinātas displeja apmales. Līdzīgi kā tas bija ar  2019. gadā prezentēto 16 collu versiju, kas aizstāja iepriekš esošo 15,4 collu izmēra MacBook. Kopējās dizaina izmaiņas var salīdzināt ar jaunajiem iPhone un iPad modeļiem, piedāvājot vairāk kantainu dizainu, bet netiek gaidītas krasas vizuālās izmaiņas. Tiek baumots, ka jaunie datori varētu saņemt mini-LED tehnoloģijas displejus, sniedzot vēl lielāku spožumu un kontrastu, taču šī informācija ir visnedrošākā.

    Turpinot par jaunumiem, tad ļoti gaidīts uzlabojums varētu būt daudzveidigāka pieslēgvietu izveide, jo esošās USB-C tiktu papildinātas gan ar USB-A, HDMI un SD karšu lasītājiem. Tas nosacīti būtu solis atpakaļ uz tiem modeļiem, kuri tika izlaisti pirms 2016. gada, tomēr ir skaidri zināma jauno modeļu lietotāju neapmierinātība ar ierobežoto pieslēgvietu daudzveidību. Vēl viens skatiens pagātnē ir MagSafe lādētāja izmantošana, kas bija visai ērts un drošs lādētāja risinājums, jo ļāva gan viegli pieslēgt datoru lādēšanai, gan nebija jāuztraucas par aizķeršanos aiz uzlādes kabeļa, noraujot zemē visu datoru. Tāpat šī tehnoloģija ļautu izmantot lielāku uzlādes jaudu nekā šobrīd pieejamie USB-C.

    Avots: MacRumors

    Kā ziņo Apple eksperts Ming-Chi Kuo, tad nākamās paaudzes MacBook Pro vairs nesaņems speciālo TouchBar, un to aizstās fiziskas pogas, ļaujot ātri regulēt skaļumu vai displeja spožumu. Prezentējot šo ideju 2016. gadā, tajā noteikti bija daudz potenciāla, un jaunākos MacBook Pro modeļus nemaz nav iespējams iegādāties fiziskajām pārvaldības pogām, tomēr realitātē šī funkcionalitāte tiek izmantota ļoti maz. Arī publiskajā telpā tikai ļoti neliela daļa lietotātāju ir sajūsmā par to. Tas gan vairāk saistīts ar reaģēšanas ātrumu uz pieskārienu.

    Protams, nākamie MacBook Pro saņems tikai Apple veidotos procesorus, tiesa, nav zināms vai tie būs pirmās paaudzes M1 procesori vai jau nākamās paaudzes, pie kurām uzņēmums aktīvi strādā. Tas iezīmēs Intel ēras beigas Apple datoros. Lai uzlabotu jauno portatīvo darbstaciju jaudu, tiks izmantota 16 collu MacBook Pro siltuma caurules dizains, kas tika pārveidots šajā modelī. Jaunā termālās regulācijas sistēma ļaus uzlabot gaisa plūsmu un siltuma pārvaldību, palielinot datora jaudu.

    Tiek prognozēts, ka jaunos 14 un 16 collu MacBook Pro datorus mēs varētu ieraudzīt gada trešajā ceturksnī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Rancāns
    19.01.2021 10:24

    Lieliski! Ceru, ka šīs baumas būs līdz pēdējam portam patiesas.

    Wilhelms
    20.01.2021 13:31

    Pilnībā pievienojos viedoklim!

    1210
    20.01.2021 13:39

    sanāk, apple nezināja labāk par lietotājiem, kas tiem ir vajadzīgs?
    bet tas ir viens no apple filosofijas stūrakmeņiem….!

    Teteris
    20.01.2021 19:19
    Reply to  1210

    ?

    Reklāma