Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple jau strādā arī pie augstākas veiktspējas 16 un 32 kodolu procesoriem

    Jaunākie raksti

    Novembrī Apple iepazīstināja pasauli ar savu pirmo veidoto ARM procesoru M1, kas ir jaunas ēras sākums datoru tirgū, sniedzot ātrāku un efektīvāku darbību, ļaujot ierīces bez uzlādes izmantot ilgāku laiku. Tomēr uzreiz pēc M1 čipa parādīšanās radās jautājums par to, ko tad uzņēmums spēs piedāvāt saviem augstas veiktspējas datoriem kā iMac un Mac Pro.

    Jau mazāk nekā mēnesi pēc M1 debijas un pirmajiem datoru testiem ir parādījusies informācija, ka Apple strādā pie 16 un 32 kodolu procesoriem, kuri attiecīgi būs paredzēti arī pārējiem līnijas produktiem. Šobrīd ar M1 procesoru ir aprīkoti MacBook Air un MacBook Pro portatīvie datori, kā arī Mac Mini galda dators, taču šie produkti ir vairāk domāti ikdienas lietošanai, kamēr uzņēmumam ir arī savas jaudīgās darbstacijas. Tāpēc ir ļoti interesanti spekulēt, ko tad šīs arhitektūras procesori būs spējīgi piedāvāt šai kategorijai.

    Tāpat paredzēts, ka Apple procesori saņems arī tādu pašu skaitu grafisko procesoru, kuri tagad ir izvietoti pašā čipā, veidojot vienotu sistēmu. Šobrīd grafisko jaudu nodrošina 7 vai 8 procesori, kas saistīts ar ražošanas procesa īpatnībām. Šos augstas veiktspējas procesorus mēs varētu ieraudzīt jau 2021. gadā, taču reālistiskāk tiek piesaukts 2022. gads. Tomēr ir skaidrs, ka Apple un Intel sadarbība nākotnes skatījumā noteikti ir briesmās.

    Pavisam nesen notestējām arī jauno MacBook Air datoru, kuru darbina M1 čips. Noskaties video, lai uzzinātu, kā mums ar to gāja.

    AvotsKitguru
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma