Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple MacBook Air (M1) datora apskats (video)

    Jaunākie raksti

    Es visnotaļ spilgti atceros manu pirmo Apple MacBook datoru. Tas bija kaut kāds aptuveni 2007. gads un par tiem laikiem man vājprātīgi lielu naudu nopirku melno 13 collu MacBook. Jā, jā, tie bija laiki, kad makbuki vēl bija krāsaini un plastmasas korpusos. Joprojām tieši to laiku MacBook datorus uzskatu par visu laiku glītākajiem datoriem. Sākums nebija viegls un es vairākus mēnešus spļaudījos par Mac OS operētājsistēmu un visām ar makbuku ekspluatāciju saistītajām niansēm.

    Pēc tam kaut kā pieradu un turpmākos dažpadsmit gadus ikdienā lietoju tikai MacBook datorus. Tomēr kaut kad ap Windows 8 izlaišanas brīdi sāku mest acis Windows darbinātu datoru virzienā un pagāja vēl pieci gadi līdz beidzot ikdienā man saimniecībā ir kaudze Windows datoru un neviena paša makbuka. Tāpēc ar lielu interesi gaidīju jaunā MacBook Air (M1) datora testu, jo gribēju pats savām acīm pārliecināties par to, cik tālu ir ticis Apple. Pāris nedēļas šādu datoru lietoju ikdienā un man ir sakrājies sakāmais par to. Noskaties video!

    Apple M1 – jaunas ēras sākums

    Ar jaunajiem šoruden izziņotajiem MacBook Air, MacBook Pro 13″ un Mac Mini datoriem Apple aizsāk jaunu ēru. Ar katru iPhone un iPad mobilo ierīču paaudzi uzkrājot iespaidīgu pieredzi mobilo platformu izstrādē, Apple beidzot izlaiž savu pirmo datoriem paredzēto M1 čipu (system on a chip), kas vienā mazā 5nm procesā izstrādātā mikroshēmā ar 16 miljardu tranzistoru palīdzību apvieno visu svarīgo – centrālo procesoru, videokarti, operatīvo atmiņu, kešatmiņu un Neural Engine mākslīgā intelekta bloku. Šāda pieeja sola augstu veiktspēju un zemu enerģijas patēriņu. Apple nekautrējas teikt, ka M1 čips pret patērēto jaudu ir spējīgāks par teju visiem galddatoru procesoriem.

    Jaunajam MacBook Air tiek solīta līdz 18h un MacBook Pro 13″ modelim pat līdz 20 stundu ilga darbība ar vienu uzlādi un tas viss pateicoties Apple M1. Praksē gan manos testos, darot ikdienā pierastus darbus (tīmekļa pārlūkošana, dokumentu apstrāde un mūzikas klausīšanās), enerģijas pietika aptuveni 11-12 stundām, kas arī ir visnotaļ cienījams sniegums.

    Vai uz jaunajiem MacBook datoriem darbosies visas programmas?

    Tas ir labs jautājums, jo uz ARM tehnoloģiju bāzes veidotais Apple M1 procesors tomēr būtiski atšķiras no citos MacBook datoros izmantotajiem Intel procesoriem. Tomēr Apple ir sagatavojuši risinājumu.

    Tās programmas, kas datorā jau ir uzstādītas rūpnīcā, ir tā saucamās Universālās programmas, kas spēj darboties gan uz Intel, gan M1 darbinātajiem makbukiem. Šīs programmas uzstādi kā ierasts vai nu no App Store lietotņu veikala, vai pa tiešo no instalācijas failiem. Šobrīd daudzi programmu autori aktīvi strādā pie tā, lai savas Mac programmas padarītu universāli lietojamas un spētu izmantot visus M1 čipa sniegtos labumus.

    Otra programmu daļa ir tā saucamās Intel programmas, kas paredzētas darbināšanai uz “parastajiem” makbukiem, kurus darbina Intel procesori. Kad pirmo reizi palaidīsim šādas programmas instalāciju, dators piedāvās uzstādīt Rosetta programmu, kas nodrošina iespēju uz M1 makbukiem palaist arī Intel programmas. Te viss vienkārši, spiežam pogu “Install” un daždesmit sekunžu laikā Rosetta ir uzstādīta un tālāk varam uzstādīt un lietot arī Intel programmas. Praksē tās pārsvarā darbojas kā ierasts un varbūt tikai būs mazliet ilgāks uzstādīšanas process, jo Rosettai programmas jāsagatavo tādā formā, lai tās spētu darboties uz M1 čipa.

    Pēc tam ikdienas lietošanā starpību nejutīsi un tikai programmas aprakstā vai Activity Monitor varēsi apskatīties kas ir kas.

    Var gadīties, ka uzdursies programmai, kas vēl nav sagatavota jaunajai macOS Big Sur operētājsistēmas versijai, bet tas drīzāk liecina par slinku programmas autoru nevis M1 čipa ierobežojumiem.

    Khem, khem…

    Lai arī Apple ir norādījis, ka principā uz jaunajiem M1 datoriem varētu darbināt arī Windows, tomēr tagad bumba ir Microsoft lauka pusē un tikai viņi izlems vai piedāvās savu OS šiem datoriem. Tātad, pagaidām mēs uz jaunajiem M1 makbukiem nevaram ne tieši uzstādīt Windows, ne izmantot virtualizācijas risinājumus. Uz tiem vēl jāpagaida un lielā mērā šis nosaka to, ka pagaidām M1 makbuki vairāk piemēroti vienkāršiem patērētājiem nevis biznesa pielietojumam.

    Ak, jā, gandrīz aizmirsu. Uz jaunajiem M1 makbukiem mēs varam darbināt arī iOS lietotnes. Tās ir pieejamas App Store lietotņu veikalā un principā darbojas. Pārsvarā. Bet ikdienā tomēr diez vai tās lietosim, jo tas, kas radīts bakstīšanai telefona vai planšetdatora ekrānā diezin vai būs ērti lietojams no datora ar fizisku tastatūru un skārinepaliktni. Bet darboties darbojas.

    Tā kā Spotify skanējums raustījās, pamēģināju uzstādīt Di.fm radio iOS lietotni

    Kas ar veiktspēju?

    Tīri specenes ziņā viss ir diezgan vienkārši. MacBook Air tagad ir nopērkams tikai ar M1 čipu, kamēr MacBook Pro 13″ var izvēlēties gan ar M1, gan Intel procesoriem. MacBook Air varam nopirkt ar divu veidu M1 čipiem. Abos gadījumos būs 8 procesora kodoli, bet videokartei var būt 8 vai 7 kodoli. Protams, par mazāk kodoliem ir mazliet zemāka cena. Tā ir normāla prakse, palasi kas ir chip binning. Mēs varam izvēlēties datoru ar 8GB vai 16GB operatīvo atmiņu un šī izvēle ir jāveic pirkuma brīdī, jo pēc tam vairs neko uzlabot nevarēsim. Iebūvētā atmiņa ir 256GB, 512GB, 1TB vai 2TB apmērā. Dators ir super kluss, jo tajā nav neviena paša ventilatora un Wi-Fi 6 atbalsts nodrošina ātrus bezvadu savienojumus.

    Ak, jā, M1 čipi pagaidām ļauj ierīcēs iebūvēt tikai divus Thunberbolt/USB portus un vairāk nedabūsim arī MacBook Pro 13″ modelī ar M1 (Intel versijā tiekam pie četriem portiem). Bet porti ir spējīgi, caur tiem varam datoru uzlādēt, pārsūtīt datus un slēgt klāt displejus. Ja mums nav modīgs displejs ar USB-C kabeli, tad būs jākrāmējas ar pārejām (dongļiem) un tur pieredze var būtiski atšķirties. Ja pirksim dārgās Apple pārejas, tad visdrīzāk viss darbosies labi, bet ja meklēsim letākas pārejas (kas patiesībā būtiski lētākas nemaz nav), tad var būt problēmas. Piemēram, ar manām divām pārejām man neizdevās uz mana ārējā monitora dabūt augstāku atsvaidzi par 30Hz. Tas nekam neder. Tāpat mēģināju pieslēgt ID karšu lasītāju caur saviem dongļiem, bet saņēmu pretī paziņojumu, ka tas patērē par daudz enerģijas un tāpēc ports vispār tiks atslēgts. Tas pats notiek arī mēģinājumā no datora uzlādēt telefonu. WTF?

    No tādām praktiskām un ikdienā nozīmīgām lietām gribu pieminēt, ka Apple atgriežas pie mazliet biezākas, bet reizē arī ērtākas un ilgmūžīgākas Magic Keyboard tastatūras un nekur nav zudis absolūti fantastiskais skārienpaliktnis. Datoram nav zvērīgi augstas izšķirtspējas (max izšķirtspēja ir 2560 x 1600 pikseļu izšķirtspēja), bet displejs kopumā man šķiet kvalitatīvs un tāds pie kuram varam stundām ilgi strādāt.

    Vienīgi 720p priekšējā FaceTime kamera ir draņķīga un te Apple neatšķiras no citu datoru ražotājiem, kas neņem par pilnu šo tehnisko aspektu. Kāpēc??

    Ikdienas darbos viss tiešām darbojas diezgan naski, tomēr brīžiem uznāk kaut kāda sabremzēšanās gluži kā “parastos” makbukos. Iespējams, kaut kas kaut kur uzkarst un tad nākas samazināt veiktspēju. Atgādināšu, ka ventilatora mums šajā datorā nav, tomēr es nepieminu nevienu brīdi, kad pat pie intensīviem darbiem un testiem dators jūtami uzsiltu. Un es mēģināju ar Final Cut Pro apstrādāt 4K video (bez problēmām) un pāris Geekbench veiktspējas testus. Whoa, paskaties, cik maza atšķirība (Single Core testā) šim MacBook Air (M1) pret vienu no jaudīgākajiem galddatoru procesoriem (Intel Core i9-10900K).

    MacBook Air (M1) tiešajā M1 darbības režīmā
    MacBook Air (M1) Intel emulācijas režīmā
    Tieši tik maza veiktspējas starpība ir salīdzinot ar vienu no jaudīgākajiem galddatoru procesoriem

    Tagad paskatīsimies uz ko ir spējīgs jaunais M1 makbuks video jomā. Tajā pašā Geekbench testā Compute testā varam noskaidrot datora spējas video apstrādei vei geimingam. No sākuma testējam natīvajā Metal režīmā un tad OpenCL.

    Pretī liekam to pašu ar Intel Core i9-10900K procesoru darbināto testa sistēmu, kas izmanto šobrīd jaudīgāko patērētāju klases NVIDIA GeForce RTX 3090 videokarti. Kā redzam pēc testu rezultātiem, video spējas jaunajiem makbukiem ir visnotaļ zemas. Bet tas ir okei, jo uz Mac datoriem tāpat mēs normālas spēles nespēlēsim, jo tur tādu gluži vienkārši praktiski nav.

    Kā redzam, veiktspēja gan praksē, gan veiktspējas testu papagaiļos ir iespaidīga. Un tas viss ņemot vērā, ka tas ir pirmais Apple veidotais datoru procesors. Iespaidīgi!

    Kas ar baterijas spējām?

    No sākuma priecīgā ziņa. Datora kastē mums ir ne tikai uzlādes kabelis (USB-C abos galos), bet arī sienas lādētājs. Tiesa, tam ir tikai 30W jauda. Bet vismaz ir un nav jāpērk atsevišķi, kā tas ir jauno iPhone 12 gadījumā.

    Datoram ir 49.9 Wh akumulators un Apple sola, ka ar vienu uzlādi varēsim līdz 15h pārlūkot tīmekli un līdz 18 stundā skatīties filmas (Apple TV servisā). Šādus baterijas darbības laikus sasniegt man neizdevās, tomēr savas 11-12 stundas es spēju pastrādāt. Tas tiešām ir diezgan atzīstams sniegums un ne mirkli man nebija sajūtas, ka šis dators var ātri un negaidīti izlādēties. Praksē tas nozīmē, ka varēsim reāli pilnu dienu nostrādāt ar vienu uzlādi. Forši!

    Tātad? Secinājumi?

    Foršs dators! Nopietni! Ņemot vērā būtiskās izmaiņas, esmu pārsteigts par to, cik sakarīgs ir iznākums. Uz datora darbojas gan M1 procesoram pielāgotās programmas, gan tādas, kas jaunajam čipam nav redzētas ij tuvumā. Veiktspēja būs pietiekama gan parastiem ikdienas darbiem, gan 4K video apstrādes darbiem. Es neticēju cilvēkiem, kas jau agrāk uz iPad Pro apstrādāja šādus video un beidzot pats savām acīm redzu uz ko ir spējīgi svaigi mobilie čipseti. Iespaidīgi! Baterijas darbība ir ļoti laba un dators lietošanā ir tāds pats makbuks, kā visi citi. Un tā ir Apple burvība – tu vari mainīt telefonus, planšetdatorus vai datorus un turpināt iesāktos darbus netērējot laiku kaut kādu jaunu nianšu apgūšanai.

    Es uzskatu, ka tieši MacBook Air ir ideālais dators, kuru pirkt ar jauno M1 čipu, jo šī datora mērķauditorija ir cilvēki, kas pamatā datoru izmanto “parastiem” izklaides vai ofisa darbiem un ar tiem M1 čips tiks galā bez problēmām. Savukārt, MacBook Pro vai Mac Mini ir tehniskākiem cilvēkiem vairāk interesantas ierīces un viņi var saskarties ar portu trūkumu, virtualizācijas nespējām, sistēmas uzlabošanas ierobežojumiem un varbūt vēl kaut kādām niansēm par kurām tagad nevaru iedomāties.

    Īsumā? MacBook Air ar jauno M1 čipu ir normāls makbuks, ko var pirkt un lietot! Hm, varbūt man pašam atkal vajag kādu makbuku? Hmm..

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    55 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Wilhelms
    02.12.2020 22:00

    Paldies par apskatu! Vai gaidāms arī apskats par M1 aprīkoto MBP? Kā reiz esmu uz sliekšņa nomainīt savu T490s uz kādu no šiem abiem jaunajiem.

    janis
    03.12.2020 09:36

    Vecīt tu skaities IT cilvēks. Varbūt 5-10 minūtes palasi apple lapu. Air un Pro atšķirības. Abus var nopirkt komplektācijā 8 un 16 gb. Pro atšķiras ar to ka tam ir touch bar, spilgtāks ekrāns, lielāka baterija un savādāka ventilācija. Jaudas ziņā atšķirības praktiski nav. Ja gribi multi tasking, tad jāpērk 16 gb. Pro dzesēs tev līdz ar to korpus neuzkarsīs. Viss. Bišķi savādāk uzbūvēts. Jauda viņiem identiska! Ja salīdzina ar intel un ņem piemēru par auto industriju. Šobrīd intel darba vajadzībām ir žigulis pret apple m1, kura ir Vācu autobūve.

    Last edited 3 years ago by janis
    janis
    03.12.2020 11:29

    Ok. Paldies par detalizētu atbildi.

    Hhbbbb
    05.12.2020 11:51
    Reply to  janis

    Ko nu muldi, Air ir viens core atslēgts, tas skaitās identiska? 16 gb vajag lai multi-task? Viņš ar 8 gb 8k bez problēmām apstrādā. Eksperts, mlj.

    digitalk
    05.12.2020 11:55
    Reply to  Hhbbbb

    tāds pastulbs komentārs. “8K apstrādā” nav multitāsks. kad tev būs vaļā ap 10 programmām — lūk tas ir multitāsks.

    [edit] citādi swaposies kā deskview uz 286 ;)

    Last edited 3 years ago by digitalk
    Hhbbbb
    06.12.2020 12:01
    Reply to  digitalk

    Un kāda mārrutka pēc kādam lai vajadzētu 20 progas vaļā?

    0913
    06.12.2020 12:31
    Reply to  Hhbbbb

    specifiski uzdevumi vai slikta darbu plānošana.
    un progas arī var būt dažādas – megasofti vai sīkas utilītas.
    koda segments tiek šārots t.i. 20 vienādas progas nebūs x20 RAMā, un tad atkarīgs vai katra softa instance apstrādā atšķirīgus datus, cik lieli ir datu segmenti, vai izmanto tos pašus shared segmentus.

    tikpat labi sīks sūds ar memory leak var aizsist brīvo RAM vai dēļ “ātri audzētajiem koderiem” spinot CPU uz vella paraušanu.

    digitalk
    06.12.2020 15:12
    Reply to  Hhbbbb

    pietiks, ja ugunslapsā atvērs 20-30 tabus, lai formētu piedāvājumu tenderim, vēl netfliksu izklaidei, tad kādas 5-10 putty sesijas, lai monitorētu serverus, android kompilators vai debugeris. darbs tāds, mārrutkus tuvumā neredz (es šobrīd nefantazēju, mans kolēģis tā strādā, tiesa uz Lenovo un Lienukša, jo aizkostais dārzenis viņam ir vienaldzīgs).

    Last edited 3 years ago by digitalk
    Hhbbbb
    06.12.2020 16:23
    Reply to  digitalk

    Tad tik lai dragā appus savam Meizu, nevienam Apple viņa grašus nevajag.

    digitalk
    06.12.2020 16:44
    Reply to  Hhbbbb

    ja tu esi idiots, tad tas nenozīmē, ka man kolēģis ir tāds pats.

    hh122
    10.12.2020 09:49
    Reply to  Hhbbbb

    1core ir atslēgts lētākajam variantam, pārējiem air ir 8core. Eksperms, mlj.

    Sandris
    02.12.2020 22:27

    Esmu pāris dienas MBP M1 lietotājs. Iepriekš bija MBP 2014 gada versija. Diena un nakts. strādā ātri, super ātri. Citreiz varbūt jūt, ka programmas nav līdz galam optimizētas zem M1 čipa, bet tas tikai ir laicīgi. Kāpēc nomainīju, jo vēlējos izmantot ZOOM, kā arī montēt video uz MBP, jo vecais veicot šīs lietas uzkarst, slēdz ventilatoru un sāk piebremzēt, bet visas pārējās lietas 2014.g.vecītis pilda ļoti labi un ātri savas funkcijas.

    Edgars Briedis
    04.12.2020 16:20
    Reply to  Sandris

    Nevaru noliekt, ka jaunais ir labs, taču mans MBP 2014 joprojām darbojas teicami. Jā, procesoru jaudas salīdzināt nevar, taču ja reizi pāris gados iztīra dzesēšanu, vecais ar ventiatoru darbināšanu nemaz tik ļoti neaizraujas :)

    Edgars Briedis
    05.12.2020 06:27
    Reply to  Edgars Briedis

    *noliegt

    Pardod, pašam acis gandrīz iztecēja, pamanot kādu drukas kļūdu pieļāvu :)

    Agris
    03.12.2020 02:56

    Mājās bija meitai Air 2015 un man pro 2015. Meita izgāza kafiju uz sava un jau kādu laiku lietoja manējo, jo skola un taisa visādus video editus. A man piejūgts viss iCloud pie mana un pie viņas aplietā galīgi negribējās krāmēt savu cloudu virsū, tad nu pasūtīju šito jauno Air jo reāli noveicās dabūt Black friday dīlu lv LMT pus 12 naktī 😄 Krāsa zelta – nu tā, ne pārāk gan, īpaši tumšākā laikā. Klaviatūras taustiņi šķiet lielāki nez kāpēc, ērts tas pirkstu nospiedumu lasītājs; ātrs. Kamēr visu pārnesu paspēju jau pierast un mēģināju dabūt Adobe after effects uz tā – izrādās šim jau no rūpnīcas big sur OS un nav tik vienkārši kreiso uzlikt – nopriecājos, ka tad lai meita turpina izmantot manu pro un man tiks šitas, bet beigās 1 naktī nokačātais adobs aizgāja. Tā nu paspēju tik visu sainstalēt, paskatīties pāris 8k video jūtūbā un no air atvadīties. Vēl patika skaņa, jo aplam problēmas ar max skaļumu visām ierīcēm, arī telefoniem, šim var diezgan skaļi uzgriezt. Ilgi gan skatījos salīdzinošos video ar Intel air, bet beigās izvēlējos šo, jo tomēr nākotne savā ziņā un cena pat bija zemāka nekā par tādu pašu ar Intel (1075€ šķiet). Ā,… Read more »

    Ilgvars Matīss
    03.12.2020 11:28

    Paldies par apskatu! Vai Jums testam bija lētākā versija? Cik skatos, nākošais līmenis (512 GB, 8 kodolu video) ir jau par 300 EUR dārgāks… vai ir to vērts…

    Krotow
    03.12.2020 11:50

    Nevis slinki programmu autori, bet visiem softa izstrādātājiem nav M1 makburku.

    Jānis Rišis
    03.12.2020 15:27

    Izskatās pēc Linux tikai nedrošāks.

    digitalk
    03.12.2020 16:50
    Reply to  Jānis Rišis

    sistēma, kas bāzēta uz BSD būs nedrošāka kāpēc?

    Kalvis
    03.12.2020 16:01

    Paldies par apskatu! Kā tad ar video montēšanas iespējām? 4K video uz FinalCut Pro nemēģināji? Kā ar DaVinci Resolve? YouTubā citi dzied slavas dziesmas M1 procesoram tieši video montēšanā.

    Hhbbbb
    05.12.2020 11:55

    Ģerevņa tu, uz viņa var 8k montēt bez problēmām.

    KKTK
    03.12.2020 17:04

    Jaudīgi, ka universālās programmas uz diska aizņem tikpat cik vecās (intel). Klusībā jau girbēju meklēt sensāciju par dubultu izmēru, bet nekā :)

    waate waate
    03.12.2020 19:04

    kas ir PUPSIKI?

    Pigors
    04.12.2020 09:26
    Reply to  waate waate

    Pupsiks ir lelle maza bērna veidolā.

    Edgars Briedis
    04.12.2020 16:21
    Reply to  Pigors

    Fubla ir lelle :)

    waate waate
    04.12.2020 17:29
    Reply to  Pigors

    sapratu, tiešā tulkojumā no vācu valodas lelle – puppe

    digitalk
    05.12.2020 08:50
    Reply to  waate waate

    tikai šoreiz latviešu mēlē nonācis apkārtceļiem, caur ruslandi.

    sheriff
    03.12.2020 21:13

    Lielākā M1 nelaime ir Big Sūd.
    Ja #googledrive korektu darbību varbūt izdosies sagaidīt, tad #globalmenu debilizēšanās visticamāk būs neatgriezeniska.

    Edgars Briedis
    04.12.2020 16:23

    Big Sur vēl ir gļukains. Tur M1 ņipričom. Viens no lielākajiem creepy gļukiem kas pēc updeita notika, bija kameras pašieslēgšanās. Bija vēls vakars, skatījos datorā filmu, un pēkšņi iedegās zaļā lampiņa. Kaut ko tādu no Mac negaidīju.

    digitalk
    04.12.2020 16:55
    Reply to  Edgars Briedis

    priecājies, ka lampiņa iedegās. savulaik FBI rakstītais spiegošanas sūds māk pārprogrammēt kameras firmvāri, lai kamera, kura mūsdienās karājas kā USB iekārta, nerādītu aktivitātes diodīti. tāpēc jau cilvēki sāka aizlīmēt kameras ar līmlentu.

    Krisjanis
    05.12.2020 12:37
    Reply to  digitalk

    Oho, nu ja, nu ja…

    491945B2-2B26-48BB-A02C-8C34E2B3FA93.jpeg
    digitalk
    05.12.2020 16:01
    Reply to  Krisjanis

    diemžēl, tas ir dokumentēts fakts. es arī sākumā rādīju paranoiķiem pirkstu pie deniņiem, bet tad uzpeldēja papildus info. biju svētā pārliecībā, ka kameru nevar ieslēgt papildus neparādot to ar diodi. tā agrāk bija. izrādījās, ka mūsdienās obligātie hārdwāres noteikumi tiek realizēti softiski ar firmwāri, kuru var pārprogrammēt. nu un laikam ļaunais Kasperskis pieķēra amerikāņu spiegošanas industriju, kaut kā īsumā tā. man tiešām slinkums tavā vietā gūglēt 10 gadus vecu stāstu, man ir 30+ gadus stāžs ar datordzelžiem un es neslimoju ar plakanzemes vīrusu. gribi tici, negribi gūglē.

    no name
    03.12.2020 21:35

    Geekbenķis mazajiem bet kā ir ar lielajiem pukām piemēram jūs zināt

    no name
    03.12.2020 21:59
    Reply to  no name

    Kā ar cinebench v20 palaist loopā uz stundu?

    no name
    03.12.2020 22:08

    Nu teici jau ka jamais iefrīzo pie thermal trottlinga

    no name
    03.12.2020 22:15
    Reply to  no name

    Iegūlsimies leduss vannā lai būtu ar air strādājošu ābulu

    no name
    04.12.2020 00:36
    Reply to  no name

    un kā vispār var montēt 4k video uz 256gb atmiņas?

    no name
    04.12.2020 00:38
    Reply to  no name

    bez skrach diska un vispār?

    Hhbbbb
    05.12.2020 11:48

    Mans M1 Pro ieradās aizvakar. Nezvērs. Silent, lai ko tu darītu. 4k apstrādā kā Intel mac 720 p 😅

    jandre
    05.12.2020 13:04
    Reply to  Hhbbbb

    Jā, taisnība, nezvērs. MBP (M1) lietoju jau pusotru nedēļu (no LMT), kā otro darba alternatīvu. Kamēr apdzīvoju ar programmām utt, pagaidām viss strādā ļoti pat labi. Arī Photoshop un Lightroom caur rosetta strādā zibenīgi (ātrāk kā galda i7, win10) apstrādājot ielas RAW foto (nevienu brīdi nav lagu uz zoom in\out, next). Redzēs, kā strādās jaunie PS un LR priekš (M1).
    Kristap, ikdienā klausos un uz jaunā MBP(M1) Spotify strādā bez problēmām (uz external audio bluetooth ierīci).
    Start citu, vēl strādājot neesmu dzirdējis ieslēdzamies dzesēšanas ventilatorus, bet jūtami “silts” gan ir palicis. Komplektā ir lielais 60,9w sienas lādētājs un garš vads 2m.
    Mīnussssss, ka nevar pieslēgt divas monitorus, bet uz vienu strādā labi. Un, iespējams, jāpāriet uz vienu platā formāta monitoru. Bet nu pagaidām maska, svaigs gaiss un 2m :)

    devnull
    09.12.2020 05:13
    as as
    08.02.2021 09:31

    Ir idejas, ka šie aparāti parādīsies LV? Pasūtīts decembra beigās, tagad ir februāris:)

    Pigors
    08.02.2021 10:08
    Reply to  as as

    Nebiju pat domājis ka ir tādas aiztures ar standarta konfigu. Capital jau piedāvā 16GB RAM. Bet tad jau tik uz pirmo septembri :)

    Normunds
    10.02.2021 10:59

    Oho! Ekspermentālās elektroniskās iekārtas apskats.

    Reklāma