Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple prezentē jaunos iPad un iPad Air planšetdatorus

    Jaunākie raksti

    Apple 15. septembra produktu prezentācijas otrajā daļā tika parādīts atjaunots klasiskais iPad un iPad Air, kas sekoja jaunajiem Apple Watch Series 6 viedpulksteņiem.

    Apple iPad 8

    Avots: Apple

    Pirms 10 gadiem Stīvs Džobss pasauli iepazīstināja ar revolucionāru produktu, kuram bija vienkārši liels skārienjutīgs ekrāns, tādējādi radot pavisam jaunu produktu līniju – planšetdatorus, kuru klasiskais priekštecis sasniedzis jau savu astoto paaudzi, un kopumā pārdoti jau 500 miljonu iPad.

    Reklāma

    Avots: Apple

    Šis ir vislētākais no Apple piedāvātajiem planšetdatoriem, kurš patiešām paredzēts masām. Šajā reizē tas ir saņēmis A12 Bionic procesoru, kas ļāvis uzlabot veiktspēju par 40%, salīdzinot ar iepriekšējo paaudzi. Ekrāna izmērs ir palicis klasiskais ar 10,2 collu diagonāli un 2160 x 1620 pikseļu izšķirtspēju. Tāpat būs iespējams izmantot pirmās paaudzes Apple Pencil, kas kopā ar iPadOS 14 operētājsistēmu planšetdatoru lietošanu vēl vairāk pietuvinās ikdienas datoru lietošanai. Taču lielākas izmaiņas parastais iPad 8 nav saņēmis, jo arī izskats ir palicis tieši tāds pats.

    Avots: Apple

    Pārējā specifikācija gan nav īpaši mainījusies un ir atbilstoša 369,40 EUR cenas līmenim.

    Jaunais Apple iPad Air

    Avots: Apple

    Šīs viennozīmīgi ir lielākais un patīkamākais pārsteigums, ko Apple prezentēja šajā salīdzinoši īsajā prezentācija, jo kamēr Apple Watch principā ieguvis pavisam mazus standarta uzlabojumus un iPad 8 saņēmis jaunu procesoru, tikmēr Apple iPad Air ir ieguvis daļējas vizuālas izmaiņas.

    Vienas no tām ir TouchID atbalsts, kas būs iebūvēts planšetdatora ieslēgšanas pogā augšējā labajā stūrī, par ko tika baumots iepriekš. Apple norāda, ka tas būs tikpat drošs risinājums, kādi tie ir bijuši iepriekš, un ar TouchID varēs gan apstiprināt pirkumus, gan vienkārši atslēgt savu iPad Air.

    Avots: Apple

    Viens no lielākajiem un jaudīgākajiem uzlabojumiem ir A14 Bionic 5 nm procesors, kas pavērs pavisam jaunu ātrdarbības slieksni šim planšetdatora modelim. Tas ļaus itin viegli apstrādāt 4K izšķirtspējas video, spēlēt dažāda veida spēles, izmantot dīdžejiem paredzētas lietotnes un vēl un vēl, saglabājot arī efektīvu baterijas darbību. Jaudīgais A14 ir aprīkots ar 11,8 miljardiem tranzistoru, kā arī skaitļošanas jauda ir 11 triljoni operāciju sekundē, ko nodrošina 16 kodolu Neural Engine čips. Pats A14 būs seškodolu procesors, ar 40% ātrdarbības uzlabojumiem, kā arī 30% ātrāku grafisko apstrādi, salīdzinot ar priekšgājēju.

    Tāpat iPad Air beidzot saņems USB-C pieslēgvietu, ļaujot ērti pārvietot datus, piemēram, no fotokameras un citām ierīcēm. Tātad arī šis modelis tuvojas iPad Pro līnijai, kļūstot par visai nopietnu ikdienas darbarīku. To apliecina arī saderība ar speciālo iPad Pro pieliekamo klaviatūru.

    Avots: Apple

    Displeja izmērs paliks jau ierasto 10,9 collu izmērā ar 2360 x 1640 pikseļu izšķirtspēju, kam būs pieejama Apple True Tone ekrāna krāsu iespēja, kā arī speciālais pretspīduma pārklājums. Ekrāns klās gandrīz visu planšetdatora virsmu. iPad Air būs pieejams piecās krāsās, no kurām košākās būs zaļā un debesu zilā krāsa, papildinot ierasto toņu gammu. Uzlabota tiks arī aizmugurējā kamera, saņemot 12 MP izšķirtspējas kameru un 4K video uzņemšanas iespējas, kamēr priekšējā būs 7 MP kamera, ļaujot veikt HD kvalitātes videozvanus.

    Avots: Apple

    Šī modeļa cena būs sākot no 632,60 EUR, un, ja kādam rodas jautājums, kāpēc cenas šobrīd nav tik apaļas, kā ierasts, tad Vācijas tirgus gadījumā tas ir saistīts ar samazināto PVN likmi koronavīrusa laikā.

    Klasiskais iPad būs pieejams jau sākot no šīs nedēļas, bet jaunais iPad Air oktobrī. Reizē ar planšetdatoriem iznāks arī oficiālā iPadOS 14 versija.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Agris
    15.09.2020 23:37

    11 thriljoni – skolā sen gāju un tagad pat nesaprotu vai te kļūda vai kāds Apple mārketinga triks un abnormāli man nesaprotami daudz operāciju sekundē spējīgs jaunais air izskaitļot..

    Njā
    16.09.2020 06:28

    Nesaprotu to fanošanu par USB-C. No dizaina viedokļa, ne parametru lightning bija cita klase tāpat kā MagSafe. USB-C ir solis atpakaļ. Gan datoros, gan telefonos. No ergonomikas viedokļa USB-C ir coaxial power konektors. thats it! Sū! Apple bija solis uz priekšu.

    Jānis
    16.09.2020 08:42
    Reply to  Njā

    usb-c ir foršs tas, ka der gandrīz visam iespējamam gan telefoniem, gan datoru uzlādei, gan monitoriem, gan visām pelēm, klaviatūrām utt. un varbūt cilvēce kādu dienu nonāks pie viena standarta.
    No ergonomiskā viedokļa jā, lightning ir pārāks par usb-c jo ir mazāks un labāk turās.
    Bet nu neveidos tev apple tagad lightning2, lai izveidotu vēl lielāku bardaku tirgū.

    Njā
    16.09.2020 16:46
    Reply to  Jānis

    Protams, ka neveidos. Gan jau kaut kas pēc USB-C nāks Tu domu saprati, atšķirībā no mīnusu licējiem. Tie tik pat arhaiski kā USB-B.

    Sēne
    16.09.2020 07:58

    Paši lasījāt, ko esat sarakstījuši?
    Laikam sākoties jaunajam mācību gadam rakstīšana uzticēta kādam otrgadniekam. Nereāli daudz kļūdu 🍄

    no name
    16.09.2020 10:12

    desmit gadi un joprojām nav latviešu valodas atbalsta
    tas ir spļāviens sejā

    no name
    16.09.2020 10:50

    liekas ka nepaplašinātu
    varbūt tikai vairotu cieņu ka mēs vairs neesam psrs sastāvā

    Jurčiks
    17.09.2020 15:03

    Man ir regulāras tikšanās ar glāžšķūņu rūķīšiem par ķieģeļu ražošanu, ja nav latviešu burti, tad nevaru izmantot biznesam!

    Reklāma