Web Analytics
More
    Reklāma

    Garmin Instinct 2S Solar izturīgā sporta pulksteņa apskats

    Jaunākie raksti

    Garmin Instinct 2S Solar nebūs pirmā reize, kad apskatām kādu interesantāku un mazāk zināmu Garmin pulksteņa modeli. Iepriekš redzēju pirmās paaudzes Garmin Instinct Solar, kas iespiedies atmiņā ar to, ka Saules enerģija īsti nepalīdzēja pulksteņa akumulatora uzpildē.

    Garmin Instinct Solar apskats – Bolīvijas augstkalnes Tevi jau sauc!

    Reklāma

    Par Garmin Solar uzlādes iespēju jau nedaudz padiskutējām arī epix Gen 2 un fēnix 7 sakarā, kas arī ir viens no iemesliem, kāpēc palūdzām, lai mums atsūta Garmin Instinct 2 tieši Solar versijā. Kaut kā sanāca, ka atbrauca mazā izmēra Garmin Instinct 2S Solar…

    Garmin epix Gen 2 apskats – gluži kā fēnix 7, bet ar AMOLED ekrānu

    Garmin Instinct 2 sērija pieejama visai plašā versiju klāstā – ir Instinct 2 (45 mm) un Instinct 2S (40 mm) izmēri. Instinct 2S varēs uzlikt uz rokas ar apkārtmēru līdz aptuveni 20.5… 21 centimetram. Instinct 2 un Instinct 2S bez Saules enerģijas panelīša maksā ap 350 eiro, bet Instinct 2 Solar un Instinct 2S Solar ir par 100 eiro dārgāki. Instinct 2 sērijā ir arī vairākas interesantas krāsas, bet ne visām krāsām ir pieejama Solar versija.

    Izskats un uzbūve

    Instinct 2S Solar ir Instinct 2 mazais brālis, kas ar savu 40 mm korpusu uz vīrieša rokas nemaz tik sīciņš neizskatās, bet Instinct 2S diemžēl ir visai īsa rokas siksna, kas man lika pulksteni turēt uz pēdējo siksnas caurumiņu. Kad roka nedaudz piepampst, bija pat nekomfortabli. Kungi gan droši vien meklēs Instinct 2 sēriju (bez “S”), kamēr dāmām labāk varētu piestāvēt Instinct 2S izmēra pulkstenis.

    Mūsu apskatam saņemtais Instinct 2S Solar ir pelēcīgs (grafīta krāsa), gandrīz melns. Kā jau ierasts Instinct pulksteņos, tie veidoti no ar šķiedrām stiegrotu polimērkompozītu, kas šķiet kā ļoti kvalitatīva, stingra plastmasa. Pulksteņa ekrānu sargā Power Glass™, kas nāk komplektā ar Solar uzlādes iespēju. Ne-Solar versijās ir ķīmiski stiprināts stikls.

    Pulkstenim ir vienkrāsains (melnbalts) Saules gaismā salasāms transflektīvais memory-in-pixel (MIP) ekrāns ar izgaismojumu. Ekrānam ir jēdzīga 156 x 156 pikseļu izšķirtspēja, saskarnē viss izskatās pieņemami, bet nez kāpēc digitālo ciparnīcu dizaini ir visai kantaini un atpaliek no tā, ko spētu parādīt ekrāna pikseļi.

    Instinct 2S Solar siksniņa veidota no silikona, bet te ir jāsaka, ka šis 350… 450 eiro pulkstenis saņēmis nedaudz stīvāku un mazāk patīkamu siksniņu par, piemēram, Forerunner 245. Pavisam feinās siksniņas var meklēt tikai Garmin dārgākajos pulksteņos – epix un fēnix sērijās. Ekrāna augšējā, labajā stūrī ir arī neliels papildu ekrāns, kas rāda paziņojumu informāciju.

    Pulkstenim ir Garmin klasiskas piecas nedaudz no korpusa izvirzītas un patīkami spiežamas pogas. Instinct 2S Solar paziņojumi tiek nodrošināti ar skaņu, vibrāciju vai abām iespējām kopā.

    Programmatūra

    Instinct 2S Solar ir vienkāršota Garmin versija – te nevarēsi ielādēt gandrīz nekādu papildu saturu no Connect IQ (ir pāris ciparnīcas), pulksteni pārvaldi tikai ar Garmin Connect lietotni. Pulkstenim ir 32 MB atmiņa, tajā arī neko nav iespējams no ārpasaules ielādēt.

    Garmin Connect lietotnē Instinct 2S Solar uzvedas gluži kā citi Garmin pulksteņi – te ir dažādas sporta iespējas, treniņu plāni, paziņojumi no viedtālruņa, pulsa un Vo2 Max mērījumi, GPS, GLONASS un Galileo atbalsta ar Tracback funkciju, lai navigētu pa to pašu maršrutu atpakaļ uz savu sākuma punktu.

    Vēl arvien cīnos ar bezkontakta maksājumu Garmin Pay darbību – pāris nedēļu laikā man tā arī neizdevās pievienot nevienu no divām maksājumu kartēm, ko Garmin Pay teorētiski atbalsta. Parādījās uzraksts, ka banka netiek atbalstīta un ar to arī viss noslēdzās. Iespējams, kaut kas ir nelāgi ar manu lietotāja kontu…

    Vēl viena iebilde ir pret Instinct 2S Solar modinātāja funkciju – lietotnē nevar iestatīt modinātāja laikus, tas viss ir jāpaveic pašā pulkstenī, kas nu nemaz nav ērti.

    Sportošana

    Instinct 2S Solar ir ļoti plašs sportošanas režīmu atbalsts. Pat nebiju gaidījis, ka tas būs tik plašs. Instinct 2S Solar piedāvā izturības, kardio un kombinētā trenažiera treniņus, HIIT, kāpšanu pa kāpnēm, stāvu kāpšanu, airēšanu telpā un jogu.

    Skrējējiem ir skriešana, skriešana uz trenažiera, skriešana pa skrejceliņu telpā, skriešana takās. Tāpat te ir pārgājieni, kāpšana, kāpšana iekštelpās, bolderings, slēpošana, snovbords, distanču slēpošana, airēšana uz dēļa, airēšana, kajakings, makšķerēšana, medības, taktiskās nodarbības.

    Velosipēdu entuziastiem te ir riteņbraukšana, šosejas riteņbraukšana, kalnu riteņbraukšana, grants ceļu riteņbraukšana, velokross, ikdienas braucieni ar velosipēdu, velotūrisms, e-velosipēdu riteņbraukšana, kalnu e-velosipēdu riteņbraukšana, riteņbraukšana telpā.

    Nav piemirsts arī par peldētājiem – te ir peldēšana peldbaseinā, peldēšana atklātos ūdeņos. Nedaudz izdevās pamēģināt arī peldēšanu, kas man šķita nedaudz ierobežota savās iespējās. Peldēšanas telpās piedāvā tikai 25 m vai 50 m baseinu garumus, attiecīgi pie citiem baseina izmēriem šī iespēja jūk prātā.

    Akumulators

    Instinct 2S Solar ar vienu uzlādi viedpulksteņa režīmā ar visiem paziņojumiem, sirdsdarbības sensoru un citiem labumiem piedāvā aptuveni piecu dienu darbības laiku. Ar izslēgtiem paziņojumiem Instinct 2S Solar darbosies aptuveni 2 līdz 3 dienas ilgāk, bet pāriešana bezsaistes režīmā dod aptuveni 30 dienas ar vienu uzlādi.

    Tagad ir mirklis parunāt par Instinct 2S tieši Solar versiju – vai tā ko dod. Es vēl arvien atļaušos uzskatīt, ka pie mums pavasarī, rudenī un ziemā Solar nedod neko. Tad tiešām Instinct 2S Solar ir jātur ārā 6 stundas dienā spilgtā Saules gaismā dienvidu pusē, un tikai šādā scenārijā redzēju, ka pēc šīm 6 stundām Instinct 2S Solar akumulators bija dabūjis klāt 1%.

    Ražotāja pārstāvis norāda, ka Saules baterijas uzlādes funkcija paildzina esošās uzlādes darbības laiku un lādējās arī pie noteiktās Saules intensitātes. Pulksteņa Saules panelis uzlādē bateriju, bet tajā pašā laikā viedpulkstenis, esot darba režīmā un savienots ar viedtālruni, arī tērē enerģiju – attiecīgi reāli tas ir iespējams ka uzlādes procenti nepievienosies klāt, bet esošā baterijas uzlāde turēsies ilgāku laiku (piemēram baterija ir 50% un lietojot to spilgtā saulē visu dienu uzlāde paliks 50% vai kritīsies ļoti lēnām).

    Pārstāvis atzīts, ka, šajā gadalaikā Latvijā Saule nav pietiekami intensīva. Garmin rēķina, ka jābūt 50 000 luksiem, pēc tiem rēķināti augstāk minētie baterijas uzlādes līmenī noturēšanas laiki (3 stundas dienā lādētas ar 50 000 lx). Pulksteņa izvēlnē ir atrodama Saules intensitātes mērījumi, kā arī cik faktiski pulkstenis ir uzkrājis saules enerģijas (to pašu var atrast Connect aplikācijā un apskatīties cik dienas garumā pulkstenis sakrājis Saules enerģijas).

    Mana piebilde – 3 stundas vasarā atrasties spilgtā Saulē tikai tāpēc, lai noturētu akumulatora uzlādi līmenī… tas izklausās skarbi. Runā, ka Tuatnhamons arī mēģināja savu pulksteni šādi uzlādēt… ;)

     

    Vasarā, protams, staigājam ar īsroku krekliem un Saule spīd spožāk, bet vasarā uzturēties Saules gaismā tik ilgi noteikti nevajadzētu.

    Vai ir vērts piemaksāt 100 eiro par Solar versiju? Vēl arvien uzskatu, ka nē. Pieļauju, ka lielākā Garmin Solar iespējas problēma ir ekrāna laukums, ko nosedz Saules enerģijas panelītis. Šis laukums ir neliela svītriņa ap ekrānu, kamēr, piemēram, manam lētajam Casio visa ciparnīca ir Saules panelītis un Casio uzlādējas ļoti ātri. Tiesa, Casio nav Bluetooth un nav GPS.

    Nobeigumā

    Instinct 2S Solar būtu tā Instinct 2 sērijas versija, kas mani kā pircēju interesētu vismazāk. Es skatītos uz Instinct 2 (45 mm) izmēru un vismaz par savu naudu neizvēlētos Solar versiju.

    Gribētos sacīt, ka Instinct 2 sērijas iespēju klāsts varētu būt līdzīgs tam, ko saņem ar Garmin fēnix 5. Instinct 2 sērija piedāvā precīzu sensoru darbību un arī ne reizi nesaskāros ar programmatūras vai atjauninājumu problēmām. Šajā ziņā Instinct 2 sērija izskatās ļoti labi noslīpēta.

    Esmu visai liels melnbalto ekrānu fans, jo neredzu gandrīz nekādu ieguvumu no 64 krāsu it kā krāsainajiem ekrāniem. Melnbaltie ekrāni ir kontrastaināki un šķiet drusku universālāki, kad tieši runājam par pulksteņa nēsāšanu pie dažādiem apģērbiem.

    Ja patīk elektroniski, melnbalti ekrāni, drusku brutālāks dizains un sportošana, tad Instinct 2 sērija varētu būt perfekts risinājums. Ļoti patika!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kas
    08.03.2022 13:23

    Gribas jautāt – kam Tev sporta pulksteni, ja 3 h dienā būt ārā, saulē, gaismā, liekas tāds neprāts?

    Kas
    08.03.2022 13:30

    Atkal jau ļoti negribas piekrist autora domu gajienam, ka solar panelim jākalpo kā bezvadu uzlādei. Tā tas nav paredzēts. Tas dod tieši to, ka pulsktenis lēnāk izlādējas – lai tas pulksteņa režīmā strādā 16 nevis 12 dienas. Vaitad mēs dienās un aktivitāšu stundās parasti nesalīdzinam to cik vienam vai otram devaisam ir laba baterija? Paskaties reklāmas materiālus – ražotājs pats to nav pozicionējis kā lādētāja aizstājēju. Pielietojums nav tāds pats kā Tavam casio. Tā pat kā casio pulksteņa pielietojums nav tāds pats kā garminam.

    Uzjautā – vai ir vērts piemaksāt 100eur par to, ka pulkstenim baterijas darbības laiks ir par dažām dienām ilgāks? Daudzi, kam baterija ir ļoti svarīgs parametrs, teiks, ka jā

    Pet
    09.03.2022 19:41
    Reply to  Artis Ābols

    Autors, no kurienes info? Visur vismāz 21 diena, ar visiem savienojumiem, pulsiem un t.t.

    Edgars
    08.03.2022 18:41

    Kā kurš lieto, bet arī pilnībā nepiekristu. Nēsāju instinct solar, vasarā esmu pieredzējis, ka pat 5-10% uzlādējas esot saulē, protams, jāņem vērā, ka esmu atslēdzis automatisko Ox mērīšanu, kas reāli ēd bateriju un no viedtālruņa funkcijām man ir tikai paziņojumi par zvaniem. Lieki noder arī vnk paziņojumi par connection pazaudēšanu ar telefonu, lai saprastu, ka klausuli esmu kkur atstājis /aizmirsis, bet tas jau visiem garmin. Baterija bez pilnā viedtālruņa režīma(tas notifikacijas tāpat nav baudāmas uz tā ekrāna un nav ar īsti man aktuālas) un automātiskā Ox man velk 14-21 dienu, ja slinkoju un neieslēdzu GPS vai sporta programmas.

    Alex
    09.03.2022 10:13

    Par baterijas darbības laiku gan neesmu sapratīs no kurienes 5 dienas, jo ražotājam noradīta 21 diena mazajam izmēram viedpulksteņu režīmā ar visam notifikācijām, paymentiem, pulsiem un t.t., bez Solar. Un tas bez nekādiem battery saver modiem. Re kur no DC Rainmaker tabula. Pats paņemu Instinct 2 Solar Surf Edition (iepatikās krāsu opcija), iet jau nedēļu, rada vel 24 dienas. Vienu reizi ar GPS izskriets.

    Starp citu tikai Solar versijām ir Garmin Pay. Tāpēc ir lielāka loģika ņemt tieši Solar. Maksājumi iet perfekti ar Swedbank, ar pirmo piegājienu visu saliku un darbojas.

    Par Connect IQ aplikācijām runājot te gan ir jau liela izvelē, tu pieminēji tikai paris ciparnīcas pieejamas. Esmu atradis vairākus desmitus, bet izskatās ka ir vairāki simti vismaz (visādas laika ziņas, navigācijas lietotnes, papildus sporta dati, “for fun” un t.t.). Problēma ir tajā, ka tos ir grūti atrast jo īsti nav filtrs pec savas ierīces no datora. Bet lietojot Android aplikāciju man liekas radās tikai tie, kas ir ar izvelēto pulksteni savietojamie. Un vel izskatās kā priekš liela Instinct 2 ir vairāk lietotnes, nekā priekš 2S.

    Par modinātāju gan piekritu, stulbums.

    Instinct-2-Battery-Life_thumb.png
    Martins
    11.08.2022 10:39
    Reply to  Alex

    Ir cilvēki kam nesanāk. Pāris mēnešus lietoju Instinct 2 Solar Tactical. 13h GPS režīmā notērēja pusi bateriju. Saule visu laiku nebija. Manām prasībām pietiek

    ob1kenobi
    30.12.2022 10:28

    Nopirku Garmin Instinct 2 solar tāpēc, ka melnalts ekrāns un saule – man nepatīk lādēt pulksteni un es nemāku roku kustināt tā, lai krāsainie pamostos.

    Man uz vecumu redze kļuusi švaka, tāpēc vajag lielus ciparus, lai redzētu laiku. Noņēmos vairāk kā dienu, bet bez brilles neviena no gatavajām ciparnīcām nebija normāli redzama. Pagāja vēl diena kamēr atradu kā taisīt ciparnīcas.

    Vēl viena diena pie kompja un tagad es redzu laiku! :)) Jāatzīst, ka proga ciparnīcu ražošanai ir laba un strādā gandrīz bez gļukiem, kas mūsdienās ir retums.

    Pēdējos gadus piecus esmu pircis dažādus pulksteņus, palietojis nedēļu, pēc tam kādam atdevis. Vajadzētu reklamēt to Instinct 2 kā veco ļaužu pulksteni!

    Par bateriju – rāda 30 dienas (bez saites ar telefonu), domāju man ar to pietiks. Pieliku pie dienas gaismas spuldzes – lādē. Drīz pavasaris, būs saule.

    Reklāma