Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple jau šogad varētu atteikties no komandas “Hey Siri” par labu “Siri”

    Jaunākie raksti

    Pašā priekšvakarā pirms Apple izstrādātāju konferences WWDC23, ja šo laika periodu tā var dēvēt, parādījušās svaigas baumas, ka jau drīzumā uzņēmums atteiksies no balss asistenta izsaukšanas komandas “Hey Siri“, aizstājot to ar vienkārši “Siri”.

    Iespējams, ka šis būs viens no jaunumiem, kas tiks izziņots pirmdienas vakarā reizē ar iOS 17 jaunumiem. Jau pirms pāris mēnešiem bija ziņa, ka Apple tiešām strādā pie šādas izmaiņas, bet bija gaidīts, ka tas drīzāk varētu notikt nākamajā gadā, bet iespējams būs zināms jau pavisam drīz.

    Kaut arī šī liekas ļoti maza izmaiņa no lietotāju skatpunkta, taču no visas programmatūras uzbūves ir jāmaina un jātrenē visi algoritmi, kas spēs šo komandu atpazīt. Svarīgi ir tas, lai iPhone būtu spējīgs iedarbināt Siri noteiktajā mirklī. Tas būtu līdzīgi, kā tiek izsaukts Amazon balss asistents Alexa. Neredzu neko sliktu izmantot divu vārdu kombināciju, jo ar vienu varētu būt vairāk problēmu un pārpratumu.

    Tāpat Apple gatavojas Siri integrēt trešo pušu lietotnēs, kas līdz šim bijis liels ierobežojums, un nav veicinājis tā izplatību un izmantošanu. Kā zināms, tad Siri nav diez ko spējīgs balss asistents, salīdzinot ar konkurentiem. Jāatzīst, ka integrācija ar trešo pušu lietotnēm būtu ļoti patīkams jaunums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    06.06.2023 01:47

    Atbalstu! Šādi katru reizi tiks ietaupīts nedaudz elektroenerģijas (kopā – daudz), kuru varēs novirzīt citiem – daudz svarīgākiem – mērķiem

    Last edited 10 months ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    Reklāma