Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple vēlas aizstāt “Hey Siri” balss komandu ar vienkārši “Siri”

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Apple vēlas vienkāršot sava balss asistenta izsaukšanu, aizstājot frāzi “Hey Siri” ar vienu vārdu – “Siri”.

    Kā norāda Apple eksperts Marks Gurmans (Mark Gurman) uzņēmums pēdējos mēnešos ļoti cītīgi strādā pie tā, lai mainītu šo izsaukšanas frāzi, un tā oficiāli varētu tikt nomainīta nākamajā vai 2024. gadā. Tas it kā liekas sīkums, bet pāreja no diviem vārdiem uz vienu nozīmē to, ka Apple jātrenē mākslīgā intelekta algoritmi dažādās balsīs, akcentos un izrunās, lai frāze tiktu atpazīta.

    Izmantojot “Hey Siri” kombināciju ir lielāka varbūtība, ka tiks uztverts kāds no diviem vārdiem, lai palaistu balss asistentu, taču tagad tas būs jāizdara uzreiz pēc viena vārda. Šī izmaiņa Apple ļaus konkurēt ar Amazon asistentu Alexa, kuru jau kādu laiku var izsaukt ar vienu vārdu, kā arī būt priekšā Google, kas pagaidām izmanto kombinācijas “Ok Google” vai “Hey Google”.

    Šo varētu nodēvēt par tādu “redzamāko” izmaiņu, bet vēl Apple strādā pie tā, lai Siri varētu tikt vairāk izmantots trešo pušu lietotnēs un servisos, kā arī uzlabot viedā asistenta komandu atpazīšanu un izpildi. Jāatzīst, ka šeit es piekritīšu daudziem skeptiķiem, ka Siri ir ļoti vājš balss asistents, un Apple noteikti būtu jāstrādā pie tā darbības, nevis jākoncentrējas uz frāzes nomaiņu, kas šo situāciju neuzlabos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    09.11.2022 12:04

    kas amerikāņu specdienestiem atkal ieinteresējis Sīrijā?.. /s

    Ivis
    09.11.2022 14:12

    Man ir aizdomas, ka nākamajam aifonam būs revolucionārs apgreids, kas to atšķirs no iepriekšējiem modeļiem ..

    Anon
    09.11.2022 16:10
    Reply to  Ivis

    USB-C?

    SSs
    09.11.2022 18:27
    Reply to  Anon

    Izlasi taču rakstu !

    Reklāma