Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon parāda, ka balss asistents Alexa spēj atdarināt mirušu cilvēku balsis

    Jaunākie raksti

    Tieši ap Līgo un Jāņu dienām Latvijā Amazon rīkoja mākslīgā intelekta, robotizācijas un kosmosa zinātnes konferenci “re:MARS”, kuras ietvaros tika parādīts, ka Amazon Alexa spēj atdarināt mirušu cilvēku balsis.

    Šis bija viens no mākslīga intelekta piemēriem, kā tikai ar vienas minūtes gara balss fragmenta atskaņošanu, Alexa ir spējīga kopēt cita cilvēka balsi. Amazon dotajā piemērā mazs bērns jautā viedajam balss asistentam, lai tas nolasa pasaku tieši vecmāmiņas balsī, kura jau devusies viņsaulē. Protams, šis piemērs izsaucies diezgan dažādas emocijas, jo no vienas puses varam novērtēt iespējas, kuras sniedz tehnoloģijas, bet no otras puses tiek izaicinātas ētiskās normas.

    Reklāma

    Domāju, ka latviešiem šis jautājums varētu būt īpaši sensitīvs, bet arī interesants, zinot mūsu kultūru par mirušo godināšanu. Protams, Amazon mērķis šajā gadījumā ir parādīt balss atpazīšanas un mākslīgā intelekta iespējas, kas pēc tam ir spējīgs atskaņot kādu materiālu cita cilvēka balsī. Tāpat ir zināms, ka nozarē jau šobrīd tiek izmantoti līdzīgi risinājumi, kas ļauj mums dzirdēt noteiktu balsi kādā filmā, pat ja aktieris ir miris. Vai piemēram izmantot šo deepfake tehnoloģiju, kas ļauj veidot ļoti reālistiskas sejas.

    Amazon vēlas radīt tādu lietotāju pieredzi, kas ļauj saglabāt ilgu kontaktu ar savu aizgājušo tuvinieku. Jau šobrīd ir iespējams izveidot cilvēka digitālos veidolus, līdz ar to varam pieņemt, ka pēc laika šādi audiovizuālie risinājumi kļūs par normu, un par to nebūs jābrīnās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma