Web Analytics
More
    Reklāma

    Google asistents tagad var ieplānot dažas gudrās mājas darbības

    Jaunākie raksti

    Digitālais asistents ir labs risinājums, kā lietotājs vien ar balss komandu var kontrolēt savu gudro māju. Līdz šim gan tas palīdzējis situācijās, kas saistītas ar tūlītēju mājas aparatūras kontroli. Tikmēr Google asistents kļuvis vēl noderīgāks, jo tagad tam var pievienot iespēju ieplānot atsevišķas darbības.

    Google strādā pie tā, lai viedais asistents spētu vadīt un pielāgot viedās mājas aparatūru, pamatojoties uz grafiku. Pašreiz šādi iespējams ieplānot gaismas ieslēgšanu un izslēgšanu. Lietotājs var palūgt Google asistentam konkrētā brīdī ieslēgt viedo lampu vai arī palūgt veikt kādu darbību noteiktu laika periodu un ilgumu. Atliek tikai, piemēram, pateikt: “Hei, Google, ieslēdz apgaismojumu uz 5 minūtēm”. Tajā brīdī digitālais asistents ieslēgtu apgaismojumu un pēc noteiktā laika to izslēgtu. Darbības var ieplānot ne tikai šodienai, bet arī kādai citai dienai nedēļas ietvaros: “Hei, Google, ieslēdz manu kafijas automātu rīt plkst. 8:00”.

    Reklāma

    Jāuzsver, ka darbību ieplānošana attieksies uz gudrās mājas ierīcēm, piemēram, viedo rozeti, viedo kafijas automātu un citām ierīcēm. Vienlaikus tas nebūs aktuāli, piemēram,  mūzikas atskaņošanai. Savukārt, ja plāni mainās, ieplānotās darbības iespējams atcelt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    24.11.2020 09:07

    Diezgan jancīgi skatīties, kā latviešu cilvēki lauzītā angļu mēlē sarunājas ar google asistentu, lai ieslēgtu gaismu, vai atskaņotu kādu dziesmu no spotify.
    Pozitīvi, ka pat cilvēki gados apgūst tehnoloģijas un mēdz priecāties par labumiem, ko atnes tehnoloģijas.
    Vienu gan nesaprotu, asistents latviešu valodu nesaprot, bet telefonā google prot noklausīties apkārtējās sarunas latviešu valodā un prot piedāvāt mērķētu reklāmu. Būtu forši, ja arī komandas google asistents spētu pieņemt latviešu valodā!

    1034
    24.11.2020 10:08
    Reply to  Skābene

    Tas ir speciāli, lai jauktu pēdas) Patiesībā gugle perfekti izkodusi latv. val. un tagad tikai laiž muļķi hihi

    25.11.2020 16:03
    Reply to  Skābene

    Šodienas prieks piejūdzu tējkannu pie assistenta. Taču jā bērni iesmej, kā es ar savu angļu akcentu staigāju pa māju un ar iekārtām sarunājos. Ja gribās iemēģināt assistentu darbībā nedārgi, tad tagad uz Black Friday labas atlaides Google nest produktiem tink.de lapā. Pa tiešo neved uz LV, tāpēc izmantoju perc.eu servisu.

    Reklāma