Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon no darba varētu atbrīvot arī Alexa balss asistentu

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā to vien dzirdam, ka Twitter, Meta un Amazon atlaiž darbiniekus. Par Amazon ziņas ir gana skarbas, tiks atlaisti vairāk nekā 10 000 darbinieku, turklāt liela daļa no tiem strādā pie Amazon Alexa digitālā balss asistenta.

    Amazon Alexa balss asistents jau kādu laiku vismaz no Amazon vadības puses tiek vērtēts zemu. Pats Džefs Bezoss esot zaudējis ticību Amazon Alexa ap 2020. gadu.

    Reklāma

    Amazon Alexa tā arī nekad nav spējis uzrādīt nekādu peļņu. Tieši pretēji – Amazon Alexa šī gada pirmajā ceturksnī varētu būt radījusi 3 miljardu dolāru zaudējumus. Amazon Alexa atbalstošie Amazon dzelži (viedās tumbiņas u.tml.) šogad būs sagādājušas 10 miljardu dolāru zaudējumus Amazon.

    Amazon nostāja par šādu servisus atbalstošu dzelžu pārdošanu bijusi ar mērķi pelnīt no ierīču lietošanas, nevis no pašu ierīču pārdošanas. Diemžēl ar Amazon Alexa asistentu tas nav panākts. Cilvēki liek balss asistentam atskaņot mūziku un nolasīt laika prognozi, bet Amazon Alexa nekādi nesekmējot iepirkšanos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    23.11.2022 15:05

    Tad drīz Alexa arī nahrenizēs :P

    Čiekurs
    23.11.2022 15:50

    Šajos dullajos laikos pat datorus un botus atlaiž no darba. Kas būs tālāk, ražošanas apjomu dēļ, rūpnīcas paziņos par robotu atlaišanu? Sasodīs, kur skatās arodbiedrība?!

    Reklāma