Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunais iPhone 15 Pro dominē veiktspējas testos

    Jaunākie raksti

    Pavisam neilgi pēc jauno iPhone 15 modeļu izziņošanas, parādījusies informācija par pirmajiem A17 Pro mobilā procesora jaudas testiem servisā Geekbench. Kā jau gaidīts, tas dominē viedtālruņu procesoru kategorijā.

    Kā norāda pieejamā informācija, tad iPhone 15 Pro modelim veiktie testi atklāj to, ka A17 Pro ir aprīkots ar 3.78GHz procesoru. Tikmēr iepriekšējās paaudzes A16 Bionic saņēma 3.42GHz procesoru. Tas ļāvis jaunajiem iPhone sasniegt 2908 punktus, testējot viena kodola ātrumu, kā arī 7239 punktus testējos visus kodolus. Salīdzinājumam iPhone 14 Pro modelim šie rezultāti bija 2642 un 6739.

    Tā, protams, nav liela atšķirība, bet atbilst Apple apgalvotajam, ka CPU jauda palielinājusies par 10%, bet GPU par aptuveni 20%. Jūtams, ka šogad uzņēmums izvēlējies strādāt pie efektivitātes, jo A17 Pro procesori ir būvēti 3nm tehnoloģijā. Apskatot Samsung Galaxy S23 Ultra rezultātus, attiecīgi tie ir 2025 punkti vieda kodola jaudai un 5333 visiem kodoliem. Pixel 7 Pro rezultātus nav pat vērts pieminēt.

    Jaunais iPhone 15 Pro procesors ir aprīkots ar 8GB operatīvo atmiņu, kas ir 2GB pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes iPhone 14 Pro modeli. Izskatās, ka visi jaunie iPhone 15 modeļi būs jaudīgāki nekā Samsung flagmaņi. Protams, ikdienas lietošanā tas uzreiz nenozīmē lēnāku darbību, bet drīzāk to, ka Apple piedāvā ļoti lielu un kādā mērā nevajadzīgo jaudu šādā mazā ierīcē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    26 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dainis
    16.09.2023 18:08

    Samsungisti, tāpat kā plakanzemieši, teiks ka tā nav taisnība, jo samsungam tak RAM un procesora cipari lielāki,jo serdei tak gadu no gada ta viss identisks, nekas nav jauns, bet samsung taču katru gadu veic inovācijas un ir pavisam cits telefons. (Visu zīmolu cienītājs) 😊

    Skābene
    16.09.2023 20:43
    Reply to  Dainis

    Mani interesē tikai dxomark foto un video testi. Viss pārējaisbir pupu mizas.

    Mārcis
    17.09.2023 11:17

    Skaitļu testos vienmēr Iphone bijis priekšā.
    Bet realitātē citreiz mēdz zaudēt.

    A vs A
    17.09.2023 12:31
    Reply to  Mārcis

    Nu īsti jau tomēr nē, vel jāņem vērā ke šeit pretī stājas 2x ramīgāki androīd viedtālruņi.
    Procesorus appls prot ražot, tas ir fakts. Tie ir ne tikai ātrāki, bet arī energoefektīvāki un vēsāki. Tas pats ar portatīvajiem datoriem, pēc apple “m” sērijas proču pirmizrādes beidzot vismaz guļošais intelis sāk iespringt.
    Bet vispār maz komentāru, kur visi heiteri pazuduši?

    grh
    17.09.2023 13:25
    Reply to  A vs A

    Es teiktu, ka heiteru paaudze pieaug mentāli un šīs apple vs intel un citas cīņas ir apnikušas. Katrs pērk to, kas viņam patīk un ir pilnīgi vienalga par to ko otrs lieto. Jaunā heiteru paaudze dzīvo nevis kursorā un twitterī, bet tiktokā. Es jau arī pabrīnījos pa citiem Apple prezentācijas rakstiem, ka tāds paliels klusums ir iestājies. Cīņas kļūst arvien retākas.

    A vs A
    17.09.2023 13:47
    Reply to  grh

    Tas tiesa, bet nedaudz jau vel ir palicis, tepat kursorā pietiekoši daudz vel visādu kuri ne ir lietojuši ne lietos to apple, viņiem viss no apple ir pārmaksāts utt., vienkāršojot – vatespauri.

    Mārcis
    19.09.2023 11:25
    Reply to  A vs A

    Energoefektīvāki?Mazāk karst?Jā,stāvot mājas plauktā-varbūt.Lietojot ikdienā pie vada stāv un citreiz uzkarst tā,ka olas var cept.
    Bet pa lielam,cik a17pro chipu izmantos 100%?

    A vs A
    19.09.2023 13:12
    Reply to  Mārcis

    Un kāds sakars tam procesoram ar to ka viņš pieslēgts pie vada?
    Jā procesori karst mazāk nekā smapdragoni un tas pats ar macbook “m” sērijas procesoriem, un arī tie ir energoefektīvāki, tas arī fakts. Tak paskaties kaut elementārus testus.
    Runājot par jaudām utt., tad jautājums Tev cik daudz no 16gb, vai 24gb rama izmanto tas androids, tas Tev nešķiet kosmoss?
    Manis pēc var būt kaut a100proMaxUltra, ja tas procesors ir ātrāks un beigu beigās viedtālrunim akulumātors spēj “turēt” tik pat cik lēnāks bračka, tad kāda tam nozīme?

    Mārcis
    20.09.2023 18:57
    Reply to  A vs A

    Var redzēt, ka esi Apple fanāts.
    Esmu lietojis dažādu ražotāju telefonus un ir ko salīdzināt.

    A vs A
    21.09.2023 19:31
    Reply to  Mārcis

    Tev pašam nešķiet smieklīgi tas ko uzrakstiji?
    Tik pat labi varu pateikt, ka esi android fanāts un to var redzēt.
    Es arī esmu lietojis dažādus telefonus, ieslēdz savas mazuļa smadzenes un paskaties kaut vai apskatus, jebkuru! Tur arī būs skaidrs kāda temperatūra un cik tas procesoriņš patērē, nesaprotu ko tu šeit centies pierādīt? Pats snapdragon to saprot, bet tu nē, tu ieciklējies pie savas iedomu pasaulītes…

    Mārcis
    22.09.2023 20:17
    Reply to  A vs A

    Aizej stūrī paraudi.

    A vs A
    22.09.2023 20:50
    Reply to  Mārcis

    Kas ir aprāvies sīkpirdi? 🤣

    Mārcis
    23.09.2023 10:57
    Reply to  A vs A

    Man ar puišeļiem nav ko runāt.Aiz AvsA slēpjas kāds maz neapmierināts vīriņs.

    Last edited 7 months ago by Mārcis
    A vs A
    23.09.2023 20:30
    Reply to  Mārcis

    Bet tomēr runā.🤣

    Ja jau reiz spēj atbildi uzrakstīt, tad varbūt paskaties uz tiem tehniskajiem datiem, lai nav sevi nepārtraukti jāpazemo.😬

    jhj
    24.09.2023 01:40
    Reply to  Mārcis

    Argumentēts, tipisks androīdista koments, kad ragi aplauzti.

    jhj
    24.09.2023 01:38
    Reply to  Mārcis

    ko dzen, es editēju 8k un ne reizi neesmu dzirdējis ventilatoru. Pie vada varbūt stundu divās dienās. Tu silicon macu redzējis neesi.

    Gints
    18.09.2023 08:53

    Tā kā strādāju uz MacBook Pro, lietoju iPad utt, apveru “pāriet” uz iPhone, ērtībai tā teikt. Šobrīd lietoju s23 Ultra, būtībā esmu uz Android jau gadiem. Ir daži konkrēti jautājumi.
    1. Vai es varēšu turpināt lietot divus numurus pie dažādiem operatoriem? (Vai e-sim to atļauj?)
    2. Par bateriju cerības neloloju, bet vai tā iztur dienu intensīvā režīmā? (Wifi, bt ieslēgti vienmēr)
    3. Atsevišķi interesē krēslas/tumsas foto- vai iPhone “spēj” to pašu ko S23?
    Paldies!

    Kursors.lv
    18.09.2023 09:12
    Reply to  Gints

    Būs jānopērk iPhone, lai visus šos trīs punktus var pārbaudīt praksē :)

    A vs A
    18.09.2023 09:54
    Reply to  Gints

    1. Ui nezinu vai var divus dažādus operātorus, droši vien ka var, jāprasa operātoriem.
    2. Atkarīgs ar ko salīdzina, bet baterijas noturības ziņā iphons galīgi nav slaikts, ja salīdzina ar s23 tad pat labāk turēs.
    3. Jā iphone spēj to pašu, ja ne labāk, jāskatās gan jaunā iphona testi, bet sliktāk nebūs.

    4. Ja Tu jau lieto apple tehniku, tad liels pluss būs iphons, par cik viss tiks forši sinhronizēta utt., tas vien jau būs kā diena pret nakti, jo šobrīd neviens cits šādas iespējas nemaz nepiedāvā.

    trx450
    18.09.2023 16:10
    Reply to  Gints

    Var esim krāmēt virsū kaut vai 8. Bet vienlaicīgi varēsi izmantot tikai divas.
    Neizvilks. Vajag powerbanku.

    Usinss
    19.09.2023 10:57
    Reply to  Gints

    Es nesaprotu, kāpēc vēl nav iPhone? Taču tik labi viss mijiedarbojas. Foto kvalitāte ir ok, bet atkal- gaumes jautājums. iTelefoniem nav labākā kamera, ja zini, ko dari. itelefoniem ir labakā kamera, ja vienkāŗi “point and shoot”

    A vs A
    19.09.2023 13:19
    Reply to  Usinss

    Nū mūsdienās nevienam nav LABĀKĀ kamera, svarīgi lai ir vismaz labāko kameru topā.
    Testos jau arī iznākumi dažādi, viens labāk bildē tumsā, otrs labāk filmē tumsā, vienam labāk “dynamik range” vienam labāka stabilizācija, vienam ir 8k otram ir proRes, vienam ir itkā labāks slow motion video labas gaismas apstākļos, bet tomēr sūdīgāks slow motion sliktas gaismas apstākļos. Vienam rooling shutter izteiktāks nekā otram, vienam “blūrēts” video ir labākas kvalitātes nekā otram kuram atkal ar foto ir precīzāks “blurs”. Tad viena kamera skiet ir perfekta, beigās izrādās, ka stiprā saulē kaut kas dažkārt noet greizi ar krāsām, viens fokusē perfekti gaisā dienas laikā, bet fokusē nedaudz sliktāk sliktas gaismas apstākļos utt., Top flagmaņiem visiem tās kameras ir pietiekoši labas, šaubos vai kāds tur baigo maksimu spiedīs laukā, jo kāda jēga, tad tik un tā jāskatās uz ko citu nevis viedtālruni.

    grh
    20.09.2023 19:09
    Reply to  Usinss

    itelefonam lielākā sāpe ir smagā pēcapstrāde no kuras nevari atteikties. Nofočē kādreiz skaistu saulrietu ar košām un kontrastējošām krāsām. iOS pēc bildes uzņemšanas tai bildei pārlaidīs pāri hdr bez jebkādas izpratnes vai to vispār vajag. Beigu beigās tev nebūs super oranžas un spilgtas debesis + tumši melnas ēnas, bet gan jūtami blāvāka/gaišāka oranžā debesu krāsa un izgaismotas ēnu vietas. A tev gribējās nofočēt ēnu spēles. Aifons pasaka – nē, tev negribas neko tādu.
    Nofočē tikai saulrietu jūrmalā, kur nav nekādu citu elementu. Arī tur aifons padomās – ei nu zini – baigi neiet kopā debesu daļa ar ūdens daļu. Davaičik salauzīsim bildi un sakārtosim gaismu leveļus tā, lai viss ir vienāds un garlaicīgs.
    Kamēr nav kontrastu spēles – iphone kamera der. Tiklīdz sākas situācijas, kur viņš kā sadzēries regulē bildi tā, ka tā neatbilst reālajai situācijai – paldies, bet nevēlos.

    Biteme
    20.09.2023 19:47
    Reply to  grh

    Nevar būt…lētam redmi kamerai var atslēgt HDR. Un nolokot ekspozīciju fokusa punktā (tavā piemērā – fokuss uz debesīm vai pelēku apgabalu, pēc tam pārkadrējam un fočējam). Auto režīmā var konkrētai bildei pielietot ekspozīcijas korekciju intuitīvā veidā, pat nesaprotot ka to sauc par expokorekciju.

    Ja aifounam to nevar, tad tas tiešām ir tautas aparāts….bet domāju, ka var gan, varbūt tas tik paslēpts tālāk lai cilvēki nesaspaida un nenes atpakaļ uz veikalu nodot atpakaļ, sak, slikti fočē)

    A vs A
    21.09.2023 19:34
    Reply to  grh

    Tu vispār lieto iphon, vai esi kārtējais “viena tante teica”? To hdr var atslēgt!
    No kurienes jūs nepatieso ziņu izplatītāji izkrītiet?
    Un vispār nevarēji būt kaut tik gudrs un pats par to aizdomāties? 🤣

    Reklāma