Web Analytics
More
    Reklāma

    Taivānā notikusī zemestrīce ietekmējusi arī Apple procesoru ražošanu

    Jaunākie raksti

    Trešdienas agrā rītā Taivānu satricināja 7.4 magnitūdas stipra zemestrīce, kas ietekmējusi Apple procesoru ražotāju TSMC.

    Zemestrīce ir ietekmējusi daļu no svarīgākajam TSMC ražotnēm. Piemēram, vienai no ražotnēm radušies strukturāli bojājumi, salauztas sijas un kolonnas, kā rezultātā pilnībā apturēta ražošana. EUV iekārtas, kas ir būtiskas, lai saražotu mikroshēmas, kuru izmērs ir mazāks par 7nm, ir apstājušās. Tāpat arī pētniecības un izstrādes laboratorijas ir pakļautas ievērojamiem bojājumiem, piemēram, saplaisājušas sienas.

    Reklāma


    Tas nozīmē, ka tikusi ietekmēta A17 Pro procesoru ražošana, kas darbina iPhone 15 Pro viedtālruņu modeļus. Tāpat esošie bojājumi, visticamāk, ir jau ietekmējuši daļu saražotās produkcijas, kurai jāatrodas vakuumā. TSMC jau ir iedarbinājis atveseļošanās plānu, kā nepieciešams rīkoties, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztos pie pilna apmēra ražošanas.

    Uzņēmumam jau ir vēsturiska pieredze no 1999. gada zemestrīces, kura kalpoja par piemēru un pieredzi, lai uzlabotu savus procesus pēc šādām dabas katastrofām. Tikmēr Apple un Tims Kuks ir zināmi kā loģistikas karaļi, un noteikti ir dažādi piegādes kanāli, kas tik dramatiski neietekmēs Apple produktu pieejamību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Trx450
    04.04.2024 23:47

    70% vecākā aprikojuma ražotnes turpina ražot. Vairāk kā 80% modernā aprīkojuma ražotnes turpina ražot.

    Reklāma