Web Analytics
More
    Reklāma

    Arm veicis stratēģisku ieguldījumi Raspberry Pi projektā

    Jaunākie raksti

    Arm jau 15 gadus veiksmīgi sadarbojas ar Raspberry Pi mazo datoriņu tapšanā, bet nu paziņots par investīcijām Raspberry Pi. Arm kļūs par Raspberry Pi mazākuma akcionāru.

    Raspberry Pi pārdošana pandēmijas un pēcpandēmijas laikā kļuvusi mazāk draudzīga pircējiem, jo vairāk nekā 50% no pārdošanas veido lielu uzņēmumu pasūtījumi. Raspberry Pi ļauj pamatīgi ietaupīt naudu, jo uz vienas sistēmaplates ir uzreiz gatavs dators nelieliem un ne tik nelieliem uzdevumiem.

    Reklāma

    Iepriekš Intel pārstāvji izteikušies, ka tiem nav bail no Snapdragon procesoriem klēpjdatoros, bet Arm procesoru dizains kļūst arvien populārāks. Ja Microsoft spēs nodrošināt jēdzīgu Windows atbalstu Arm datoriem, Intel varētu būt pamatīgās sprukās ar saviem karstajiem procesoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Švamme
    06.11.2023 10:49

    Cik a”/aprotu, tad vispār driz visi būsim “plānie lietotāji”.
    Cik saprotu tad pirms pandēmijas tad lielākā daļa valsts iestāžu vairs nepirka datorus, tikai mazas kastītes ar monitoriem, lai pieslēgtos lielajiem serveriem.
    Pandēmijas laikā sāka pirkt portatīvos, lai var stradat no majam.
    Bet izskatas ka viss atgriežas atpakaļ un atkal visi būs plānie lietotāji.
    Dator ražotāji šokā par to.

    Biteme
    06.11.2023 12:09
    Reply to  Švamme

    maza kastīte neko neizsaka – tajā var būt jaudīgs cpu, daudz ram un ietilpīgs disks (ssd, ja kāds nesaprata) un tas ir …jā, dators.

    no otras puses, ja darbināt pieņemsim, 50 vai 100 VMus centralizēti ar paplāno lietotāju otrā galā izmaksā lētāk (ieskaitot uzturēšanu un administrēšanu), nekā tikpat brangus laptopus, kuriem tāpat klāt jāpērk monitors, pele, klaviere, dokstacija īpaši prasīgajiem – kas ik pa laikam ir jāmaina, jāremontē, jānomaina – tad kāpēc ne serveri + plānie klienti. Atceramies, ka laptopu armijai tāpat vajag pretī serverus ar datubāzi tādā vai citā veidā, tā ka šis variants arī nav “tikai laptopi”.

    Parasts latvietis
    06.11.2023 10:51

    Ja nesen PI one varēja nopirkt par 15€, tad tagat tas maksā jau reizes 6 dargāk , un augšējă gala modeļiem pāri otram simtam. Tas viss pateicoties tam ,ka tos izmanto kaujas dronu vadībai.

    Biteme
    06.11.2023 12:02

    Tirgus ekonomika. Gan jau būs līdzīgi kā ar videokartēm – vai nu zudīs aktualitāte vai atradīs labāku alternatīvu.

    Krotow
    06.11.2023 16:22

    Kaujas dronu vadībai Pi pa tiešo nelieto. Tiem droniem, ko lādē iekšā krievu tankos, “smadzenes” būvētas uz STM32 bāzes, kas, salīdzinot ar Pi, ir vispār nekāds nīkulis.

    Parasts latvietis
    06.11.2023 16:53
    Reply to  Krotow

    STM ir mikrokontrolieris, atšķirīiba no ARM-ar visu no tā izrietošām sekām . Nesalīidznāmas lietas, ja kas . Varēitu venā katlā likt atmel un stm .

    Oskars
    08.11.2023 09:22

    Vispaar jau Microsoft nakamo gad beidzas “ipasais” ligums ar Qualcom par CPU izveidi tiesi Microsoft Surface datoriem. Taa ka Nvidia, Mediatek u.c. jau strada pie CPU ko piedavat Windows ARM datoriem.

    Reklāma