Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Watch patents parāda, kā viedpulkstenis varētu glābt slīkstošus cilvēkus

    Jaunākie raksti

    Apple pēta iespēju, kā ar savu viedpulksteni Apple Watch palīdzēt atpazīt cilvēka slīkšanu un ziņot tuvumā esošajiem iPhone viedtālruņiem, lai to novērstu.

    Arī ASV, tāpat kā Latvijā, aktuāla problēma ir cilvēku noslīkšana, tāpēc uzņēmums meklē risinājumu, kas ļautu izmantot Apple Watch kā ziņošanas ierīci. Apple iesniegtais patents norāda uz iespēju, kurā jau ar esošajiem viedpulksteņa sensoriem tiek atpazīts, ka cilvēks slīkst, un tālāk tiek apziņotas tuvumā esošās ierīces.

    Reklāma


    Risinājuma pamatā varētu tikt izmantota pulsa mērīšana un skābekļa daudzuma asinīs samazināšanās. Šie sensori jau šobrīd ir pieejami Apple Watch viedpulksteņos. Tomēr lielākais izaicinājums būtu atpazīt, kad lietotājs vienkārši izklaidējas ūdenī, bet kad notiek reāla slīkšana. To varētu izdarīt ar kustību intensitātes noteikšanu.

    Gala lietotāji noteikti būtu bērni, kas atpūšas ūdenī, kās arī šis risinājums varētu palīdzēt peldētājiem noteikt kādas veselības vai sirdsdarbības problēmas. Apple Watch šādā situācija ir paredzēts lietot dažāda veida baseinos. Protams, šis ir tikai patents, bet norāda uz uzņēmuma ideju, kā noderīgi izmantot valkājamās viedierīces.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    03.04.2024 08:19

    Gala lietotāji bērni? Nopietni, še tev bērniņ pulkstenis, – peldi droši, bez vecāku pieskatīšanas!? :)

    Biteme
    03.04.2024 10:44
    Reply to  Skābene

    Gadās ka slīkst labi peldētāji. Kad tiek pie sajūtas ka neesi nekāds ņerga, bet vari peldēt ilgi un ne tikai baseinā, tad gadās ka pārvērtē savas spējas.

    Gundars
    03.04.2024 10:23

    Viedpulkstenis neko neglābs, tas nav glābšanas rinķis, kurš reāli palīdz noturēties virs ūdens. Viedpulkstenis pados signālu.

    Youtuberis
    03.04.2024 10:37

    Paliec telefonu zem udens un skaties kā Tev signals bluetooth vai wifi vai 4g pazūd :)

    neko nenosūtīs ja jau būs pagrimis.

    EAe
    04.04.2024 15:07

    Tiešām interesanti kā viņi to realizē, iespējams ja blakus esošs telefons kurš nemaina lokaciju un ir tīklā, sāk zaudēt saikni ar peldošo kurš zem ūdens jo tur signāls ierobežots, bet tad jautājums par niršanu kā ņurkošanu un otrs, kāda ir aizkave un trešais, vēl tas noslīkušais jāatrod ja tā nav vanna un vēl jāmāk izvilkt un tam ir maz laika.

    Reklāma