Web Analytics
More
    Reklāma

    Bespoke AI — Samsung iepazīstina ar jauno sadzīves tehnikas konceptu

    Jaunākie raksti

    Samsung prezentēja savu jaunāko sadzīves ierīču klāstu un Bespoke AI konceptu, iepazīstinot ar savu redzējumu par to, kā savienojamība starp ierīcēm var uzlabot vispārējo pieredzi mājās un kā mākslīgais intelekts (AI) papildina iekārtu sniegumu. Pateicoties iebūvētajam Wi-Fi, iekšējām kamerām, AI mikroshēmām un saderībai ar SmartThings lietotni, Samsung jaunākās Bespoke AI ierīces ir aprīkotas ar uzlabotām funkcijām un savienojamību, kas liek pamatu patiesi viedam mājoklim.

    Mākslīgais intelekts paplašina Samsung sadzīves ierīču funkciju spektru

    Samsung kopumā prezentēja 14 jaunus produktus, tostarp: ledusskapi Bespoke French Door ar AI Family Hub™+, hibrīda ledusskapi, Bespoke Infinite Induction Line, Bespoke AI Laundry Combo™, Bespoke Jet Bot Combo™ AI, Bespoke Jet AI™, Bespoke Cube Air Infinite Line un citus.

    Reklāma

    Ierīces, kurās iebūvēts LCD ekrāns un kamera

    Ledusskapis 4-Door French Door ar AI Family Hub™ ir galvenais vadības centrs visam, kas mājsaimniecībā saistīts ar pārtikas produktiem, un ir savienots ar citām ierīcēm mājās. AI Family Hub™+ ir pieejams lielā LCD ekrānā ledusskapja priekšējā labajā panelī un tā ir atslēga intuitīvai mākslīgā intelekta pieredzei, kurā lietotāji var apskatīt ieteiktās receptes, kā arī atskaņot mūziku un videoklipus izklaidei virtuvē. Ledusskapis 4-Door French Door ar AI Family Hub™ ir aprīkots ar AI Vision Inside tehnoloģiju, kas izmanto iekšējo kameru, lai atpazītu līdz pat 33 dažādiem pārtikas produktiem, kas tajā atrodas. Atpazītie pārtikas produkti tiek uzskaitīti un pārvaldīti Family Hub™ ekrānā un tos var pārbaudīt arī SmartThings lietotnē.

    Bespoke Slide-in Range ar AI Hub™ ir daudzfunkcionāla indukcijas cepeškrāsns ar iebūvētu kameru, kas ļauj lietotājiem ieskatīties cepeškrāsnī attālināti, piemēram, televizorā vai, izmantojot SmartThings lietotni, arī viedtālrunī. Izmantojot pieejamās funkcijas, lietotāji var pat iegūt īsu paātrinātu videoklipu no gatavošanas procesa spilgtākajiem mirkļiem, ar kuriem pēc tam dalīties sociālajos medijos.

    Putekļusūcējs robots, kas ne tikai tīra, bet arī mazgā grīdu

    Vēl viens nozīmīgs produkts ir Bespoke Jet Bot Combo™ AI putekļu sūcējs robots ar mazgāšanas iespēju un tādām AI uzlabotām iespējām kā inteliģentā AI atpazīšanas funkcija un Clean Station Steam+, kas nodrošina labākus tīrīšanas rezultātus ar mazāku piepūli. Inteliģentā AI atpazīšanas funkcija darbojas dažādos veidos. AI objektu atpazīšanas funkcija izmanto AI dziļā neironu tīkla (DNN) modeli un kameru, lai atpazītu dažādus objektus, tostarp cilvēkus, mājdzīvniekus un grūti pamanāmus priekšmetus, piemēram, smalkus tālruņa kabeļus, paklājus vai kājslauķus. AI grīdas noteikšanas funkcija nosaka, kāda veida grīdu paredzēts tīrīt, un, ja tiek atpazīti paklāji, putekļu sūcējs robots izlemj, vai doties pēc birstes vai to atstāt savā stacijā, lai ar savu mitro birsti nesabojātu paklāju.

    Ledusskapis, kas ļaus samazināt elektrības patēriņu par 10-40%

    Enerģijas taupīšana ir ļoti svarīgs kritērijs, un Eiropas tirgū būs pieejams jauns energoefektīvs īpaši plats ledusskapis ar saldētavu un veļas mazgājamo mašīnu klāsts. Īpaši plats ledusskapis ar saldētavu ir pirmais šāda veida ledusskapis Eiropas tirgū, kas ieguvis “A” kategoriju saskaņā ar Eiropas enerģijas standartiem, pateicoties Samsung unikālajiem risinājumiem, kas, salīdzinot ar parasto modeli, ļauj samazināt enerģijas patēriņu par 56%. Jaunajā veļas mazgājamo mašīnu klāstā ir dažādi modeļi, tostarp A-10%, A-20% un pat A-40% īpaši energoefektīvs modelis. A-40% īpaši energoefektīvais modelis ir aprīkots ar Bubble Shot tehnoloģiju, kas taupa enerģiju, sūknējot ūdeni cilindra iekšpusē un izsmidzinot to uz drēbēm.

    Divi vienā – veļas mazgājamā mašīna un žāvētājs

    Bespoke AI Laundry Combo™ ir veļas mazgājamā mašīna un žāvētājs, kas nodrošina divu atsevišķu ierīču priekšrocības, vienlaikus ļaujot ietaupīt vietu. Tā ir aprīkota ar dažādām mākslīgā intelekta funkcijām, piemēram, atceras lietotāju periodiskās un sezonālās vajadzības un iesaka optimālo mazgāšanas ciklu. Pateicoties AI OptiWash & Dry™ tehnoloģijai, Bespoke AI Laundry Combo™ inteliģenti pielāgo veļas mazgāšanas un žāvēšanas veiktspēju katrai veļai un nosaka veļas svaru, lai dozētu atbilstošu ūdens un mazgāšanas līdzekļa daudzumu. Tā arī nosaka auduma veidu un uzrauga netīrumu līmeni mazgāšanas cikla laikā, vajadzības gadījumā pievienojot vairāk mazgāšanas līdzekļa un mainot mazgāšanas laiku. Pēc tam tā pielāgo žāvēšanas procesu, lai pielāgotos veļas svaram un auduma veidam. Pēc mazgāšanas cikla pabeigšanas lietotāji var noteikt, cik daudz enerģijas un ūdens tika patērēts, izmantojot lietotnē SmartThings sniegto pārskatu.

    Balss asistents, kas izpildīs arī sarežģītus uzdevumus

    Turklāt Samsung ir pirmais uzņēmums nozarē, kas sadzīves ierīcēs ieviesis ģeneratīvo mākslīgo intelektu. Īpaši svarīga nozīme šajā procesā būs Samsung balss asistentam Bixby. Ģeneratīvais mākslīgais intelekts ļaus Bixby spert vēl vienu soli uz priekšu, salīdzinot ar pašreizējām spējām vienā reizē izpildīt vienu rīkojumu, tam ļaujot saprast sarežģītus teikumus un iesaistīties dabiskās sarunās. Lietotāji varēs paļauties arī uz to, ka Bixby sniegs risinājumus, vienkārši dzirdot frāzi “viesistabā jūtams mitrums” un jautājot “ko man iesākt ar vakar nopirktajiem kartupeļiem?”. Bixby interpretēs šos daudzslāņainos uzdevumus un dabiski atbildēs uz lietotāju jautājumiem.

    Knox Matrix drošības platforma

    Lai sniegtu pārliecību lietotājiem, kas ieiet tehnoloģiju progresa virzītajā hipersavienotu sadzīves ierīču laikmetā, ierīcēs iestrādāta Knox Matrix drošības platforma, kas aizsargā visus lietotāja datus, kuri atrodas savienotajās ierīcēs. Patiesībā ledusskapis 4-Door French Door ar AI Family Hub™ kļuva par pirmo produktu nozarē, kura IoT drošības spējas pasaulē vadošais pasaules drošības zinātnes uzņēmums UL Solutions, kas katru gadu izvērtē simtiem mārketinga apgalvojumu, ir apstiprinājis ar “Dimanta” novērtējumu. Arī citi Family Hub modeļi, kuros izmantota tā pati tehnoloģija, un Bespoke Jet Bot Combo™ AI ir ieguvuši tādu pašu novērtējumu.

    Virzība uz ilgtspējīgu ierīču nākotni

    Samsung ir ne tikai apņēmības pilns radīt labāku pieredzi mājās, bet arī radīt produktus, kas var palīdzēt veidot labāku nākotni videi un sabiedrībai kopumā. Izmantojot SmartThings Energy, iespējams viegli uzraudzīt un kontrolēt enerģijas patēriņu, ko patērē savienotās Samsung ierīces. Tuvākajā nākotnē Samsung plāno arī papildināt Samsung Rewards programmu, kas ļaus lietotājiem katru dienu saņemt zīmogus, ja viņi ietaupīs noteiktu enerģijas daudzumu, izmantojot AI Energy režīmu. Uzkrātos zīmogus varēs konvertēt un izmantot, lai iegūtu atlaidi, iepērkoties Samsung.com, Samsung Galaxy veikalā un citās Samsung iepirkšanās platformās.

    Kā vadošais uzņēmums sadzīves tehnikas nozarē, Samsung iepazīstināja ar savu mērķi izmantot nākamās paaudzes tehnoloģijas ne tikai inovatīvu produktu radīšanai. Uzņēmums plāno pielietot inženiertehniskus risinājumus, kas pagarina produktu dzīves ciklu, samazina to nomaiņas biežumu un veicina resursu saglabāšanu un otrreizēju pārstrādi. Samsung arī īpaši cenšas ieviest ilgtspējīgāku praksi Bespoke produktu izgatavošanā – sākot no izejmateriālu izvēles un beidzot ar katra modeļa dizaina izstrādi. Samsung savu ierīču plastmasas detaļās izmanto pārstrādātus sveķus, un tā mērķis ir līdz 2030. gadam pārstrādātus sveķus izmantot 50% plastmasas detaļām, bet līdz 2050. gadam — visām.

    Svarīgs faktors, kam Samsung piešķir prioritāti, ir arī produktu drošība, un uzņēmums cenšas iegūt un paplašināt sertifikātus, lai pierādītu savu atbildību par produktiem visās ierīču kategorijās, tostarp samazinātas ugunsbīstamības (RFR) sertifikātu jaunajiem produktiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    17.04.2024 12:56

    Nesen jau noskaidrojām, ka AI = actually Indians 💯

    Sergejs
    17.04.2024 13:09

    Pārnākot mājās būs jāizšķir strīds starp ledusskapi un televizoru kurš saimniekam ir mīlāks… Nu un ar visu pārējo tehniku jāparunājās, lai nejustos aizmirsta un neskumtu🤔

    xs1
    17.04.2024 14:17
    Reply to  Sergejs

    Latvijā iespējams būs liegums uz tirdzniecību, jo tās vēl negatīvāk atsauksies uz demogrāfisko situāciju valstī … lai gan izskatās, ka valstiskā līmenī visiem uz to nospļauties :)

    Jānis
    17.04.2024 13:58

    Sadaļā par ledusskapi pusteikumā un tālāk pēkšņi sākas apraksts par veļasmašīnām: “…pieejams jauns energoefektīvs īpaši plats ledusskapis ar saldētavu un veļas mazgājamo mašīnu…”

    Krotow
    17.04.2024 14:47
    Reply to  Jānis

    Tur ir viss vienā – veļu gan izmazgās gan sasaldēs. Vai arī otrādi.

    Reklāma