Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S6 edge+ apskats

    Gandrīz nespēju sev noticēt - ideāls Samsung viedtālrunis.

    Jaunākie raksti

    Daudzus viedtālruņus var aprakstīt ar gramiem, milimetriem, megapikseļiem un miliampērstundām, bet ik pa laikam gadās kāds modelis, kas ir drīzāk aprakstāms sajūtu līmenī. Manuprāt, Eiropas Galaxy Note5 “aizstājējs” Galaxy S6 edge+ ir tieši šis gadījums.

    Pirmo reizi saskaros ar viedtālruni, kam ir 4 GB RAM. No vienas puses noteikti patīkami, no otras – tas ir spļāviens Android zupā, jo pat piezemēts klēpjdators ar 4 GB RAM mūsdienās spēj izdarīt ļoti daudz. Man patīk, ka Galaxy S6 edge+ ekrāns ir pastiepts lielāks, bet viedtālruņa izmēri ir salīdzinoši nelieli. Varbūt akumulators varēja būt ietilpīgāks, toties ir uzstādīta ātrā uzlāde, kas tik tiešām strādā un ir konstatējama bez hronometra.

    Jāatzīst, ka Galaxy S6 edge+ atnākšanu gaidīju ar nepacietību, jo izmērs ir pareizais, tehnoloģijas ir labākās, izskats un uzbūve – labākā vai viena no labākajām pasaulē, lai arī ko teiktu nelabvēļi.

    Galaxy S6 edge plus 019

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1.1 Lollipop, TouchWiz UI
    • Ekrāns: Super AMOLED, 5.7 collas, 1440 x 2560, ap 518 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass 4 ekrāns (ar noliektiem sāniem) un aizmugures vāks
    • Procesors: Exynos 7420, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 2.1 GHz Cortex-A57 kodoli, Mali-T760MP8 video apakšsistēma
    • RAM: 4.0 GB
    • Atmiņa: 32 vai 64 GB, microSD nav
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE, apt-X), 4G, NFC
    • Kameras: 16 megapikseļi, 2988 x 5312, optiskā attēla stabilizācija, infrasarkanais baltās krāsas balansa sensors, HDR. 2160p ar 30 fps, 1080p ar 60 fps, 720p ar 120 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: nav
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, Beidou
    • Papildus: e-kompass, barometrs, sirds sitienu sensors, pirkstu nospiedumu lasītājs ar PayPal, Samsung Pay (Visa, MasterCard), bezvadu uzlāde, ātra uzlāde, ANT+
    • Izmēri un svars: 154.4 x 75.8 x 6.9 mm, 153 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3000 mAh
    • Krāsas: melna, zelta, sudraba, balta
    • Cena: sākot no 740 eiro tīmekļa veikalos, 900 eiro pie operatoriem

    Galaxy S6 edge plus 003

    Izskats un uzbūve

    Samsung Galaxy S6 edge+ saņēmis visu labāko, ko vien ražotājs spējis no sevis izvilināt visās disciplīnās. Pārsteidzošs ir arī fakts, ka gandrīz visas detaļas ražo pats Samsung. Exynos 7420 procesors – pašu, liektais Super AMOLED displejs pašu radīts, arī kamera pašu izlolota. Pat par dizainu varētu teikt, ka Galaxy S6 edge+ ir visai patālu no iPhone izskata. Samsung to visu radījis, kamēr LG cīnās ap ādas apdari un knapi konstatējamu ekrāna liekumu, kamēr HTC noslīcis naudas un vienmuļa dizaina problēmās. Sony tikmēr devies pašiem neskaidrā virzienā.

    Manuprāt, ir pat visai forši, ka Eiropai (vismaz šobrīd) nav atnācis Galaxy Note5 modelis, kas ir resnāks, smagāks un, iespējams, plastmasīgāks. Irbuļa pielietojums ir visai diskutabls. Varētu būt, ka Galaxy Note5 irbulis darbojas nedaudz „advancētāk”, bet neticēšu, kamēr pats nebūšu redzējis to darbībā. Viss pārējais abiem modeļiem ir identisks.

    Galaxy S6 edge plus 026

    Varbūt esmu pārāk piekasīgs, bet tik augstas klases un arī cenas viedtālrunim gribētos redzēt arī microSD kartes pieslēgvietu. Kāpēc? Tāpēc, ka Galaxy S6 edge+ pieejams vien 32 GB un 64 GB versijās, bet izpalikusi 128 GB versija.

    No kopējām viedtālruņa formām izlec galvenās kameras acs aizmugurē un arī Home poga ir nedaudz izcelta virs korpusa, kas nav ideāls risinājums. Mono skaļrunītis izvietots blakus microUSB uzlādes ligzdai un to pārāk bieži ar pirkstu var aizspiest pavisam ciet. Galaxy S6 edge+ ekrāna izmērs viedtālruni biežāk liek lietot horizontāli un vismaz man traucēja skaļuma regulēšanas pogas – tās ir pārāk viegli netīšām nospiest. Varētu vēlēties kaut nelielu mitruma noturību, varbūt pat infrasarkano staru raidītāju… Bet tā visa ir piesiešanās niekiem.

    Kopumā ir jāatzīst, ka Galaxy S6 edge+ nostrādāts perfekti. Par prasīto cenu nemaz citādāk būt nedrīkstētu. Viedtālruņa izmērs un svars to rokā padara patīkamāku par izmēros mazāko Galaxy S6 edge modeli. Vismaz man lielākais Galaxy S6 edge+ patīk labāk, jo ērtības no apliektajām ekrāna sānu malām ir ikdienā jūtamas daudz vairāk, nekā mazajam Galaxy S6 edge modelim.

    Galaxy S6 edge plus 034

    Ekrāns

    Galaxy S6 edge+ ticis pie Super AMOLED 5.7 collu ekrāna. Tam ir 1440 x 2560 izšķirtspēja, kas dod ap 518 ppi ekrāna punktu blīvumu. Visu šo daili sargā sānu malās noliekts skrambu drošs Corning Gorilla Glass 4 ekrāns. Ar Corning Gorilla Glass 4 pilnībā nosegts arī aizmugures vāks. Corning Gorilla Glass 4 stikls skaitās mazāk trausls, bet nākas atzīmēt, ka vecāko Gorilla Glass 3 stiklu bija vieglāk attīrīt no speķainu pirkstu un ausu nospiedumiem.

    Man šķiet, ka Galaxy S6 edge+ sānos liektais Super AMOLED tehnoloģijas ekrāns ir nedaudz zilganāks par neliekto ekrānu Galaxy S6 modelī, bet abus viedtālruņus blakus neesmu redzējis. Galaxy S6 edge+ ekrāns ir aptuveni tikpat zilgans, kā AMOLED tehnoloģijas ekrāns nesen apskatītājā Meizu MX5 modelī – tātad diezgan pieņemams, bet ne ideāls. Galaxy S6 edge+ ekrāna liekumi padara viedtālruņa turēšanu rokās dīvainu, bet pie tā pierod apmēram četru dienu laikā. Liekumu lielākās problēmas sākas tad, kad tajos trāpa iestatījumu izsaukšanai paredzētie lauki. Šķiet, ka noliektās sānu malas nav tik atsaucīgas skārieniem.

    Galaxy S6 edge plus 012

    Ekrāna liekumu var paberzēt, un tur tiks parādītas laika ziņas, pulksteņa laiks un pāris paziņojumi. Mājas ekrāna skatā varēsi no labās malas izsaukt paša definējamu kontaktu izlasi, naktī varēsi visu laiku vērties pulkstenī (tas tērē ap 10% enerģijas 12 stundu laikā, lai gan ražotājs sola tikai 3% tēriņus). Interesanta ir iespēja aktivizēt liektās malas krāsu ziņojumus, kad Galaxy S6 edge+ novietots ar ekrānu pret galdu, bet ar to arī liekuma funkcijas ir izsmeltas. Tiesa, ir arī iespēja divas sekundes paturēt pirkstu uz pirkstu nospiedumu lasītāja, kas zvana saņemšanas laikā to atteiks un nosūtīs iepriekš sagatavotu ziņu, piemēram, „Esmu aizņemts. Atzvanīšu.”. Vienlaikus abas ekrāna sānu malas nav apveltāmas ar ziņojumu joslu, aktīvais edge ekrāns ir pārslēdzams vienai vai otrai malai.

    Galaxy S6 edge plus 008

    Saskarne un lietotnes

    Galaxy S6 edge+ saskarne ir visai stilīgs miksējums starp Android 5.1.1 Lollipop iespējām un Samsung pievienotajiem papildinājumiem. Lollipop nedaudz parādās slēgekrānā un arī dažādos iestatījumos, bet visu citu sedz TouchWiz lietotāja saskarne.

    Jūtami uzlabota pirkstu nospiedumu lasītāja darbība, kad Galaxy S6 edge+ salīdzina ar Galaxy S5. Vairs nenāksies švīkāt pirkstu pār pogu, bet ražotājs sola, ka Galaxy S6 edge+ pirkstu nospiedumu lasītājs spēs pussekundes laikā atpazīt lietotāja pirkstu un atbloķēt viedtālruni. Ātrums un veiklība ir jātrenē, tāpēc pirkstu nospiedumu lasītāja piejaucēšana ir visai laikietilpīgs process. Neskaitāmas reizes nākas pirkstu likt uz Home pogas, bet rezultāts ir tā vērts. Pirkstu nospiedumu aizsardzība lieti noderēs, ja vēlēsies iegūt ātru PayPal maksājumu veikšanu vai privāto datņu mapi. Privāto datņu mapi būs katru reizi jāslēdz vaļā, toties ko tik tur nevar uzglabāt…

    Galaxy S6 edge+ saskarnē tikts vaļā no uzmācīgākajiem elementiem. Vairs pat Samsung lietotņu veikals neprasa visu laiku tajā pierakstīties. Saskarnes uzmācība krasi samazinājusies tikai līdz ar Android 5.1 Lollipop jauninājuma atnākšanu, jo vēl vecajā versijā Galaxy S6 „laikos” atminos, ka visādi paziņojumi lēca ārā ar apbrīnojamu regularitāti. Citas saskarnes pamatvērtības nav mainījušās. Viens mājas ekrāns noformēts kā Filpboard vizuālais līdzinieks ar jaunumu lasīšanas iespējām, bet tas ir atslēdzams, ja lietotājam labpatīkas kādas citas iespējas.

    Kopējā lietotņu skatā izmantots Samsung sadalījums pa atsevišķām mapēm. Šoreiz Samsung draudzējas ar OneDrive un lietotājs saņems 100 GB šajā mākoņservisā, par ko viedtālrunis atgādina tieši divas reizes, nevis visu laiku. Iepriekš Samsung sadarbojās ar Dropbox, kas daudziem varētu šķist pieņemamāks un universālāks mākoņdatu serviss. Galaxy S6 edge+ vairāku iepriekš izmantotu lietotņu skatā redzamas Lollipop iezīmes un pēdējo izmantoto lietotni varēsi atvērt pa pusi viedtālruņa ekrāna. Tādējādi šobrīd tiek aktivizēts divu lietotņu režīms vienā ekrāna skatā.

    Pievienoto lietotņu skaits noturēts normas robežās, vairums no tām ir atinstalējamas vai vismaz apturama to darbība. No 32 teorētiskiem gigabaitiem Galaxy S6 edge+ brīvi pieejami 20.5 GB, kas uzskatāms par visai labu rādītāju. Konkurenti parasti ar brīvās atmiņas apjomu paslīd zem 20 GB. No 4 GB RAM gan nekas daudz pāri nepaliek, uzskatu, ka brīvi 1.4 GB no 4 GB ir visai maz. Kaut ko līdzvērtīgu varēja iegūt arī no vecā Nexus 4 – arī tam bija pieejami aptuveni 1.3 GB no… 2 GB RAM.

    Atmiņas aizpildījumi lai paliek ražotāja noslēpums, toties Galaxy S6 edge+ strādā veikli. Iespējams, ka pēc vairāku nedēļu aktīvas Galaxy S6 edge+ „dušīšanas”, neskaitāmu lietotņu uzstādīšanas un citādām mocībām, viedtālrunis arī varētu sākt uzrādīt kādu pagurumu, bet tad pie tā būtu pamatīgi jāpiestrādā. Normāls lietotājs, visticamāk, šo 4 GB RAM monstru nespēs samaitāt.

    Kopumā ar Galaxy S6 edge+ operētājsistēmu un saskarni viss ir labākajā kārtībā. Iespējas strādā nevainojami, pirkstu nospiedumu lasītājs – pat labāk, nekā cerēts. Viedtālrunis neuzmācas ar pierakstīšanos Samsung servisos, ko pēc visiem iepriekšējiem mocību gadiem vērtēju ļoti augstu. Ražotājs pievērsies „it just works” stratēģijai un nebūs jāpavada stundas, iestatot Galaxy S6 edge+ pirmo reizi.

    Galaxy S6 edge plus 028

    Akumulators un ātrdarbība

    Galaxy S6 edge+ aprīkots ar paša Samsung ražotu Exynos 7420 14 nm izveides tehnoloģijas procesoru. Tam ir četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 2.1 GHz Cortex-A57 kodoli, kā arī Mali-T760MP8 video apakšsistēma. Galaxy S6 edge+ ir ļoti ātrs, viedtālruņa saskarne neķeras, tas nekarst un veiktspējas testos viegli pārspēj Snapdragon 810 darbinātos viedtālruņus. Sakot „tas nekarst” tieši tā arī domāju – viedtālruni ir ļoti sarežģīti uzsildīt. Tas nāk par labu akumulatora ilgdarbībai un, visticamāk, arī pārējām komponentēm.

    Kaut kas īsti ideāli nav nostrādāts ar enerģijas taupīšanu. Aktivizēts enerģijas taupīšanas plāns pamatīgi bremzē Galaxy S6 edge+ darbību, kā arī pārāk agresīvi samazina ekrāna izgaismojumu. Īpaši traki kļūst tumšās telpās, kur automātiskais ekrāna izgaismojums enerģijas taupīšanas laikā tiek samazināt tik tālu, ka nekas nav redzams. Iepriekš neko tādu nebiju Samsung AMOLED ekrāniem redzējis, tie drīzāk bija pārāk spilgti aptumšotām telpām.

    Galaxy S6 edge+ lietotāja nenomaināmais Li-Ion 3000 mAh akumulators ir par knapu tādai jaudai un ekrāna izšķirtspējai. Tas, protams, ir ļoti atkarīgs no katra paša viedtālruņa lietošanas ieradumiem, tomēr uzskatu, ka viedtālruņa akumulatora darbība ar vienu uzlādi ir atbilstoša. Taupīgākie spēs ar vienu uzlādi iztikt divas dienas, lietojot mazāk agresīvo enerģijas taupības režīmu, kas samazina ekrāna spilgtumu un kontrastu, neļauj pilnu vaļu procesoram un pieskata bezvadu savienojumus.

    Šoreiz piesliešos tiem, kuri augstā cieņā tur mazāka izmēra (akumulatora) viedierīci un kaut kā pārdzīvo tās biežāku uzlādi, jo beidzot, beidzot kāds ir spējis tiešām jūtami samazināt akumulatora uzlādes laikus. Ir redzēti vairāki viedtālruņi ar ātrās uzlādes iespējām, bet tikai Galaxy S6 edge+ pārliecinoši ātrāk uzlādē akumulatoru. Speciāli minūtēs nemērīju, bet varu apgalvot, ka Galaxy S6 edge+ uzlāde norit vismaz divas reizes ātrāk nekā Xperia Z Ultra, kuram arī ir 3000 mAh (precizitātei 3050 mAh) akumulators.

    Sintētiskās veiktspējas testi arī parāda, ka Galaxy S6 edge+ nav nekāds nīkulis un 67 000 Antutu „zvirbuļi” pamatīgi iegriež Snapdragon 810 karstajiem 50 000 Antutu punktiem. Atgādināšu, ka HTC savu One M9 nācās „nosēdināt” no aptuveni 52 000 Antutu punktiem līdz 49 000, lai viedtālrunis pārāk nekarstu.

    Fotogrāfijas

    Samsung Galaxy S6 edge+ saņēmis identisku kameru ar Galaxy S6 un Galaxy S6 edge modeli – 16 megapikseļu Sony IMX240 sensoru. Galaxy S6 edge+ kameru var startēt ar dubultu Home pogas nospiešanu, un lietotne uzsāk darbību gandrīz uzreiz. Tiesa, kameras lietotne ir aktīva fonā visu laiku, kas arī ļauj to palaist tik ātri. Iespēju vari atslēgt, ja tā nešķiet pieņemama.

    Kameras lietotne saņēmusi Pro sadaļu, kas ļauj manuāli iestatīt fokusu, ekspozīcijas kompensāciju un pat baltās krāsas balansu. Nevaru apgalvot, ka Pro iespēju vadība ir ērta, bet tā tur ir un katrs pats var pielāgot pāris būtiskas fotogrāfiju uzņemšanas nianses. Gandrīz perfekti nostrādāta seju atpazīšana. Galaxy S6 edge+ kamera fokusē uz cilvēka seju un gaismu mēra arī sejai, kas būtiski uzlabo fotogrāfijas, kurās redzami cilvēki. Sejas atpazīšana lieliski darbojas dienasgaismā, bet iekštelpu ne pārāk labais apgaismojums un attiecīgi augstāka ISO vērtība samazina kameras sejas atpazīšanas spējas un tā var nespēt atpazīt cilvēku.

    Patīkami, ātri un dabiski strādā HDR, turklāt Galaxy S6 edge+ kameras lietotne to spēj aktivizēt automātiski, ja lietotājs ir to atļāvis iestatījumos un ir sarežģīti gaismas apstākļi. Skaļuma regulēšanas poga var uzņemt fotogrāfiju sēriju (burst), bet ar to jābūt uzmanīgam, jo pogu gadās nospiest netīšām pārāk bieži.

    S6 edge plus foto 012 S6 edge plus foto 003 S6 edge plus foto 002

    Galaxy S6 edge+ spēj uzņemt visas nepieciešamās video izšķirtspējas un kadru skaitus sekundē – 2160p ar 30 kadriem, 1080p ar 60 vai 30 kadriem, 720p ar 120 kadriem sekundē (Slow Motion uzņemšanas metodē). Diemžēl visas papildiespējas (HDR, digitālā attēla stabilizācija u.c.) pieejamas vien 1080p ar 30 kadriem sekundē un viss cits iztiek bez šīm patīkamajām niansēm. Tomēr norādīšu, ka Galaxy S6 edge+ ir gan optiskā, gan digitālā attēla stabilizācija, digitālā tiek atņemta, bet optiskā vienmēr paliek aktīva. Diemžēl kameras lietotne pie izšķirtspēju pārslēgšanas nebrīdina, ka nebūs pieejamas atsevišķas iespējas.

    Atzīšos, ka pirmo reizi kādam apskatam sagatavoju fotogrāfijas ar viedtālruņa kameru. Galaxy S6 edge+ kamera ir tik ātra, precīza un ar lielisku baltās krāsas balansu, ka to nevarēja neizmēģināt. Starp citu, baltās krāsas balansa noteikšanai tiek izmantots infrasarkanais sensors. Neprasiet, kā tas darbojas.

    Konkurenti

    Būtu diezgan grūti noliegt, ka Galaxy S6 edge+ nav radīts, lai paplucinātu Apple iPhone 6 Plus un nu jau arī iPhone 6s Plus tirgus daļu. Visticamāk, abi lielā izmēra iPhone modeļi arī ir manāmākie Galaxy S6 edge+ konkurenti. Visi minētie iedtālruņi ir saņēmuši labāko iespējamo. Manuprāt, Galaxy S6 edge+ ir spējīgāka kamera, bet iPhone 6 Plus pieejams 128 GB versijā, kas daudziem pircējiem varētu būt būtiski.

    Par konkurentiem varētu uzskatīt arī citus šī gada ražotāju flagmaņus, tomēr retais spēj sacensties ar Galaxy S6 edge+ visos parametros. Pārsvarā konkurentus pieviļ Snapdragon 810 karstošais procesors un pāris uzbūves optimizācijas, kas nav pieļautas Galaxy S6 edge+.

    Galaxy S6 edge plus 031

    Gala vārds

    Manuprāt, Galaxy S6 edge+ ir ļoti veiksmīgs Samsung viedtālruņu modelis. Nekādas milzīgas problēmas viedtālruņa izmēģināšanas laikā nespēju ieraudzīt. Cena ir visai augsta, bet arī uzbūves kvalitāte un izvēlētās komponentes ir lieliskas. Gribētos, lai Galaxy S6 edge+ būtu pieejams 128 GB versijā vai ar microSD kartes atbalstu, bet tā ir arī vienīgā sūdzība.

    Daudzi būs ievērojuši, ka ar pacilājošiem vārdiem reti mēdzu mētāties, bet šoreiz viedtālrunis tos ir pelnījis. Galaxy S6 edge+ izmērs un ekrāns ar visām nolocītajām malām ir perfekti. Viedtālruņa svars ir sabalansēts – tas stāsta par kvalitāti un reizē arī par moderniem materiāliem. Modernam, aizņemtam cilvēkam varētu būt svarīgāka ātra viedtālruņa uzlādes iespēja, nevis plānošana – izvilks divas dienas nav nē. Iespējams, ka Galaxy S6 edge+ arī darbotos divas dienas, bet ātrā akumulatora uzlāde ir tik pārsteidzoša pirmajās pāris reizēs, ka gandrīz vai gribēsies viedtālruni lādēt atkal un atkal.

    Galaxy S6 edge plus 038

    Uzskatu, ka Galaxy S6 edge+ saņēmis arī gandrīz perfekti strādājošu kameru. Ar to uzņēmu fotogrāfijas pasākumos, kur apgaismojums bija visai čābīgs, ar Galaxy S6 edge+ kameru fotografētas testu ierīces. Ikdienā Galaxy S6 edge+ kamera var bez problēmām aizstāt vidējas cenu kategorijas „ziepjutrauku”, turklāt vēl šad tad Galaxy S6 edge+ pārliecinoši uzvarēs.

    Sākotnēji biju visai skeptisks pret Galaxy S6 edge+. Tas tomēr ļoti atgādina nedaudz pastieptu Galaxy S6 edge versiju, bet, palietojot Galaxy S6 edge+ vairākas nedēļas, tas iepatikās arvien vairāk. Kopumā – labākais Android viedtālrunis, ko pēdējā pusgada laikā esmu turējis rokās – neuzmācīgs, super kvalitatīvs, bez būtiskiem mīnusiem.

    Samsung Galaxy S6 edge+ cenas Latvijas Interneta veikalos

    Gandrīz nespēju sev noticēt - ideāls Samsung viedtālrunis.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    9
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    8
    Akumulators
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    34 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    30.09.2015 14:24

    Kāpēc arī S6 edge nav ideālais samsungs?

    30.09.2015 15:32
    Reply to  KKTK

    S6 izskatās ierastāk. Katram savs, man S6 šķita drusku nassingspešals, kad to noliek blakus S6 edge vai edge+.

    Purvavelns
    30.09.2015 15:41
    Reply to  Artis Abols

    cilvēks tak raksta “edge”

    30.09.2015 15:45
    Reply to  Purvavelns

    Upsī. Tad lai skata zemāk, esmu atbildējis Andžam.

    30.09.2015 14:39

    Par onedrive – tie 100gb ir uz 2 gadiem (kā ar dropbox) vai foreva-eva?

    30.09.2015 15:24
    Reply to  Andis Jurjāns

    Protams, 2 gadi.

    Andžs
    30.09.2015 15:14

    Jā, man arī līdzīgs jautājums. Kādi ir jūtamākie plusi (un cik jūtami) tieši lietošanas ziņā, salīdzinot ar S6 Edge.

    30.09.2015 15:26
    Reply to  Andžs

    Manuprāt uz mazā S6 edge ekrāna izšķirtspēja ir overkill + esmu lielo tableštelefonu fans, vienkārši sabakstīt ekrānā burtus vieglāk. Kaut kā S6 edge+ izmērs labāk saskan ar noliektajām malām, turēt rokā arī šķita ērtāk vai vismaz mazāk dīvaini.

    Kaspars
    30.09.2015 15:26

    Produkta vērtējumā trūkst viena būtiska vērtējuma- vērtības noturība, un tā šim tālrunim varētu būt kādi 3/10. Pievienoju attēlu, kas uzņemts kādā lietoto tālruņu veikalā š.g. Jūnijā, Galaxy Alpha un iPhone 6, abi iznākšanas brīdī maksāja pilnīgi vienādu cenu, arī parādāijās tie veikalos ar apmēram nedēļas starpību- Septembra pašā sākumā, cena A kategorijas (t.i. kā jaunam) Samsung telefonam ir 2x mazāka. Šāda tendence ir ar visiem Android, tāpēc, es Samsung, vai jebkuru citu Android, pirktu tikai uz ļoti izdevīgiem nosacījumiem, par 1/2 cenu un ar kādiem bonusiem- labām austiņām utt, savādāk sanāk sevi konkrēti apčakarēt.

    Nav runa par to, ka tas Samsung slikts, bet ierīcei ar tik īsu mūžu, tā cena ir daudz par daudz pārspīlēta, tāpēc es sev personīgi izvēlos Apple jaunākos modeļus, lai arī tie varbūt kaut kur atpaliek veiktspējas ziņā, man toties ir mierīgs prāts, ka pēc gada, mans telefons būs zaudējis 1/3, nevis 2/3 sākotnējās vērtības, un es tāds neesmu vienīgais, tādu reālistu ir ļoti daudz- tupi izsviest naudu nav māksla.

    30.09.2015 15:30
    Reply to  Kaspars

    Otrreizējo tirgu ir grūti priekšlaicīgi novērtēt.

    Kaspars
    30.09.2015 15:33
    Reply to  Artis Abols

    Nu žurnālistam tomēr vajadzēja kaut kādiem kritērijiem būt, pēc kuriem izprast un izvērtēt to, lasītājs par to varētu čīkstēt, ne raksta autors, nav jau tas tik grūti, tikai mazliet tirgus izpētes.

    30.09.2015 15:38
    Reply to  Kaspars

    Testējot pavisam svaigas ierīces, mēs nevaram paredzēt kāda būs situācija pēc gada. Mums, protams, ir pašiem savs skatījums par to vai un kā kritīsies ierīču vērtība, bet mēs to nevaram aprakstīt konkrētos ciparos. Neviens nevar.

    Kaspars
    30.09.2015 15:45

    Kristap- ir taču tendences, un tās nav mainījušās jau gadu gadiem, ne pirmo dienu taču šajā “biznesā”. Es ļoti sen sekoju līdzi šai industrijai, un jau kopš seniem laikiem šī tendence nav mainījusies, atceros tādu hītu Samsung D500, kā visi ģība pēc tā tel, taču pēc kāda brīža tas nevienam nebija vajadzīgs, kamēr toreizējais nišas produkts V3 baigi ilgi kotējās tirgū. Tāds pats stāts bija arī ar D500 pēctečiem, ar pirmo Galaxy S un pārējiem, tāpēc, nevajag teikt, ka to nevar paredzet, konkrētu ciparu ne, bet to, ka cena krtiīs kā akmens akā, kompetentam un respektablam portālam vajadzēja minēt.

    30.09.2015 16:08
    Reply to  Kaspars

    Es sapratu Tavu domu un piekrītu, ka par to ir vērts runāt. Tomēr no otras puses, tā man šķiet diezgan pašsaprotama lieta. Ja runājam par plašām masām pieejamiem mobilajiem produktiem, tad tur viss ir vienkārši – Apple produktiem cena augsta turas ilgi, visiem pārējiem – nē. Katrā apskatā to pieminēt diez vai ir jēga. Šī gada tendences gan rāda, ka Android ražotāji sadomājušies saviem produktiem likt tiem iepriekš nepieredzētas kosmosa cenas.

    Kaspars
    30.09.2015 16:56

    Es domāju, ka tieši par šīm kosmiskajām cenām bija jārunā- tas nav normāli, pats Samsung savu Galaxy S6 Edge + lietotu vērtē zemāk nekā tas vērtē gadu vecu iPhone 6… Lūk screenshots, tikko uztaisīju. Teiksim pirms dažiem mēn iznākušu Sony Z3+ šeit vispār vērtē par smieklīgiem 281 EUR, a tirdzniecībā tas nonāca tikai Jūnija beigās un jauns tajā brīdī maksāja 700-800 EUR. Nav ne 6 mēnešu, un tel jau neko nemaksā un nevienam nav vajadzīgs, pats es to arī par tādiem 300 iegādājos, ar lieliskām hi-res austiņām komplektā, bet es tādu, vai jebkuru citu Android, nekad nepirktu par tiem 800EUR, cik tas it kā maksā veikala skatlogā. Un tā nav maza nauda, par to var divi civlēki aizbraukt nedēļu iglās brīvdienās… Un nevajag pārprast, ka es tagad te kādu uz Apple kūdu vai kā, vienkārši saku to, ka tam ir jāpievērš uzmanība, cena tiem tālruņiem krīt straujāk nekā varbūt kādam liekas, un ar šo buyback rīku tas ir uzskatāmi parādīts, cik tas telefons maksā jau tagad, un cik maksās pēc 12mēn- mans iepriekš minētais Galaxy Alpha tur ir novērtēts vien 196EUR, a jauns ta maksāja 1:1 kā iPhone. Tā kā, es pieņemu, ka kursors ir atkarīgs, vai daļēji atkarīgs, no… Read more »

    30.09.2015 17:09
    Reply to  Kaspars

    Mēs esam jau iepriekš norādījuši, ka mūsuprāt tik lielu naudu maksāt par Android ierīci ir neprāts, tomēr mēs nevaram liegt cilvēkiem darīt to, ko viņi vēlas. Un arī kladzināt katru dienu šo pašsaprotamo patiesību arī neuzskatu par vajadzīgu. Bet paldies par uzskatāmajiem piemēram, tie noderēs turpmākajā darbībā.

    Kas attiecas uz mūsu atkarību no ražotājiem, tad neko tādu nevaru apstiprināt. Ja mēs kādu ierīci ļoti gribēsim apskatīt un ražotājs to mums speciāli negribēs dot (šādu gadījumu gan vēl nav bijis), mēs atradīsim citus veidus kā to dabūt uz testu. Kaut vai nopērkot. Tāpēc tā pavisam noteikti nav nekāda problēma :)

    Kaspars
    30.09.2015 17:19

    Es saprotu, ka kladzināt nevajag, tāpēc ieteicu pie vērtējuma varbūt pievienot to vienu papildus iedaļu- un arī varbūt tikai šādiem, ultra dārgiem tālruņiem, visi tak nemaksā 900 EUR, vai ne? :)

    30.09.2015 15:41
    Reply to  Kaspars

    Man ir viedoklis! Apple hlami ir pārvērtēti, to otrreizējā tirgus cena neatspoguļo vērtību. Saprastu vēl PowerPC laikus, bet tagad inteliski Mac un no Samsung detaļām tapušie iPhone… hahaa! Ja vien applisti nojaustu, cik no tā visa viņu daiļuma ir Samsung un TSMC darbs :D

    Jokman
    30.09.2015 15:30
    Reply to  Kaspars

    Piekrītu Tev, ka vērtība Samsung krīt straujāk, tāpēc to vajag pirkt pāris mēnešus pēc nonākšanas tirgū kā to izdarīju es un Tu dabū ļoti labu telefonu ar Tevis uzskaitītiem bonusiem bezmaksas apdrošināšana uz 1 gadu pret displeja sasišanu un telefona noslīcināšanu.

    Kaspars
    30.09.2015 15:36
    Reply to  Jokman

    Arī pāris mēneši ir par maz, reālā cena Samsungam ir apmēram pēc 6mēn, kad tirgū jau salaisti virkne citu modeļu un tas tur kaut kad sen atpakaļ izlaistais jau sen visiem aizmirsies.

    Par garantijām un apdrošināšanām prieks, ka arī Latvijā bedizot sāk kustēties ledus pareizajā virzienā, sen tā bija jābūt.

    30.09.2015 15:36
    Reply to  Kaspars

    Precīzāk būtu teikt, ka Apple produkti no Android ierīcēm atpaliek funkciju/iespēju ziņā, bet pavisam noteikti ne veiktspējas. iPhone katru gadu turpina plikas jaudas ziņā skriet tālu garām visiem konkurentiem.

    Kaspars
    30.09.2015 15:53

    Ar veiktspēju es nedomāju sausu CPU jaudu, bet gan fīčas un funkcijas kopumā apvienojot vienā vārdā. Protams, pieejot burtiski vārdam veiktspēja, tā ir CPU jauda, nu jā, mana kļūda, bet nu es jau neesmu žurnālists, tikai lasītājs :)

    Janka
    30.09.2015 16:14
    Reply to  Kaspars

    Tavam argumentam ir jēga tikai tad, ja veco kluci noteikti vēlēsies pārdot.
    Tāpat kā ar auto, ja pērc to kas patīk, tad neskaties uz tik subjektīvu parametru kā atlikušo vērtību, bet ja uz to dikti skaties , tad jāpērk nevis kas pašam patīk, bet kas patīk pūlim:)

    30.09.2015 16:29
    Reply to  Janka

    Ieteicams, lai “pūlis” neatrodas aiz valsts austrumu robežas.

    Kaspars
    30.09.2015 17:08
    Reply to  Janka

    Tieši tā- tāpat kā ar auto, un auto žurnālisti parasti izceļ paredzamo atlikušo vērtību, tas ir būtisks arguments dārgākas iekārtas iegādē.

    Janka
    30.09.2015 21:28
    Reply to  Kaspars

    Tas nav nekāds arguments, ja pērc iepatikušos jaunu auto ilgstošai lietošanai.
    Vismaz es pirku to, kas man patīk, nevis zīlējot “atlikušo vērtību”, kādu pelēcīgu tautasvāģa sedanu…

    bombelats
    30.09.2015 23:08
    Reply to  Kaspars

    Es īsti nesapratu, Tu lietotos tālruņus mēģini pārdod? Vai tas ir iespējams? Nepazīstu nevienu, kas pirktu kaut kādu nebūt elektroniku ar domu par cik to varēs pārdot. Tehnologijas attīstās milzu soļiem, šodienas sasniegumi pēc pāris gadiem šķiet smieklīgi, līdz ar to arī iekārtas, kur tās iebūvētas. Jau pirms 20 gadiem smējāmies, ka jaudīgāko datoru nav iespējams nopirkt – atnes mājās un skaties jau reklamē labāku. Analoģija ar auto nav vietā, jo tas ir cita veida pirkums – cenas un ilgmūžības ziņā, un pat tad atlikusī vērtība nav ne tuvu par/pret saraksta galvgalim.
    Un par cenu sarukšanu – Androidiem mega konkurence, miljons ražotāju, katru nedēļu 8 jauni modeļi, vēl tie ķīnieši ar saviem grandiem par sviestmaizes cenu pa vidu, lūk i cenas straujš kritums. A kas iekostajam? Pats sev konkurents.

    Jokman
    30.09.2015 15:27

    Esmu šobrīd Samsung S6 32GB lietotājs. Pirms tam bija LG G3, Iphone 6 un vēl visādi zvēri. Pirms iegādes ļoti skurpolozi skatījos un pētīju apskatus biju aizgājis uz SPICE Samsung veikalu un nopētīju arī šo ierīci, bet paspaidot to sapratu, ka tai ir viens trūkums – ļoti šauras malas dēļ noliegtā displeja, tas padara telefonu ļoti slidenu rokās un neērtu. (es gandrīz nometu to veikalā uz grīdas). Tā kā specene ir identiska S6 (parastajam) izņemot 4GB un lielāks displejs, tad kāpēc pārmaksāt. Ar S6 esmu ļoti apmierināts, Kamera ir vienkārši Super ir tikai viena lieta kas viņai nepatīk, ja tiek fotografēta iekštelpās kaut kāda kustība piem. dejo bērni – visi bērni būs izplūduši bet fons OK, šājā gadījumā Iphone 6 spēja labāk apstrādāt foto un viss bija OK, bet kopuma kamera ir krietni labāka par Iphone6 un kā jau skatos Youtube testos arī Iphone 6s kamera nestāv blakus :).

    30.09.2015 15:30
    Reply to  Jokman

    Bērniem ir Pro sadaļa kameras appā – uzliec kādu 1/250 sek un būs tev arī bērni skaidri ;) (ar diezgan augstu ISO). Optiskā attēla stabilizācija notur fonu skaidru, bet bērni paši kust uz priekšu. Faktiski OIS šajā gadījumā pat nodara kaitējumu, jo ļauj par kādu sekundes trīsdesmito daļu pagarināt ekspozīciju.

    Jokman
    30.09.2015 15:32
    Reply to  Artis Abols

    Paldies par ieteikumu nākošreiz pamēģināšu

    dans
    30.09.2015 17:26

    Tas ir tikai loģiski ka cenas krīt un pircējiem labi.Jādomā pašam vai labāk ir nopirkt uzreiz -1 majā nedēļā un būt pirmajam vai pagaidīt pāris mēnešu un nopirkt par 1/3 lētāk .Tā jau tas bija ar s6 kurš ja nemaldos sākumā maksāja 700 eiro ,bet tagad internetā zem 500 var dabūt.Tagad par zemām cenām var dabūt s3 un s4 jo vienkārši nevienam tie nav vajadzīgi un daudzi tagad no s5 grib tikt vaļā.Visvairāk,straujāk cenas krīt lg g3 zem 300 eiro g flex 2 zem 350 eiro un g4 kā flagmanis zem 400 eiro! no android aparātiem cenas lēnām krīt sony un htc .Esmu ievērojis ,ka pagājušā gada top modeļiem vairs cenas nemainās ,vienīgais one m9 nokritās ,laikam sakarā ar viņu ekonomisko situāciju.

    Krotow
    05.10.2015 15:56

    Galaxy S6 edge+ ir Note5 aizstājējs? Nu nu… kur tad ir irbulis? Pie reizes neatteiktos apskatīt pāris ne tik gaišos foto – piemēram ap 19 vakarā uz kādas ne maģistrālās Rīgas nomales ielas.

    05.10.2015 16:03
    Reply to  Krotow

    Kā redzi, vārds aizstājējs ir likts pēdiņās. Tas pamatā viena iemesla dēļ – pagaidām mūsu pusē Note 5 nav pieejams.

    Jehovas liecinieks
    11.10.2015 15:07

    Nav neviena iemesla, lai pirktu samsung telefonu par 900eur. Lietoju meizu mx5 par 300eur, ko uzskatu par saprātīgu cenas un kvalitātes iemiesojumu. Kas attiecas uz samsung ilgmūžību, tad par to arī ir dzirdēts ne mazums sūdzību…..

    Reklāma
    Gandrīz nespēju sev noticēt - ideāls Samsung viedtālrunis.Samsung Galaxy S6 edge+ apskats