Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft Lumia 950 XL apskats

    Microsoft nāksies piestrādāt pie Windows 10 Mobile, lai padarītu viedtālruni uzticamāku un nākamajā reizē jātaisa patīkamāks korpuss, bet kopumā - pieklājīgs viedtālrunis Windows Phone (10 Mobile) faniem.

    Jaunākie raksti

    Sarunu valodā jaunais Microsoft veikums Lumia 950 XL tiktu dēvēts par „pilnīgu kosmosu”. Vismaz man šis viedtālrunis iedveš cieņu un bijību. Mani mazāk sajūsmina Windows 10 Mobile operētājsistēma un acs zīlītes nolasītājs, bet lielāku vērtību manās acīs Lumia 950 XL iegūst ar šķidruma dzesēšanas sistēmu, kas cenšas tikt galā ar aplam karsto Snapdragon 810 procesoru.

    Lumia 950 XL ir Microsoft pirmais mēģinājums atņemt galddatoriem tirgus daļu ar Windows Continuum, ja lietotājam nepieciešamas vien tīmekļa pārlūkošanas, Word un Excel iespējas. Ideja telefonu izmantot kā datoru ir perfekta, par izpildījumu parunāsim nedaudz vēlāk.

    Reklāma


    Viens no būtiskākajiem Lumia 950 XL trumpjiem ir viedtālruņa tehniskā specifikācija. Tajā atrodams viss labākais, ko mums šodien ražotāji spēj sniegt. Nav taupīts gandrīz ne uz ko, kas vismaz „uz papīra” nostāda Lumia 950 XL pār labākajiem Android konkurentiem. Microsoft ir sasolījis Windows 10 Mobile sadarbību ar galddatoru Windows 10, kas arī daudziem šķiet vilinoša.

    Lumia 950 XL 008

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Microsoft Windows 10 Mobile
    • Ekrāns: AMOLED, ClearBlack tehnoloģija, 5.7 collas, 1440 x 2560, ap 518 ppi, skrambudrošs Corning Gorilla Glass 4 ekrāns, ap 74.3% no priekšpuses aizņem ekrāns
    • Procesors: Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 2.0 GHz Cortex-A57 kodoli, Adreno 430 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 200 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G Cat.6, NFC, USB Type-C
    • Kameras: 20 megapikseļi, 1/2.4” matricas izmērs, Carl Zeiss f/1.9 26 mm objektīvs, PureView, optiskā attēla stabilizācija, LED RGB zibspuldze, RAW uzņemšana. 2160p ar 30 fps un 1080p ar 60 fps video, stereo skaņas ieraksts. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: ir
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, Microsoft Continuum (ar HDMI doka vai bezvadu Miracast palīdzību), Qi bezvadu uzlāde, Windows Hello acs zīlītes nolasītājs, šķidruma dzesēšanas sistēma
    • Izmēri un svars: 151.9 x 78.4 x 8.1 mm, 165 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Ion 3340 mAh
    • Krāsas: melna vai balta
    • Cena: ap 700 eiro, dokstacija sākot no 75 eiro

    Lumia 950 XL 031

    Izskats un uzbūve

    Nevarētu teikt, ka bieži nākas sūdzēties par viedtālruņu uzbūves niansēm un materiāliem, tomēr šoreiz Microsoft ar Lumia 950 XL ir salaidis dēlī gan izskatu, gan arī materiālu izvēli. Piekritīšu, ka izskata patikšana vai nepatikšana ir katra paša ziņā, tomēr Lumia 950 XL nav neviena knifiņa, nekā, kur piesiet aci. Jā, ir sudrabotas pogas un milzīgs ietvars ap kameras aci, tomēr tas arī ir viss.

    Matētas plastmasas izvēle ir Microsoft uztvere par flagmaņos izmantoto materiāliem. Aizmugures vāks ir noņemams, zem tā ir lietotāja nomaināms akumulators un vieta microSD kartei, bet to visu varēja paveikt daudz kvalitatīvāk. Jauns, tikko no iepakojuma izņemts viedtālrunis nedaudz krakšķ, vēlāk tajā savācas sīki puteklīši un Lumia 950 XL pārstāja izdot vecas, spoku apsēstas mājas skaņas, bet flagmanim tā nepieklājas darīt. Bet par laimi šim telefonam jau ir kuplā skaitā pieejami patiešām gaumīgi citu ražotāju vāciņi, piemēram, Mozo.

    Lumia 950 XL 016

    Nedaudz piešauties nāksies pie Lumia 950 XL ekrāna bloķēšanas un skaņas pogu izvietojuma. Tikai pēc nedēļas pieradu, ka ekrāna bloķēšanas poga ir pa vidu starp skaņas regulēšanas pogām.

    Labā ziņa ir tā, ka Lumia 950 XL izskats ir neticami atturīgs un piezemēts. Nevienam pat prātā neienāks, ka šis ir augstāko plauktu viedtālrunis. Protams, būs tādi, kur vēlas milzīgu viedtālruni ar spoguļstikla aizmugures vāku, bet Lumia 950 XL piedāvā pūlī gandrīz nepamanāmu dizainu, kas varētu iet pie sirds mazāk ārišķīgiem cilvēkiem.

    Lumia 950 XL komplektācija ir pieticīga – iepakojumā ir vads ar sienas lādētāju (neatdalāmi), kā arī USB vads Lumia 950 XL pievienošanai pie datora vai esoša USB sienas lādētāja izmantošanai. Ja esi starp laimīgajiem pirmajiem pircējiem, Lumia 950 XL saņēmi arī kopā ar ekrāna dokstaciju (Microsoft Display Dock). Protams, Lumia 950 XL izmanto jauno USB Type-C standartu, kas nodrošina ātrāku viedtālruņa uzlādi un datu pārraidi, tomēr USB Type-C liks nēsāt somā līdzi attiecīgu vadu vai vismaz pāreju no microUSB uz USB Type-C, lai nepieciešamības gadījumā Lumia 950 XL varētu uzlādēt.

    Lumia 950 XL saņēmis AMOLED tehnoloģijas 5.7 collu ekrānu ar 1440 x 2560 izšķirtspēju un skrambudrošu Corning Gorilla Glass 4 ekrāna pārklājumu. Ekrāns aizņem aptuveni 74.3% no viedtālruņa priekšpuses, kas skaitās visai augsts rādītājs. Manuprāt, Lumia 950 XL ekrāna apmales varēja būt šaurākas, kā arī AMOLED tehnoloģija ir nedaudz zilgana, atpaliekot no Samsung Super AMOLED.

    Kopumā Lumia 950 XL atstāj pārāk prastu iespaidu. No tik ilgi gaidīta flagmaņa varētu prasīt kādu viltīgāku niansi SIM kartes un microSD kartes ievietošanai, noteikti arī patīkamāku materiālu izvēli. Bet varbūt tā ir tikai piekasīšanās, ko radījušas Android pasaules censoņu izvirtības.

    Windows 10 Mobile

    Droši man varat nepiekrist, bet atļaušos uzskatīt Windows 10 Mobile operētājsistēmu par nepabeigtu. Sākotēji (decembra pirmajās nedēļās) Windows 10 Mobile uzvedās pavisam nejauki – vairākas reizes „uzkārās”, divas reizes nācās piespiedu kārtā Lumia 950 XL pārstartēt. Ap 20. decembri tika saņemts pamatīga izmēra Windows 10 Mobile operētājsistēmas atjauninājums, kas vismaz salaboja Lumia 950 XL vēlmi uzkārties un bremzēt. Microsoft apgalvo, ka jauninājums arī uzlabojis kameras darbību un vairāku citu servisu iespējas.

    Vizuāli Windows 10 Mobile operētājsistēma ir nedaudz pakāpusies nost no Windows Phone. Flīzes ir tās pašas, lietotņu sadaļas ir tādas pašas, bet nedaudz pārstrādāta augšējā rīkjosla, tā kļuvusi ērtāka un funkcijām bagātāka. Iestatījumi un vairākas citas Windows 10 Mobile daļas ļoti līdzinās galddatoru Windows 10 operētājsistēmai. Kopumā varētu pat teikt, ka Windows 10 Mobile ir padarīta ērtāka, pārskatāmāka un lietotājam draudzīgāka. Windows 10 Mobile izveidē ir manāmas dažas Android un iOS iezīmes.

    No Windows 10 Mobile nav pazudušas Live Tile flīzes, savā vietā ir arī Glance Screen, kas perfekti sadarbojas ar AMOLED ekrānu un ar nobloķētu ekrānu spēj parādīt laiku un informāciju par paziņojumiem. Slēgekrānu papildina tikai Windows Hello acs zīlītes nolasītājs.

    Ar Windows Hello acs zīlītes nolasītāju man negāja viegli. Microsoft ir atļāvies Windows Hello acs zīlītes nolasītāja funkcijai piespraust klāt sarkanu „beta” birku, lai attaisnotu nespējas, bet pat beta versijai Windows Hello strādāja nepārliecinoši. Visgrūtākais ir piespiest Windows Hello pirmo reizi atpazīt lietotāja acis, tas noteikti nebūs iespējams istabā pie ekonomiskajām spuldzēm. Normālā saules gaismā Windows Hello reģistrēja acis un pēcāk nekādu milzīgu problēmu ar acs zīlītes nolasītāju nebija.

    Windows 10 Mobile operētājsistēma no iOS aizņēmusies iespēju pieturēt ilgāk Windows logo, kas aktivizē ekrāna apkalpošanu ar vienu roku – visa informācija nobrauc ekrāna lejasdaļā. Negribētos apgalvot, ka iespēja ir ērta, bet kādam tā var noderēt. Man patika, ka ekrāna klaviatūrai pievienota no Lenovo klēpjdatoriem aizgūta peles aizvietotājpoga, kas paredzēta kursora bīdīšanai tekstā uz visām pusēm, lai būtu ērtāk ievietot burtu vai nokopēt teksta daļu.

    Windows Continuum ir gaidītākais Windows 10 Mobile operētājsistēmas jaunievedums. Windows Continuum piedāvā parastā datora monitorā redzēt gandrīz to pašu, ko mums dotu galddators, nevis kopiju no Windows 10 Mobile operētājsistēmas. Continuum darbināšanai būs nepieciešams vadu vai bezvadu Microsoft Display Dock. Ekrāna dokstacijai varēsi pievienot arī ārējo atmiņu, peli un klaviatūru, bet tikpat labi vari izmantot arī Bluetooth klaviatūru, un pašu telefonu – par skārienpaliktni.

    Lumia 950 XL 035

    Microsoft Display Dock ir USB Type-C pieslēgvietas viedtālrunim un uzlādei, tam ir arī trīs USB 2.0 pieslēgvietas, kā arī HDMI un pat DisplayPort pieslēgvietas ekrāna pievienošanai. Ja nevēlies tērēt naudu par Microsoft Display Dock, vari izmantot Miracast protokolu attēla bezvadu pārraidei uz ekrānu. Miracast lietošana atstāj lietotāju bez lielām manevru iespējām – nāksies izmantot Bluetooth peli un klaviatūru. Ārējās atmiņas pievienošana ir iespējama tikai ar Microsoft Display Dock.

    Iespējams, daudzi vilsies lietotņu klāstā, kas atbalsta Windows Continuum. Microsoft ir ieviesis Microsoft Universal lietotņu platformu, kas ierobežojumu ziņā atgādina vēstures mēslainē pamesto Microsoft Surface RT hibrīddatoru niecīgās iespējas. Continuum spēj attēlot tikai Microsoft Universal lietotnes, to skaits ir nožēlojams. Labāk iet ar spēļu klāstu, bet diez vai Lumia 950 XL tiks iegādāts šādām izklaidēm.

    Šobrīd Microsoft piedāvā Office lietotnes Continuum funkcijai bez maksas, bet tas mainīsies 2016. gada 1. aprīlī. Microsoft pieprasīs Office 365 abonentmaksu, lai arī turpmāk Continuum pievienotajā ekrānā būtu pilnvērtīgi izmantojamas Word, Excel un PowerPoint lietotnes. Microsoft Universal lietotņu platformai vēl nav izveidota neviena ofisa programmatūras alternatīva, kas varētu padarīt spējīgos Windows 10 Mobile viedtālruņus atkal iekārojamus Continuum izmantotājiem. Edge pārlūks, Word, Excel un One Note šobrīd smuki darbojas Continuum režīmā.

    Tātad Continuum šobrīd it kā strādā, bet pēc pāris mēnešiem no lietotājiem sāks iekasēt abonentu maksas, pretējā gadījumā Continuum kļūst gandrīz bezjēdzīgs. Nez vai Microsoft pieļaus LibreOffice pielāgošanu Microsoft Universal lietotņu platformai. Kaut kādas spēlītes gan jau būs, bet turpmākā Continuum attīstība bezmaksas iespēju virzienā ir miglā tīta.

    Īsāk sakot – man ir aizdomas, ka Microsoft pavasarī sačakarēs Continuum ideju pašā pamatā. Vienīgā labā ziņa ar tā, ka par Continuum Office 365 abonentmaksas ieviešanu mēs zinām jau šobrīd, attiecīgi varam plānot vai neplānot Microsoft Display Dock iegādi.

    [PAPILDINĀTS] Apskata tapšanas laikā tika izlaists Remote Desktop Preview (Version 844) atjauninājums, kas apvieno Remote Desktop iespējas ar Microsoft Continuum. Tiek solīts, ka turpmāk ar Remote Desktop palīdzību Windows 10 Mobile un Continuum saderīgie viedtālruņi varēs pievienotajā ekrānā parādīt un darbināt Win32 lietotnes. Noprotams, ka tādējādi Microsoft spēs nodrošināt ne tikai Universal lietotņu darbību pievienotajā Display Dock ekrānā, bet arī “parasto” galddatorā uzstādīto lietotņu attālinātu darbināšanu ar viedtālruni, kam pievienota pele un tastatūra. Diemžēl Lumia 950 XL tika atdota pirms Remote Desktop Preview atjauninājuma iznākšanas, tāpēc par tās darbību nemācēšu sīkāk neko pateikt.

    Akumulators un ātrdarbība

    Windows Phone operētājsistēma nekad nav brēkusi pēc milzu jaudas un nav pārlieku ātri tērējusi akumulatorus, un Windows 10 Mobile iet to pašu ceļu. Ar vienu uzlādi Lumia 950 XL iztiek pāris dienas, ja to izmanto vidēji daudz. Gaidstāves režīmā ar ievietotu SIM karti Lumia 950 XL iztiek arī četras, piecas dienas. Pat enerģiju prasošais Snapdragon 810 procesors nespēj nodarīt milzīgu skādi Li-Ion 3340 mAh akumulatoram.

    Pieļauju, ka Snapdragon 810 procesors izvēlēts Continuum darbības nodrošināšanai, bet vienlaikus tiek paredzēts, ka Lumia 950 XL uzlādēsies ar doka palīdzību.

    Lumia 950 XL 032

    Visvairāk mani interesēja Lumia 950 XL šķidruma dzesēšanas sistēma. Cik var noprast, Lumia 950 XL tiek izmantota slēgta pašplūdes šķidruma dzesēšanas sistēma, gluži kā tas ir vecākās mājās ar apkures sistēmu. Lumia 950 XL esošā šķidruma dzesēšanas sistēma ir aptuveni 1 mm bieza, tāpēc tā nedod gandrīz nekādu ieguldījumu viedtālruņa biezumā vai svarā.

    Dzesēšanas sistēma strādā neticami labi. Iespējams, ka Windows 10 Mobile lietotnes nespēj pilnībā noslogot procesoru, iespējams, ka talkā nāk noņemamais aizmugures vāks, kas arī var mazināt karstuma nokļūšanu līdz plaukstai. Jebkurā gadījumā Lumia 950 XL ir vēsākais no mūsu rīcībā nonākušajiem viedtālruņiem, kas aprīkoti ar Snapdragon 810 procesoru.

    Fotogrāfijas

    Lumia 950 XL ir vēl viens fotogrāfijas meistarstiķis aiz Nokia Lumia 1020. Lumia 950 XL saņēmis pilnīgi jaunu PureView sensoru. Tā izmērs ir 1/2.4”, kas izmēra ziņā tikai nedaudz atpaliek no kompaktkamerās atrodamajiem 1/2.3” sensoriem. Viedtālrunim ir 26 mm f/1.9 Zeiss sertificēts objektīvs un optiskā attēla stabilizācija. To visu papildina trīs krāsu LED zibspuldze. Kameras lietotne atļauj uzņemt aptuveni 8 megabaitu JPG datni vai aptuveni 20 megabaitu DNG RAW fotoattēla datni kopā ar JPG. PureView sensors atļaus izmantot aptuveni divkāršu attēla palielinājumu, iegūstot 8 megapikseļu attēlu.

    Lumia 950 XL foto 042 Lumia 950 XL foto 003 Lumia 950 XL foto 011

    Lietotājs var pielāgot baltās krāsas balansu, fokusu, ISO vērības, slēdža ātrumu un ekspozīcijas laiku. Tātad – visu.

    Kameras lietotnes jaunums ir Lumia Rich Capture iespēja, kas tiek aktivizēta bez lietotāja piekrišanas automātiskā režīmā. Lumia Rich Capture varētu uzskatīt par HDR paveidu, tomēr viedtālrunis ne vienmēr uzņem vairākus attēlus, lai tos pēcāk salīmētu kopā. Lumia Rich Capture darbība ir drusku mīklaina un Microsoft arī sīkāk neko nepaskaidro. Lumia Rich Capture vari arī uzspiest visām fotogrāfijām.

    No kameras lietotnes izņemta panorāmas uzņemšana un arī HDR uzņemšana nebūs pieejama.

    Manuprāt, Lumia 950 XL kamera ir ļoti laba, tā ir spējīgāka par Xperia Z5 sērijas un Galaxy S6 sērijas kamerām. Patika fokusa ātrums, patika Lumia 950 XL kameras darbība sliktā apgaismojumā, patika lietotnes vienkāršā saskarne. Retu reizi fokuss nakts bildēs maldījās, bet to neuzskatu par lielu mīnusu.

    Lumia 950 XL kamera vēl nav pabijusi pie DxOMark, bet atļaušos uzskatīt, ka esošie līderi Galaxy S6 edge un Xperia Z5 ir apdraudēti.

    Konkurenti

    Lumia 950 XL veidots, lai tieši konkurētu ar tikpat liela izmēra un jaudas viedtālruņiem. Tuvākie Lumia 950 XL konkurenti būs Samsung Galaxy S6 edge+ un Apple iPhone 6s Plus. Abi minētie konkurenti ir ar līdzvērtīgiem ekrāniem, spējīgām kamerām, jaudīgiem procesoriem. iPhone 6s Plus būs dārgāks, bet Galaxy S6 edge+ cena ir tikpat liela. Vienkārši ideāli – katrs izvēlas savu iecienītāko operētājsistēmu un dzīvo mierā un saticībā.

    Gala vārds

    Iespaidīgu tehnisko specifikāciju diemžēl nepavada ne mazāk iespaidīgi uzbūves materiāli un dizaina jauninājumi Lumia 950 XL modelī. Iepakojuma saturs ir drīzāk nabadzīgs, un ir jārēķinās, ka dokstacija izmaksās klāt vēl 100 eiro (tīmeklī ap 75 eiro).

    Toties Lumia 950 XL saņēmis vairākas iespējas, kas nav atrodamas konkurentos. Continuum, Windows Hello un PureView kamera ir lieliski iemesli Lumia 950 XL izvēlei, tomēr Continuum un Windows Hello vēl būtu nepieciešami daži darbības pieslīpējumi. Diemžēl tas pats attiecas uz Microsoft Windows 10 Mobile operētājsistēmu. Pēdējais lielais jauninājums to padarīja daudz stabilāku, bet nevajag apstāties pie sasniegtā.

    Lumia 950 XL 021

    Microsoft Windows 10 Mobile un Windows Phone izplatība tiek lēsta ap 3%, piekāpjoties Android (ap 80%) un iOS (ap 16%), kas nenāk par labu lietotņu klāstam. Dažas mani interesējošas lietotnes ir drīzāk ceļš uz tīmekļa pārlūku, kurā arī norit viss darbs, vēl dažas ilgstoši aizķērušās beta stadijā. Diez vai spētu ikdienā iztikt tikai ar Windows 10 Mobile pieejamo lietotņu apjomu.

    Lumia 950 XL ir pārliecinoša veiktspēja un akumulatora darbība ar vienu uzlādi. Nemanāmi un perfekti strādā šķidruma dzesēšanas sistēma Snapdragon 810 procesoram. Vismaz kāds ir ticis ar karsto Snapdragon 810 galā.

    Lumia 950 XL 026

    Pirms Lumia 950 XL izvēles un iegādes mani pamatīgi nodarbinātu doma par Continuum darbināšanu ikdienā. No vienas puses tas ir visai pieņemams darba rīks, no otras puses nav ne mazākās vēlmes maksāt par Office 365 izmantošanu tuvā nākotnē, ja ikdienā esmu sapraties ar bezmaksas LibreOffice.

    Lumia 950 XL PureView kamera ir uzskatāma par nākamo pakāpi viedtālruņu iespēju klāstā. Protams, vienmēr var atrast kādu kameras nespēju, bet ikdienai jaunā PureView kamera piedāvā neticamu attēla kvalitāti un pilnu manuālo iestatījumu klāstu.

    Microsoft nāksies piestrādāt pie Windows 10 Mobile, lai padarītu viedtālruni uzticamāku un nākamajā reizē jātaisa patīkamāks korpuss, bet kopumā - pieklājīgs viedtālrunis Windows Phone (10 Mobile) faniem.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    5
    Ekrāns
    7
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    5
    Akumulators
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    74 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    15.01.2016 13:22

    >ekrāna bloķēšanas poga ir pa vidu starp skaņas regulēšanas pogām. dizaineru iegriba, lai atšķirtos no iepr. modeļiem kur bloķēšanas poga ir mazliet atstatus no skaņas pogām. Dizaineri ir cilvēki, kas vislabāk ir turami pusbadā jo tad tiem nav spēka uzspiest visas dīvainības ko tie izprātojuši. >Nevienam pat prātā neienāks, ka šis ir augstāko plauktu viedtālrunis. te laikam ir nianse – MS izpratnē augstākie plaukti skaitās inovāciju jomā, nevis pulētu bleķa kastīšu ražošanā kur sevi ir apliecinājis katrs sevi cienošs ķīniešu cehs. >AMOLED tehnoloģija ir nedaudz zilgana tehnoloģija nevar būt zilgana :)) var būt attēlotās krāsas. >Nez vai Microsoft pieļaus LibreOffice pielāgošanu Microsoft Universal lietotņu platformai. uzreiz par to iedomājos. Bet kas ir vajadzīgs, lai appu pielāgotu – API ir slēgts vai citas ķibeles? MS padalās tikai ar izredzētajiem? Par to uzrakstiet, lai būtu saprotamāk. >Tā izmērs ir 1/2.4”, kas izmēra ziņā tikai nedaudz atpaliek no kompaktkamerās atrodamajiem 1/2.3” sensoriem. nope, kompaktkamerās mazākais ir 1″ un neviens tik sīkus sensorus kā telefonos vairs neliek kamerās, izņemot superzūmos. 1/2.3 bija budžeta kompaktos pirms 10 gadiem. Kameras, lasītāji un doki, tas viss ir pīļu mēsli un viss kas nav līdz galam riktīgi noregulēsies ar apdeitiem un nākamajiem modeļiem. Jautājums, kā MS apiesies ar… Read more »

    15.01.2016 13:58
    Reply to  x

    Par AMOLED lūdzu neizrauj no teikuma! “AMOLED tehnoloģija ir nedaudz zilgana, atpaliekot no Samsung Super AMOLED”.

    1/2.3 vēl arvien liek fotoaparātos, tos sauc kā gribi – ziepjutrauki, kompaktkameras, muļķaparāti.

    x
    15.01.2016 14:34
    Reply to  Artis Abols

    kuros, tajos 70 eiro modeļos kurus tāpat neviens vairs nepērk un tie gaida izņemšanu no tirdzniecības?

    p.s. tehnoloģija nevar būt zilgana, tomēr.

    Rūdolfs Rancāns
    17.01.2016 12:01
    Reply to  x

    Par tiem sensoru izmēriem Tu gan iebrauci pamatīgās auzās. 1 collas sensors ir diezgan pamatīga ekstra un visi aparāti ir lētā gala DSLR cenu diapazonā. 1/2.3” vēl joprojām ir ziepīšu standarts.

    x
    17.01.2016 17:09

    Ko tu saki! APS-C lētā gala spogulene un visādi nexveidīgie ir izspieduši no aprites savulaik dārgos kompaktus pat ar kādreiz par lieliem sauktiem 2/3″ sensoriem. Bet kurš vairs pērk kompaktus ar niecīgo 1/2.3″ sensoru, kurš? ja nu tikai kāds domā, ka laime ir superzūmā un nopērk to lai secinātu ka nekādas fotomedības tur nesanāk, bet platajā galā atkal telefons ir parocīgāks.

    Visi man zināmie cilvēki sīkmatricas kompaktus ir aizstājuši ar telefoniem vai tad uzreiz jau APS-C. Kompakti ar nelielo 1″ sensoru (salīdzinot ar APS-C) savā vairumā ir pārāk dārgi priekš tā, ko tie dod laukā, bet mēdz būt smuki iepakoti interesantos korpusos un mazāki par vidējo spoguleni, tāpēc tos vēl pērk.

    Janis
    17.01.2016 20:57
    Reply to  x

    Loti daudzi joprojām pērk mazos ziepjus un tamlīdzīgus grabažiņus!!!
    Protams lielākoties uzņēmumi, bet tur arī iet kvantumā, ar telefonu galīgi garām uz ekrāna bilde smuka ieleic datorā un izskatās drausmīgi (tas attiecas uz telpām un nelietojot zipeni)

    Kaspars
    15.01.2016 13:44

    Ilgi gaidīts apskatiņs..tik ilgi, ka mazliet ir mainījies personiskais viedoklis par ierīci (te gan piestrādāja arī iespēja pašam dzīvē aptaustīt)

    Tātad..vizuāli nekas īpašs, kvalitāte(korpusa uzbūves) diezgan zema, continuum šķiet jau norakts nākotnē ar to ofisa piespiedu abonamentu, WP10 zaļš un nepabeigts.

    Viss pārējais līmenī

    WP10 šobrīd oficiāli pieejams uz 3 jaunajiem tālruņiem, bet preview var izmēģināt visi pārējie. man it tādas aizdomas, ka prew ir tieši tas pats WP10, kas uz jaunajām ierīcēm, vai tā ir?
    Ja tā, tad viņi pat neskaitot to, ka nav izlaiduši uz pārējām ierīcēm (kad bija solīts??) ir arī kaut kā nepiedodami spējuši padarīt WP par bremzējošu..nu nestrādā viņš tik plūdeni kā WP8.1, bieži ir uz kaut ko jāgaida :(

    Vārds
    15.01.2016 14:24

    Nu manas piecas kapeikas tikai kā Lumia 550 lietotājam nu jau mēneša garumā. Vairāk par Windows 10 Mobile. Kaut kā man nav izdevies pamanīt, ka viņa būtu lēna vai bremzētu. Un vēl maza nianse, kuru pamatā neviens nav laikam pat ievērojis. Man Lumia 550 svilpojot atskaņo FLAC failus ar 24/96 un 24/192 kodējumu. Skaņa super, un zinot to, ka pamatā šādus audio variantus atskaņo tikai vēl dažas trubas, turklāt reizes dārgākas, teikšu, ka esmu apmierināts kā pitons. Par trubu atdevu nieka 100 eiro un līdz šim nav nācies nožēlot izdarīt. Un jā, visticamāk arī Lumia 950 šos FLAC’us atskaņot uz urāā’.

    Kaspars
    08.02.2016 21:27
    Reply to  Vārds

    Ir tādi kas neatskaņo flac? Pat iPhone to spēj (maksas aplikācija gan jāpērk).

    x
    15.01.2016 14:38

    vēl par kontīnumu…ja tur pamatā ir ofisa štelles, tad jau to apmaksās darba devēji, nevis privātpersonas. Vēl ir variants, ka ar remote desktop pieslēdzas darbam un izmanto ofisu tur, priekš kam to uz telefona.

    man šķiet, privātpersonai nav jēgas maksāt par ofisa licencēm, ja var izmantot alternatīvas par ziedojumu?
    nu, vismaz es neesmu atradis neko tādu, kas man salauztu librofisu kā alternatīvu msoffisam.

    Raivis Rasnačs
    15.01.2016 15:09

    Precīzi pateici – šis ir telefons faniem. Saražots mazā daudzumā un domāts tiem, kas brēca pēc Windows telefona ar high-end dzelžiem. Dizains varbūt nav tas inovatīvākais, bet Mozo ražotais klasisks brūnas ādas vāks ar alumīnija rāmi, manuprāt, piešķir vienreizēju premium sajūtu. Baumo, ka tas ir tikai starpsolis līdz Surface Phone, kas būs jau citas komandas radīts cits stāsts.

    Uldis M.
    15.01.2016 16:33

    “Vienkārši ideāli – katrs izvēlas savu iecienītāko operētājsistēmu un dzīvo mierā un saticībā.”

    Par šo teikumu cepums! Tā ir pareizā attieksme!

    Ēriks
    15.01.2016 18:00

    Ļoti labs apraksts. :) Esat centušies, nav nekā greiza.

    15.01.2016 18:09
    Reply to  Ēriks

    Paldies! Mēs parasti cenšamies, lai mūsu rakstītajā viss būtu objektīvi un korekti. Prieks, ka lasītāji to novērtē.

    15.01.2016 19:15
    Reply to  Ēriks

    Vienmēr cenšamies! Dažreiz vienkārši ar laikiem ir kā ir. Šoreiz dabūju ar 950 XL sadzīvot gana ilgi un ar vēsu prātu uztiept iespaidus.

    Edmunds
    15.01.2016 20:31

    Esmu drusku vīlies, ka apskatā nav ne vārda par radio ! Manam vecajam Lumia925 radio bija vienkārši katastrofāls un arī ar GSM zonu vietām bija pašvaki.

    erikiss1
    15.01.2016 23:11

    ir kur tiekties, bet kā saka, pirmie kucēni ir jāslīcina.
    MS sācis brist jaunu taku.

    Raivis Rasnačs
    16.01.2016 20:44
    Reply to  erikiss1

    Bet jau takas sākumā trāpīja dažās bedrēs… Nevajadzēja izlaist ierīces ar negatavu Windows 10 Mobile. Tas var slikti atspēlēties, īpaši situācijā, kad jāiekaro tirgus. Ideoloģijai “kļūdas labosim ar atjauninājumiem” nevajadzētu kļūt par tradīciju. Daudzi negatavo OS noraksta uz WaaS (Windows as a Service) modeli, proti, Win vairs nekad nebūs līdz galam gatavs, bet tas nav attaisnojums.

    Janis Zarins
    16.01.2016 12:38

    Ikdienā lietoju iPhone 6 plus, bija testā Samsung S6 Edge+ un nedēļu testēju Lumiju 950 LX …. Iespaids bija diezgan slikts…liela vilšanās, nepiekrītu ka silšanas process nav aktuāls….sila kā labs radiātors īpaši kad savieno ar “maģisko” kastīti, aplikācijas karās, to daudzums ir nabadzīgs, foto kvalitāte arī nekas īpašs… Tīrs WP fanu telefons, nekas vairāk ….nākotne miglā tīta…acu atbloķētājs tika atslēgts, jo strādā lēni un kaitinoši… Ļoti labi saprotu tos kas lieto WP, cerības bija lielas un tagad sevi ir jāpierunā ka 950 un 950LX ir vienkārši kaut kas super, salīdzinot ar konkurentiem… Testa vērtējums ir arī pievilkts aiz ausīm vairāk par 5 – 6 nedotu… Paldies par testu bet radās sajūta ka nedaudz trūkst objektivitātes…laikam jau patīk WP

    crazynol
    16.01.2016 14:24
    Reply to  Janis Zarins

    Turpretī tevi esmu ievērojis kā W10M nīdēju, un tavs komentārs no tevis nemaz neizbrīna.
    Laimīgu dienu, lieto iPhone un nekrakšķi tikai tāpēc, ka testam dabūji brāķētu ierīci.

    Kurlander
    16.01.2016 16:01
    Reply to  crazynol

    Man arī šķiet, ka tā ir tendencioza augšminētās Lumijas kritika,
    jo lai nu kas, bet kameru nokritizēt vai ākstīties ar nu jau banālo tēmu – WP “nabadzīgajām” aplikācijām, to vajag mācēt…

    khe
    18.01.2016 07:31
    Reply to  Janis Zarins

    Hahaa. Foto kvalitāte.
    Mēģināji arī ko fotogrāfēt?

    Selfiji pret spoguli neskaitas.

    svimart
    16.01.2016 13:06

    Ko dzīvē nozīmē atšķirība starp 950XL un 950 tieši procesora ziņā ? 5.7″ pa lielu, taču 5.2″ vēl varētu pieciest…

    crazynol
    16.01.2016 14:26
    Reply to  svimart

    Atšķirība ir tikai Continuum darbināšanā, jo pati mobilā OS darbojas vienlīdz ātri.

    svimart
    16.01.2016 17:06
    Reply to  crazynol

    skaidrs tas man nah.. nav vajadzīgs. Sievais 640 salīdzinot ar manu andrīti vienkārši lido (ir uzlikts arī win10 tests). Baterija tur 3-4 dienas normālā režīmā. Gaidam 950 cenu kritumu…

    neJANIS
    17.01.2016 14:00

    Pēc 1.5 mēneša lietošanas nesūdzos, bet par to cenu noteikti prasījās labāku (nu, kaut vai kvalitatīvāku no tās pašas plastmasas) korpusu, jo skatoties uz telefonu tiešām rodas sajūta par ko te ir tie 700 eiro. Galvenā sūdzība ir tieši par kvalitāti, telefons krakšk, tas vienkārši stāv uz galda un krakšķ. Nu, nepieņamami tomēr par šo cenu. Esmu gan pēdējā laikā bijis arī īpaši tizls un 2x nomest telefonu no kabatas augstuma, vienreiz uz ledus, vienreiz uz flīzēm. Aizmugurējais vāciņš sabuktēts, bet priekšā pāris knapi pamanāmas skrambas. Būs laikam jāpasūta Mozo ādas vāciņš. Acu skanēšanu nelietoju, pārāk lēni, tad jau redzēs kā būs, kad izies no beta stadijas. Continuum 2x pamēģināju, reālam pielietojumam nav bijusi vajadzība. Baterija ir ok, bet neteiktu gan, ka Windows 10 būtu bateriju maz rijošs. Tiesa bateriju daudz rijošs ir Spandragon 810. Ar manu lietošanu līdz vakaram izvelk, tātad ir ok. Ir daudz telefonu, kas neizvelk. Kamera ir lieliska, dienā varbūt tā atšķirībā attiecībā pret Samsung, LG būs knapi pamanāma, bet naktī jau cita runa. Windows 10 nešķiet ļoti stabils diemžēl. Fani attaisnojas ar argumentu, ka tā esot vel beta stadija, kas ir pilnīgas muļķības un man pērkot nevienā brīdī neviens nekad nav teicis, ka es lietošu… Read more »

    Raivis Rasnačs
    17.01.2016 14:50
    Reply to  neJANIS

    Tā autonomā krakšķēšana ir plastmasas korpusa trūkums. Sasilstot, korpuss izplešas, atdziestot – atkal saraujas. Esmu to novērojis arī daudzām citām ierīcēm. Materiāls vienkārši nav īpaši augstvērtīgs.

    Kaspars
    18.01.2016 11:07
    Reply to  neJANIS

    Sabuktēts aizmugurējais vāciņš varētu būt iemesls tam, ka garantiju Tev atteiks. Man l830 jau no nopirkšanas brīža mazliet kaitinoši strādāja tās touch pogas zem ekrāna, līdz pakāpeniski pārstāja strādāt pavisam. Aiznesu uz garantiju un atgriežot saņēmu lapeli, ka garantija ir pārtraukta. Piebildīšu, ka tās bija ļoti nelielas buktītes uz alumīnija stūrīšiem, kā arī, ka garantījas defekts ar tām pogām šim modelim ir gana izplatīts

    neJANIS
    11.02.2016 10:43
    Reply to  Kaspars

    Atteikt garantiju neatteica, sabuktētais sāns nevienu neinteresēja, toties caurums uz priekšēja stikla (zināms arī kā mikrafons) gan interesēja LMT salona darbinieci. :D
    Bet jā, telefonu 2 nedēļas noturēja servisā, atdeva atpakaļ – defekts neesot novērots, profilaksai atjaunota OS (uzlikta orģinālā .11 versija). Kādam ir pieredze ar šiem servisiem? Ja man tas defekts atkal parādās (un būsim godīgi parādīsies, tos resetus es pats biju mēģinājis, parasti kādu nedēļu pēc tam iet bez problēmām) es uztaisu kaut kādu video un parādu viņu klātbūtnē? Es varu pieprasīt jaunu telefonu?

    neJANIS
    12.02.2016 07:22
    Reply to  neJANIS

    Nu, protams, nepagāja pāris stundas un vecā kaite atkal klāt – Wifi neiet. Umņiku bars noturēja telefonu pusotru nedēļu pie sevis un redz defektu nenovēroja, man vajadzēja vien pāris stundas. Laikam slikta aura. Nu, nekas došu šiem vel vienu iespēju, pie nākošas reizes iesniegums par jaunu telefonu vai 100% summas atgriešanu.

    Kaspars
    12.02.2016 10:08
    Reply to  neJANIS

    Veiksmi, bet kā tur ir ar to jaunu telefonu (ne iPhone) politiku no LMT puses?

    neJANIS
    12.02.2016 10:30
    Reply to  Kaspars

    Šorīt biju aizgājis gan uz klientu apkalpošanas centru, gan zvanījis LMT, gan TSC servisa centram. Noskaidroju, ka Microsoft telefoni tiek sūtīti uz Lietuvu, jo Latvijā viņiem nav pārstāvniecības, līdz ar to viņi neko pat nevar komentēt. Tā kā konkrētajā klientu apkalpošanas centrā nebija maiņas telefona, ko dot, pagaidām telefons palika pie manis, pēc darba braukšu uz Ropažu ielas centru. Neko skaidri man LMT pateikt nevarēja, apmēram neviens neko nezina, bet kad sāku prasīt, tad teica, ka it kā, ja tagad arī atsūtīts atpakaļ ar defektiem varu rakstīt iesniegumu par jauna telefona saņemšanu vai pirkuma summas apmaksu.

    Kaspars
    12.02.2016 10:43
    Reply to  neJANIS

    Gaidām turpinājumu :)

    neJANIS
    06.04.2016 11:05
    Reply to  Kaspars

    Telefonam beidzot tika nomainīta mātes plate, re ka defekts tomēr esot bijis.
    Bet cita bēda – korpusam (noņemajai daļai) vietā, kur bija bukte (nu nekas liels, radusies izkrīt no klēpja) pēc remonta ir plaisa (neesmu telefonu vel paņēmis). Servisā saka, ka tas esot ok, jo telefonam esot bijis smags fizisks trieciens, tādēļ normāli, ka ņemot vāciņu nost ir parādījusies plaisa. Jēga jau laikam ar viņiem baigi strīdēties nav?

    neJANIS
    06.04.2016 12:17
    Reply to  neJANIS

    Aj, piekāst, sabuktēts jau viņš bija, tas, ka tā vienkārši viņš saplaisāja es gan neticu, bet neko jau es tur nepierādīšu. Vismaz ir motivācija Mozo ādas vāciņu beidzot nopirkt.

    Kaspars_
    06.04.2016 12:32
    Reply to  neJANIS

    Man gan tas no servisa viedokļa nešķiet ok, pat, ja bukte tur bija..Nu nevar tak pieņemt telefonu garantijā, bukti uztaisīt par plaisu un teikt, ka tas telefons jau bija sabojāts..Par savām līkajām rokām ir jāuzņemas atbildība un sabojāta detaļa jānomaina.
    Bet zinot to viņu servisu..nebrīnos..

    neJANIS
    06.04.2016 12:45
    Reply to  Kaspars_

    Man arī nešķiet ok, bet es zinu, ka es neko nepierādīšu un man jau tā gandrīz pusi no laika kopš telefona pirkšanas gandrīz tas ir pa servisiem nodzīvojies, vismaz beidzot viņi atzina, ka telefons tehniski tiešām ir defektīvs. Teica, ka varu rakstīt iesniegumu par to, ka tā ir servisa vaina, bet visticamāk nekāda jēga tā nebūs un telefons vienkārši vel nedēļu nostāvēs pie viņiem.

    neJANIS
    07.04.2016 07:06
    Reply to  neJANIS

    OOk, jauna plate, problēma tā pati vecā. Wifi jau atkal nestrādā. Vūhu, brīnišķīgi!

    Kaspars_
    07.04.2016 08:38
    Reply to  neJANIS

    Ak vai..
    Tā nav kāda common problēma šitiem modeļiem? Vai arī serviss plati īstenībā nemaz nav nomainījis?

    neJANIS
    07.04.2016 10:14
    Reply to  Kaspars_

    IMEI kods vismaz ir cits, tas gan nenozīmē, ka tur nav nomainīta tikai uzlīme. Nu, ir internetā arī lasīts, ka citiem ir šāda problēma, bet visas ziņas ir no decembra, kad telefons tikko tika izlaists, nekāda risinājuma nav.
    Uzrakstīju LMT iesniegumu par naudas atgriezšanu (viņi gan apgalvo, ka naudu viņi nedodot, tikai piedāvā vietā telefonu, kāds zinošāks var šo pakomentēt vai tad tiešām tā ir, ja telefons ir acīmredzami defektīvs un viņi to nevar sataisīt?), protams, iesniegumā nekautrējās norādīt, ka telefonam ir plaisa korpusā. Izskatīšot 15 darba dienu laikā.

    Kaspars
    07.04.2016 13:25
    Reply to  neJANIS

    Manuprāt bija kaut kā atrunāts, kad naudu var prasīt un kad ne (zinātāji varbūt pielabos)
    Bet jauna ierīce jau ar nebūtu tas sliktākais scenārijs, jautājums vai Tu gribi no tā telefona tikt vaļā vai turpināt lietot 950?

    neJANIS
    08.04.2016 10:37
    Reply to  Kaspars

    Nezinu, nekāda uzticība man šim modelim vairs nav, ekrāns ir smuks, kamera lieliska, Windows simpātisks, bet tas arī viss. Tad jau redzēs, ko man teiks LMT, primāri gribētos vienkārši naudu atpakaļ un miers mājās.

    neJANIS
    26.04.2016 09:30
    Reply to  neJANIS

    Tātad, no 01.2016 nauda atpakaļ vairs netiek atgriezta, tā vietā tiek piedāvāti tika telefons uz maiņu (par tādu pašu vai mazāku summu, dārgāku telefonu, pat starpību piemaksājot paņemt nevar). Tā kā citi telefoni bija izteikti lētāki vai arī vienkārši nenormāli pārcenoti pie LMT, tad nolēmu ņemt tomēr jaunu Lumia 950XL. Telefonu nelietoju, bet ieslēdzu, pieslēdzos pie Wifi un noliku plauktā lai stāv, kādas 5 dienas viss gāja normāli, šodien sāku kaut ko darīt un jau atkal – Wifi nav pieejams. Nezinu, tas ir softa vai sērijveida tehnisks gļuks, bet attiecībā uz šo telefonu – tie ir vienkārši 700 zemē nomesti eiro.

    Kaspars
    26.04.2016 11:48
    Reply to  neJANIS

    Tas “tādu pašu vai lētāku” gan ļoti nesmuki no LMT puses..

    Bet Tev tas wifi gļuks ir ar vairākiem rūteriem bijis?
    Es atceros man pašam reiz bija tā, ka uzliekot jaunu rūteri man uz PC sākās brīnumi, ka ik pa laikam diskonektējas, tad neredz vispār, un ne vienmēr gribēja pieslēgties, bet mājās bija vēlviens dators un 3 telefoni – tiem viss strādāja perfekti, bet man ne..
    Nomainīju citu rūteri un viss atkal bija ok

    neJANIS
    27.04.2016 10:40
    Reply to  Kaspars

    Ņemot vērā, ka Wifi ir slēdzies nost visās 3 vietās, ur es viņu pastāvīgi lietoju, tad nedomāju, ka tā ir rūtera vaina. Lasīju, ka ir bijušas problēmas ar 5Ghz rūteriem, bet arī tas man nav aktuāli.
    Un, ja jau servisa darboņi šo ietu nenovērotu, vai tad būtu mainījuši man plati un pēc tam pašu telefonu?

    khe
    18.01.2016 07:26

    Tas, ka bloķēšanas poga ir pa vidu nav dīvaini.
    Poga ir vietā.
    Tajā pašā pusē, kur skaļuma regulēšana. Šīs pogas ir telefonam augšpusē.
    Zemāk atrodas ieslēgšanas/izslēgšanas poga, kura kalpo arī kā ekrāna bloķēšanas poga. Šis taustiņš ir tekefonam pa vidu. +/- kā visiem citiem tālruņiem.
    Tas, ka lejasdaļā zem bloķēšanas pogas ir kameras palaišanas poga un ka pārējiem 98% visu ražotāju viedtālruņiem tās pogas tur nav, tas ir dīvaini!!!

    x
    18.01.2016 07:54
    Reply to  khe

    Regulējo skaļumu, īkšķis būs jāpārvieto pāri bloķēšanas pogai, ja neaprobežojas ar reg. vienā virzienā. Tajā brīdī var neviļus nospiest bloķēšanas pogu, iedomājos, cik tracinoši tas varētu būt. Tas lielā mērā atkarīgs no plaukstas izmēra un pirkstu garuma, cik ērti ir celt īkšķi pāri bloķēšanas pogai. Ja skaļuma pogas ir blakus viena otrai, šāda neērtība izpaliek.

    Kameras palaišanas pogu bieži nospiež neviļus, jo telefonam visa turēšana notiek apkārt korpusam no sāniem. Risinājums varētu būt likt kameras pogu augšpusē, kur to neviļus nospiest ir jau daudz grūtāk, bet varu iztēloties gadžetfrīku gaudošanu, cik tas neierasti izskatoties.

    khe
    18.01.2016 10:40
    Reply to  x

    Lietoju 830 lumiju vairāk par gadu.
    Esmu pieradis pie pogu izkārtojuma. No sākuma pirmās dienas bija jocīgi bet šobrīd nevaru iedomāties savādāku izkārtojumu un kameras pogas neesamība man liekas pilnīgi nepamatota.

    8bitnebula
    18.01.2016 13:16

    Jau vairāku mēnešu garumā nepacietībā gaidu, kad beidzot Lumia 950 būs pieejams arī LMT e-veikalā. Dotajā brīdī tas tur ir ielikts tikai katalogā, bet pieejams nav. Pēc pēdējās info (no LMT operatora) – pie viņiem tas būs nopērkams ātrākais – februāra vidū. Mazliet šoka moments, ka tik ilgi jāgaida (nez kāpēc?), kur tajā pašā laikā tas ir nopērkams gan pie Tele 2, gan Bite kopā ar visu dock-station.

    Raivis Rasnačs
    18.01.2016 17:27
    Reply to  8bitnebula

    LMT ir antipātijas pret Nokia/MS produkciju. Baumo, ka servisa kantoris, kas labojis Nokia aparātus, šos uzmetis.

    Mārtiņš Vācietis
    26.01.2016 09:57

    Hmm tas izskaidro “plašo” telefonu klāstu manslmt.lv veikalā! :D
    Attiecīgi viena Nokia un viens Microsoft telefons

    Jokman
    18.01.2016 14:20

    Es skatījos šī telefona apskatu youtube un tur bija aktualizēta tāpati problēma, kas ir raksturīga windows platformas telefoniem – aplikācijas ir nestabilas, diezgan veca būvējama datuma vai arī vispār nav atrodamas. Man bija Lumia 930 es to izturēju tikai 7 dienas, labi, ka varēju atdot atpakaļ un neko nemaksāt pilnīgs s#ds.

    x
    18.01.2016 14:31
    Reply to  Jokman

    kad atsauksmēs redzu “pilnīgs sūds”, ja sistēma ļauj redzēt cilvēkā pārējās atsauksmes tad parasti izrādās, ka vai nu viņam viss ir pilnīgs sūds, vai otra galējība – cilvēks no tiem, kas neatšķir, teiksim, silikonu no silīcija, bet azartiski komentē to atšķirības.

    ne vienmēr, bet ļoti bieži :)

    Kaspars
    18.01.2016 14:57
    Reply to  x

    Laiku var pavadīt arī lietderīgāk ;)
    Man piemēram publisko komentāru sadaļā izlasot “pilnīgs s#ds” ir pilnīgi skaidrs cilvēka viedoklis un tas, ka neko prātīgu viņš nav rakstījis – līdz ar to jēga lasīt tālāk vai meklēt ko šis cilvēks vēl ir “argumentēti” stāstījis, izpaliek

    x
    18.01.2016 19:32
    Reply to  Kaspars

    kautko pērkot, ir noderīgi nofiltrēt hroniskos sūdvežus no tiem, kuri ātrumā bijuši arī emocionāli

    Jokman
    19.01.2016 15:53
    Reply to  x

    Man prieks ka Jūs tā noreaģējāt un izlasījāt manu komentu. Tas ir mans personīgais viedoklis. Ja Jums patīk windows platforma viss ok. Man patīk Android.

    x
    20.01.2016 09:10
    Reply to  Jokman

    Nu, tad jau viss kārtībā – varam palikt katrs pie sava OS. Mani apmierina situācija, ka visiem ir izvēle un tirgū nav tikai viens telefons, kurš pusei pircēju patīk un otrai pusei nē.

    J.
    19.01.2016 15:01

    Paldies par kvalitatīvo aprakstu!

    Ar tām plastmasām un telefona sajūtu ir tā… Sagadījies, ka 2015.gada rudenī lietošanā nonāca trīs gadus senais Windows Phone klasiskais tanks Nokia Lumia 920. Nepārprotami – eksemplārs, kas pierāda, ka plastmasa var būt premium. Salikumā ar ekselentu dizainu tas strādā un izstrādājums, tā teikt, mundieri tur godam.

    Lumia 950 varētu būs mans nākamais aparāts. Pēc kāda gada vai pusotra, kad būs piemērots cenu līmenis. Kaut gan, nolikts blakus jebkuram Nokia Lumia produktam, liekas tik lēts. Ne velti – Nokia laikos dizaina komandā bija augstākās raudzes dūži.

    Tas tā, nerunājot par to, kas lācītim vēderā.

    Raivis Rasnačs
    27.01.2016 14:14
    Reply to  J.

    920, manuprāt, jau ir kļuvis par otru leģendu aiz 3310. Tā bija Lumia līnijas kulminācija.

    J.
    04.02.2016 16:09

    Nenoliedzami. Ar visu to, ka ar vecu un attiecīgi mazspējīgāku procesoru, aizvien ir labā formā darbam Windows 8.1 vidē ar dokumentiem, soctīkliem, interneta pārlūkošanu, audio / video etc. Windows 10 uz šī aparāta kaut kā neprasās.

    920 noteikti ir viens no izcilākajiem veikumiem ar Lumia vārdu. Līdztekus ar Lumia 1020.

    mowers
    27.01.2016 00:27

    Vēletos dzirdēt atsauksmes par Parasto Lumia 950 ! uzskati ka telefons ir diez ko labs un vilšanas vel nav sniedzis man bet gribu zinat vai ir jega pirkt dock staciju! jo zinu vietu kuri tirgo pa 45 euro vinu tikai!

    Kaspars
    11.02.2016 05:33

    Cik ļoti apsistam jābūt lai tagad nopirktu Nokia?!

    ftyi
    11.02.2016 16:00
    Reply to  Kaspars

    Nezinu par Nokia, bet kāpēc piemini Nokia ar to nesaistītā rakstā?

    Kaspars
    11.02.2016 16:13
    Reply to  ftyi

    Laikam jau rakstu nebusi lasijis… ta jau ir tiem anonimajiem misljiem, komentarus lasa, a rakstu ne!

    ftyi
    14.02.2016 21:46
    Reply to  Kaspars

    Atrodi man tekstā kaut vienu vārdu par NOKIA, kur šis nosaukums netiek pieminēts fotogrāfiju salīdzināšanai ar ierīci, kas NAV NOKIA.

    Kaspars
    15.02.2016 16:55
    Reply to  ftyi

    LUMIA = NOKIA, pilns teksts ar to. Tas, ka tas tagad ir Microsoft nevis Nokia, neko nemaina, tas ir tikai marketinga jautajums. Kartejais varonis zem anonima nikname, laikam Latvija tada mode- meklet kashkji ar anonimo nikname

    ftyi
    15.02.2016 22:01
    Reply to  Kaspars

    Feeling sorry for you, tho.
    Someone’s butthurt and that person isn’t me.
    Have a nice day. =)

    Kaspars
    15.02.2016 16:56
    Reply to  ftyi

    noteikti nopircis vienu no shiem mesleim un nespej saprast, kapec citi neredz, cik “kruts” tas Nokia, ptu, Lumia suds ir.

    neJANIS
    15.02.2016 17:46
    Reply to  Kaspars

    Man gan izskatās, ka kašķi meklē tikai un vienīgi Kaspars, laikam kāda personiska un ļoti dziļa sāpe pret Lumia telefoniem sasāpējusies.

    xyz
    16.02.2016 04:24
    Reply to  Kaspars

    Cik debīlam jābūt lai iekomentētu par kaut ko tādu, ko labākajā gadījumā esi redzējis uz bildēm?

    Kaspars
    22.02.2016 16:50
    Reply to  xyz

    Cik debilam jabut lai mainitu anonimos nikus un komentetu vienu rakstu…

    ftyi
    22.02.2016 23:15
    Reply to  Kaspars

    Tas nav mans komentārs, ja tu par mani.
    Bet es piekrītu xyz, tāpēc mani neuztrauc fakts, ka uzskati, ka esam viena persona.

    Kaspars
    23.02.2016 12:28
    Reply to  ftyi

    Nav nav, tikai tu uz to atsaucies…

    Kaspars
    23.02.2016 12:29
    Reply to  xyz

    Par kadam bildem tu te runa? Es mobilo talrunu biznesa esmu padsmit gadus, gudriniek tu.

    Reklāma
    Microsoft nāksies piestrādāt pie Windows 10 Mobile, lai padarītu viedtālruni uzticamāku un nākamajā reizē jātaisa patīkamāks korpuss, bet kopumā - pieklājīgs viedtālrunis Windows Phone (10 Mobile) faniem.Microsoft Lumia 950 XL apskats