Web Analytics
More
    Reklāma

    LG izstrādājis robotu, kas spēs pieskatīt mājā atstātus dzīvniekus

    Jaunākie raksti

    Tuvojoties tehnoloģiju izstādei CES 2024, sāk parādīties ziņas par dažādiem interesantiem produktiem. Kā viens no tiem būs LG radītais mājas uzraudzības robots.

    Tas būs maza izmēra robots, kas pārvietosies uz diviem riteņiem. Tā mērķis ir darboties līdzīgi kā viedajiem skaļruņiem, proti, nosakot istabas temperatūru vai mitrumu, kā arī kalpojot par objektu, ar kuru komunicēt cilvēkam. Tā kā robotam ir iespēja brīvi pārvietoties, tad tas būs spējīgs gan uzraudzīt mājdzīvniekus, gan būt par mājas sargu. Par to visu ziņojot īpašnieka telefonā.

    Reklāma

    Viedais robots ir aprīkots ar Qualcomm Robotics RB5 platformu, kas sastāv no speciālām komponentēm un programmatūras, kas atbild arī par mākslīgā intelekta izmantošanu. Piemēram, platforma robotam ļauj atpazīt cilvēka sejas izteiksmes, nosakot, vai viņš ir priecīgs vai bēdīgs. LG apgalvo, ka mazais robots būs spējīgs sagaidīt savu saimnieku pie durvīm, un balstoties no noskaņojuma, palaist atbilstošā tipa mūziku.

    Robots ir aprīkots ar priekšējo kameru, kā arī ekrānu, kas atgādina seju. Tāpat tam ir pieejams skaļrunis un dažādi sensori, kas palīdz ikdienas informācijas sniegšanā. Oficiāli tas tiks izziņots Lasvegasā notiekošajā CES 2024 izstrādē, līdz ar to vismaz pagaidām nav zināma oficiālā cena.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Igors
    30.12.2023 19:07

    Man tādu robotu vajadzētu👍

    Reklāma