Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Note9 apskats – produktivitātes līderis!

    Fotogrāfijas: Kārlis Dambrāns, dambrans.lv

    Šobrīd labākais un arī dārgākais Android viedtālrunis produktivitātes adeptiem.

    Jaunākie raksti

    Jaunākais Samsung flagmanis Galaxy Note9 oficiāli tika prezentēts šī mēneša sākumā un jau no pagājušās piektdienas ir oficiāli nopērkams arī Latvijā.

    Pirmais Galaxy Note irbuļtelefonu sērijas aizsācējs tika izlaists pirms sešiem gadiem un pa šiem gadiem sērijas produkti ir spējusi izveidot kaislīgu piekritēju pulciņu. Tas nav liels, tomēr šie cilvēki savus irbuļus nemainīs ne pret ko citu. Ar S Pen irbuli var ērti veikt piezīmes, kā arī uzlabot savu produktivitāti ofisa programmās vai kalendārā. Kad pie irbuļa pierod, grūti to nolikt malā.

    Galaxy Note9 kārtas numuram lielu nozīmi pievērst nevajadzētu, jo Samsung ir apzināti izlaidis sesto kārtas skaitli un sprāgstošo septītnieku vispār vairs cenšas nepieminēt oficiālajā komunikācijā. Bet nevar neko pārmest, jo septītnieks īsti nepaspēja pat nonākt brīvā pārdošanā.

    Aptuveni divas nedēļas šo telefonu izmantoju kā savu ikdienas sakaru ierīci un esmu secinājis, ka tas ir labākais un spējīgākais viedtālrunis, ko man ir nācies izmēģināt. Ja pirms gada es neredzēju lielu vajadzību no Galaxy S8+ pāriet uz Galaxy Note8, tad šogad no Galaxy S9+ esmu izlēmis pāriet uz Galaxy Note9. Kāpēc? Jo tehniski Galaxy Note9 ir mazliet pārāka ierīce, tai ir irbulis, kam beidzot esmu atradis praktisku pielietojumu un arī tīri sajūtu līmenī – šogad esmu gatavs šim irbuļtelefonam.

    Kādi tehniski labumi ir sagaidāmi no Galaxy Note9, kas šogad maksā ap 1000 eiro? Šis ir telefons, kam viss vislabākajā kārtībā ir ar iebūvētās atmiņas, jeb krātuves apjomu. Lētākā versija pieejama ar 128 GB krātuvi, bet eksistē arī Galaxy Note9 modelis ar 512 GB krātuves apjomu. Abos gadījumos varam telefonā ielikt līdz 512 GB lielu microSD atmiņas karti un tādējādi kopējo atmiņas apjomu palielināt līdz terabaitam. Jā, tas nemaksās lēti, tomēr parādiet vēl kādu telefonu, kas piedāvā šādu iespēju. Galaxy Note9 6.4 collu Super AMOLED displejs ir teju perfekts – tas ir liels, apveltīts ar augstu izšķirtspēju un korekti attēlo krāsas. Perfekts partneris mūsu darbos! Arī 4000 mAh akumulators, kas ātri uzlādējams ar vadu un noliekot uz bevadu lādētāja, un kameras nodrošina flagmaņa cienīgu sniegumu. Šis ir arī pirmais Galaxy Note viedtālrunis, kas aprīkots ar stereo skaļruņiem un pie tam nekur nav pazaudējis arī veco labo 3.5 mm audio pieslēgvietu. Tomēr rozīnīte uz jau tā gardās kūkas ir S Pen irbulis, kas šī gada modelī saņēmis spēju vadīt telefonu no attāluma. Proti, ar Galaxy Note9 irbuli varam telefonā attālināti uzņemt fotogrāfijas vai pārslēgt prezentācijas slaidus. Noderīgi!

    Svarīgākie Samsung Galaxy Note9 tehniskie parametri

    • Displejs: 6.4 collu 1440 x 2960 pikseļu izšķirtspējas Super AMOLED ar Corning Gorilla Glass 5 aizsargstiklu
    • Kamera: Aizmugurē dubultā 12 megapikseļu (f/1.5-2.4, 26mm, 1/2.55″, 1.4µm, dual pixel PDAF, OIS) un 12 megapikseļu (f/2.4, 52mm, 1/3.4″, 1µm, AF, OIS, ar 2x optisko palielinājumu) un 8 megapikseļu (f/1.7, 25mm, 1/3.6″, 1.22µm, AF) priekšā
    • Procesors: Exynos 9810 Octa
    • Atmiņa: 6 GB operatīvā atmiņa un 128 GB iekšējā krātuve vai 8 GB operatīvā atmiņa un 512 GB iekšējā krātuve (papildināma ar microSD atmiņas kartēm līdz 512 GB)
    • Savienojumi: 2G/3G/4G, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE, aptX), USB 3.1 Type C, GPS, Glonass, Galileo, BDS, 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 & 5GHz)
    • Baterija: 4000 mAh litija jonu akumulators ar ātro un bezvadu uzlādi
    • Izmērs un svars: 161.9 x 76.4 x 8.8 mm un 201 grami
    • Operētājsistēma: Android 8.1 Oreo
    • Cena: virs 1000 eiro

    Nopērkot šo telefonu, kastītē atradīsim sauju sīkumu, kādus esam raduši redzēt divu pēdējo Galaxy S sērijas ierīču kastītēs. Standarta komplektācijā iekļauts diezgan morāli novecojušais Adaptive Fast Charging sienas lādētājs, kas spēj uzlādēt 9V/1.67A un 5V/2A režīmos. Klāt lādēšanas/datu USB Type-C kabelis, divas pārejas (Type A un micro-B) un visnotaļ labas AKG austiņas ar praktiskiem audumā ietērptiem vadiem. Kastītē atradīsim arī pāris S Pen irbuļa uzgaļus un spīles ērtai to nomaiņai.

    Pieklājīgs dizains bez izlēcieniem

    Galaxy Note9 prezentācijas vakarā es paspēju internetā salasīties komentārus, ka šī telefona dizains ir pagalam neiedvesmojošs un pat garlaicīgs. Saprotu, ka tas ir gaumes jautājums, bet es atļaušos šādam apgalvojumam nepiekrist. Manuprāt, Galaxy Note9 izskatās pēc pieklājīga viedtālruņa, kas neizlec ar kaut kādiem neadekvātiem dizaina risinājumiem.

    OK, koši zilais modelis ar savu dzelteno irbuli ir krāšņāka izvēle, bet es palieku pie melnā modeļa, kas ir pat ļoti neuzkrītoša liela melna flīze. Latvijā šobrīd ir nopērkami tikai zili vai melni Galaxy Note9 telefoni, bet globāli ir pieejamas vēl pāris citas krāsas.

    No priekšpuses to praktiski nosedz tikai displejs un kameru bloks ir pamanāms tikai ierīces aizmugurē. Melnajam modelim tas burtiski saplūst ar melno stiklu un acīs nelec. Kas pozitīvi, pirkstu nospiedumu lasītājs ir pārvietojies zem kamerām un to patiešām var aizsniegt nenometot telefonu zemē. Iespējams, tas man rūdījums no izmēros līdzīgā Galaxy S9+ milža, bet pie Galaxy Note9 pirkstu nospiedumu sensora novietojuma piešāvos ļoti ātri. Un, nē, es neuzticos šī telefona sejas atpazīšanas tehnoloģijai, jo uzskatu, ka šobrīd to pareizi un droši realizē tikai Apple iPhone X.

    Galaxy Note9 ir pāris milimetriem lielāks nekā Galaxy Note8 vai Galaxy S9+, bet praksē vairāk jūt līdz 201 gramam pieaugušo svaru. Šāda izmēra un svara telefons nebūs ērts kurai katrai rokai, bet būs kaut kāda daļa cilvēku, kas tieši meklē tādu lielu un smagu telefonu. Sajūtu ziņā Galaxy Note9 šķiet mazliet platāks un smagāks par Galaxy S9+, bet visādi citādi abas ierīces rokā jūtas diezgan līdzīgi. Jūtamo svaru rada pamatīgais alumīnija rāmis, kas apjož visu telefonu. Telefons (un S Pen irbulis), starp citu, ir IP68 sertificēts un saprāta robežās nebīsies ūdens/putekļu.

    Uzmini nu, kurš ir Galaxy Note8 un kurš Galaxy Note9? (attēls no tomsguide.com)

    Zemāk var noskatīties meditatīvu video, kurā redzams, cik daudz pūļu tiek pieliktas, lai no bezkaislīga alumīnija gabala radītu šo telefonu.

    Ekrāna bloķēšanas, skaļuma regulēšanas un Bixby pogas visriņķī Galaxy Note9 ir ierastajās vietās, kaut pogām ir mazas novietojuma izmaiņas. Starp citu, tās ir labi sataustāmas un lietošanā ērtas… atskaitot, manuprāt, nejēdzīgo Bixby pogu ierīces kreisajā sānā. Pogas novietojums ir tāds, ka vairumā gadījumu izņemot telefonu no kabatas un atbloķējot ekrānu, nejauši piespiedīsim arī Bixby pogu un tas uz ekrāna uzmetīs Samsung radīto virtuālo asistentu. Sliktākais ir tas, ka Galaxy Note9 Bixby pagaidām nevar izslēgt. Ļaudis no Samsung gan sola, ka ar programmatūras atjauninājumu šī nejēdzība tiks novērsta.

    Galaxy Note9 ir pirmais Note sērijas viedtālrunis, kas ir aprīkots ar stereo skaļruņiem. Tos jau saņēmām arī Galaxy S9/S9+. Ja paraudzīsimies uz Galaxy Note9 apakšu, tad atradīsim tur tikai vienu skaļruņa restīšu elementu. Kāds tad tur sanāk stereo? Izrādās, ka Samsung stereo funkcijai ir piegājuši radoši. Proti, telefona apakšā ir skaļrunis, kas raida zemo frekvenču skaņu, bet par augstajām frekvencēm atbild ierīces skaļrunis, kas mums čukst ausī. Kad ierīce pagriezta ainavas režīmā, viens skaļrunis simulē kreiso kanālu, bet otrs – labo. Praksē gan Galaxy Note9 skan labi, var pat kādu filmu paskatīties klusākā telpā. Telefonam ir arī Dolby Atmos atbalsts, tādējādi varēsim skanējumu padarīt telpiskāku. Atšķirību starp dažādiem šīs sadaļas iestatījumiem jūt, bet ir jāvelta laiks, lai atrastu sev un izvēlētajai mūzikai piemērotākos iestatījumus.

    Galaxy Note9 aprīkots ar perfektu displeju

    Vēl pirms dažām Samsung telefonu paaudzēm viss bija vienkārši. Ja gribējām Samsung telefonu ar pašu lielāko displeju, pirkām Galaxy Note ierīci. Šobrīd situācija vairs nav tik viennozīmīga, jo jau vairākas paaudzes veikalu plauktā gozējas arī Galaxy S sērijas Plus modeļi, kas arī aprīkoti ar iespaidīga izmēra displejiem. Piemēram, Galaxy Note9 6.4 collu displejs ir tikai par kripatiņu lielāks par Galaxy S9+ 6.2 collu displeju. Pie tam izšķirtspējas ir tādas pašas.

    Eksperti no DisplayMate ļoti detalizēti un zinātniski piegājuši Galaxy Note9 displeja analīzei un secinājuši, ka tas ir patiešām lielisks. Es gan no pieredzes gribu teikt, ka vismaz trīs vai četru pēdējo paaudžu Samsung flagmaņu Super AMOLED displeji ir ļoti kvalitatīvi nostrādāti un spēj attēlot precīzas krāsas. Tiešām lieliski, spilgti un kvalitatīvi displeji.

    Interesanti, bet man šķiet, ka Galaxy Note9 displejam ir kaut kāds savādāks pārklājums nekā tam pašam Galaxy S9+, jo pirksts pa displeju slīd labāk. Šo es nevaru nekā pierādīt ar konkrētiem datiem, bet sajūta mani nepamet jau nedēļu.

    Starp citu, GSMArena.com izlasīju, ka displeja iestatījumos ir vērts ieslēgt Basic režīmu, ja vēlamies ekrānā redzēt dabīgākas krāsas. Pēc noklusējuma ir ieslēgts Adaptive režīms un tas ekrānu padara viegli zilganu.

    Pozitīvi, ka Samsung nemēģina skriet līdzi citiem un Galaxy Note9 displejam nav lieku iegrauzumu.

    S Pen irbulis tagad darbojas kā tālvadības pults

    Ārējo izmēru un formas ziņā jaunais S Pen irbulis ir ļoti līdzīgs saviem priekšgājējiem, tomēr tas ir apveltīts ar jaunām spējām. Tāpat kā iepriekš, ar to varam veikt piezīmes telefonā, iezīmēt vai palielināt ekrāna apgabalus, tulkot tekstu un pietuvinot irbuli ekrānam, saņemt papildus informāciju ar šo funkciju saderīgās lietotnēs (piemēram, kalendārā, e-pastā un tīmekļa pārlūkā). S Pen irbulim ir 0.7mm galiņš un tas spēj reģistrēt 4096 spiedienjutības pakāpes. Tomēr tas nav viss.

    Galaxy Note9 irbulī ir iebūvēts mazs enerģijas uzkrāšanas elements – superkondensators (supercapacitor) un Bluetooth modulis. Šī kombinācija ļauj irbuli izmantot kā tālvadības pulti, lai pa gabalu telefonā vadītu dažādas lietotnes, piemēram, kameru vai prezentāciju programmatūru.

    Pēc aptuveni 200 irbuļa sānu pogas klikšķiem (darbībām) tas izlādējas par to paziņojot telefona ekrānā un turpmāk darbosies kā parasts pasīvs irbulis – ar to joprojām varēsim veikt piezīmes. Iespraužam irbuli atpakaļ telefonā un aptuveni 40 sekunžu laikā tas atkal būs uzlādējies pilns un gatavs nākamajiem 200 klikšķiem. Manuprāt, ļoti adekvāts sniegums!

    S Pen irbulim telefona iestatījumos ir veltīta atsevišķa sadaļa un tajā varam norādīt, kādu lietotni atvērt ilgāk paturot piespiestu irbuļa sānu pogu. Šādi varam atvērt, piemēram, kameras lietotni. Pēc tam varam iestatījumos norādīt, lai viens irbuļa sānu pogas klikšķis uzņem fotogrāfiju, bet dubultklikšķis – pārslēdzas uz priekšējo kameru. Citām lietotnēm, protams, citas iestatījumu iespējas, bet ideja, manuprāt, noderīga.

    Nekur nav pazudusi lieliskā iespēja ar irbuli veikt piezīmes pa tiešo uz slēgekrāna. Proti, nobloķētam telefonam izvelkam irbuli un uzreiz varam ķerties pie piezīmju veikšanas. Pabeidzam savas piezīmes un tās automātiski saglabāsies Samsung Notes lietotnē.

    Ja irbuli izvilksim no atbloķēta telefona, ekrānā parādīsies Air command ikona un nodrošinās ātru piekļuvis pie mums svarīgajām irbuļa programmām (šo sarakstu varam pielāgot paši). Tādējādi varēsim ātri tikt pie piezīmju lietotnes, uzņemt ekrānšāviņu un uz tā veikt piezīmes vai iztulkot kādu vārdu vai teikumu.

    Ja gribas nomierināt prātu, irbuli var izmantot krāsošanas darbiem vai romantisku animāciju zīmēšanai.

    Joprojām nevaru pārstāt sajūsmināties par Air View funkciju. Tā darbojas, ja noteiktās lietotnēs pietuvinam irbuli pie ekrāna un ieraudzīsim uznirstošu lodziņu ar papildus informāciju. Piemēram, notikumiem pārpildinātā dienā kalendārā varēsim ērti apskatīties notikumus nemaz neizvēloties dienu vai galerijas lietotnē priekšskatīt attēlus tos nemaz neatverot pilnībā.

    Pārliecinoša veiktspēja

    Galaxy Note9 ir kārtējais Samsung viedtālrunis, kas pieejams divās versijās ar atšķirīgiem procesoriem. Eiropā mēs varam nopirkt versiju ar paša Samsung veidoto Exynos 9810 procesoru, bet citos tirgos Galaxy Note9 darbina Qualcomm Snapdragon 845. Vai starp abiem procesoriem ir atšķirības? Jā, ir. Vienkāršoti runājot Exynos ir sanākusi labāka procesora sadaļa, bet Qualcomm – GPU, jeb video sistēma. Praksē gan abu procesoru versijas veiktspējas ziņā (vismaz sintētiskajos testos) ir priekšā Huawei Kirin alternatīvu izmantojošajiem modeļie un atsevišķos testos piekāpjas iPhone X.

    Mēs jau iepriekš rakstījām, ka sintētiskie testi ne vienmēr attēlo to, kā ierīce uzvedīsies “dabā”, bet drīzāk ļauj apjaust spēku samēru pret tiešajiem konkurentiem. Jebkurā gadījumā tīras jaudas ziņā Galaxy Note9 ir viens no jaudīgākajiem šobrīd nopērkamajiem telefoniem un tas vēl kādu laiku spēs tikt galā ar visu, ko tam liksim darīt.

    Samsung norāda, ka jaunais Galaxy Note9 procesors ir par 55% ātrāks nekā Galaxy Note8 un video apstrādes sistēma (GPU) piedzīvojusi 23% ātruma uzlabojumu.

    Samsung lepojas, ka Galaxy Note9 būtu labi jādzesējas, jo telefonā ir iebūvēts speciāls karstuma izkliedēšanas elements (water-carbon cooling system). Praksē tas darbojas tā, ka šo elementu uzsilda procesors un tajā rodas šķidruma tvaiki, kas atdziestot dzesē pašu telefonu. Praksē pie lielākām slodzēm telefons mēdz nepatīkami uzsilt, bet neizskatās, ka šajos brīžos kļūtu būtiski lēnāks. Tātad, kaut kādā mērā šis dzesētājs darbojas.

    Ar iebūvētu gigabita LTE un Wi-Fi iespējām, un ar 4×4 MIMO antenu Galaxy Note9 nodrošina līdz pat 1.2 Gbps ātru datu pārraidi. Galaxy Note9 nodrošina atbalstu divām SIM kartēm. Ja papildus SIM karte nav nepieciešama, tās vietā var ievietot microSD atmiņas karti.

    Android 8.1 Oreo + Samsung Experience 9.5

    Jaunais Samsung flagmanis vēl nav ticis pie pavisam svaigā Android 9 “Pie” un izmanto svaigāko nu jau iepriekšējās Android paaudzes versiju kopā ar pašu izstrādāto lietotāja saskarni. Principā, saskarne izskatās gandrīz identiska tai, ko saņemam uz citiem aktuāliem Samsung viedtālruņiem. Būtiskākās atšķirības ir tikai saistītas ar S Pen irbuli un arī Bixby asistents pagaidām diemžēl nav atslēdzams.

    Samsung lietotāja saskarne var patikt un var nepatikt, tomēr nevar noliegt, ka tajā ir iestrādātas vairākas patiešām noderīgas funkcijas. Piemēram, nekur citur neesmu redzējis ērto funkciju, kad telefons neslēgs laukā displeju, kamēr uz to skatīsimies (Smart Stay) un man patīk arī iespēja ērti no kontaktu saraksta paslidinot pa labi vai kreisi veikt zvanu, vai nosūtīt kontaktam ziņu.

    Tāpat praksē ērti izmantojama man šķiet ekrāna sadalīšanas funkcija, lai vienlaicīgi darbinātu divas lietotnes. Mēs pat varam uz mājas ekrāna saglabāt ikonu uz kuras nospiežot, ekrāns tiks sadalīts divās daļās un palaistas mums nepieciešamās lietotnes. Šādi es pagājušajā nedēļas nogalē skatījos YouTube tiešraidi un vienlaicīgi plosījos Twitterī. Samsung vairs nav vienīgais, kas nodrošina šādu funkciju, tomēr Galaxy Note9 lielais displejs šādai darbībai ir lieliski piemērots.

    Par drošību rūpējas Samsung KNOX risinājums, kas ļauj Galaxy Note9 droši un ērti pārvaldīt gan uzņēmumos, gan individuāla kārtā. Pat ja telefons noklīdīs neceļos, datiem ļaundaris nevarēs piekļūt.

    Galaxy Note9 ir viens no labākajiem kamerofoniem

    Galaxy Note9 izmanto līdzīgu kameru komplektu, kādu jau esam redzējuši Galaxy S9+. Tas sastāv no 12 megapikseļu sensora virs kura iestrādāta optika, kas spēj nodrošināt divus atvēruma režīmus: f/1.5 vai f/2.4. Šai kamerai ir stabilizācija un (dual-pixel) autofokusa funkcija. Otra kamera izmanto 12 megapikseļu sensoru un tiek veidota kā telefoto kamera, kas paredzēta attālāku priekšmetu uzņemšanai. Samsung norāda, ka šī kamera atšķiras no tās, kas izmantota Galaxy S9+. Interesanti, ka Samsung vēl nav ticis līdz vairāku toņu (vairāku elementu) zibspuldzēm un tumsā mēģina “šaut” ar vienu diodi. Un mani nebeidz kaitināt tas, ka viena no kamerām telefona korpusā ir viegli nobīdīta prom no centra. Grr!

    Telefona priekšpusē atradīsim visnotaļ necilu 8 megapikseļu kameru, kas spēj uzņemt normālas kvalitātes fotogrāfijas un video. Atsevišķas zibspuldzes priekšā joprojām nav un apgaismojumu dos pats displejs.

    Kameras lietotne ir līdzīga tai, ko esam redzējuši Galaxy S9+, taču klāt ir nākusi spēja automātiski noteikt ainas. Līdzīgi kā Huawei telefoni, beidzot arī Samsung flagmaņi mēģina noteikt, kas tiek fotografēts un automātiski pielāgo iestatījumus. Pieejami 20 režīmi: pārtika, portreti, ziedi, skati iekštelpās, dzīvnieki, ainavas, zaļumi, saullēkti un saulrieti, krastmalas, ielu ainas, nakts ainas, ūdenskritumi, sniegs, putni, gaisma no aizmugures, teksts. Bet Samsung vismaz nepin iekšā mākslīgo intelektu kā mūsu ķīniešu draugi. Šo funkciju var arī atslēgt.

    Visādi citādi telefons ir apveltīts ne tikai ar spējīgu kameru komplektu, bet arī ar iespējām bagātu kameras lietotni, īpaši Pro režīmā, kur lietotājs var pielāgot dažādus iestatījumus.

    Apple iPhone X prezentācijā pasauli iepazīstināja ar Animoji ķiņķeziņiem, kas kopē mūsu sejas kustības un Galaxy S9/S9+ pie līdzīgiem AR Emoji. Tie ir iestrādāti arī Galaxy Note9.

    Samsung, sekojot konkurentiem, Galaxy S9/S9+ ieviesa super palēnināto filmēšanas režīmu ar automātisko kustības noteikšanas funkciju un to atradīsim arī Galaxy Note9. Te pat klāt nāk šīs funkcijas uzlabojums – varēsim veidot divreiz garākus klipiņus. Tagad 0.4 sekundes 960 fps režīmā tiek izstieptas uz 12 sekundēm 30 fps režīmā. Izšķirtspēja joprojām palikusi 720p un vajadzēs gana daudz gaismas, lai šādi nofilmēti video būtu baudāmi.

    Ļoti detalizēti Galaxy Note9 kameras spējas analizējis GSMArena.com un aicinu izpētīt viņu rezultātus. No sevis vien varu pateikt savu novērojumu, ka dažus pēdējos gadus Samsung (un arī Huawei, Apple) flagmaņi spēj uzņemt fantastiskas kvalitātes attēlus praktiski jebkuros apstākļos un atšķirības slēpjas vien detaļās. Arī Galaxy Note9 nav izņēmums un tas par savu naudu ir lielisks kamerofons.

    Zemāk sauja fotogrāfiju, ko pa šīm pāris nedēļām man izdevās uzņemt ar Galaxy Note9 viedtālruni.

    4000 mAh baterija nodrošinās vienas dienas darbību

    Salīdzinot ar pagājušā gada Galaxy Note8, šī gada modelis ir piedzīvojis uzlabojumus baterijas jomā. Tā ir kļuvusi ietilpīgāka – 4000 mAh pret 3300 mAh akumulatoru Galaxy Note8. Arī Galaxy S9+ ir mazāks akumulators (3500 mAh).

    Vai Galaxy Note9 ar lielāku bateriju “tur” ilgāk nekā tas pats Galaxy S9+? Mana pieredze rāda, ka atšķirība nav tik jūtama. Pēc divu nedēļu Galaxy Note9 lietošanas man radās sajūta, ka šis telefons ar vienu uzlādi darbojas aptuveni tikpat, cik Galaxy S9+, tātad aptuveni vienu pilnu darba dienu. Šis nebūs nekāds maratonists, tādus meklē GSMarena bateriju testos.

    Viena lieta ir tas, cik ātri telefons izlādējas, bet ne mazāk svarīga ir arī telefona spēja ātri uzlādēties. Galaxy Note9 uzlādējas aptuveni tikpat ātri kā iepriekš pieminētais Galaxy S9+. Pusstunda lādēšanas pie vada bateriju piepildīs līdz nepilniem 40%. Pilnu bateriju varēs uzlādēt nepilnu divu stundu laikā. Tā nav industrijā ātrākā uzlāde, bet nav arī slikts rādītājs.

    Kopš tiku pie bezvadu uzlādes ierīces, to izmantoju katru dienu birojā. Tas ir ērti, jo telefons ne tikai uzlādējas, bet arī slīpā novietojuma dēļ tā ekrāns ir labi saskatāms. Līdz ar Galaxy Note9 Samsung izlaida arī jaunu dubultu bezvadu uzlādes ierīci, kas ļauj vienlaicīgi uzlādēt gan telefonu, gan viedpulksteni. Šāds aksesuārs maksā nepilnus 100 eiro.

    Secinājumi: Samsung Galaxy Note9 ir mana izvēle!

    Nenoliedzami Samsung Galaxy Note9 ir lielisks viedtālrunis! Tas ir viens no pašiem jaudīgākajiem un ar vislabāko displeju aprīkotajiem viedtālruņiem un S Pen irbulis ir nianse, kas šai ierīcei ļauj atrauties no visiem konkurentiem. Ja tev var noderēt irbulis, tad neskaties nekur apkārt un skrien uz veikalu pēc Galaxy Note9. Telefonam šajā ziņā šobrīd nav konkurentu!

    Ja irbulis nav akūti nepieciešams, tad izvēles iespējas ir krietni plašākas. Es pat teiktu, ka tiem, kam nevajag irbuli, vislabākā izvēle ir Samsung Galaxy S9+. Tehniskās atšķirības no Galaxy Note9 ir patiešām minimālas. Šī mazā atšķirība diezgan labi pasaka priekšā vai ir vērts mainīt Galaxy S9+ uz Galaxy Note9. Visdrīzāk, nē. Ko darīt Galaxy Note8 lietotājiem? Ja naudu nav kur likt un gribas lietot pašu aktuālāko modeli un jaunās S Pen funkcijas, tad varam mainīties uz Galaxy Note9. Visādi citādi, pasaule nesabruks mums apkārt, ja vēl kādu gadiņu vai divus padarbināsim joprojām lielisko Galaxy Note8.

    Kāds noteikti teiks, ka Huawei ir ko likt pretī Galaxy Note9, bet es šādam brašam apgalvojumam pilnībā piekrist nevaru. Huawei P20 Pro ir lielisks telefons ar fantastisku kameru, tomēr tam ir ne tik liels un labs displejs, nav bezvadu uzlādes un 3.5mm audio pieslēgvietas un telefona atmiņu nevar papildināt ar microSD atmiņas kartēm. Toties cena par aptuveni 200 eiro zemāka.

    Prātā vēl nāk Sony Xperia XZ2 Premium, bet šī zīmola lēnā izplēnēšana no mūsu tirgus man liedz to ieteikt maniem lasītājiem. Apple iPhone X? Jā, viennozīmīgi, ja ir vēlme burāt pa iOS līniju.

    Ja jauna telefona pirkums nav akūta nepieciešamība, tad es ieteiktu kādu mēnesi vai divus paciesties. Septembra vidū būs prezentēti jaunie iPhone modeļi un kaut kad oktobra sākumā beidzot ieraudzīsim arī trešās paaudzes Google Pixel telefonus. Varbūt tur kaut kas labs būs sanācis.

    Kas attiecas uz mani, tad savu izvēli esmu izdarījis un turpmāk kādu laiku mans svarīgākais darbarīks būs Samsung Galaxy Note9!

    Šobrīd labākais un arī dārgākais Android viedtālrunis produktivitātes adeptiem.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    10
    Ekrāns
    10
    Kamera
    10
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    9
    Akumulators
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    74 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    28.08.2018 11:42

    Kad 2017gada decembrī iegādājos Xiaomi Redmi 4x šie solīja, ka baterija strādās 2 dienas kas arī sākumā bija, bet tad saprata, ka neviens “labāku” nepirks, tad visu sačakarēja, un nav vairs 2 dienu darbības.

    Spēlmanis
    28.08.2018 12:03

    Kā ar Dex? Kāds izmanto vai ir mēģinājis?

    Kristaps Skutelis
    28.08.2018 15:33
    Reply to  Spēlmanis

    Samsung DeX līdz ar jauno telefonu ir pārvērties par vienkāršu kabeli, kas telefonu savieno ar displeju. Iepriekš bija speciāli doki, kuros telefons varēja būt izmantots kā skārienpaliktnis. Te par šo vairāk info: https://www.samsung.com/lv/apps/samsung-dex/

    Es pats arī mazliet praktiski esmu darbojies ar DeX un mans secinājums ir tāds, ka nu šis risinājums ir pietiekami labi lietojams, lai varētu veikt vienkāršas darbības – pārlūkot tīmekli un operēt ar kalendāru, vienkāršākiem dokumentiem. Principā tām lietām, kas ir darbināmas no paša telefona.

    Ir vērts pamēģināt!

    Spēlmanis
    28.08.2018 15:54

    Es domāju gan, ka ir vērts!
    Pie sevis prātoju, vai ar telefonu un Dex varētu aizvietot datoru. Būsim reali, lielākajai daļai cilvēku ir visai viduvēji datori un reti kuram vajag ko daudz vairāk kā “browser, word, youtube ar 4k atskaņošanas iespējām”… 🤔 Beigās ģimenē dators nav vajadzīgs, ja ir atbilstoši smartfoni un labs monitors.

    Kristaps Skutelis
    28.08.2018 21:10
    Reply to  Spēlmanis

    Pamēģināt var, protams, bet personīgi es domāju, ka tas vēl īsti neies krastā. Man gan ir paziņas, kas sitot dūri pret krūti saka, ka viņiem (komandējumos) datoru pilnībā aizvieto iPad planšetdators. Par to es varu tikai briesmās noskurināties :)

    madarasaule
    28.08.2018 16:18

    Ooo, sasniegums. Noskatījās no Huawei Mate 10, ka pietiek ar vienkāršu kabeli!

    KLF
    28.08.2018 16:25

    Un kā būtu ja pameģinātu salīdzināt šo noti ar tādu pašu tikai uz Qualcomm SDM845 Snapdragon 845 ?

    Kristaps Skutelis
    28.08.2018 21:12
    Reply to  KLF

    Kaut ko mēģina salīdzināt XDA Developers forumā, var palasīties: https://forum.xda-developers.com/galaxy-note-9/help/difference-snapdragon-exynos-galaxy-t3834607

    Visādi citādi salīdzināt nav lielas jēgas, jo mūsu pusē oficiāli nopērkams tikai Exynos modelis.

    Kaspars Baradach
    28.08.2018 16:32

    lietoju no pirmās iepriekšpārdošanas dienas. patīk ļoti. iepriekš lietoju note8, un starpība starp viņiem ir milzīga, kaut daudzi to noliedz, un apgalvo ka 8 un 9 ir teju vienādi.

    Kristaps Skutelis
    28.08.2018 21:13

    Nu tehniski (uz papīra) starpība nav pārāk liela. Proti, relatīvi maz nianšu, kurās ir būtiski uzlabojumi.

    Kuras ir tās lietas/nianses, kurās jūti būtiskus uzlabojumus? Veiktspēja, kamera, baterija, irbulis? Kaut kas vēl?

    Kaspars Baradach
    28.08.2018 21:28

    veiktspēja mani neinteresē. es daudz fotografēju, un labāka kamera, pults irbulī un 128gb atmiņa ļoti ieprecina. stereoskaņa lieliska, un baterija cerams nepievils. jo note8 lādēju pārāk bieži. vienīgais vīliens ir oem alcantara ietvara neesamība. biju ļoti pieradis pie viņa ar note8

    Kristaps Skutelis
    28.08.2018 21:34

    Super! Lai jaunais telefons kalpo godam! :)

    REALAIS
    29.08.2018 11:32
    Reply to  madarasaule

    Tikai uz vājāku apgaismoju Pixel un vēl kāda kamera ir labāka. Gaišā dienas laikā tas pats Pixelis zaudē.

    Kaspars Baradach
    29.08.2018 12:14
    Reply to  madarasaule

    pixel nekad neizskatīšu kā iespējamo pirkumu. dizains manuprat pilnīgi garām. nepatīkami ņemt rokā :D

    Kristaps
    29.08.2018 19:37
    Reply to  madarasaule

    Tajos semplos izskatās, ka ar Note9 kaut kas galīgi greizi (visdrīzāk kameras stikliņs netīrs), jo https://www.phonearena.com/news/OnePlus-6-vs-Galaxy-S9-Pixel-2-XL-low-light-night-camera-photos_id105570 šajos semplos S9 ļoti labi tur līdzi Pixelim. + Note9 ir nedaudz uzlabots nakts HDR režīms salīdzinot ar S9.

    madarasaule
    31.08.2018 10:03
    Reply to  Kristaps

    Tiešām domā, ka tāds nopietns interneta tech resurss iet veikt salīdzinošus testus ar netīru kameras stikliņu? Seriously?

    Kristaps Skutelis
    31.08.2018 10:05
    Reply to  madarasaule

    “Nopietns interneta tech resurss” skan tik mīlīgi :)

    geksis
    28.08.2018 17:49

    Neste par reklāmu samaksāja? :D

    Kristaps Skutelis
    28.08.2018 21:14
    Reply to  geksis

    Neste? Kāpēc Neste?

    geksis
    28.08.2018 23:16

    reklāma par atlaidēm degvielai.
    Precīzāk Neste un Rimi.

    Kristaps Skutelis
    28.08.2018 23:56
    Reply to  geksis

    Kur?

    geksis
    28.08.2018 23:58

    attēlos

    Kristaps Skutelis
    29.08.2018 00:02
    Reply to  geksis

    Ah, īsziņas ekrānšāviņā? Un es meklēju pa fotogrāfijām :D Bet ja nopietni, privātās īsziņas negribēju rādīt, bet kā tā lietotne izskatās, gribēju parādīt. Nācās ciest Nestei :)

    Romaxsoft
    28.08.2018 19:26

    Varat man piekrist, varat nepiekrist, taču Note sērijā nepāra cipari ir vairāk kā izmēģinājuma trusīši, kuriem sekojošie pāra numuri ir tiešām izcili noslīpēti, inovatīvi un visādā ziņā lieliski aparāti. Tāpēc šobrīd nejūtu pilnīgi nekādu vilinājumu skriet pēc Note9. Jā, gadžets superjaudīgs, taču kas ir nācis klāt salīdzinot ar Note8:
    0,1 collu lielāks displejs, ar acij nepamanāmiem uzlabojumiem
    700 mAh klāt baterijai un cik grami svaram?
    animodži(kur tos var praktiski pielietot?)
    S-Pen tālvadība(diezgan ērti, bet ne visiem tāda fīča vajadzīga, pie kam, cik ilgi tā irbuļa baterija dzīvos, vēl nav zināms)
    Kamera – lieliska(tikai cik daudzi piedalās fotoizstādēs? Tāpat taču nedrukās fotoplakātus, bet Facebook un Instagarm, kā arī Youtubei pat Note8 kamera ir pārāk laba) SloMo video funkcija bija jau Note 4(varbūt ne tik labā kvalitātē, lai skatītos uz 200″ monitora). Nez kāpēc Note8 tā ir pazudusi, bet Note9 uzpeld, kā megaekstra…
    Sausais atlikums – DeX, ir vienīgais kas ļauj notecēt skopai siekalai par labu Note9…
    Tāpēc interesanti, kura no Note9 fīčām likusi Kristapam noignorēt Note8 un kļūt par Note9 fanu :)
    P.S. Paldies par reāli sakarīgo apskatu!

    digitalk
    28.08.2018 20:09
    Reply to  Romaxsoft

    irbuļa “baterija” jeb superkondensators kādus 10+ gadus izvilks. pietiks?

    Romaxsoft
    28.08.2018 22:01
    Reply to  digitalk

    Prieks, ka kāds jau ir pārbaudījis :D

    Kristaps Skutelis
    28.08.2018 22:10
    Reply to  Romaxsoft

    Tas ko digitalk gribēja pateikt, ir tas, ka S Pen irbulī nav baterija ar relatīvi īsu dzīves ciklu, bet gan kondensators, kuru var uzlādēt miljonu reižu. Te par to var palasīt vairāk: https://batteryuniversity.com/learn/article/whats_the_role_of_the_supercapacitor

    Romaxsoft
    01.09.2018 13:36

    Paldies par info. Žēl, ka šādu kondensatoru nevar telefonos iebūvēt :)

    geksis
    01.09.2018 18:33
    Reply to  Romaxsoft

    iebūvēt, jau var, bet tas izmaksās pārāk dārgi un izlādēsies telefons daudz ātrāk.

    Kristaps Skutelis
    28.08.2018 22:37
    Reply to  Romaxsoft

    Sveiks! Paldies par komentāru! Lai arī saprotu, kāpēc nepāra Note versijas varētu uzskatīt par “izmēģinājuma trusīšiem”, tomēr šādam apgalvojumam nevaru piekrist divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, neviens ražotājs (arī Samsung) nevar atļauties speciāli ražot ierīces zinot, ka tās nedarbosies kā nākas. Jo trusīši ir tieši tādi produkti, kad ražotājs zina, ka tiem ir defekti. Otrkārt, Galaxy Note9 nav daudz ārprātīgu jaunievedumu, kurus būtu problēmas noslīpēt līdz ierīces izlaišanai. Tas drīzāk ir atjaunots modelis ar lērumu mazu uzlabojumu.

    Palēninājuma režīms ir bijis telefonos jau sen, tomēr tas, kas ir jauns – īpaši palēninātais, jeb 960 fps režīms. Pirmie to pirms gada parādīja Sony un tad sekoja arī citi ražotāji. Tāpēc, lai arī kopumā palēninātā video režīms nav jauns, jauna ir tā realizācija. Un 960 fps jūtami atšķiras no tā, ko bijām redzējuši iepriekš.

    Es neignorēju Galaxy Note8. Secinājumos taču rakstīju, ka šis joprojām ir lielisks telefons, ko vēl var lietot vismaz pāris gadus. Mainīties uz jaunāku reāli var tie, kas to grib darīt un kam ir nauda to darīt. Bet, redzi, komentāros jau ir runājuši cilvēki, kas starp abiem telefoniem jūt būtisku atšķirību. Šādiem cilvēkiem labāk zināt :)

    Romaxsoft
    28.08.2018 23:14

    Baidos, ka būsi mani nedaudz pārpratis. Ar izmēģinājuma trusīšiem nebija domāts, tas vai kāda no fīčām darbosies, vai arī defekti telefonā. Ar to bija domāta inovatīvu funkciju ieviešana.
    Note 1 – pirmais planšettelefons. Reakcija uz to bija divējāda: vieni lielīja, citi izņirgājas. Taču kopumā, neskatoties uz lāpstveidīgo dizainu, funkcionalitāti neviens nespēja noliegt.
    Note 2 – te jau bija arī piestrādāts gan pie dizaina, gan arī pieslīpēta funkcionalitāte un Note sērija nostiprinājās tirgū un ieguva savu nišu.
    Note 3 – nedaudz pamainīts dizains. Metāliskā apmale. S-Pen funkcijas kļuvušas bagātākas.
    Note 4 – dizains, pārstrādāts un pārdomāts. Telefons pilnīgi atšķiras no citiem ar savām stūru kantītēm un metālisko spīdumu. Home poga ar fingerprint. Izlaista arī Egde versija.
    Note 5 – Latvijas tirgū tā arī neiznāca :( Tāpēc pat paturēt rokā šo modeli nesanāca.
    Note8 – atspēlēšanās pēc Note 7 izdevās 100%. IP68, duālā kamera, 6,3″ infinity ekrāns, iebūvēta baterija…
    Note9 – jau rakstīju :)
    NoteX…? Ja Samsung tomēr neatteiksies no Note sērijas un turpinās to attīstīt kā patstāvīgu līniju, tad visticamāk šis modelis būs tiešām pārsteidzošs. Dzīve rādīs…
    Ceru tuvākajā laikā ieraudzīt arī Galaxy Watch apskatu, jo šis verķis mani pamatīgi “aizķēra”.

    Kristaps Skutelis
    28.08.2018 23:36
    Reply to  Romaxsoft

    Atvaino, pārpratu. Mans novērojums ir tāds, ka tādas riktīgi inovatīvas WOW funkcijas telefonu jomā pēdējos gados principā nav novērotas. Nākamā kaut cik WOW lieta būs pirkstu nospiedumu sensors displeja, bet, acīmredzot, tehnoloģija vēl nav gatava.

    Tiksim arī līdz Galaxy Watch apskatam, jāizgrebjas cauri citu interesantu rakstu kalnam :) Cik pabakstīju Watch to prezentācijas pasākumā, izskatījās tīri jēdzīgi. Bet Samsungam pēdējo paaudžu viedpulksteņi ir jauki. Tomēr pāreja uz Tizen bija pareizs solis.

    Puika
    28.08.2018 21:27

    Laba telefona labs apraksts. Šī ir tiešām izdevusies ierīce. Viss kā vajag: liels ekrāns, ietilpīgs akumulators, jauda milzīga, kamera kvalitatīva un atmiņa arī ļoti pat liela. Vēl pie plusiem noteikti nosauktu to, ka Samsung vairāk vai mazāk (principā vairāk) iet savu ceļu – nav “notch”, ir irbulis, ir saglabāta klasiskā austiņu pieslēguma vieta un var ievietot atmiņas karti. OK, man irbulis, 3,5 austiņu vieta un kartes ievietošanas iespēja nav nepieciešami elementi (es tos neizmantotu), bet ir daudzi, kam tas ir vajadzīgs. Labi pastrādāts!
    Pie nelieliem mīnusiem es liktu augsto cenu, moderno displeja proporciju (lai gan klasisko 16:9 pārsvarā ciena tikai tādi veci buki kā es) un to, ka nav jaunākā OS (bet tā nu nav Samsung vaina, ka 9. Android tikai nesen iznāca un upgrade jau telefonam būs noteikti).
    Kopumā – jā – pat ļoti labs telefons. Ja man vajadzētu, tad gribētu 512 GB modeli, jo neatzīstu atmiņas kartes (te nu es nonāku pretrunā ar citiem vecajiem bukiem, jo parasti tādi veci buki kā es ir iecienījuši atmiņas kartes).
    Garš komentārs sanāca, bet par ļoti labu telefonu arī gari jāraksta. Savādāk nemaz nedrīkst!:)

    Romaxsoft
    28.08.2018 22:15
    Reply to  Puika

    Hmm…dīvaini jau gan tie mīnusi. Ja par augsto cenu vēl varētu izplūst diskusijās, ka ir arī dārgāki aparāti, ar mazāku jaudu, tad displeja proporciju par mīnusu jau nu noteikti nevar uzskatīt. Telefons ar 6,4″, ar proporciju 16:9 pat tāda “veca buka” plaukstā būtu neērta lāpsta. Kas attiecas uz OS, tad to drīzāk varētu pielikt plusos. Kamēr citi ražotāji bliež virsū vēl līdz galam nepielāgotu Pie, Samsung savām ierīcēm updeitus sagatavo ļoti rūpīgi un flagmaņiem divi mažorapdeiti ir.

    Puika
    28.08.2018 22:53
    Reply to  Romaxsoft

    Jā. Es daļēji piekrītu tevis teiktajam. Viss ir it kā pareizi. Bet es tev atbildēšu no sava (vecā buka) redzējuma: 1. Ierīču jauda ir svarīga (operatīvā atmiņa, procesori, utt), bet galvenais ir kā OS šancē telefonā. Tu varbūt būsi šokēts, bet bieži vien telefons ar kā tu saki mazāku jaudu “in real life” būs ātrāks nekā tas kas ir ar lielāku “jaudu” “uz papīra”. Primitīvs jaudas salīdzinājums ne vienmēr darbojas. 2. Veciem bukiem kā man nav svarīgs displeja diagonāles garums. Svarīgs ir laukums, ko var izmantot. Tu atkal būsi šokēts, bet, ja šim telefonam būtu platāks ekrāns, tad displeja laukums būtu tāds pats kāds ir tagad, bet nebūtu 6,4 pa diagonāli. Būtu īsāka diagonāle, bet laukums tāds pats un līdz ar to tādu telefonu par neērtu lāpstu nevarētu nosaukt. Tavs apgalvojums, ka tādu tad noturēt plaukstā nav korekts, jo tā nav patiesība. 3. Man patīk, ja manai ierīcei ir jaunākā OS un līdz ar to jaunākās iespējas. Note 9 tā visa pagaidām nav. Esmu pārsteigts, ka man jāskaidro 21.gadsimtā tik primitīvas lietas. Es nekritizēju šo ierīci, jo tas ir patiešām ļoti labs telefons. Pat izcils. Bet es vēlējos atzīmēt šos 3 momentus, ko par plusiem, vismaz veco buku izpratnē nevar… Read more »

    Kaspars Baradach
    29.08.2018 12:23
    Reply to  Puika

    kādas, ak jel, jaunās un neredzētās iespējas ir Pie???? Tu neesi nekāds buks, bet ciparu vergs :D Tālruņu jauda netiek izmanota pie 99% lietotāju.

    Puika
    29.08.2018 14:03

    Ja tu mācētu lasīt, tad saprastu, ka ne jau es sarunu par jaudu uzsāku, Kaspariņ:)

    Romaxsoft
    01.09.2018 13:27
    Reply to  Puika

    Ņemot vērā, ka arī pats neesmu no jaunajiem, tad, ir lietas, kurās nevaru Tev nepiekrist. Pats salīdzinoši nesen pārgāju no 16:9(SG Note 4) uz 18.5:9(SG Note8) pa starpai vēl paniekojoties ar citiem aparātiem. Par cik, vēl paralēli lietoju abus divus, tad vienīgais mīnuss, ko šajā proporciju maiņā esmu atradis, ir tas, ka vasarā telefons no krekla kabatas spraucas laukā daudz vairāk, taču pat šaurākajās kabatās to var ielikt. Toties turot to rokā, roka piekūst daudz mazāk, arī darboties ar vienu roku ir mazliet vieglāk. Strādājot ar dokumentiem, nekādu starpību vispār nemanu. Toties, joprojām, pēc vairāku mēnešu lietošanas kaitina, regulārie atjauninājumu pieprasījumi no Bixby, Bixby Vision, AOD, Samsung Health, Samsung Gear, un citām Samsung iebūvētajām aplikācijām, kuras tiek lietotas samērā reti. Un arī pārējo aplikāciju atjauninājumi, kas burtiski rada iespaidu, ka telefonā tās ir uzstādītas, nevis, lai atvieglotu dzīvi, bet tikai pastāvīgi atjauninātos :) Ja Note 4, atjaunināšanu veicu manuāli, ˜reizi nedēļā, tad uz Note8 tas notiek teju ikreiz pieslēdzoties Wi-Fi. Ar šo visu gribēju teikt, ka jo jaunāka OS, jo vairāk būs šādu lietotņu pielāgošanas mēģinājumu, kas lieki patērēs telefona jaudu, pastāvīgi atjauninoties un tādējādi samazinot telefona produktivitāti(bieži vien, tieši tad, kad tā ir ļoti nepieciešama). Un vēl jāņem vērā,… Read more »

    Puika
    01.09.2018 16:24
    Reply to  Romaxsoft

    Paldies par atbildi!
    Es starp citu atceros to Elektronika kalkulatoru.Man likās nežēlīgi kruts., Bija 2 veida modeļi starp citu – it kā vienādi, bet bija kaut kādā (apmēram) 1 pogā vai funkcijā atšķirība. Es sagrabināju naudiņu un nopirku 1 un to otru modeli man uzdāvināja. Es vēl novelcenes USA uz abiem uzlīmēju :D

    Baigi labie aparāti (tad vēl vārdu ”ierīce” nelietoja tādā nozīmē). Ar visu to, ka centos cik varēju (mēģināju izžmiegt maksimālo) es izmantoju labi ja kādu 1/5 daļu no to kalkulatoru iespējām (kvadrātsakne, kāpināšana kvadrātā, kubā, kāpināju arī citās pakāpēs, sīnusi, kosīnusi, tangensi, vēl viss kaut ko ņēmos, vairs jau pat neatceros). Vairāk kā 30 gadi pagājuši. Jomajo!!!
    Paldies Tev par to, ka atsvaidzināji man šīs atmiņas. Tie bija labi laiki (tagad arī labi, bet tad bija MOLODOSTJ)!!!
    Paldies Tev vēlreiz. Es uz futeni. Mājās laikam tikai būšu pirmdien vai otrdien. JĒĒĒĒ!!!

    geksis
    28.08.2018 23:32

    Mēģinu saprast, kāpēc vērtējumā nav visur 10 no 10.
    Ja par akumulatoru vēl ir skaidrs (mans note 8 pie intensīvas slodzes bieži vien pat pus dienu nenotur, līdz ar to pat saprotu, kur pazūd enerģija note9), bet izlasot rakstu tā arī nesapratu (varbūt kautko palaidu garām), kāpēc programmatūrai nav 10? Laigan es pat tikai par to, ka tas ir androids nevis WP (iestatījumu sadaļas dēļ) ieliktu 9.

    Kristaps Skutelis
    28.08.2018 23:33
    Reply to  geksis

    Akumulatoram ieliku 9 balles, jo tas nenodrošina mūsdienām aktuālu ātrās uzlādes standartu. Programmūtai nav 10 balles, jo Bixby vēl nav gatavs, lai to padarītu neatslēdzamu.

    geksis
    28.08.2018 23:38

    note 8 var to pogu atslēgt lai nemaisās, bet prasītos, lai varētu viņai uzlikt citu funkciju

    Kristaps Skutelis
    28.08.2018 23:43
    Reply to  geksis

    Es zinu, ka citiem modeļiem Bixby var atslēgt. Note9 nevar.

    madarasaule
    28.08.2018 23:56

    Uzinstalē bxActions un piešķir kādu funkciju gribi tai pogai.

    Kristaps Skutelis
    29.08.2018 00:00
    Reply to  madarasaule

    Neder, jo tas nav natīvi un nedarbojas kā nākas.

    GGrs
    29.08.2018 09:16

    Kas tieši nedarbojas kā nākas? Lietoju bxActions s9+, nevaru sūdzēties.

    Kristaps Skutelis
    29.08.2018 09:35
    Reply to  GGrs

    Pirmkārt, tai aplikācijai ir jādod pārāk lielas tiesības un es neuzticos tās radītājam, lai tādas tiesības dotu. Un pat ja iedod, praksē var redzēt, ka pēc pogas nospiešanas izsaucas Bixby un sekundes kaut kādā daļā nokillojas. Tātad, ir kaut kādi lieki (redzami) manevri. Jāgaida, kad Samsung apķersies, ka jāpiedāvā iespēja atslēgt tā poga.

    GGrs
    29.08.2018 10:29

    Ok, par tiesībām vēl varētu piekrist, taču par to ka izsaucās bixby, ja nedaudz paskatīsies aplikācijas iestatījumos tad arī ar to problēmu viegli tikt galā.
    Piekrītu ka foši butu ja Samsung pats atļautu mainīt pogas funkcijas, bet jau kādu laiku lasot Tavus rakstus un komentus, ir skaidrs ka gīks tevī ir miris un esi pārvērties par profesionālu patērētāju.

    Kristaps Skutelis
    29.08.2018 10:39
    Reply to  GGrs

    Kaut kā tā, jā. Es ļoti labprāt atrotītu piedurknes un mestos pilnīgā gīkismā, bet diemžēl nav iespējams uzspēt visas lietas izgīkot līdz pēdējam smalkumam :)

    madarasaule
    28.08.2018 23:39

    Un kamera nu nekādi nevelk uz 10. To esi ielicis jūtu uzplūdā. Nakts bildes vispār pabriesmīgas: https://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-Note-9-vs-Pixel-2-XL-night-camera-comparison_id108172
    Tavs nakts kadrs ir vienkārši šausmīgs ķīselis :( Tā nevajadzētu fotografēt ierīcei, kas maksā virs 1000 eiro.

    Kristaps Skutelis
    28.08.2018 23:44
    Reply to  madarasaule

    Ja ir 10nieks, tātad velk.

    Kaspars Baradach
    29.08.2018 12:25
    Reply to  madarasaule

    kāpēc note9 teju vai visi piedēvē 1000+ cenu??? Bite un tele2 note9 dala pa 909eur!!!!

    Kristaps Skutelis
    29.08.2018 12:33

    Tāpēc, ka ražotāja rekomendētā mazumtirdzniecības cena šim telefonam Latvijā ir 1009 eiro. Es fiziski nevaru izsekot katra individuāla komersanta pašu izdomātajām cenām šim produktam. Bet labi, ka tās piemin lasītāji, viņu ir vairāk un tādējādi kopā varam savākt pilnāku bildi par situāciju tirgū.

    Puika
    29.08.2018 14:10

    Kaspariņ, ja tu mācētu lasīt un atšķirt skaitļus, tad spētu apjēgt, ka Bites mājas lapā cena ir 966 un Tele2 ir 1009 eiro:)

    Puika
    29.08.2018 14:17

    Pie tam, Kaspariņ (cena EUR 1009 un 969) tas ir par 128 GB modeli. Ja tu kaut ko sajēgtu, tad saprastu, ka tāpēc piedēvē cenu ap štuku tāpēc, ka tāda tā ir:)

    Puika
    29.08.2018 14:18

    Toč losis esi tu. Pie tam analfabēts:)

    Kaspars Baradach
    29.08.2018 14:50
    Reply to  Puika

    tele2 joprojām piedāvā 37.89×24, kas kopā ņemot sastāda 909.36eur. arī bitei nesen vēl bija šāds piedāvājums.

    Puika
    01.09.2018 16:13

    OK

    Kristaps Lācis
    29.08.2018 17:24

    “Piemēram, nekur citur neesmu redzējis ērto funkciju, kad telefons neslēgs laukā displeju, kamēr uz to skatīsimies”

    Jau vectētiņam LG G2 bija šāda funkcija. Kuru Tu pats apskatīji..
    “LG telefonā ir iestrādātas arī tādas funkcijas ar ko vēl pirms pusgada
    dižojās tikai Samsung LG G2 ar priekšējo kameru spēj izsekot lietotāja
    sejai un neslēgs laukā displeju, kamēr uz to skatīsimies,”

    https://kursors.lv/2013/10/18/lg-g2-apskats/

    https://www.lg.com/us/mobile-phones/VS985/Userguide/052.html

    Kristaps Skutelis
    29.08.2018 17:45

    O, toč. Paldies. LG bija paņēmis pauzi no mūsu tirgus uz diviem gadiem un jau paspēju veiksmīgi par viņiem aizmirst. Vai kāds var apstiprināt, ka aktuālo LG produktu versijās vēl ir šī funkcija. Nu riktīgi ērta!

    Briedis
    29.08.2018 22:33

    Tik daudz 10nieku saliki, ka pēc nākamā iPhone iznākšanas būsi spiests pāriet uz 12 baļļu sistēmu :)

    Kristaps Skutelis
    29.08.2018 22:57
    Reply to  Briedis

    Nevajadzēs, jo iPhone nebūs irbulis :P

    Briedis
    29.08.2018 23:10

    Mjā, tas lauciņš ir aizņemts. Laiks iUzpirkstenim :)

    ivars
    30.08.2018 12:39

    Varbūt kāds ir atradis labu veidu, kā pasargāt lēcas no mikrotraumām (sašvīkāšanās)?
    Uzskatu, ka jau sen ražotājiem bija jāpiedāvā piemēram oriģinālie maciņi ar aizbīdāmiem vāciņiem, kas pasargātu lēcas.

    Kristaps Skutelis
    30.08.2018 16:22
    Reply to  ivars

    Kamerām parasti liek ļoti izturīgus (safīra) stiklus, kas risina šo problēmu.

    Ivars
    30.08.2018 23:45

    Diez kā nerisina. Es, būdams fotoamatieris, cilvēks kas zina, ka objektīvs jāsaudzē, tāpat esu laika gaitā saskrāpējis viņu, sieva kas uz to neiespringst, savējo nobružājusi kā ar smilšpapīru. Attiecīgi, man vēl sanāk ciešamas bildei, viņai – “Džīzes, lūdzu tikai nebildē mani!”. Kā jau teicu, manu problēmu atrisinātu piemēram oriģinālais flip maciņš ar aizbīdni objektīvam.

    Saf
    06.09.2018 09:57

    Un kā samsungiem ar remontiem, vismaz pus gadu izvelk bez problēmām?
    Sony ir visas tās unikālās samsunga softa fīčas jau abu laiku, gan ekrāna dalīšana, gan ekrāna neizslēgšana uz to skatoties, un tostarp normāls, daudz maz tīrs androīds.
    Zinu zinu, sony nerullē, viss viņam slikti, viņi tak mirst, bet vot korejieši, ķīnieši, tie ir labi, smuki, visiem ira. Tā māca mārketings un mārketings apskatniekiem jāklausa.
    Pīs. :)

    Kristaps Skutelis
    06.09.2018 10:52
    Reply to  Saf

    Nu, paga, remonti atgadās visiem produktiem un es neteiktu, ka Sony ierīces plīstu retāk par Samsung ierīcēm.

    Par tām unikālajām fīčām runājot, Samsung tādu tomēr ir krietni, krietni vairāk nekā Sony ierīcēs. Lai gan arī Sony ir pa kādam trumpim, kas nav citiem vai ko citi neizceļ. Piemēram, tā feinā baterijas fīča, kas telefonu uzlādē tikai īsu brīdi pirms to atslēgsim no barošanas avota nevis kurina bateriju visu nakti.

    Starp citu, nebiju manījis Sony ierīcēs to ekrāna neizslēgšanu, kamēr uz to skatāmies. No kura laika šāda funkcija tur ir un parādi, lūdzu, ekrānšāviņu kā tā tur tiek realizēta. Dikti ērta lieta kopumā!

    Saf
    06.09.2018 11:20

    comment image

    Kristaps Skutelis
    06.09.2018 11:24
    Reply to  Saf

    Ideāli, paldies! Re, biju šo palaidis garām :)

    Zeinis
    05.11.2019 15:50
    Reply to  Saf

    Man personigi ir loti nepatikama pieredze ar note 9. Lietoju jau gadu un 3 reizes dzivojis pa garantiju. Pirmaja reize rupnicas brakis bija ar displeju kur zem stikla gaisa burbulis, mainija displeju servisa dzeki, karseja trubu bet laikam bateriju nenomainija. Otraja garantija nomainija bateriju bet joprojam netur. Telefons kopsumma tiek maz lietots. Gadu vins man ir bet pec lietosanas paradumiem varbut 4 menesi nolietots. Funkcionalitates zina telefons tiesam ir super, bet kaut kas nav ar pasu dzelzi. Protams tas varbut ir tikai defektivs eksemplars no samsung puses…kas gadijies manas rokas. Viss parejais telefonam ir labs, iznemot kameru, galigi nesauktu par 18ta gada vienu no labakajam kameram. Tumsakos apstaklos kameras kvalitate ir briesmiga, priekseja kamera ir briesmiga (vienigais ja tu seju labi apgaismo un tad ir okey. Aizmugureja kamera izcili foce ari tikai laba gaisma.

    ZERIK
    07.10.2018 08:35

    Lietoju jau 4 dienas. Esmu sajusma, bet ir lietas kas rada bazas. Man svaki ar zonu vismaz ir sim telefonam, varbut ari sim vaina, bet ieprieksejam telefonam zona bija ideala. Gps ari ar aizturi skiet ka seko manai atrasanas vietai. Savadak ja, viss ir ideali. Varbut ari man nav taisniba un visa vaina ir sim karte un yandex taxi aplikacija:D

    Janis Zarins
    07.10.2018 19:22
    Reply to  ZERIK

    Lietoju mēnesi …pēc četrām nedēļām nomira…pie 28% sāka restartēties un gļuku varēja tikai ar uzlādi pārvarēt…atdevu uz remontu, pēc trim dienām atgrieza ar nomainītu batereju…divas dienas un sāka atkal restartēties pie 45% baterijas līmeņa un pie trešā restarta nomira pilnīgi…atdevu atpakaļ LMT uz līguma kancelēšanu…. žēl tālrunis nav slikts, bet iesaku tērēt telefona bateriju līdz zemam līmenim, iespējams ka ir problēmas gan ar bateriju gan softu utt., jo pamatā darbā turēju uz bez vada lādētāja un tāpēc tā pa īstam problēma atklājās daudz vēlā….!!!!!!!

    Reklāma
    Šobrīd labākais un arī dārgākais Android viedtālrunis produktivitātes adeptiem.Samsung Galaxy Note9 apskats - produktivitātes līderis!